Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

ΤΑ ΑΘΛΙΑ ΜΜΕ ΑΠΕΚΡΥΨΑΝ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ


ΓΥΙΟΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΣΙΠΡΑ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΠΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΧΕΙΡΑΨΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΩΣΙΛΟΓΟ!


ΒΙΝΤΕΟ



Το ιστολόγιό μας τις πιο πολλές φορές δεν τρέχει πίσω από την επίκαιρη είδηση και ο λόγος είναι απλός: Όταν τα πράγματα κατασταλάζουν, διαφαίνεται η αλήθεια...

Αυτό συνέβη και με την άρνηση του μαθητή Λυκείου του Αγίου Δημητρίου Αστόριας να ανταλλάξει χειραψία με τον Τσίπρα.

Το βίντεο και η πράξη του ομογενή  μαθητή, συζητήθηκε ευρέως στην Κοινότητα και στην Ομογένεια, η οποία σύσσωμη έσπευσε ως ήτο φυσικό να απαλύνει το γεγονός, που θεωρήθηκε απαράδεκτο για την φιλοξενία που οφείλουν οι εκεί Έλληνες στους επισκέπτες από τη γενέτειρα...

Έτσι, ο «Εθνικός Κήρυκας» τα «μπάλωσε» λέγοντας ότι:«η άρνηση της χειραψίας οφείλεται κυρίως στη θρησκευτική  ευσέβεια  του και τις αντιλήψεις του για τον θεσμό του γάμου και της οικογένειας γενικότερα»

Η αντίδραση του μαθητή, όπως αναφέρουν οι πηγές του «Εθνικού Κήρυκα», «δεν ήταν εκ προμελέτης, αλλά αυθόρμητη» και οφειλόταν «κυρίως στη στάση του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησής του σχετικά με τα θρησκευτικά». Η ίδια πηγή ανέφερε ότι η αντίδραση του μαθητή συν τοις άλλοις οφείλεται και στο γεγονός ότι «ο Αλέξης Τσίπρας δεν πιστεύει στο γάμο και στη θρησκεία».

Η 
«πηγή» του «Εθνικού Κήρυκα» δεν είναι άλλος από τον Νίκο Ανδριώτη, πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής του Λυκείου, ο οποίος είπε στον «Ε.Κ.»: «Το παιδί ήταν διστακτικό και αν παρακολουθήσετε προσεκτικά το βίντεο θα διαπιστώσετε ότι ήταν δίβουλος και ότι την τελευταία στιγμή αρνήθηκε τη χειραψία. Θέλω να πιστεύω ότι ένας αμερικανογεννημένος μαθητής δεν θα προέβαινε σε μια τέτοια χειρονομία, διότι δεν συνάδει με την ελληνοαμερικανική παράδοση και κουλτούρα με τη γενικότερη έννοια του όρου. Εμείς βλέπουμε τους επισκέπτες από τη γενέτειρα ως εκπροσώπους της γενέτειρας και τηρούμε στο ακέραιο το πρωτόκολλο» 

Ήταν όμως έτσι και ήταν όντως απαράδεκτη η άρνηση της χειραψίας στον Τσίπρα; 

Πρώτα απ΄όλα όπως θα δείτε στο βίντεο ο μαθητής έχει ευθύς εξ αρχής τα χέρια του σταυρωμένα και δεν χειροκροτεί όταν μπαίνει ο Τσίπρας στην αίθουσα. Και στην συνέχεια παραμένει με τα χέρια σταυρωμένα παρά το γεγονός ότι ο Τσίπρας του δίνει το χέρι... Άρα ούτε διστακτικός ήταν όπως ισχυρίζεται ο Ανδριώτης  ούτε δίβουλος και ούτε αρνήθηκε τη χειραψία την τελευταία στιγμή. Και η στάση του όπως θα δείτε ήταν απόλυτα δικαιολογημένη και μάλλον αρκετά ήπια...

Κατ αρχάς ο ίδιος ο «Εθνικός Κήρυκας» παραδέχεται ότι:

Ο μαθητής που αρνήθηκε τη χειραψία είναι γεννημένος και μεγαλωμένος στην Ελλάδα και είναι ένας από τους πενήντα μαθητές που έχουν έρθει τα δύο τελευταία χρόνια της διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα στην Αστόρια και έχουν εγγραφεί στο Λύκειο του Αγίου Δημητρίου.

Ποιος είναι πραγματικά ο μαθητής

Ο λεπτοκαμωμένος και ευθυτενής μαθητής του Λυκείου προέρχεται όντως από μια εξαιρετική οικογένεια. 

Όμως ο πατέρας του έμεινε άνεργος με το μνημόνιο του Τσίπρα και αναγκάστηκε να γίνει μετανάστης στην Αμερική για να επιβιώσει η οικογένειά!

Το παιδί έχασε τους φίλους του, τους στενούς συγγενείς και πάνω απ΄όλα την πατρίδα του! Βρέθηκε η οικογένειά του ξένη στην Αμερική να παλεύει για ένα κομμάτι ψωμί! 

Και συζητάμε γιατί δεν χαιρέτησε τον άμεσα υπαίτιο αυτής της τραγωδίας; Και πολύ ήπια και ευγενική ήταν η αντίδρασή του!
Θα μπορούσε (λεκτικά τουλάχιστον) να του έχει επιτεθεί!



ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ΑΡΝΗΣΗ ΧΕΙΡΑΨΙΑΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΣΤΟΝ ΔΩΣΙΛΟΓΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ...








1 σχόλιο: