Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΗ ΠΤΥΧΗ ΤΟΥ Β΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ...


ΤΣΩΡΤΣΙΛ: Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ. Ο ΣΦΑΓΕΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΟΝ ΛΙΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΜΦΥΛΙΟ.
ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ Ο Β΄ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ;

ΒΙΝΤΕΟ:Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΑΫΦΑΝΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ


"Θα σας ψαλιδίσω την χώρα..."
Sir Winston Churchill: Σύμμαχος ή σφαγέας των Ελλήνων;


Ο πόλεμος αποτελεί συνέχεια του Α΄ παγκόσμιου πολέμου. Η θεωρία της σύγκρουσης των ιδεολογιών δεν ευσταθεί. 

Δεν εξηγεί ούτε την σύγκρουση Μουσολίνι-Μεταξά, πολύ περισσότερο δεν εξηγεί την σύγκρουση Χίτλερ-Στάλιν, ούτε την συνεργασία που είχαν οι Ναζί με εταιρείες των ΗΠΑ. 


Λείπει και μια απάντηση σ’ ένα βασικό ερώτημα: Πώς εξοπλίστηκε η ηττημένη στον Α’ παγκόσμιο πόλεμο Γερμανία; Ποιος χρηματοδότησε το κράτος που όφειλε τεράστιες αποζημιώσεις;

Τμήμα αυτών των ερωτημάτων θίγει ο στρ. ε.α. Γ. Αϋφαντής μιλώντας στον Γ. Παπαζήση:


Ο Μεταξάς δολοφονήθηκε από τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες επειδή επέμεινε στην ουδετερότητα της Ελλάδας και αρνήθηκε να δώσει το πρόσχημα της επίθεσης στον Χίτλερ. Το πρόσχημα αυτό του το έδωσε ο Αλ. Κορυζής που δέχτηκε βρετανικά στρατεύματα μικρής ισχύος ως ενίσχυση των Ελλήνων στον πόλεμο εναντίον Ιταλών και Αλβανών (Τσάμηδων). Έτσι η Ελλάδα βρέθηκε αντιμέτωπη με Γερμανία, Ιταλία, Βουλγαρία, Αλβανία.


Την επίθεση της 28ης Οκτωβρίου 1940 υπέδειξε στον Μουσολίνι οΤσώρτσιλ. Την ίδια μέρα ο Βρετανός πρωθυπουργός Ουίνστον Τσώρτσιλ επέβαλε προσχηματικό ναυτικό αποκλεισμό στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα τον θάνατο από ασιτία εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων στην διετία 1941-1943.


Ο εμφύλιος πόλεμος ξεκίνησε το 1943 μετά την «ενωτική» παρέμβαση των Βρετανών στον Γοργοπόταμο, που, ουσιαστικά, επέτρεψε την απευθείας διείσδυση των βρετανικών υπηρεσιών και την ισχυροποίηση του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ με πυρήνα το ΚΚΕ.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου