Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Η «ΕΛΕΝΗ», Ο «ΠΑΡΙΣ» ΚΑΙ ΟΙ... ΤΡΟΪΚΑΝΟΙ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΠΟΧΗΣ.


Εστιάζοντας στις ιστορικές αναλογίες που προδιαγράφουν το μέλλον.

ΜΕΡΟΣ 3ο


Γράφει ο Μοναχός Λεόντιος ∆ιονυσιάτης

«Όταν θα ιδείτε το χιλιάρμενο στα ελληνικά ύδατα, τότε θα λυθεί το ζήτημα της Πόλης».

Ισαπόστολος Κοσμάς ο Αιτωλός.



- 5 - Η συνειδητοποιημένη (διεθνής) επιστημονική κοινότητα που προέρχεται από τον Ελληνικό πολιτισμό και τον υποστηρίζει, μπορούμε να πούμε ότι είναι ο σύγχρονος «Έλενος», ενώ οι Ορθόδοξοι άγιοι -ειδικότερα οι Αγιορείτες- με αποκαλυπτικό και σίγουρο τρόπο, προφητεύουν με μεγάλη λεπτομέρεια τις εξελίξεις, έχοντας το δραματικό στοιχείο της Κασσάνδρας, που επίσης έδειχνε σίγουρη όταν προειδοποιούσε για την καταστροφή της Τροίας.

∆ηλ. και στην εποχή μας της παγκοσμιοποίησης, συμβαίνουν ανάλογα γεγονότα με την εποχή της αρχαίας Τροίας επειδή ο πνευματικός νόμος που διέπει τις ψυχές των ανθρώπων είναι αμετάβλητος, και γι' αυτό υπάρχουν οι έντονες προειδοποιήσεις και προφητείες για το ολέθριο τέλος της Νέας Τάξης ή νέας Τροίας.


Οι εκπροσωπούντες τον «Έλενο» και την «Κασσάνδρα» βρίσκονται μέσα στην νέα «Τροία» εάν ζουν σε καιρό που έχει αρχίσει επίσημα η παγκοσμιοποίηση, αλλά αυτό γίνεται μόνο σωματικά, γιατί ψυχικά είναι δοσμένοι στην αποστολή τους.


Ο μεν «Έλενος» ερευνά και προειδοποιεί με βάση τον φυσικό νόμο, ενώ οι άγιοι μάς νουθετούν με τον πολύ ανώτερο τρόπο των (αληθινών) αποκαλύψεων του Θεού και τον πνευματικό νόμο.


Τονίζομε ότι είναι απαραίτητο να τηρούνται τα δόγματα της πίστης μας, αλλιώς εκτός του ότι υποτασσόμαστε σε ψευδοπροφήτες που μας εκμεταλλεύονται πάνω στη Γη, επί πλέον σαν άτομα νεκρωνόμαστε πνευματικά, δηλ. χάνουμε τη χάρη του Θεού και δεν μπορούμε ούτε με το σώμα να κάνομε κάτι καλό, αλλά του προκαλούμε μόνο κόπους και φθορά.


«...Να εργάζεσαι το αγαθό πάνω σ' αυτό το θεμέλιο των (Ορθοδόξων) δογμάτων. Επειδή πίστη χωρίς έργα είναι νεκρή, καθώς (και) τα έργα χωρίς πίστη», συμβουλεύει ο άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος. 14 Και ο Μέγας Αθανάσιος ορίζει ότι: «Χριστιανός είναι ο αληθινά λογικός οίκος του Χριστού, που συνίσταται από έργα αγαθά και δόγματα ορθά».


15 στ. - Τότε: Επειδή η Τροία δεν τήρησε τις συμφωνίες μαζί του, ο ήρωας Ηρακλής, 16 την κατέστρεψε πολλά χρόνια πριν γίνει η εκστρατεία των Ελληνικών πόλεων εναντίον της. Άφησε όμως να ζήσει ο μικρός Ποδάρκης, που σημαίνει αυτός που έχει πόδια (γερά σαν) αρκούδας, και που έγινε ο μετέπειτα βασιλιάς Πρίαμος επί του οποίου κατεστράφη η Τροία (με τον Τρωϊκό πόλεμο).


- Τώρα: 1). Η Τροία σαν τοπική δύναμη εκπροσωπείται, όπως είπαμε, από τη γειτονική χώρα στην οποία βρίσκονται τα ερείπια της αρχαίας Τροίας. Αυτή προέρχεται από την Οθωμανική αυτοκρατορία, την οποία οι μεγάλες χώρες με τις στρατιωτικές δυνάμεις των, που εκπροσωπούν τον σύγχρονο Ηρακλή, κατέστρεψαν για την αντίθετη στα συμφέροντά τους στάση της, αφήνοντας μόνο να επιζήσει το (κοσμικό) Κεμαλικό κράτος.


Αυτό έγινε με την ιδιαίτερη στήριξη των μπολσεβίκων που είχαν καταλάβει τα ηνία της εξουσίας στη Ρωσία, η οποία ως γνωστόν έχει σαν σύμβολο την αρκούδα. Με τη συνθήκη της Μόσχας ή Καρς του 1921, και την ρωσο-τουρκική συνθήκη «φιλίας και αδελφοσύνης», η τότε νεοσυσταθείσα ΕΣΣ∆ αποσύρονταν εθελοντικά από την περιοχή Καρς, Αρνταχάν καθώς και από το όρος Αραράτ υπέρ της Τουρκίας. Και η τελευταία "περπατάει" ακόμη με πόδια αρκούδας...


2). Η Τροία σαν σύγχρονη παγκόσμια δύναμη, εκπροσωπείται από την Νεοταξική ισχύ όλων των ειδών (ιδεολογική, πολιτική, οικονομική και στρατιωτική), που έχει έδρα τις μεγάλες χώρες, τις οποίες όμως δεν υπηρετεί, αλλά υποσκάπτει με όλους τους τρόπους, μάλιστα πολιτισμικά και πνευματικά, γιατί αυτό απαιτούν οι προδιαγραφές που έχει θέσει για 14 Προς τους βαπτιζομένους: ...«∆έκατον, ἐργάζου τὸ ἀγαθὸν ἐπὶ τούτῳ τῷ θεμελίῳ τῶν δογμάτων· ἐπειδὴ, Πίστις χωρὶς ἔργων νεκρὰ, ὡς ἔργα δίχα πίστεως». (MPG 36:424). 15 «Χριστιανός ἐστιν ἀληθινὸς οἶκος Χριστοῦ λογικὸς, δι' ἔργων ἀγαθῶν καὶ δογμάτων ὀρθῶν συνιστάμενος». (MPG 28:549).


16 Μάλιστα θεωρείται, όπως στο Ομηρικό λεξικό του κ. Ν. Παπαδοπούλου, ότι είναι ο ίδιος ο γνωστός για την αρετή του ήρωας, και όχι άλλος μεταγενέστερος.


Γενεαλογία: www.imdleo.gr - 6 - τον εαυτό της η «παγκοσμιοποίηση». Και επειδή ο πολιτισμός ήρθε από την αρχαία Ελλάδα και όλη η ανθρωπότητα στα πανεπιστήμιά της «τρέχει» τώρα (ωραίο) Ελληνικό πολιτισμό, αυτός είναι ακριβώς το γενικότερο ωραίο Hellenic που η Νέα Τάξη προσπαθεί να υπαγάγει στη δούλευσή της κάτω από ένα παγκόσμιο ηγεμόνα, και ιδιαίτερα το προσπαθεί στο κέντρο του την Ελλάδα, όπως αποδείχθηκε εκ των πραγμάτων.


17 Η αρπαγή είναι κύριο χαρακτηριστικό της, όπως και της αρκούδας. 18 Η παγκοσμιοποιημένη ανθρωπότητα τον καιρό του Αντιχρίστου, που τώρα είμαστε στην πρόβα ανάδειξής του, αποκαλύφθηκε στον Ιωάννη τον Θεολόγο19, σαν αλλόκοτο θηρίο, που προχωράει με πόδια αρκούδας!

Πνευματικά εξεταζόμενη η «γενικότερη Τροία» αντιστοιχεί στην συγκρητιστικών20 αντιλήψεων θρησκευτικότητα της «Νέα Τάξης» που πολεμάει ιδιαίτερα την εξαπλωμένη (πλέον) σ' όλη τη γη Ορθοδοξία, γιατί στη θέση της προτιμάει την αλλόκοτη Πανθρησκεία υπό τον πάπα.


Επειδή η Ελλάδα είναι και κέντρο της Ορθοδοξίας, γι' αυτό πολεμιέται πρώτη από τις άλλες χώρες, όπως είναι γραμμένο, ότι «ήρθε ο καιρός η κρίση να ξεκινήσει από τον οίκο του Θεού»! (1η Πετ. 4:17)

«Αλλά αν αρχίζει πρώτα από εμάς, ποιο θα είναι το τέλος όσων απειθούν στο Ευαγγέλιο»; ρωτάει ο Απόστολος Πέτρος. ∆ηλ. θα είναι ασυγκρίτως χειρότερο. ζ. - Τότε: Όταν ήταν να γεννηθεί ο Πάρις, γιος του Πρίαμου από την Εκάβη, αυτή είδε στον ύπνο της ότι γέννησε ένα δαυλό αναμμένο που η φωτιά του διαμεριζόταν σε ολόκληρη την πόλη και την κατάκαιγε. 21 Οι τότε μάντεις της Τροίας22 συμβούλευσαν τον Πρίαμο να μην αφήσει να γεννηθεί αυτό το παιδί, γιατί θα τους κατέστρεφε τη χώρα.


Ο Πρίαμος όταν γεννήθηκε το παιδί το απομάκρυνε από το παλάτι, και μάλιστα διέταξε τον αρχιβοσκό του Αγέλαο (αυτόν που οδηγεί το λαό) να το πάρει και να το φονεύσει ή, όπως και έγινε τελικά, να το εγκαταλείψει στο παρακείμενο όρος. Το παιδί επέζησε γιατί το έθρεψε μια αρκούδα. –


Τώρα: 1) τοπικά, για τη γειτονική χώρα: Μετά τη σύσταση του Κεμαλικού κράτους, ο ισλαμικός παράγοντας έπρεπε να κρατηθεί μακριά από την εξουσία, 23 γιατί σαν ιδιόρρυθμος και ασυμβίβαστος προς τις άλλες εθνο-θρησκευτικές ομάδες, "τα αδέρφια του", επρόκειτο να διαλύσει τη χώρα.


Αυτός εκπροσωπεί καλύτερα τον Πάρη, που ήταν προφητευμένο ότι θα καταστρέψει την Τροία, επειδή οι ισλαμιστές όταν είναι στην εξουσία, έχοντας σαν δόγμα τον «ιερό πόλεμο» (ντζιχάντ) κατά των απίστων, προσπαθούν επεκτεινόμενοι να πάρουν ή μάλλον να αρπάξουν τα ξένα, και στην περίπτωσή μας την «ωραία Ελένη»!

Η αρκούδα που έχει και αυτή αυτό το χαρακτηριστικό της αρπαγής, βοήθησε όταν εκπροσωπόταν από την κομμουνιστική Ρωσία, όπως ήδη είπαμε, στην επιβίωση του Πάρη αλλά και όλης της Τουρκίας, που είναι η «Τροία» τοπικά. Οι ισλαμιστές, όταν η Οθωμανική 17 Και όχι μόνο επειδή κάποτε το είπε και... ο Κίσινγκερ! ∆είτε το 2ο βίντεο του«Χιλιάρμενου» και τον π. Γεώργιο Μεταλληνό

18 Το πρότυπο μάλιστα, της τελικής οργάνωσής της δεν απέχει από αυτό της Σοβιετικής Ρωσίας (με σήμα την αρκούδα), αλλά θα είναι πιο απολυταρχικό και βίαιο, και ως προς τη ζωή των Ορθοδόξων, και ως προς τις ακαδημαϊκές ελευθερίες όταν θα πραγματοποιηθεί για λίγο στο τέλος του κόσμου. Αυτό δεν θα γίνει τώρα, αλλά μετά από τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο και την αναλαμπή της Ορθοδοξίας που θα τον ακολουθήσει. «Αλλά μετά θα γυρίσουν στην Ρωσία οι παλιοί (κομμουνιστές)... και θα γίνει η κατάσταση χειρότερη από ότι ήταν πρώτα»... προφήτευσε η θαυματουργή αγία Ματρώνα της Μόσχας, η τυφλή (1881 - 1952).


∆ιαβάστε από τον Επίτομουπό ΛΜ∆: 19 Όπως ο ίδιος γράφει στην Αποκάλυψη (Αποκ. 13:2), 20 Υπενθυμίζομε ότι ο «συγκρητισμός» δηλώνει το κράμα - ανακάτεμα των θρησκειών. ∆είτε το (1ο)βίντεο με τον πατρ. Αλεξανδρείας:


21Κατά τον Απολλόδωρο, ενώ ο Πίνδαρος στις ίδιες βασικές γραμμές, λέει ότι στο όνειρό της η Εκάβη είδε πως είχε γεννήσει τέρας με εκατό χέρια, που καθένα κρατούσε ένα δαυλό αναμμένο και σώριαζε την Τροία σε ερείπια. 22 Ο μάντης Αίσακος, που ήταν παιδί του Πριάμου από άλλη γυναίκα, και η ιέρεια του Απόλλωνα Ηροφίλη.

23 Οι ισλαμιστές δημιουργούν προβλήματα ακόμα και όταν δεν βρίσκονται μόνοι τους στην εξουσία. Όπως στην αρχαιότητα ο Πάρις ήταν αρκετό που μετείχε σαν πρίγκιπας, στο κέντρο λήψης αποφάσεων της Τροίας (παλάτι). - 7 - αυτοκρατορία κατέρρευσε, κρατήθηκαν μακριά από την εξουσία και έτσι το στοιχείο της αρπαγής και της αυθαιρεσίας μειώθηκε σε ελεγχόμενα επίπεδα. Όμως η δημοκρατία, που όλα τα ισιώνει, τους επανέφερε στο προσκήνιο, όπως ακριβώς τον πρώην παρία Πάρι ελευθέρωσε η αδερφή του... Ησιόνη!


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου