Κυριακή 12 Μαΐου 2019

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΙΗΑ ΠΡΟΣ ΓΓ ΤΟΥ ΟΗΕ, ΜΟΝΙΜΑ ΜΕΛΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΕΕ, ΚΟΙΝΟΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑΤΟ


ΦΤΑΝΟΥΝ ΠΙΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ: ΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣΗ οργάνωση International Hellenic Association με κεντρικά διεύθυνση στο Claymont, Delaware19703, των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, ενόψει της πρόσφατης νέας τουρκικής προκλητικότητας/εισβολής στην κυπριακή ΑΟΖ, έστειλε στις 8 Μαΐου 2019 την πιο κάτω επιστολή στους κάτωθι:

Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ António Guterres

Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Michael Richard Pompeo


Υπουργό Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας Ηνωμένου Βασιλείου Jeremy Hunt

Υπουργό Εξωτερικών Ρωσικής Ομοσπονδίας Sergey Lavrov

Υπουργό Εξωτερικών της Γαλλικής Δημοκρατίας Jean–Yves Le Drian

Υπουργό Εξωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Wang Yi,

Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης Thorbjørn Jagland

Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Πρόεδρο Εξωτερικών Υποθέσεων και Πολιτικής Ασφάλειας της ΕΕ Federica Maria Mogherini


Την Γενική Γραμματέα της Κοινοπολιτείας Βαρόνη Scotland of Asthal QC και τον

Γενικό Γραμματέα της Νοτιο-ατλαντικής Συμμαχίας (ΝΑΤΟ) Jens Stoltenberg

Αγαπητοί,

Θέμα: « Η τουρκική προκλητική επίθεση στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου: Η νέα εισβολή της Τουρκίας» 

Η International Hellenic Association εκφράζει την αγανάκτησή της για την νέα γυμνή επιθετικότητα της Τουρκίας να εισβάλει στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κυπριακής Δημοκρατίας και να στείλει τα σκάφη της να λεηλατήσουν τα αποθέματα υδρογονανθράκων της Κύπρου. 

Προσυπογράφουμε την ανακοίνωση του Λόμπυ για την Κύπρο της 7ης Μαΐου 2019 «Η τουρκική προκλητική επίθεση στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου: Η νέα εισβολή της Τουρκίας» ( θα την βρείτε εδώ: https://lobbyforcyprus.wordpress.com/2019/05/07/cyprus-eez-incursion/ και σε αντίγραφο πιο κάτω ως παράρτημα στην επιστολή αυτή.)

Καθώς καλωσορίζουμε τις διάφορες δηλώσεις από την διεθνή κοινότητα, όπως αυτές προβάλλονται στην ανακοίνωση του Λόμπυ, συμφωνούμε με τον κ . Χρήστου ότι «τα λόγια δεν αρκούν». Η τουρκική επιθετικότητα πρέπει να αντιμετωπιστεί με συγκεκριμένες ενέργειες και μέτρα επιβολής κυρώσεων.

Η Τουρκία εδώ και δεκαετίες συμπεριφέρεται κακώς δίχως να πληρώνει κανένα τίμημα για τα εγκλήματά της και άλλες παράνομες δραστηριότητες. 

Ως αποτέλεσμα, αφέθη να μετατραπεί σε μια απολυταρχία και ο νταής (bully) της Ανατολικής Μεσογείου. Είναι ακατανόητο γιατί τα Ηνωμένα Έθνη, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ, το Συμβούλιο της Ευρώπης, η Κοινοπολιτεία και άλλοι διεθνείς οργανισμοί, ακόμα παρουσιάζονται διστακτικοί να πάρουν αποφασιστική δράση για να διασφαλίσουν τους δικούς των Χάρτες, Συμβάσεις και αξίες. 

Εκτός από το να ανέχονται ουσιαστικά την συνεχιζόμενη κατοχή σημαντικού μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ως επακόλουθο των δύο εισβολών της τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974, η κάθε μία από αυτές τις οργανώσεις δεν έκανε τίποτα το ουσιαστικό να τερματίζει την συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή και να σταματήσει την συνεχιζόμενη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων χιλιάδων ξεριζωμένων Χριστιανών Ελλήνων πολιτών της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Για δεκαετίες, αυθαίρετα απαγορεύεται στους ανθρώπους αυτούς να επιστρέψουν στα σπίτια και περιουσίες τους στην υπό τουρκική κατοχή περιοχή (της ΚΔ).

Είναι καιρός όλοι εσείς, ως ηγέτες ισχυρών χωρών και ιδρυμάτων υποστηρίξετε τις αρχές και αξίες πολιτισμένων κοινωνιών. Πρέπει να σταματήσετε το ελεύθερο χέρι της Τουρκίας να επιδίδεται σε επιθετικότητα. 

 Σας παρακαλούμε, επομένως, να μας εξηγήσετε ποία μέτρα θα πάρετε ξεχωριστά ή συλλογικά: να εμποδίσετε την Τουρκία από περαιτέρω παραβιάζεις της κυριαρχίας και ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και, δεύτερο, να λογοδοτήσει η Τουρκία για την συνεχιζόμενη κατοχή του βόρειου μέρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, για τις αλλεπάλληλες παραβιάζεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και για την κατάφορη παραβίαση του διεθνούς δικαίου. 

Αναμένουμε να λάβουμε τις ανταποκρίσεις από όλους/όλες σας στην επιστολή μας αυτή. 

Με Εκτίμηση, 

International Hellenic AssociationΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου