Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021

ΟΙ ΟΛΕΘΡΙΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΟΙ "ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ" ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΟΙ ΣΕΞΙΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ!


ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ "ΜΑΣ ΞΕΠΛΗΡΩΝΟΥΝ" ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ: ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ


Πενταετή συμφωνία για στρατιωτική-οικονομική συνεργασία και πρωτόκολλο για την εφαρμογή της, με την υποστήριξη των κυβερνήσεων των δύο χωρών, υπέγραψαν στην Κωνσταντινούπολη η υπουργός Άμυνας των Σκοπίων Radmila Sekerinska και ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Hulusi Akar.

Σύμφωνα με το IBNA, η συμφωνία προβλέπει σταδιακή κατανομή κονδυλίων σε ετήσια βάση, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν από τα Σκόπια για τον εκσυγχρονισμό των ικανοτήτων του στρατού και την ενίσχυση της ετοιμότητας μάχης.

"Η Βόρεια Μακεδονία (Σκόπια) και η Τουρκία δεν είναι μόνο στρατηγικοί εταίροι αλλά και φίλοι που σέβονται και συνεργάζονται για σχεδόν τρεις δεκαετίες, χωρίς ούτε έναν λεκέ στις σχέσεις”, δήλωσε η υπουργός Sekerinska.

"Η συμφωνία για στρατιωτική-οικονομική συνεργασία είναι μια ακόμη επιβεβαίωση της φιλίας και της συνεργασίας που ενισχύθηκε με το ΝΑΤΟ και θα βοηθήσει πολύ στην προώθηση των προτύπων και της ετοιμότητας του Στρατού της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας ως το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ", πρόσθεσε.


Ο Akar εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υπογραφή της συμφωνίας και είπε ότι αναμένει γρήγορη και επιτυχημένη εφαρμογή.


Μίλησαν και για την κλιματική αλλαγή

Οι δύο υπουργοί μίλησαν για την κλιματική κρίση, την κατάσταση με τις πυρκαγιές και στις δύο χώρες και τις πλημμύρες στην Τουρκία που στοίχισαν ανθρώπινες ζωές και εξέφρασαν τη λύπη τους για τις ζημιές, τονίζοντας τη σημασία της κλιματικής αλλαγής και την ανάγκη εξεύρεσης λύσεων για τον μετριασμό των συνεπειών.

Η Sekerinska επεσήμανε στον Τούρκο Υπουργό την υψηλή δέσμευση του Στρατού της χώρας στην κατάσβεση των πυρκαγιών. "Τέτοιες φυσικές καταστροφές, που έχουν επηρεάσει σχεδόν ολόκληρη την περιοχή, ήδη εξελίσσονται σε

ζήτημα ασφάλειας στο οποίο πρέπει να προσαρμόσουμε τις αμυντικές μας πολιτικές και να βρούμε βιώσιμες λύσεις", είπε η υπουργός.

Όπως γράφει το IBNA, η Τουρκία είναι πολύτιμος εταίρος και φίλος της Βόρειας Μακεδονίας (των Σκοπίων) από την ανεξαρτησία της. Οι δύο χώρες συμμετείχαν από κοινού στην Αποστολή Αποφασιστικής Υποστήριξης του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν.

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας SEDM, η Βόρεια Μακεδονία και η Τουρκία συνεργάζονται επίσης στην ταξιαρχία SEEBRIG Νοτιοανατολικής Ευρώπης, η οποία φιλοξενείται αυτήν τη στιγμή από τη Βόρεια Μακεδονία.ΠΗΓΗ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου