Σάββατο 26 Μαρτίου 2022

ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΗΠΑ...

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΠΑΪΝΤΕΝ : ΕΝΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ, ΕΝΑΣ ΑΡΧΙΨΕΥΤΗΣ

 


«Εγώ πίεσα τον πρόεδρο Κλίντον να ξεκινήσει τους βομβαρδισμούς σε σερβικές στρατιωτικές θέσεις στο Κόσοβο και το Βελιγράδι. 

Επέμενα να του λέω να προχωρήσει, πως η κοινή γνώμη στην Ευρώπη ήταν ενάντια στον Μιλόσεβιτς. Ήθελα να στείλω Αμερικανούς πιλότους εκεί και να ανατινάξω όλες τις γέφυρες στον Δρίνο». 

Φράσεις του Τζο Μπάιντεν από βιβλίο του το 2008. Ο Ρόμπερτ Γκέητς, υπουργός άμυνας του Ομπάμα, έχει πει δημοσίως ότι δεν υπάρχει θέμα διεθνούς πολιτικής στο οποίο να μην έχει πέσει έξω ο Μπάιντεν τις πολλές δεκαετίες της πολιτικής του καριέρας. 

Όμως τίποτε δεν είναι σκοτεινότερο σ' αυτόν τον σκοτεινό άνθρωπο από την ουκρανική εμπλοκή του. 

Τις παραμονές των προεδρικών εκλογών του 2020, η New York Post έβγαλε στο φως την είδηση της εύρεσης ενός φορητού υπολογιστή του γιου του Μπάιντεν, Χάντερ, με τεκμήρια για την ανάμειξή του σε ύποπτες μπίζνες στην Ουκρανία, για αμοιβές εκατομμυρίων δήθεν για παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και άλλα παρόμοια. 

Και όλα αυτά στο όνομα του πατέρα του, που ως αντιπρόεδρος του Ομπάμα ήταν ο χειριστής του ουκρανικού εκ μέρους των Αμερικανών και ανεβοκατέβαζε κυβερνήσεις. (Χαρακτηριστική η τηλεφωνική συνομιλία της υφυπουργού Νούλαντ με τον πρέσβη Geoffrey Pyatt, όπου και η παροιμιώδης της φράση "Fuck the EU!")  

Πώς αντέδρασε ο αμερικανικός Τύπος; Έθαψε την είδηση - κυριολεκτικά. Το Twitter μπλάκαρε μάλιστα τον λογαριασμό της εφημερίδας! 

Η υπερασπιστική γραμμή του Μπάιντεν ήταν ότι η υπόθεση ήταν κατασκεύασμα της... ρωσσικής προπαγάνδας (ακόμη ένα...). Και το χειρότερο; Η CIA κάλυψε πλήρως αυτό το ψεύδος.

 Πενήντα ένας πράκτορες και μεγαλοκατάσκοποι βγήκαν και υποστήριξαν δημοσίως αυτό το  εξωφρενικό παραμύθι για να ξεπλύνουν τον φίλο τους Τζο. Οι περισσότεροι απ' αυτούς σήμερα είναι προπαγανδιστές της αντιρρωσικής εξαλλοσύνης - παλιά μου τέχνη κόσκινο. 

Τώρα το παραμύθι ξεφούσκωσε. Ακόμη και οι New York Times παραδέχονται ότι το δημοσίευμα της Post ήταν καθ' όλα αληθινό.    Βεβαίως, ο Μπάιντεν στο μεταξύ κέρδισε τις εκλογές...    

Δίνω, στα σχόλια, ένα άρθρο του ερευνητή της υπόθεσης Glenn Greenwald με όλο το βρώμικο ιστορικό. Και το απόσπασμα από την τηλεμαχία Τραμπ-Μπάιντεν όπου ο πρώτος θέτει το ζήτημα και ο δεύτερος ξεδιάντροπα ενώπιον του έθνους υποστηρίζει το μέγιστο ψεύδος.

Η εμπλοκή του Μπάιντεν και των Δημοκρατικών με την Ουκρανία και το εκεί καθεστώς είναι πολύ βαθιά. Είμαστε ακόμη στην αρχή των αποκαλύψεων. 

Η τραγωδία στη χώρα του Δνείπερου έχει μια εσωτερικοπολιτική, αμερικανική διάσταση που εμπρός της τα πιο ευφάνταστα συνομωσιολογικά σενάρια φαίνεται να ωχριούν. 

Είναι προφανές ότι το βαθύ κράτος στην Ουάσιγκτον θα δώσει αγώνα έως εσχάτων για να μην έρθουν όλα αυτά στη δημοσιότητα. Η επιμήκυνση του πολέμου για κάποιους φαίνεται να είναι επιλογή.


Από το facebook. Μας το έστειλε ο Λ. Αποσκίτης




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου