Πέμπτη 24 Μαρτίου 2022

Ο ΤΑΚΤΙΚΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΒΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ...ΡΙΝΟΦΑΡΥΓΓΑ

«ΜΗ ΜΟΥ ΤΟΝ ΧΩΣΕΤΕ ΠΟΛΥ ΒΑΘΙΑΚΥΡΙΕ» 

ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΣΤΕΙΛΕΟΥ ΩΣ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΙΣΘΗΣΗ ΒΙΑΣΜΟΥ


Γράφει ο Κωνσταντίνος Ι. Βαθιώτης

Μια ηλικιωμένη γυναίκα (η Γ), η οποία αρνείται να εμβολιασθεί γιατί δεν εμπιστεύεται τους τσαρλατάνους πολιτικούς, αφού αυτοί μέχρι πρότινος δεν έδιναν δεκάρα για την υγεία και την ευημερία των πολιτών και ιδίως των συνομιλήκων της, προσέρχεται για πρώτη φορά σε ένα διαγνωστικό εργαστήριο, όπου η διενέργεια του rapid test κοστίζει φθηνότερα απ’ ό,τι στα άλλα εργαστήρια της γειτονιάς, ο δε γιατρός (ο Ι), ένας ευειδής και ευγενέστατος μικροβιολόγος, χειρίζεται τον βαμβακοφόρο στειλεό πολύ προσεκτικά χωρίς να πονά τους εξεταζομένους.

Όταν έρχεται η ώρα της Γ να υποβληθεί στο τεστ, αφού δίνει το ΑΜΚΑ της και τον αριθμό του κινητού της στον Ι, του λέει χαμηλόφωνα και γεμάτη συστολή:

«Σας παρακαλώ πολύ, μη μου τον χώσετε πολύ βαθιά, κύριε!».Ο γιατρός σκάει στα γέλια και επιχειρεί να την καθησυχάσει:

«Μη φοβάστε, καλή μου κυρία, δεν τον χώνω ποτέ πολύ βαθιά. Τον περιστρέφω και στις δύο τρύπες πολύ απαλά και όσο πιο έξω μπορώ».

Τότε, η ηλικιωμένη γυναίκα χαμογελά ανακουφισμένη και εξομολογείται στον Γ:

«Το γνωρίζω, γιατρέ, γι’ αυτό προτίμησα να έρθω σε σας. Έχω ακούσει ότι είστε και φθηνός και συγκαταβατικός. Αλλά ήθελα να βεβαιωθώ».

Ας υποθέσουμε τώρα ότι στην αίθουσα αναμονής του διαγνωστικού εργαστηρίου τρύπωνε θαυματουργικώ τω τρόπω ένας τρίτος, ο Κ, ο οποίος, επειδή βρισκόταν σε κώμα από το 2018 μέχρι σήμερα, είχε χάσει όλα τα επεισόδια από το σίριαλ του κορωνοϊού.Ακούγοντας ο Κ την στιχομυθία ανάμεσα στην Γ και τον Ι, είναι βέβαιον ότι θα έμενε εμβρόντητος μπροστά στην τεράστιο πρόοδο που θα είχε σημειωθεί στον τομέα της Ιατρικής:

Ειδικότερα, ο Κ θα σχημάτιζε την πεπλανημένη εντύπωση ότι, εν έτει 2022, ηλικιωμένες γυναίκες που έχουν στερηθεί την χαρά της σαρκικής επαφής, μπορούν να αναπληρώνουν το κενό τους, πηγαίνοντας στα διαγνωστικά εργαστήρια, όπου οι γιατροί, εκτός από ιατρικές, τελούν πλέον και σεξουαλικές πράξεις! Μάλιστα, το σύνθημα που χρησιμοποιείται από τις τράπεζες για την διαφήμιση των ανέπαφων συναλλαγών με χρήση πιστωτικής κάρτας, θα ταίριαζε και στην συγκεκριμένη περίπτωση:

Γρήγορα, εύκολα και σίγουρα!Αντιθέτως, όλοι εμείς που επί δύο χρόνια βιώνουμε την θεοποίηση της ιατρικής επιστήμης, η οποία δεν επιτρέπεται (τάχα) να αμφισβητείται από τους κοινούς θνητούς, η –ένεκα της ακουστικής παραίσθησης του Κ– υπολαμβανόμενη αναβάθμιση του ρόλου των γιατρών κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να μην ενεργούν μόνο ως θεραπευτές των ψυχοσωματικών πόνων αλλά και ως παρόχων ηδονής, θα ήταν μια εξέλιξη απολύτως αναμενόμενη.

Πάντως, ανεξάρτητα από τον ρόλο που θα κληθούν να επιτελέσουν οι γιατροί στο εγγύς ή το απώτερο δυστοπικό μέλλον μας, ο παραπάνω –κατά το ήμισυ πραγματικός– διάλογος που έλαβε χώρα προσφάτως σε διαγνωστικό εργαστήριο της Βορείου Ελλάδος, μας βοηθεί να κατανοήσουμε την ομοιότητα που εμφανίζει η διείσδυση του βαμβακοφόρου στυλεού στις οπές των ρουθουνιών με εκείνη ενός γεννητικού μορίου ή ενός αντικειμένου που το υποκαθιστά.Όταν η διείσδυση της δεύτερης κατηγορίας πραγματοποιείται χωρίς την συναίνεση του άλλου προσώπου, τότε, ανάλογα με την αιτία της παθογένειάς της, εμπίπτει στο έγκλημα του βιασμού, είτε με την στενή έννοια του όρου (εδώ το κακό που επιφέρει ή απειλεί ο δράστης στρέφεται κατά της ζωής ή της σωματικής ακεραιότητας του θύματος: άρ. 336 παρ. 1 ΠΚ) είτε με την ευρεία (εδώ η απειλή αφορά ένα άλλο κακό, όπως π.χ. την δυσφήμηση του θύματος: άρ. 336 παρ. 4 ΠΚ).Το ότι τα λόγια της ανωτέρω στιχομυθίας ανάμεσα στην ηλικιωμένη Γ και τον ευειδή Ι προκάλεσαν την ακουστική παραίσθηση του Κ περί τελέσεως γενετήσιας πράξεως1 είναι ένα γεγονός που δείχνει ότι η διείσδυση του βαμβακοφόρου στειλεού στα ρουθούνια ενός πολίτη εξαναγκασμένου να υποστεί τον διαγνωστικό έλεγχο, προκειμένου να ασκήσει τις αντισυνταγματικά κολοβωμένες ελευθερίες του, βιώνεται από αυτόν ως μια μορφή βιασμού: η μπατονέτα λειτουργεί ως φαλλικό σύμβολο2.Αξίζει να σημειωθεί ότι, αν η λέξη που χρησιμοποιείται στην αγγλική γλώσσα για να δηλωθεί η μπατονέτα / ο στειλεός (swab) περιείχε ανάμεσα στο πρώτο και το δεύτερο σύμφωνο την δίφθογγο ch, τότε στα ρουθούνια μας θα ήταν σαν να πραγματοποιούσε διείσδυση ο Klaus Schwab.Αυτός, πάντως, έχει δηλώσει ήδη από το 2017 την υπερηφάνειά του που το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ διεισδύει στις κυβερνήσεις (we penetrate the cabinets) ελέγχοντας τις νέες γενιές πολιτικών οι οποίοι βρίσκονται στα ανώτατα αξιώματα.Για μια σπάνια περίπτωση απόπειρας βιασμού από έναν 31χρονο δράστη σε βάρος μιας 75χρονης γυναίκας, η οποία κατάφερε να τον αναχαιτίσει προσποιούμενη ότι δέχεται να τελέσει την γενετήσια πράξη την επόμενη ημέρα βλ. το υπ’ αριθμόν 120/1998 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Καστοριάς (Εισαγγελική Πρόταση: Ηλ. Σεφερίδης), δημοσιευμένο στο επιστημονικό περιοδικό Ποινικά Χρονικά 1999, σελ. 265, καθώς και την μελέτη του γράφοντος «Υπαναχώρηση από απόπειρα βιασμού μετά την υπόσχεση του θύματος για μεταγενέστερη συνεύρεση με τον δράστη» (Ποινικά Χρονικά 1999, σελ. 208 επ.).


Για τον παραλληλισμό του εμβολιασμού με την πράξη του βιασμού βλ. Ν. Σέργη, Ο πολιτικός ανθρωπισμός σε κίνδυνο. Η διαχείριση της πανδημίας, εκδ. Ισνάφι, Αθήνα 2021, σελ. 55: «Ο εμβολιασμός είναι σαν την ερωτική πράξη, απαιτεί συναίνεση. Ειδάλλως είναι “βιασμός”».
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου