Δευτέρα 18 Απριλίου 2022

«.ΤΗΝ ΚΟΙΝΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗΝ ΠΡΟ ΤΟΥ ΣΟΥ ΠΑΘΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΜΕΝΟΣ...»

Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ ΚΑΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΚΟΥΣΙΟ ΣΤΑΥΡΙΚΟ ΠΑΘΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΜΑΣ

 


Γράφει ο Παναγιώτης Μυργιώτης  

Σάββατο του Λαζάρου, Κυριακή τω Βαΐων, δυο σημαντικές και κομβικές ημέρες της εκκλησιαστικής ζωής της Ορθοδοξίας. Εορτές Δεσποτικές. Αναφερόμενες στο πρόσωπο του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού. Την Παρασκευή, παραμονή του Σαββάτου του Λαζάρου τελειώνει η νηστεία της Σαρακοστής και την Κυριακή αρχίζει η νηστεία της Μεγάλης Εβδομάδας. 

Το Σάββατο του Λαζάρου εορτάζουμε, ως γνωστό, την Ανάσταση του τετραημέρου Λάζαρου. Ο Λάζαρος ήταν φίλος του Κυρίου και είχε δυο αδελφές, τη Μάρθα και τη Μαρία. Γνωστές σε μας από περικοπή του ιερού ευαγγελίου όπου αναφέρεται η φιλοξενία του Κυρίου από εκείνες.

Κάποια στιγμή ο Λάζαρος αρρώστησε και οι αδελφές  του ειδοποίησαν τον Κύριο ότι ο Λάζαρος ήταν άρρωστος και Του ζήτησαν να πάει να τον θεραπεύσει. Ο Κύριος  δεν ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμά τους. Μετά από δυο ημέρες λέει ο παντογνώστης Κύριος στους μαθητές Του: «Ο Λάζαρος  κοιμήθηκε, πάμε να τον ξυπνήσω». Όταν στο σπίτι του Λαζάρου, στη Βηθανία, ο Λάζαρος συμπλήρωσε τέσσερις ημέρες νεκρός. Πολλής κόσμος βρίσκονταν στο σπίτι του για να συμπαρασταθεί στις αδερφές του. Η Μάρθα, μόλις έμαθε ότι ο Χριστός έρχεται, έτρεξε να τον προϋπαντήσει. Στον μεταξύ τους διάλογο η Μάρθα εκφράζει την πίστη της στην παντοδυναμία Του και διατρανώνονται σπουδαίες θεολογικές αλήθειες για την αιώνια ζωή. Εκεί ο Χριστός λέγει ότι Εκείνος είναι η ζωή και η ανάσταση! 

 Πράγματι, κύριος της ζωής και του θανάτου είναι ο Χριστός, πλάστης και δημιουργός μας. Ουδείς άλλος εξουσιάζει την ανθρώπινη ζωή. Δεν μας ανήκει η ζωή, γι’ αυτό η αυτοκτονία είναι θανάσιμο αμάρτημα. 

Όταν έφθασαν στον τάφο, ο Κύριος ως άνθρωπος δάκρυσε.Kαι ζήτησε να ανοικτεί ο τάφος. Η Μάρθα προσπάθησε να το αποτρέψει γιατί μετά από τέσσερεις ημέρες η σάρκα του νεκρού θα είχε αρχίσει να σήπεται και θα είχε άσχημη μυρωδιά. Ο Χριστός, αφού προσευχήθηκε στον ουράνιο Πατέρα, δίνοντας παράδειγμα σε όλους μας, με δυνατή φωνή διατάζει τον Λάζαρο: «Λάζαρε, δεύρο έξω» . Βλέπουμε τον Κύριο να προσεύχεται πριν επιτελέσει το θαύμα. Δίνει το παράδειγμα σε όλους τους χριστιανούς και το μήνυμα να μην επιχειρούμε ένα έργο πριν ζητήσουμε τη βοήθεια του Θεού.

 Με αφορμή αυτό, προσθέτουμε ότι είναι καλό, πριν προχωρήσουμε σε κάτι σημαντικό στη ζωή μας ή πράξουμε κάποιο έργο, να ζητούμε την ευλογία του πνευματικού μας. Αφού, λοιπόν, προσευχήθηκε στον ουράνιο Πατέρα και Θεό μας, με δυνατή φωνή διατάζει τον Λάζαρο: «Λάζαρε, δεύρο έξω». Αμέσως ο νεκρός Λάζαρος εξέρχεται του τάφου ζωντανός. Ο Κύριος λέει να τον λύσουν από τα νεκρικά σάβανα και να τον αφήσουν να φύγει. 

Ένα, ακόμη, θαύμα επετέλεσε ο Κύριος. Θαύματα πολλά έκανε ο Χριστός, όχι μόνο αυτά που είναι καταγεγραμμένα στο Ιερό Ευαγγέλιο. Αν όλη η διδασκαλία Του και όλα τα θαύματα καταγράφονταν οι τόμοι γραφής των θα ήταν τόσοι που δεν θα χωρούσαν σε όλο τον πλανήτη. Το συγκεκριμένο θαύμα είναι μία ακόμη απόδειξη, για τους άπιστους και ολιγόψυχους, της κυριαρχίας του Κυρίου επί της ζωής και του θανάτου. Οι παρευρισκόμενοι χάρηκαν για την Ανάσταση του Λαζάρου. Οι γνωστοί Φαρισαίοι και γραμματείς στεναχωρήθηκαν σφόδρα και απεφάσισαν εκτός από τον Χριστό να φονεύσουν και τον Λάζαρο. Να μην υπάρχει απόδειξη του μεγάλου θαύματος. Ανθρώπινη μωρία και βλακεία.

Ο Λάζαρος, μετά την ανάστασή του, αναχώρησε από την πατρίδα του Βηθανία για να αποφύγει το μίσος των Φαρισαίων και Γραμματέων. Έφθασε στην Κύπρο και χειροτονήθηκε επίσκοπος στην εκκλησία του Κιτίου, την οποία ο ίδιος ίδρυσε. 

Η ιερά παράδοση αναφέρει για τον Λάζαρο τα εξής: Όταν αναστήθηκε ήταν τριάντα ετών και έζησε άλλα τριάντα έτη. Μετά την ανάστασή του,  δεν γέλασε ποτέ. Αιτία ήταν αυτά που είδε και ένιωσε κατά την τετραήμερο παραμονή του στον άδη. Μόνο μία φορά χαμογέλασε, όταν είδε έναν άνθρωπο να κλέβει μια στάμνα. Είπε: ̎το «χώμα » κλέβει «χώμα» ̎. Ανθρώπινη πλεονεξία και ατιμία. 

Η Ανάσταση του Λαζάρου πιστοποιεί και τη δική μας ανάσταση κατά τη Δευτέρα παρουσία του Κυρίου επί της γης. Όπως ξύπνησε ο Λάζαρος, έτσι θα ξυπνήσουν όλοι οι κεκοιμημένοι.

Ο Κύριος βρίσκεται στην πορεία προς το εκούσιο πάθος. Για να εκπληρώσει τον σκοπό κατάβασής Του από τους ουρανούς στη γη, τη σωτηρία και τη θέωση των ανθρώπων. Λίγα 24ωρα Τον χωρίζουν από τον, κατά την ανθρώπινη φύση Του, θάνατο και μάλιστα θάνατο ατιμωτικό. Ο θάνατος δια του σταυρού εθεωρείτο ατιμωτικός εκείνη την εποχή. Όμως, το τίμιο αίμα του Χριστού καθαγίασε τον σταυρό, διότι επάνω του Εκείνος νίκησε τον θάνατο και λύτρωσε το ανθρώπινο γένος από τη δουλεία της αμαρτίας. 

Πλησιάζει και το Πάσχα των εβραίων. Ο Χριστός αναθέτει στους μαθητές Του να Του φέρουν ένα πουλάρι όνου και καθήμενος επ αυτού πορεύεται προς το εκούσιο πάθος. Φθάνει στα Ιεροσόλυμα και οι κάτοικοί τους, πληροφορηθέντες το θαύμα της Ανάστασης του Λαζάρου και γνωρίζοντες την τρίχρονη δημόσια δράση με τα θαύματα και τις ομιλίες Του, τρέχουν να τον υποδεκτούν. Τον φαντάζονται επίγειο αρχηγό και ελευθερωτή. Εκείνος, όμως, ο δημιουργός του παντός, έρχεται καθήμενος πάνω στο ταπεινό. Δεν φθάνει στη Ιερουσαλήμ με δόξα και με τους αγγέλους και τους αρχαγγέλους, ταπεινά και σεμνά πορεύεται. Όπως πρέπει στον μονογενή Υιό του Θεού. 

Με βάγια στα χέρια όλοι στην υποδοχή‧ νέοι, γέροι, άνδρες και γυναίκες. Ζητωκραυγάζουν και επευφημούν: «Ωσαννά, ευλογημένος ο ερχόμενος». Στρώνουν τα ρούχα τους και κλαδιά φοινίκων στο διάβα του. Δεν είχαν αντιληφθεί ότι μπροστά τους ήταν για τριάντα τρία ολόκληρα χρόνια, από τα οποία τρία σε δημόσια δράση, ο σαρκωθείς μονογενής Υιός του Θεού. Για αυτόν τον λόγο τον υποδέχονται με αυτό τον τρόπο, που κάνει γραμματείς και Φαρισαίους να λυσσάνε από το κακό και να ψάχνουν τρόπους εξοντώσεως του Θεανθρώπου. Ανθρώπινη υπερηφάνεια και εγωισμός. Η κακία και ο φθόνος των ανθρώπων νεκρώνει τον νου και δεν βλέπει ότι γίνονται θαυμαστά πράγματα.

Σήμερα τον υποδέχονται ως μεσσία, ελευθερωτή και βασιλιά. Μετά από μερικές ημέρες ο ίδιος λαός, ο όχλος φωνάζει στον Πιλάτο: «σταύρωσον, σταύρωσον αυτόν». Ποιόν; Αυτόν που σήμερα ζητωκραυγάζει και βροντοφωνάζει «Ωσαννά, ευλογημένος ο ερχόμενος». Η ευμετάβλητος ανθρώπινη φύση του πεπτωκότος ανθρώπου από την αποθέωση και τα «ζήτω» στο «σταύρωσον» και στη λήθη. Ωραίο παράδειγμα που πρέπει οι άρχοντες των ανθρώπων να μην ξεχνούν. Οι άνθρωποι αλλάζουν γνώμη και προτιμήσεις. Βρίσκονται από τη μία στιγμή στην άλλη από το ζενίθ στο ναδίρ και το αντίστροφο. 

Σάββατο του Λαζάρου και Κυριακή των Βαΐων κατέχουν σημαντική θέση στο ορθόδοξο εορτολόγιο ως Δεσποτικές εορτές. Τις τιμά ο ελληνικός με ιδιαίτερο τρόπο και κατάνυξη. Η εκκλησία την Κυριακή των Βαΐων μοιράζει ευλογημένα βάγια στο τέλος της θείας λειτουργίας δια των χειρών των ιερέων. Το Σάββατο του Λαζάρου σε πολλές ελληνικές περιοχές τα παιδιά, κυρίως τα κορίτσια, λένε τα  ̎κάλαντα¨ του Λαζάρου περιερχόμενα τα σπίτια με καλάθια στολισμένα και οι οικοδεσπότες προσφέρουν χρήματα, αυγά, ξηρούς καρπούς κλπ. Έθιμο που τείνει να εκλείψει στις ημέρες μας.

1ο απολυτίκιο (Ήχος α΄)

Τὴν κοινὴν ἀνάστασιν πρὸ τοῦ σου πάθους πιστούμενος, ἐκ νεκρῶν ἤγειρας τὸν Λάζαρον, Χριστὲ ὁ Θεός· ὅθεν καὶ ἡμεῖς ὡς οἱ παῖδες, τὰ τῆς νίκης σύμβολα φέροντες, σοὶ τῷ νικητῇ τοῦ θανάτου βοῶμεν: «Ὡσαννὰ ἐν τοῖς ὑψίστοις, εὐλογημένος ὁ ἐρχόμενος ἐν ὀνόματι Κυρίου». 

2ο απολυτίκιο (Ήχος δ΄)

Συνταφέντες σοι διὰ τοῦ βαπτίσματος, Χριστὲ ὁ Θεὸς ἡμῶν, τῆς ἀθανάτου ζωῆς ἠξιώθημεν τῇ Ἀναστάσει σου καὶ ἀνυμνοῦντες κράζομεν: «Ὡσαννὰ ἐν τοῖς ὑψίστοις, εὐλογημένος ὁ ἐρχόμενος ἐν ὀνόματι Κυρίου». 

3ο απολυτίκιο (Ήχος πλαγιος β΄)

Μετὰ κλάδων ὑμνήσαντες πρότερον, μετὰ ξύλων συνέλαβον ύστερον, οἱ ἀγνώμονες Χριστόν, Ἰουδαῖοι τὸν Θεόν. Ἡμεῖς δὲ πίστει ἀμεταθέτῳ, ἀεὶ τιμῶντες ὡς εὐεργέτην, διὰ παντὸς βοήσωμεν αὐτῷ: «Εὐλογημένος εἶ ὁ ἐρχόμενος τὸν Ἀδὰμ ἀνακαλέσασθαι».

Κοντάκιο (αυτόμελο)*, (Ήχος πλάγιος β΄)

Τῷ θρόνῳ ἐν οὐρανῷ, τῷ πώλῳ ἐπὶ τῆς γῆς ἐποχούμενος Χριστὲ ὁ Θεός. Τῶν ἀγγέλων τὴν αἴνεσιν καὶ τῶν παίδων ἀνύμνησιν προσεδέξω βοῶντός σοι: «Εὐλογημένος εἶ ὁ ἐρχόμενος, τὸν Ἀδὰμ ἀνακαλέσασθαι».

 

(*) αυτόμελο = ψάλλεται με δική του μουσικότητα, κατ' ίδιον μέλος.


Μυργιώτης  Παναγιώτης

Μαθηματικός


7 σχόλια:

  1. http://www.tlig.org/el/messages/chrono/2022/
    …Ανοίξτε την καρδιά σας και καταλάβετε ότι είμαι Εγώ, ο Ιησούς, που σας καλώ. Δημιούργησα την ψυχή σας για να ζήσει αιώνια. Θέλετε να στοχασθείτε πάνω σ' αυτό; Eίμαι Άγιος. Μακάριες οι ψυχές που ντύνονται την αγιότητα, οι Πύλες του Oυρανού δε θα τους αντισταθούν. ΑΛΙΜΟΝΟ όμως σε εκείνες τις ψυχές που δεν καθαρίστηκαν αλλά είναι γεμάτες κηλίδες, δε θ' αξιωθούν να εισέλθουν στη Βασιλεία Μου. Μεταστραφείτε και ακολουθήστε την Oδό Μου, ακούγοντας το Σπλαχνικό Μου Κάλεσμα. Στοχασθείτε πάνω στο Μήνυμά Μου, βιώστε το Μήνυμά Μου. Εγώ, ο Κύριος Ιησούς Χριστός, σας αγαπώ όλους, με όλη Μου την Καρδιά σας αγαπώ.

    … Όμως ΑΛΙΜΟΝΟ γι' αυτούς που αφιερώνουν το χρόνο τους στο να γκρεμίζουν και να ποδοπατούν τα θυσιαστήριά Μου! ΑΛΙΜΟΝΟ γι' αυτούς που ακολουθούν το μαύρο θηρίο! ΑΛΙΜΟΝΟ γι' αυτούς που απορρίπτουν τις προειδοποιήσεις Μου, τις περιφρονούν και τις αγνοούν! Θα Με φωνάξουν σ' αυτές τις μέρες του σκότους, αλλά δεν θα απαντήσω... Οι Πέντε Μου Πληγές είναι ορθάνοιχτες και το Αίμα Μου πάλι χύνεται ποτάμι. Μετανόησε, γενεά, μετανόησε! Να σκέπτεστε διπλά πριν ανοίξετε τα χείλη σας να μιλήσετε. Αναζητήστε Με με την καρδιά σας και όχι με το μυαλό σας. Μιμηθείτε Με, το Θεό σας και ακολουθήστε τα Ίχνη Μου. Πριν μιλήσετε, αναρωτηθείτε τούτο: "Τι θα έλεγε ο Χριστός σ' αυτή την περίπτωση;" ή "Τι θα έκανε ο Χριστός σ' αυτή την περίπτωση;" Να σκέπτεστε διπλά πριν ανοίξετε τα χείλη σας, μην αφήνετε τα χείλη σας να γίνουν η αιτία της πτώσης σας, μην αφήνετε το πνεύμα σας να σας πλανέψει. Μιμηθείτε Με και γίνετε η τέλεια αντανάκλαση της Εικόνας Μου.
    … Γι' αυτό ευχαριστώ τον Πατέρα που έκρυψε τη Σοφία από τους σοφούς και τους συνετούς και τη φανέρωσε στους ταπεινούς. Μακάριοι εσείς που είστε φτωχοί και ταπεινοί, η Βασιλεία του Θεού ανήκει σε σας. ΑΛΙΜΟΝΟ γι'αυτούς που είναι τώρα χορτάτοι, θα φύγουν πεινασμένοι. Μακάριοι είστε όταν οι άνθρωποι σας χλευάζουν και σας καταδιώκουν και σας κακολογούν με κάθε ψεύτικη κατηγορία εξαιτίας Μου. Να νιώθετε χαρά και αγαλλίαση γιατί η ανταμοιβή σας θα είναι μεγάλη στον Ουρανό. Έτσι καταδίωξαν τους προφήτες πριν από σας.
    http://www.tlig.org/el/messages/chrono/2021/
    … Έχουν αποστατήσει από Μένα, ναι, έχουν σαν οδηγό και συνοδοιπόρο τους τον Ορθολογισμό, το όπλο με το οποίο μάχονται τη Θεότητα Μου. Όποιος διψά για Γνώση, ας έρθει σε Μένα να πιει και θα του δώσω ζωντανό νερό, μην πηγαίνετε να πιείτε από διδασκαλία ανθρώπων, που προέρχεται από τη λογική τους. Αυτοί οι άνθρωποι επιζητούν τον έπαινο των ανθρώπων και όχι τον έπαινο του Θεού. Σ' αυτούς λοιπόν λεω: ΑΛΙΜΟΝΟ για σας όταν ο κόσμος σάς επαινεί!! Θα έρθει η μέρα που θα χρειαστεί να μιλήσουν από το χώμα, αλλά πριν φτάσει σε Μένα η φωνή τους, θα πνιγεί από το χώμα και από το πυκνό στρώμα των αμαρτιών τους. Η Δικαιοσύνη θα επικρατήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.tlig.org/el/messages/chrono/2020/
    … Η ώρα της Μεγάλης Μου Επιστροφής πλησιάζει και ΑΛΙΜΟΝΟ γι' αυτούς τους εμπόρους που αγωνίζονται να στήσουν το βδέλυγμα της ερημώσεως στο Ιερό Μου και να καταργήσουν την Παντοτινή Θυσία Μου, εξαναγκάζοντας σας να τρώτε τη μολυσμένη τους τροφή! ΑΛΙΜΟΝΟ γι' αυτούς τους εμπόρους που συνωμοτούν να φθείρουν το Λόγο Μου, εκλογικεύοντάς τον! ΑΛΙΜΟΝΟ για τους βλάσφημους που βλασφήμησαν δέκα φορές το Άγιο Όνομα Μου! ΑΛΙΜΟΝΟ για τους οπαδούς του Θηρίου που χάραξαν βλάσφημες εικόνες 1 κατά των Επτά Πνευμάτων Μου! Το φρούριό τους θα γίνει ένας σωρός χώμα από την Πνοή του Στοματός Μου! Κι εσύ παιδί Μου, που Με διαβάζεις ή Με ακούς, εσύ που σ' επισκέφθηκα στον τάφο σου και σου εμφύσησα την Πνοή Μου, σου λεω: ακολούθησε τα ματωμένα ίχνη που αφήνω για σένα πίσω Μου σαν σημάδι. Κι αν κάποιος περαστικός σε σταματήσει στο δρόμο και σε ρωτήσει, πες του ότι είσαι μαθητής Μου κι Εγώ, ο Δάσκαλός σου κι ότι πηγαίνεις να δώσεις μαρτυρία για έναν Χριστό εσταυρωμένο, έναν Χριστό αναστημένο. Κι αν σε σταματήσει ένας έμπορος, φυλάξου από την ατιμία του, πρόσεξε μην ανταλλάξει το Σταυρό που σου έδωσα με κάποια διεφθαρμένη δήθεν σοφία. Δίχως ήχο, δίχως λέξη, αγκάλιασε με περισσότερο πάθος το ραβδί πάνω στους ώμους σου κι ακολούθησε τα ματωμένα ίχνη Μου που θα σε οδηγήσουν σε Μένα... Κι αν κάποιος απ' αυτούς αρχίσει να προχωρεί κατά πάνω σου, μην καλύψεις το πρόσωπό σου από τις προσβολές ή τα κτυπήματα, πρόσφερε και τα νώτα σου, για να σε γνωρίσουν από τις πληγές σου. Ας γίνουν αυτές η τέλεια απομίμηση των Πληγών Μου, γιατί θα σου δοθούν απ' αυτούς τους ίδιους που χτύπησαν Εμένα, το Δάσκαλό σου.
    … Όμως ΑΛΙΜΟΝΟ σ' αυτόν που δεν Με φοβήθηκε! ΑΛΙΜΟΝΟ σ' αυτόν που δεν είδε ποτέ την κακία σαν αφροσύνη και τη μωρία σαν παραφροσύνη! ΑΛΙΜΟΝΟ στην καρδιά που πίστεψε ότι θα μπορούσε να φτάσει στο αποκορύφωμα της δύναμης της με τις δικές της προσπάθειες και χωρίς Εμένα!

    ΑΛΙΜΟΝΟ σ' αυτόν που δεν υπάκουσε στις Εντολές Μου! ΑΛΙΜΟΝΟ στην καρδιά που είναι γεμάτη μοχθηρία! ΑΛΙΜΟΝΟ στο τσακάλι που συνωμοτούσε τη νύχτα. ΑΛΙΜΟΝΟ σ' αυτόν που έκρινε τον αδελφό του και έγινε αφορμή να ζει (ο αδελφός του) μέσα στον τρόμο! ΑΛΙΜΟΝΟ στα χείλη που έδωσαν ψεύτικη μαρτυρία! ΑΛΙΜΟΝΟ σ' αυτούς που έχυσαν αθώο αίμα αγέννητων παιδιών! Η ανταμοιβή σας θα είναι η κόλαση! ΑΛΙΜΟΝΟ στους ακάθαρτους που δέχονται το Σώμα και το Αίμα του Υιού Μου σε κατάσταση αμαρτίας, πόσο απεχθείς είστε στα μάτια Μου! ΑΛΙΜΟΝΟ σ' αυτούς που Με προσβάλλουν αρνούμενοι την εξομολόγηση και την άφεση αμαρτιών και έρχονται, ένοχοι, να δεχθούν τον Υιό Μου! Μετανοήστε! Μετανοήστε για τις αμαρτίες σας! ποιο το όφελος της προσφοράς σας όταν φωλιάζει μέσα σας ένα φίδι; Αν Με ρωτήσετε: "Τι πρέπει να κάνουμε για να κερδίσουμε την αιώνια Ζωή;" σας λεω: να μετανοήσετε! Να ακολουθείτε τις Εντολές Μου, να παράγετε τους κατάλληλους καρπούς, κι Εγώ, παρουσία των αγγέλων Μου, θα σας προσφέρω το δωμάτιο που φύλαξα για σας. Να προσέχετε και να φυλάγεστε απ' όλα αυτά τα πράγματα. Επιτρέψτε Μου μέσα στην ερημιά σας να φανερώσω το Πνεύμα Μου όπως θέλω, όταν θέλω και σε όποιον θέλω, για να σας σώσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://www.tlig.org/el/messages/chrono/2019/
    … Ακούστε λοιπόν αγαπημένοι Μου το Άγιο Πνεύμα Μου, επιτρέψτε Μου να σας προετοιμάσω όλους, για να είστε έτοιμοι να υποδεχθείτε τη Βασιλεία Μου. Εγώ, ο Κύριος, προσκαλώ όλους να μοιραστούν μαζί Μου και να δουν τη Δόξα Μου. Η Καρδιά Μου υποφέρει από αγάπη για σένα, δημιουργία... ΑΛΙΜΟΝΟ σ' αυτούς που θα βαστάζουν τις αμαρτίες τους φωλιασμένες μέσα τους όπως οι έγκυες, όταν έρθει η Ημέρα Μου. 2 Προσευχηθείτε να είναι όλοι έτοιμοι όταν έρθει εκείνη η ημέρα.

    Πολλοί θα πέσουν και θα παρασυρθούν επειδή δεν ήταν στερεωμένοι σε Μένα. Προσεύχεστε για να μη σας πειράξει ο Πονηρός. ΑΛΙΜΟΝΟ σε σας που συνεχίζετε να διώκετε τα όργανά Μου λέγοντας: "Δεν θα είχαμε λάβει ποτέ μέρος στην αιματοχυσία των προφητών αν ζούσαμε την εποχή των πατέρων μας." Σας βεβαιώνω, όλα αυτά θα στραφούν εναντίον σας, αν δεν μετανοήσετε! Αγαπημένα Μου παιδιά, ο κλέφτης έρχεται τη νύχτα, 4 γι' αυτό μείνετε ξύπνιοι και μην του επιτρέψετε να εισβάλει μέσα στο σπίτι σας. Να είστε μαζί Μου σε συνεχή προσευχή. Να προσεύχεστε αδιάλειπτα σημαίνει να έχετε συνείδηση της Παρουσίας Μου μπροστά σας. Να έχετε συνείδηση της Παρουσίας Μου σημαίνει να είστε ξύπνιοι. Να είστε ξύπνιοι σημαίνει να είστε άμεμπτοι και να είστε μέσα στο φως. Η ψυχή σας είναι το σπίτι σας. Φροντίστε λοιπόν το φως μέσα σας να μη γίνει σκοτάδι. Μην αφήσετε τον Πονηρό να σας βρει κοιμισμένους. Είστε φίλοι Μου, θυμάστε;
    … Εγώ είμαι Βασιλιάς. Να λοιπόν που σε στέλνω πάλι στους δικούς σου να τους υπενθυμίσεις τις εντολές Μου.

    Μερικοί γίνατε μαλακοί και χλιαροί γιατί υποδεχθήκατε τα λόγια Μου χωρίς πίστη όταν συναχθήκατε στο Όνομά Μου. ΑΛΙΜΟΝΟ σε όσους πουλούν το Αίμα Μου για να τιμήσουν το όνομά τους! ΑΛΙΜΟΝΟ σε όσους είναι τώρα ικανοποιημένοι και κατευθύνουν τη ζωή τους σύμφωνα με τις φυσικές τους παρορμήσεις και αγνοούν το Πνεύμα Μου! ΑΛΙΜΟΝΟ σε όσους θα γίνουν εμπόδιο στη θύρα που Εγώ ο Ίδιος άνοιξα για να αναγγείλω το Μήνυμά Μου. ΑΛΙΜΟΝΟ σε όσους πιστεύουν ότι ενεργούν έξυπνα στις σχέσεις τους με τον κόσμο - είναι υπηρέτες του κόσμου, όχι δικοί Μου. Είναι δούλοι του κόσμου και ασπάζονται την υποκρισία, τη διαφθορά και όλ' αυτά που η Καρδιά Μου απεχθάνεται. Λέτε ότι υπομένετε αδικία εξαιτίας του Ονόματός Μου, χαρείτε! Γιατί η Ημέρα Μου σύντομα θα ανατείλει επάνω σε όλους σας με φωτιά. Χαρείτε και πανηγυρίστε όταν ο κόσμος σας κατηγορεί και σας ντροπιάζει δημόσια επιδεικνύοντάς σας σαν επαίσχυντο θέαμα για χάρη Μου και για χάρη του Μηνύματός Μου. Μεγαλύτερη θα είναι η ανταμοιβή σας στον ουρανό επειδή θα έχετε υπομείνει με αγάπη τις ύβρεις του κόσμου.

    Προσευχηθείτε οι αλυσίδες που σας κρατούν ακόμη δεμένους με τον κόσμο να λυθούν από Μένα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://www.tlig.org/el/messages/chrono/2018/
    … Πες σ' αυτούς που εργάζονται για την ενότητα να κοιτάξουν τον ουρανό, βλέπουν πόσο απέχει από τη γη; Το ίδιο απέχουν οι καρδιές τους η μια από την άλλη, τόσο πολύ είναι χωρισμένες. Πότε θα εκδώσουν μια ομόφωνη απόφαση για την ενοποίηση της ημερομηνίας του εορτασμού του Πάσχα; 3 Έχω κουραστεί να ακούω την ευγενική τους γλώσσα, ίσως γι' αυτούς να είναι πρέπουσα και εύγλωττη, αλλά για Μένα ακούγεται σαν χάλκινος ήχος γιατί είναι κούφια και χωρίς νόημα. Ήρθα να τους μιλήσω, πρώτα από ενδιαφέρον, ύστερα από οίκτο, αλλά κανείς μέχρι σήμερα δεν χαμήλωσε τη φωνή του για να ακούσει τη Φωνή Μου. ΑΛΙΜΟΝΟ σε σας που λέτε πως είστε στην υπηρεσία Μου αλλά εμποδίζετε τη Βασιλεία Μου να βρει ενότητα και σταθερότητα! Αλλά δεν είστε εσείς που θα ενώσετε τη Βασιλεία Μου... Γιατί δεν καταλαβαίνετε τίποτα και ποτέ δεν θα καταλάβετε... Αν εσείς, παρά τις ουράνιες εκκλήσεις Μου, δεν βυθομετρήσατε τα βάθη της Καρδιάς Μου, πώς θέλετε να ερευνήσετε τις αποφάσεις του Νου Μου, πώς μπορείτε να εμβαθύνετε στα Πλούτη της Ιερής Μου Καρδιάς; Δεν μίλησα με παραβολές, ούτε μίλησα με γρίφους, χρησιμοποίησα απλά λόγια για να σας μιλήσω.
    … Βλέπετε; Οι τέσσερις άγγελοί Μου στέκονται τώρα ανυπόμονοι γύρω από το Θρόνο Μου, περιμένοντας τις προσταγές Μου. Όταν θα ακούσετε βροντές και θα δείτε λάμψεις από αστραπές, να ξέρετε ότι ήρθε η ώρα της Κρίσεώς Μου. Η γη θα σειστεί και σαν διάττων αστήρ θα μετακινηθεί από τη θέση της, 7 ξεριζώνοντας βουνά και νησιά. Ολόκληρα έθνη θα αφανιστούν. Ο ουρανός θα εξαφανιστεί όπως τυλίγεται με μιας ένα κυλινδρικό χειρόγραφο, 8 όπως το είδες στο όραμά σου, κόρη Μου. Μια μεγάλη αγωνία θα καταλάβει όλους τους κατοίκους και ΑΛΙΜΟΝΟ στους άπιστους! Άκουσέ Με: Κι αν οι άνθρωποι σου πουν σήμερα: "Α, μα ο Ζωντανός Θεός θα δείξει Έλεος. Οι προφητείες δεν προέρχονται από το Θεό αλλά από το νου σου" πες τους: "αν και φημίζεστε ότι είστε ζωντανοί, είστε νεκροί. Η δυσπιστία σας σας καταδικάζει, γιατί αρνηθήκατε να πιστέψετε στον καιρό του Ελέους Μου και απαγορέψατε στη Φωνή Μου να εξαπλωθεί μέσα από τα φερέφωνά Μου για να προειδοποιήσει και να σώσει τα πλάσματά Μου. Θα πεθάνετε κι εσείς μαζί με τους κακούς.
    … Συνέχισε να διαλαλείς το μεγαλείο του Ονόματός Μου σε όλα τα έθνη. Εγώ σε στέλνω, λοιπόν, "Lo tedhal!" 6 Ναι, μη φοβάσαι! 7 Θα συνεχίσω να σκορπίζω σε όλους σας το Άγιο Πνεύμα Μου και να δείχνω το μεγαλείο της Αγάπης Μου. Δεν έχετε διαβάσει: "όταν βρίσκεται νέο κρασί μέσα στο σταφύλι, λένε: Μη το χαλάσεις, επειδή μέσα του είναι ευλογία. 8" Θα κάνω το ίδιο για χάρη εκείνων που Με υπηρετούν με ορθότητα και υπακούουν σ' Αυτόν 9 που εμποδίζει αυτή την Ανταρσία μέσα στον Οίκο Μου. Αρνούμαι να καταστρέψω το σύνολο - όμως ΑΛΙΜΟΝΟ στα ματωμένα χέρια! Κι εσύ, εσύ που έλαβες θέση φρουράς για ν' απαγορεύσεις στο Άγιο Πνεύμα Μου την είσοδο στην επικράτειά Του, θα στείλω το πιο βάρβαρο έθνος για να σε πολιορκήσει. Θα ρίξω στην έρημό σου μια φωτιά οργής μ' ένα σύννεφο που θα καλύψει τις πόλεις σου. Έτσι, η σκοτεινή εποχή σου θα πάρει τέλος...

    http://www.tlig.org/el/messages/chrono/2017/
    …- Αχ, γενεά, εξάπτεις την οργή του Πατέρα Μου, εξάπτεις την οργή Του που θα ανάψει και θα ξεσπάσει σε φλόγες, και όταν ξεσπάσει, θα σε επισκεφθεί σαν φλόγα καταστροφικής φωτιάς, και θα γίνεις στάχτη μαζί με την ανομία σου και την ανταρσία σου, μαζί με κάθε κακό μεταμφιεσμένο σε καλό. ΑΛΙΜΟΝΟ σε σας που είστε μεταμφιεσμένοι σε υπηρέτες της ορθότητας 10 και υπηρετείτε μέσα στην Εκκλησία Μου, αλλά δεν είστε παρά ψεύτικοι υπηρέτες και υπηρετείτε τους κανόνες του Θηρίου. Σας λέω: αν δεν μετανοήσετε, θα επισύρετε την οργή του Πατέρα Μου και θα καταλήξετε και εσείς στη φωτιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. … Είμαι γνωστός, Εγώ ο Γιαχβέ, ότι υπερασπίζομαι τους απλούς και η Καρδιά Μου μαλακώνει για όσους έχουν καθαρή καρδιά. Όποιος έρχεται σε Μένα σαν μικρό παιδί, θα γνωρίσει και θα του επιτραπεί να συναντήσει τη Σοφία που θα τον οδηγήσει στη Βασιλεία Μου. Τα Μάτια Μου ευνοούν τις μικρές καρδιές γιατί μέσα σε αυτές τις καρδιές χαρίζεται άφθονα η Γνώση Μου. ΑΛΙΜΟΝΟ σε όσους δεν Με υποδέχονται με απλότητα καρδιάς αλλά θαρρούν πως είναι ανώτεροι στις Αυλές Μου και "λένε το κακό καλό και το καλό κακό, που βάζουν το σκοτάδι για φως και το φως για σκοτάδι, που βάζουν το πικρό για γλυκό και το γλυκό για πικρό" 2 Το Πνεύμα Μου, βλέποντας τις εγωιστικές προθέσεις τους θα τους χωρίσει από Εμένα, τον Τρισάγιο.
    … Όποιος κι αν είσαι που δεν ζεις άγια, έλα! Έλα σε Μένα και μετανόησε! Θα σου δώσω καινούρια καρδιά. Όποιος είναι ακόμη προσκολλημένος στον κόσμο, ας Μου φωνάξει κι ας Μου ζητήσει να του λύσω τα δεσμά! Γιατί παραμένετε δέσμιοι σ' αυτές τις διαταραγμένες κοσμικές επιθυμίες που προσβάλλουν την ψυχή σας; Ο στολισμός σας θα πρέπει να είναι η εσωτερική σας καθαρότητα, ο στολισμός σας θα πρέπει να είναι η φιλαλήθεια, για να μη διώχνετε το Άγιο Πνεύμα Μου... ΑΛΙΜΟΝΟ σ' εσάς που έχετε χάσει την υπομονή. 1 Δεν ακούσατε: "Όσοι σέβονται τον Κύριο θα επιδιώξουν να Του αρέσουν." 2
    … ΑΛΙΜΟΝΟ για την Ημέρα εκείνη! ΑΛΙΜΟΝΟ για την Ημέρα Μου που πλησιάζει. Θα είναι Ημέρα μεγάλης θλίψης εκείνη η Ημέρα. Για τους παράνομους θα είναι φόβητρο αφού έβαλαν Εμένα, τον Κύριό τους, σε δοκιμασία. Αλλά σας βεβαιώνω, οι υποστηρικτές του θηρίου θα πέσουν μαζί με την υπερηφάνεια και τη δύναμή τους, και κάθε τι που κατείχαν θα γίνει σκόνη.

    Γιατί δεν Με άκουσαν με προσοχή όταν έλεγα στο Ναό αυτή την παραβολή, την παραβολή των κακών γεωργών; 9 Οι Γραμματείς και οι Αρχιερείς που ήταν εκεί και Με άκουγαν, ενοχλήθηκαν αμέσως και αν δεν φοβόντουσαν το λαό, θα Με είχαν συλλάβει. Και σήμερα ακόμη έχω εργάτες στον αμπελώνα Μου, 10 που συμπεριφέρονται σαν κακοί γεωργοί απέναντι σ' αυτούς που τους στέλνω. Όχι μόνο τους κακομεταχειρίζονται, αλλά είναι έτοιμοι να πουλήσουν και το αίμα Μου. 11 Ω, τι λύπη, κόρη Μου, τι αγωνία να τους βλέπω να παριστάνουν τους ανθρώπους που είναι αφοσιωμένοι στο Νόμο Μου. Αλλά Εγώ που διαβάζω μέσα στην καρδιά τους, γνωρίζω το περιεχόμενο της καρδιάς τους...
    … Μακάριοι όσοι Με ακούνε και αποκτούν αυτή τη χάρη. ΑΛΙΜΟΝΟ σ' εκείνους που με την αθλιότητά τους και με το διεφθαρμένο τους μυαλό αντιστέκονται σ' αυτή τη χάρη, θα θρηνήσουν για τη δυστυχία τους μια μέρα.

    Καλό είναι να κάνετε για χάρη Μου αγαθοεργίες, να απευθύνετε ορισμένες προσευχές μαζί με έργα αγάπης, ευχαριστίες και επανορθώσεις, ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΕ ΑΠΕΓΟΗΤΕΥΕ ΠΟΛΥ ΑΝ ΠΕΘΑΙΝΑΤΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΕ ΕΙΧΑΤΕ ΓΝΩΡΙΣΕΙ. 19 Θα Με έθλιβε πολύ αν πεθαίνατε τώρα και δεν Με είχατε καταλάβει. 20

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. http://www.tlig.org/el/messages/chrono/2016/
    …. ΑΛΙΜΟΝΟ σ' αυτούς που βολεύονται τόσο αναπαυτικά και νιώθουν ασφαλείς τώρα. Αυτοί είναι που παριστάνουν το Θεό και λένε: "Ο Γιαχβέ δεν έχει καμιά δύναμη επάνω μας." Κάθονται με σιγουριά πάνω στο θρόνο τους και δηλώνουν πως κανείς δεν μπορεί σε αξία να τους φτάσει. Χρειάζεται άραγε να πω περισσότερα; Η αγάπη λείπει από μέσα τους …

    Εγώ θα μιλώ και εσύ θα γράφεις.
    … Μη φοβάστε κανένα όταν συναθροίζεστε στο Όνομά Μου για να εκχριστιανίσετε αυτή την αποχριστιανοποιημένη γενεά. Ό,τι κάνετε είναι για τη δική Μου τιμή και δόξα. Εγώ κτίζω. Εγώ κάνω το κτίσιμο κι ΑΛΙΜΟΝΟ σε κείνους που απλώνουν το χέρι για να καταστρέψουν αυτό που κτίζεται από Εμένα! Αφοσιώσου τώρα στα έργα Μου και μην ξεχνάς ότι δεν υπάρχουν σύνορα ανάμεσα σε σένα και σε Μένα. Είμαι πάντα μαζί σου, αγαπημένη Μου, σε ευλογώ. IC
    … Αυτοί οι καιροί είναι οι καιροί που αναφέρουν οι Γραφές 5 για την Ημέρα Μου και για μια φωτιά που κατακαίει, όταν οι ουρανοί θα διαλυθούν στη φωτιά κι ΑΛΙΜΟΝΟ για την αμετανόητη καρδιά!

    Πόσο περισσότερο θα μπορούσα να σε προειδοποιήσω, γενεά;

    Η θεϊκή Μου επίσκεψη επίκειται και η εξαγνιστική Φωτιά πλησιάζει, κατά την οποία οι ψυχές σας θα λιώσουν σαν κερί από τη θερμότητά της.

    Σου πρόσφερα, γενεά, και συνεχίζω να σου προσφέρω τη συγκατάβαση της στενής και θεϊκής φιλίας Μου, αλλά εσείς δεν την δεχτήκατε, και πολλοί από σας δεν κατάλαβαν τι σας πρόσφερε ο Νυμφίος.
    … Με το Έλεός Μας θα αναστήσουμε ψυχές,
    όμως ΑΛΙΜΟΝΟ σε κείνες τις καρδιές που είναι τόσο κακές
    ώστε να θέλουν να μειώσουν, ή να συκοφαντήσουν,
    ή να αρνηθούν να πιστέψουν στο έλεός Μας.
    Θα τιμωρηθούν με τη Δικαιοσύνη
    επειδή βλασφήμησαν το Έλεός Μας."
    …"Ποιος αποφάσισε να πειθαρχήσει τη ζωή του μαζί Μου; Ποιος αποφάσισε να διορθωθεί και να έρθει να κατοικήσει σε Μένα; ΑΛΙΜΟΝΟ στις άτολμες καρδιές, ΑΛΙΜΟΝΟ στη νωθρή καρδιά, ΑΛΙΜΟΝΟ στην περήφανη και ανυπάκουη καρδιά, το βάρος της αμαρτίας τους θα τις παρασύρει στην κόλαση! Έρχομαι και πάλι σήμερα κοντά σου, γενεά, για να σε νουθετήσω με τα σωτήρια λόγια Μου και να σε χρίσω, για να πράττεις το καλό. Μη μένεις σα μαραμένο δένδρο, έλα σε Μένα και θα σε κάνω να ανθίσεις και ο καρπός σου θα είναι καλός. Έλα σε Μένα κι όταν θα αγγίξω τα χείλη σου, τα χείλη σου θα στάξουν καλοσύνη και θα λυτρωθείς από το θάνατο. "
    … Όχι, ήρθε η ώρα που αυτός και αυτά τα ακάθαρτα πνεύματα θα δείξουν τον πραγματικό τους εαυτό σε κάθε κάτοικο της γης. Ο Σατανάς θα στείλει ψευδοπροφήτες που θα τους πολλαπλασιάσει σαν την άμμο, για να παραπλανήσει ακόμη και τους εκλεκτούς. Προσέχετε λοιπόν μη σας ξεγελάσει κανείς. Αυτό το σημείο είναι το σημείο της παραμονής των Μεγάλων Μου Σημείων που θα έρθουν. Ο Διάβολος είναι σήμερα σαν άγριο θηρίο πληγωμένο και γι' αυτό γίνεται πιο επικίνδυνος. Αλλά μη φοβάστε εσείς που Με αγαπάτε, θα σας χορηγήσω την ασφάλεια που επιθυμείτε. Όμως ΑΛΙΜΟΝΟ γι' αυτούς που εμόλυναν το Ιερό Μου φέρνοντας μεγάλη αποστασία μέσα στην Εκκλησία Μου, φωτιά και θειάφι θα πέσουν πάνω τους βροχή! Σας βεβαιώνω, στις φωλιές 1 που ζούνε τα τσακάλια, σύντομα θα περάσει μια λεωφόρος, αμόλυντος, που θα Ονομαστεί: Ιερά Οδός. 2 Οι ακάθαρτοι δεν θα περάσουν απ' αυτήν, οι ζωντανοί όμως θα τη διαβούν, γιατί αυτοί ξέρουν πώς να Με λατρεύουν, θα γονατίσουν και θα Μου πουν: "Αμήν... Αμήν..."

    … Ακούστε Με, αγαπημένοι Μου: Η Γραφή λεει, "Η γλώσσα του Σταυρού Μου μπορεί να είναι μωρία γι' αυτούς που πάνε προς το χαμό τους, γι' αυτούς όμως που είναι στο δρόμο της σωτηρίας είναι η δύναμη του Θεού" 1 κι αυτή τη γλώσσα έρχομαι να σας διδάξω. Αυτή τη γλώσσα της Αγάπης θ' ακούσετε στο σχολείο Μου. Κι εσείς, εσείς που είστε πρόθυμοι να μάθετε, να είστε ευλογημένοι, να είστε δυνατοί κι ευτυχισμένοι. Αν και είναι βέβαιο ότι θα έρθουν εμπόδια, μη φοβηθείτε, στηριχθείτε σε Μένα. Όμως ΑΛΙΜΟΝΟ γι' αυτόν που τα στήνει, θα χρειαστεί να Μου δώσει λόγο την Ημέρα της Κρίσεως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. http://www.tlig.org/el/messages/chrono/2015/
    … Για να ελευθερώσω αυτούς που αγαπώ, δεν τους απηύθυνα λόγο ποιητικό για να τους σώσω, αφού ξέρω ότι ο άνθρωπος δεν διαρκεί περισσότερο από το χορτάρι, ή περισσότερο από τα αγριολούλουδα και με το πρώτο φύσημα του ανέμου δεν υπάρχει πια, και ΑΛΙΜΟΝΟ, δεν θα 'θελα να τον χάσω…

    Δεν σε στεφάνωσα με αγάπη και στοργή και γέμισα το στόμα σου με μέλι1, χύνοντας πάνω σου μυρωμένο λάδι;

    … Μπορεί κανείς να πει ότι δεν σας δίδαξα όλους, όλα αυτά τα χρόνια; Δεν βεβαίωσα την κυριαρχία και δύναμή Μου, όλα αυτά τα χρόνια, με έργα θαυματουργικά; Μετρήσατε ποτέ τη μεγαλοπρέπεια της Τρισαγιότητός Μου και το ανέκφραστο μεγαλείο το Ονόματός Μου; Διακηρύξατε ποτέ τη μεγαλοσύνη Μου ή διαλαλήσατε τη φοβερή λαμπρότητα και δύναμή Μου; Σας βεβαιώνω : ΑΛΙΜΟΝΟ σε όσους θα βρεθούν δίχως το δικό Μου Φως, όταν έρθει η Ημέρα Μου… Αυτούς, θα τους καθαρίσω με τη φωτιά Μου.
    Όσο για εκείνους που φύλαξαν τους κανόνες Μου και το Νόμο Μου που βασίζεται στην αγάπη και είναι το αλάτι της γης, δεν θα δοκιμαστούν με τη φωτιά, αφού Εγώ είμαι ο Θεός τους και Με έχουν αναγνωρίσει ως κυρίαρχο της ζωής τους.
    … Η Ημέρα Μου πλησιάζει κι αλοίμονο στα πτώματα, την Ημέρα εκείνη της Επιστροφής Μου. 4 ΑΛΙΜΟΝΟ και σε όσους είχαν επικεντρώσει τη ζωή τους στα υλικά πράγματα, όταν έρθει η Ημέρα Μου. Θα φανερωθώ σαν φωτιά. Τα βήματά Μου ήδη ακούγονται και τα ίχνη Μου τα βλέπουν πολλοί. Ενώ φανερώνομαι σε κείνους που δεν Με γνώριζαν κι ενώ, στους καιρούς αυτούς της χάριτος, φανερώθηκα σαν Έλεος και σαν Λυχνάρι, τότε, θα φανερωθώ σαν φωτιά που κατακαίει.
    … θα υπενθυμίσω σε όλους πώς κυβερνώ. Κυβερνώ με Μεγαλοπρέπεια και Αυθεντία, αμερόληπτα και με Έλεος. Θα σε χρησιμοποιήσω για να αποκαλύψω τι στερείται αυτή τη γενεά και τι έχει χάσει. Και ΑΛΙΜΟΝΟ σε όσους μένουν αδιάφοροι στα λόγια Μου!
    … Η Ημέρα Μου έρχεται κοντά σε όλους σας, και η Ημέρα αυτή της Επιστροφής Μου θα σας βρει ξαφνικά σαν τον κλέφτη τη νύχτα! ΑΛΙΜΟΝΟ σε εσάς που είστε απροετοίμαστοι και όμως, αχ, πόσες πολλές προειδοποιήσεις δεν σας έστειλα για να σας υπενθυμίσω να είστε ειλικρινείς στην Πίστη σας; Και τώρα, κακή γενεά, που παραμένεις νεκρή στο Λόγο Μου, βλασφημώντας το Έλεός Μου, με άσβεστη την κακία σου και τη διαίρεσή σου, που δεν προσπαθείς ποτέ να ρυθμίσεις τις ημερομηνίες του Πάσχα για να εορτάζετε από κοινού αυτή την Εορτή, εξακολουθείς να εμφανίζεσαι με θράσος ενώπιον Μου δηλώνοντας ότι η Ευχαριστία που προσφέρεις είναι ένα σημάδι ενότητας και ειρήνης, ένας δεσμός αγάπης. Αλλά, όσο λείπει η αγάπη ανάμεσα σας, δίνετε τη δύναμη στον Σατανά να σας κρατάει χωρισμένους.

    Για να θεραπευθεί η διαίρεσή σας, ο τρόπος και ο μοναδικός τρόπος είναι να αυξηθεί αγάπη σας. Πρέπει να υπάρχει αγάπη ανάμεσα σας για να γίνω ο Κύριος της καρδιάς σας.

    Δεν διαβάσατε τα λόγια της Γραφής, "τους έδωσε άρτο από τον ουρανό να φάνε" 3. Δεν αρκούν αυτά τα σημάδια για να πεισθείτε; Σήμερα τρέφω την εσωτερική σας έρημο με τον Ουράνιο Άρτο, μια άλλη θαυμαστή τροφή, μια θαυμαστή τροφή που δεν χάνεται αλλά ζωοποιεί το πνεύμα σας. Επειδή, όπως η γη κάνει νέα πράγματα να βλασταίνουν, όπως ο κήπος κάνει τους σπόρους να φυτρώνουν, έτσι και η Ένδοξη Τροφή Μου ενεργοποιεί εκ νέου μέσα σας τη Ζωή, το ζήλο και τη λατρεία. ΌΠΩΣ ΜΙΑ ΣΠΙΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΨΕΙ ΦΩΤΙΑ, ΚΑΙ ΤΟ ΆΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ ΜΟΥ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΣΑΣ ΝΑ ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΕΙ ΜΕΣΑ ΣΑΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΛΟΓΑ ΠΟΥ ΤΡΕΜΟΣΒΗΝΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΑΔΗΦΑΓΟ ΦΛΟΓΑ ΑΓΑΠΗΣ. Η Γραφή λεει, "Όποιος δεν έχει το πνεύμα, δεν παραδέχεται τα δώρα που φανερώνει το πνεύμα του Θεού, αφού για κείνον όλα αυτά είναι μωρία και δεν μπορεί να τα καταλάβει, γιατί αυτά τα πράγματα κατανοούνται μόνο με τη βοήθεια του πνεύματος" 4.
    ΑΡΧΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή