Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΜΙΛΑΜΕ;

ΕΝΕΝΗΝΤΑ ΜΗΝΕΣ (ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΜΕΤΡΑΕΙ) ΧΩΡΙΣ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ - ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΙΚΡΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΨΥΞΗΣ


Γράφει ο Chris Morrison 

Μετάφραση: Απολλόδωρος

Άλλος ένας μήνας προστέθηκε στη στασιμότητα της παγκόσμιας θερμοκρασίας, σύμφωνα με ακριβείς δορυφορικές μετρήσεις που συνέταξε ο επιστήμονας του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα και της NASA Dr. Roy Spencer (βλ. παραπάνω). 

Η παύση είναι πλέον 90 μήνες. Στην πραγματικότητα διακρίνεται πλέον μια μικρή πτωτική κίνηση, αφού η τάση που μετρήθηκε τους τελευταίους 90 μήνες είναι μείον-0,01°C, που ισοδυναμεί με μείον-0,14°C τον αιώνα. 

Πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι τέτοιες μικρές κινήσεις, αν και χρησιμοποιούνται ευρέως από τους κινδυνολόγους του κλίματος προς τα πάνω, βρίσκονται εντός του περιθωρίου σφάλματος.

Όπως έχω σημειώσει σε πρόσφατα άρθρα, τα στοιχεία του Spencer έχουν αποβληθεί από το Google AdSense για "αναξιόπιστους και επιβλαβείς ισχυρισμούς". Η κίνηση αυτή απονομιμοποίησε τη μηνιαία σελίδα δορυφορικής ενημέρωσης του Dr. Spencer αφαιρώντας όλες τις διαφημίσεις που παρέχονται από την Google.

 Η Google λέει ότι θα απαγορεύσει όλες τις ιστοσελίδες που είναι επιφυλακτικές απέναντι στην "καθιερωμένη επιστημονική συναίνεση". 

Οι σχολιαστές με γνώμονα την καθεστωτική ατζέντα αγνοούν σχεδόν πάντα τα δορυφορικά δεδομένα, τα οποία δείχνουν σταθερά μικρότερη αύξηση της θερμοκρασίας από ό,τι οι επιφανειακές μετρήσεις.

Οι δορυφορικές μετρήσεις της θερμοκρασίας της ατμόσφαιρας θεωρούνται γενικά πιο ακριβείς, επειδή αποφεύγουν τις αστικές θερμικές στρεβλώσεις που είναι κοινές στις επιφανειακές μετρήσεις. 

Υποστηρίζεται ότι οι μετρήσεις αυτές έχουν ωθηθεί υψηλότερα με την πάροδο του χρόνου, καθώς οι σταθεροί σταθμοί μέτρησης περικλείονται από την αυξανόμενη αστική ανάπτυξη. Για παράδειγμα, οι μετρήσεις θερμοκρασίας είναι συνηθισμένες σε πολυσύχναστα αεροδρόμια. 

Πριν φτάσουν τα αεροπλάνα στο Σικάγο O'Hare, ένα από τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια του κόσμου, ήταν αγροτικοί οπωρώνες (όπως υποδεικνύεται από τον κωδικό IATA, ORD).




Είναι ενδιαφέρον, ωστόσο, ότι η παγκόσμια θερμοκρασιακή στασιμότητα έχει αρχίσει να εμφανίζεται στην επιφανειακή καταγραφή, όπως μετράται (παραπάνω) από τη βάση δεδομένων HadCrut του Met Office. 

Εδώ βλέπουμε σχεδόν καμία κίνηση κατά τους τελευταίους 96 μήνες. Η άνοδος κατά 0,04°C τον αιώνα είναι σίγουρα εντός του περιθωρίου σφάλματος! Αλλά φαίνεται ότι το Met Office δεν συζητά αυτές τις σημαντικές τάσεις. 

Αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί εκπληκτικό, δεδομένου ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο γνωρίζουμε ότι οι τοπικές θερμοκρασίες έχουν σταθεροποιηθεί εδώ και αρκετό καιρό. Η μέση θερμοκρασία στη δεκαετία του 2010 με 9,17°C ήταν πιο κρύα από τη δεκαετία του 2000 με 9,31°C.

Γράφοντας για την τελευταία παύση στο Watts Up With That?, ο δημοσιογράφος και πρώην πολιτικός σύμβουλος Christopher Monckton περιέγραψε την παύση ως "ένα από τα καλύτερα φυλαγμένα μυστικά" στη δημοσιογραφία. 

Ο Monckton ήταν πρώην αρχισυντάκτης της Evening Standard και αυτές τις μέρες σπάνια μασάει τα λόγια του. Οι ηγέτες και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού δεν τολμούν να χάσουν το πρόσωπό τους για την πολιτική της κλιματικής αλλαγής, πρότεινε. 

"Δεν μπορούν να παραδεχτούν ότι έκαναν λάθος, ότι ξεγελάστηκαν και ότι έβαλαν άσκοπα και δαπανηρά τέλος στην ελεύθερη αγορά του ενεργειακού εφοδιασμού", πρόσθεσε.

Πριν από δύο μήνες, η επταετής δορυφορική καταγραφή εξακολουθούσε να δείχνει μια μικροσκοπική τάση αύξησης της θερμοκρασίας με τον στόχο Net Zero 1,5°C να είναι εφικτός σε 400 χρόνια. Δυστυχώς, για τους απανταχού Θερμογεδδονίτες, ακόμη και αυτή η μικρή παρηγοριά δεν είναι πλέον διαθέσιμη.

Ο Chris Morrison είναι ο συντάκτης περιβάλλοντος της Daily Sceptic.

ΠΗΓΗ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

Ninety Months (and Counting) of No Warming – and Now Small Signs of Cooling – The Daily Sceptic



ΠΗΓΗ 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου