Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

ΚΑΠΟΙΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΦΑΝΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΘΕΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ....


ΤΟ ΑΠΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥΠΛΟΚΟ 




Γράφει ο Ηλίας Σταμπολιάδης 


Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα πράγματα στην Ελλάδα όπως και σε όλο τον κόσμο είναι δύσκολα και φαίνονται περίπλοκα, όμως η περιπλοκότητα αυτή δεν μπορεί να εμποδίσει κανέναν από το να διακρίνει ότι πίσω από αυτό το χάος υπάρχουν  βασικά αίτια που το  δημιουργούν και ακριβώς κρύβονται πίσω από αυτό.

Δεν μπορεί κανείς να μην καταλαβαίνει ότι, ένα τοκογλυφικό χρέος που δημιουργήθηκε από εξουσιολάγνους πολιτικούς χωρίς να καλύψουν παραγωγικές επενδύσεις που θα το αποπλήρωναν, αποτελεί μέγιστο πρόβλημα όταν η ληστρική του εξόφληση επιβαρύνει αδίκως το σύνολο του λαού και όχι μόνο αυτούς που έφαγαν αλλά και αυτούς που δεν έφαγαν. 

Το ότι έχουν δοθεί συντάξεις στα 55  ή σε ορισμένες κυρίες μετά από 15 χρόνια υπηρεσίας, δεν είναι μομφή μόνο για αυτούς που τις παίρνουν αλλά για αυτούς  που τις έδωσαν και δεν είναι να απορεί κανείς που αυτοί βρίσκουν ψηφοφόρους ακόμη και σήμερα αντί η δικαιοσύνη να τους έχει ήδη αφαιρέσει τα πολιτικά τους δικαιώματα και να τους έχει τιμωρήσει. 

Σίγουρα με αυτούς τους διεφθαρμένους πολιτικούς ακόμη και αν διαγραφεί το χρέος θα ξαναδημιουργηθεί άλλο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το υπάρχον χρέος δεν είναι επαχθές και επονείδιστο. 

Για τον ίδιο λόγο η υπάρχουσα διαφθορά και υποτέλεια του πολιτικού μας συστήματος  δεν μπορεί να αποσιωπήσει την υφιστάμενη δυσπραγία λόγω της υποτέλειας μας σε ξένο νόμισμα μόνο και μόνο επειδή οι σπιθαμιαίοι πολιτικοί μας αρχηγοί  ούτε και με δικό μας νόμισμα δεν θα μπορούσαν να τα καταφέρουν. 

Η συσκότιση της ιστορικής  μνήμης την οποία προσπαθούν πολλοί να δημιουργήσουν,  με το να μη  διακρίνουν   και να μη μπορούν να συγκρίνουν συμπεριφορές  και γεγονότα ένδοξων εθνικών περιόδων με αυτές περιόδων δυσπραγίας και υποτέλειας  αποτελεί σημάδι  παρακμής.

Αν και όλοι καταλαβαίνουμε τα απλά αίτια της κατάντιας μας, παρά την πολυπλοκότητα των μορφών της, επιμένουμε να μη συμφωνούμε στην ίδια απλότητα του τρόπου με τον οποίο θα πρέπει να επέμβουμε.

 Δυστυχώς αυτή η απλότητα που έγινε αντιληπτή από τον λαό ο οποίος,  παρά τους τραπεζικούς εκβιασμούς, είπε όχι στο Δημοψήφισμα ,που είναι συνταγματικά ανώτερο από οιαδήποτε απόφαση του κοινοβουλίου, δεν γίνεται αντιληπτή από όσους διαφοροποιούνται από αυτόν  ως ανήκοντες τάχα σε ανώτερη τάξη πολυπλόκως σκεπτόμενη.

Τα βήματα της επανάκαμψης είναι απλά, Τιμωρία των ενόχων,  Επαναδιαπραγμάτευση του χρέους , Άρνηση που επαχθούς μέρους αυτού, Επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, Κρατικοποίηση των τραπεζών, Αναδιατύπωση του Συντάγματος με αυτονομία  της δικαστικής αρχής έναντι της εξουσίας, Ενίσχυση και προστασία της πραγματικής οικονομίας, Αμοιβές εργαζομένων με βάση την εθνική παραγωγικότητα.

 Όλα αυτά και πολλά ακόμη δεν είναι εύκολα για μικρούς ανθρώπους και σωστά έχει ειπωθεί ότι χρειάζονται άνδρες  μεγάλου αναστήματος με αγάπη για την πατρίδα και το έθνος μας. 

Αυτοί οι άνδρες, που σήμερα είναι κρυμμένοι ή παραγκωνισμένοι από το σύστημα και δεν φαίνονται, χρειάζονται την λαϊκή υποστήριξη  ακόμη και εάν δεν τους γνωρίζουμε. Η αναγνώριση της ανάγκης του να υπάρξουν σιγά-σιγά θα τους αναδείξει και για τον λόγο αυτό ας πούμε τουλάχιστον στο λαό, που σήμερα ακούει μόνο τα ΜΜΕ και την συστημική προπαγάνδα, να μην τρέχει πίσω από τους προτεινόμενους σωτήρες διότι όλοι αυτοί θα έπρεπε να είναι  στη φυλακή και δεν διαφέρουν επί της ουσίας από άλλους λιγότερο κομψούς μίκρο και μάκρο απατεώνες .

Ηλίας Σταμπολιάδης 

ΣΧΟΛΙΟ ΟΙΜΟΥ-ΑΘΗΝΑΣ


Το κομβικό σημείο είναι ότι το χρέος είναι πλαστό κατασκευασμένο έτσι που να μην εξυπηρετείται.
Γι αυτό δεν γίνεται λογιστικός έλεγχος! Αν γίνει και αποδωθούν οι ευθύνες, θα καταδικαστούν όλοι οι πολιτικοί για εσχάτη προδοσία! Ασφαλώς και πρέπει να διορθωθούν πράγματα και να αποτραπούν οι ατασθαλείες αλλά το χρέος το δημιούργησαν οι τοκογλύφοι με τους εδώ δωσίλογους, μην το ξεχνάμε ποτέ αυτό!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου