Δευτέρα 6 Μαρτίου 2017

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ "ΣΩΤΗΡΙΑ" ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ....

ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΥΣ ΑΒΟΥΛΟΥΣ ΔΟΥΛΟΥΣ



Γράφει ο Ανδρέας Αθηναίος

Απο την ουσιαστικη εμπειρικη ερευνα και την εξ αυτης παραγωγη γνωσης, εχει τεκμηριωθει απο την δεκαετια του 70, τον καιρο που ήμουν μεταπτυχιακος Φοιτητης στις ΗΠΑ, οτι εαν θελεις πραγματικα να βγαλεις ενα λαο ή μια κοινωνικη ομαδα απο την  φτώχεια, δεν της "μοιραζεις ψαρια" αλλα την μαθαινεις να ψαρευει.

Για τον Σκοπο αυτο, επιδοτηθηκαν προγραμματα παιδειας και εκπαιδευσης στις ΗΠΑ, ιδιως την εποχη του Καρτερ, οχι βεβαια για πρωτη φορα αφου αυτα πρωτοεμφανισθηκαν και στην Ελλαδα, μετα τον Πολεμο (και τον μεταξυ μας ξενοφερτο απο ολες τις πλευρες σκοπιμο αδελφοκτονο αλληλοσπαραγμο, που μας καθυστερησε στην διανομη των διεκδικσησεων των νικητων με την πλευρα των οποιων -υποτιθεται- οτι ειμαστε, κατι που ειναι η απαιτηση για Δικαιωση των Χιλιαδων που σκοτωθηκαν για την Πατριδα). 

Στην Ελλαδα υπηρξαν πολλες τεχνικες Σχολες, αλλα και η Επανασταση του 15% και η κατακτηση της Δωρεαν Παιδειας.  Ενας λαος για να προκοψει πρεπει να μαθει να ψαρευει αλλα και να εχει στα χερια του τα εργαλεια και την Θαλασσα.

Η ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΥΔΑΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΤΕΧΝΗΤΗ.

Στην εποχη "μας" (?) συμβαινει ακριβως το αντιθετο. Κλεινουν τα "σχολειά" αποδομωντας πλήρως την αναπτυξη της Παιδειας σε ολοκληρη, την Ελλαδα. (Σταματαμε να μαθαινουμε τον Κοσμο να ψαρευει)

Επιδοτηθηκε, δηλαδη εγινε "επενδυση", στην Καταστροφη των "εργαλειων". Χρηματοδοτήθηκε η καταστροφη των αλιευτικων σκαφων, το ξεπατωμα των αμπελιων, και της καταστροφης των ελαιοδενδρων.
Υστερα φορολογηθηκε αγρια καθε δημιουργικη δραστηριοτητα, τοσο που να εξαναγκασει σε αποεπενδυση.

Αντι να μαθουμε το κόσμο να ψαρεύει του πήραμε και το καλαμι.

Η Τεχνητη δημιουργια του χαους που συμβανει, ειναι κατι παρα πανω απο τεκμηριωμενη. Ας μεινουν αυτοι που για κατανοητους λογους...χειροκροτουν τα καινουργια ρουχα του Βασιλια. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου