Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2019

ΕΠΕΙΔΗ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΤΡΙΒΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΟΙ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΜΟ


1
20 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ «ΛΑΪΚΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ» 


Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας


«...Το σύμπαν κρατάει την ανάσα του...
Υπάρχει σιωπή στον αέρα
Η ζωή πάλλεται παντού
Το πράγμα που ονομάζεται θάνατος δεν υπάρχει»

Lawrence Ferlinghetti

από το «Un mucchio di immagini spezzate» 
(Μια δέσμη σπασμένων εικόνων)



Ευσπλαχνία για το έθνος των οποίων οι άνθρωποι
και των οποίων οι ποιμένες είναι κακοί οδηγοί

Ευσπλαχνία για το έθνος των οποίων οι ηγέτες είναι ψεύτες
και των οποίων τα δοκίμια σιωπούν 

Ευσπλαχνία για το έθνος που δεν σηκώνει τη φωνή του
εκτός για να επαινέσει τους κατακτητές
και να επευφημήσει τους θύτες ως ήρωες
και που φιλοδοξεί να ηγηθεί του κόσμου
με τη δύναμη και τα βασανιστήρια

Ευσπλαχνία για το έθνος που δεν γνωρίζει
καμία άλλη γλώσσα εκτός από τη δική του
καμία άλλη κουλτούρα εκτός από τη δική της 

Ευσπλαχνία για το έθνος του οποίας η αναπνοή είναι χρήμα
και που κοιμάται τον ύπνο εκείνων
με το πολύ μεγάλο στομάχι

Ευσπλαχνία για το έθνος - Ω... λυπάμαι για τους ανθρώπους
που επιτρέπουν την εξάλειψη των δικαιωμάτων τους
και την εξάλειψη των ελευθερίες τους
Πατρίδα μου, δάκρυα για σένα
γλυκιά γη της λευτεριάς!

Lawrence Ferlinghetti, "Pietà per la nazione" 
(Ευσπλαχνία για το έθνος)

Ένα ποίημα που γράφτηκε από τον Lawrence Ferlinghetti 32 χρόνια μετά τη δολοφονία του φίλου του Pier Paolo Pasolini κι είναι επίκαιρο σήμερα που η παγκοσμιοποίηση ξεκίνησε ανελέητο πόλεμο εναντίον εθνών και λαών, εναντίον του δικαιώματος στην εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία.

Allen Ginsberg, Jack Kerouac, William Burroughs, Gregory Corso, Charles Bukowski, Pier Paolo Pasolini... η παρέα του Ferlinghetti, που ανακάλυψε την ιταλική του καταγωγή όταν κατατάχτηκε εθελοντής στο αμερικανικό ναυτικό και χρειάστηκε πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

 Ανακάλυψε πως το όνομα του "Ferling" ήταν απόσπασμα του ιταλικού επωνύμου Ferlinghetti, του πατέρα του από την περιοχή της Μπρέσια.

Συμμετείχε στην απόβαση στη Νορμανδία και 6 εβδομάδες μετά την ατομική βόμβα στο Ναγκασάκι το πλοίο που υπηρετεί ελλιμενίζεται στην Ιαπωνία (Σαζέμπο). Η εικόνα από το Ναγκασάκι σημάδεψε τη ζωή του και τον μεταμορφώνει σε ριζοσπάστη ειρηνιστή.

Το 1955 ο ποιητής αποφασίζει να λάβει επισήμως το ιταλικό επώνυμο και μ' αυτό υπογράφει όλα του τα έργα. Σπουδές στην Ευρώπη, ιδρύει τον εκδοτικό οίκο City Lights, που εκδίδει τα πρώτα λογοτεχνικά έργα του αμερικάνικου κινήματος Beat Generation. που χάραξε νέους δρόμους στις ΗΠΑ το 1968 εναντίον του πολέμου στο Βιετνάμ.

«Θα βοηθήσουμε να τροποποιήσουμε τους νόμους που διέπουν
τις επονομαζόμενες πολιτισμένες χώρες του σήμερα:
νόμους που κάλυψαν τη Γη με μυστική αστυνομία, στρατόπεδα
συγκέντρωσης, καταπίεση, δουλεία, πόλεμο, θάνατο»
Allen Ginsberg

Σχετικά για τον "Poeta Vate", τον προφητικό οραματιστή ποιητή, κομμουνιστή διανοούμενο, επίκαιρο όσο ποτέ, με την πλούσια ιστορική του παρακαταθήκη, για τον οποίο το ποίημα του Lawrence Ferlinghetti:

Σήμερα πολύ εύκολα μπορεί ν' απαντηθεί η επίθεση του υπερεθνικού κεφαλαίου (Πατρίδα, ή χώρα;) με την 60η επέτειο της μεγάλης Κουβανέζικης Επανάστασης που φωτίζει τα σκοτάδια του 21ου αιώνα, τις νίκες των λαών στη Λατινική Αμερική του Μπολιβάρ, τη μεγαλειώδη νίκη του λαού της Συρίας και την αμφισβήτηση των λαών της Ευρώπης στο 4ο Ράιχ, μπροστά στις ευρωεκλογές εφεύραν ένα νέο "εχθρό": "εθνικισμός-λαϊκισμός".




Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στον προϋπολογισμό του νέου προγράμματος "Ορίζων Ευρώπη", που υποτίθεται "...θα διατηρήσει την ΕΕ πρωτοπόρο σε παγκόσμιο επίπεδο στους τομείς της έρευνας και της καινοτομίας. 

Το πρόγραμμα Ορίζων Ευρώπη είναι το πλέον φιλόδοξο πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας που υπήρξε ποτέ", διαθέτει 120 δισεκατομμύρια ευρώ για την "αντιμετώπιση του λαϊκισμού, των εξτρεμισμών, της ριζοσπαστικοποίησης, της τρομοκρατίας και να συμπεριληφθούν των απογοητευμένων και περιθωριοποιημένων πολιτών (...)".

Τα παραπάνω είναι ευνόητο πως δεν κατορθώνουν να ξεπεράσουν τα ερμητικά συρματοπλέγματα των ΜΜΕ, αλλά και δεν αναδεικνύουν οι Έλληνες ευρωβουλευτές. Τεράστια κονδύλια που θα χρησιμοποιηθούν σε δημοσιογράφους, ΜΜΕ, ΜΚΟ "ανοιχτών συνόρων", πολιτικούς και κόμματα για την ισχυροποίηση του τέρατος ενόψει των ευρωεκλογών του Μάη 2019.

Η απίστευτη ταύτιση του "λαϊκισμού" με την "τρομοκρατία", όταν "λαϊκισμός" σημαίνει ενδιαφέρον για τον λαό, μπορεί να δείξει στον καθένα που θέλουν να μας οδηγήσουν οι ευρωκράτες.

Να σημειώσουμε πως θα αποκτούσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να ήταν γνωστό το ποσό που θα διατεθεί στην Ελλάδα και ΚΥΡΙΩΣ ποιοι θα καρπωθούν (δημοσιογράφοι, τηλεοπτικοί σταθμοί, ραδιόφωνα, εφημερίδες, πολιτικοί και κόμματα) -θα "παντελονιάσουν", όπως λέει ο θυμόσοφος λαός μας- τα κονδύλια για να δράσουν εναντίον του "λαϊκισμού", δηλαδή να επηρεάσουν, να πείσουν την ελληνική κοινή γνώμη πως ο λαϊκισμός είναι συνώνυμος της τρομοκρατίας.

Έτσι όταν αυτοί με "με το πολύ μεγάλο στομάχι" μας μιλούν για αγώνες εναντίον του "λαϊκισμού, ακροδεξιάς, ρατσισμού,", για τη "Βόρεια Μακεδονία", το ελληνικό Αιγαίο της "συνεργασίας", την Κύπρο της "διζωνικής κι ομοσπονδίας", τα "ανοιχτά σύνορα", τα "ατομικά δικαιώματα"... εμείς ρωτούμε: Πληρώνεστε από πρόγραμμα "Ορίζων Ευρώπη";

«Εάν δεν είστε προσεκτικοί, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης

θα σας κάνουν να μισείτε τους ανθρώπους που καταπιέζονται
και να αγαπάτε αυτούς που καταπιέζουν!»
Μάλκολμ Χ


Ο Γερουσιαστής Fernando Rossi,αναδεικνύει με τα επίσημα ντοκουμέντα-στοιχεία της ίδιας της Ε.Ε., αυτά που κρύβουν τα ΜΜΕ κι η δημοσιογραφική-πολιτική πορνεία στο άρθρο του: Λαϊκιστές = Τρομοκράτες; - "Στρατηγικές για ν' αντιμετωπιστεί ο λαϊκισμός, οι εξτρεμισμοί, η ριζοσπαστικοποίηση και να συμπεριληφθούν οι απογοητευμένοι και περιθωριοποιημένοι πολίτες" [(Populisti = Terroristi? - “Strategie per affrontare il populismo, gli estremismi, la radicalizzazione, il terrorismo e per includere e coinvolgere i cittadini disillusi ed emarginati; (..)”].

Την Τετάρτη 12 Δεκέμβρη 2018 και ώρα 12:30, την επομένη της "τρομοκρατικής" επίθεσης στο Στρασβούργο, η ομάδα ευρωβουλευτών του ιταλικού κυβερνητικού Κινήματος 5 Αστέρων προσπάθησε ν' απαλειφθεί τουλάχιστον η ταύτιση "λαϊκισμού" και "τρομοκρατίας".

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στο ευρωκοινοβούλιο;
554 ψήφοι υπέρ των κονδυλίων για την αντιμετώπιση του "λαϊκισμού, 99 ψήφοι εναντίον.

Πραγματικά αυτή η Ε.Ε. έχει σαφές "αντιφασιστικό-αντιρατσιστικό" περιεχόμενο και κάνει βήματα εναντίον της ανόδου της "ακροδεξιάς", του "λαϊκισμού", μαζί με την φτωχοποίηση κι εξαθλίωση των λαών. 

Όμως...μήπως ο πραγματικός φασισμός κρύβεται πίσω από τον "αντιφασισμό κι αντιρατσισμό";

Και να μην ξεχνάμε ότι ο Pier Paolo Pasolini  «χαστουκίζει» τον αντιφασισμό... απέναντι στο νεκρό φασισμό!


1 Γενάρη 1959 - 1 Γενάρη 2019... Ο  «Εθνικιστής» Τσε Γκουεβάρα φώναζε: «Πατρίδα ή θάνατος»! * «Patria o muerte»!

«Το μέλλον του έθνους και η επίλυση των προβλημάτων του
δεν μπορούν να συνεχίσουν να εξαρτώνται από τα
εγωιστικά συμφέροντα μιας δωδεκάδας χρηματιστών,
από τους ψυχρούς υπολογισμούς για το κέρδος που επεξεργάζονται
στα κλιματιζόμενα γραφεία δέκα ή δώδεκα μεγιστάνων. 

Η πατρίδα δεν μπορεί να ζήσει γονατιστή.»
Fidel Castro

Lawrence Ferlinghetti, "Pietà per la nazione" (Ευσπλαχνία για το έθνος):


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου