Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019

ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΤΟ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ»...


ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ...



Γράφει ο Αρχιμανδρίτης Χριστόδουλος Αγγελόγλου:


Αγαπητοί μας φίλοι, λάβετε σοβαρά υπόψη σας αυτά που σας αναφέρουμε και τα οποία δεν θα τα ακούσετε από τα ΜΜΕ.

Υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα στο τραπεζικό μας σύστημα. Λακωνικά σας λέω ότι μέσα στις 52 τελευταίες εβδομάδες εξανεμίστηκε κυριολεκτικά η χρηματιστηριακή αξία των ελληνικών τραπεζών.


Η Τράπεζα Πειραιώς από 1,700 δις ευρώ πήγε στα 350 εκ. Η Τράπεζα Αττικής από 210 εκ. έφθασε τα 53 εκ. ευρώ· η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος από 3,5 δις έφθασε τα 950 εκ. ευρώ· η Τράπεζα της Ελλάδος έφθασε τα 233 εκ. ευρώ, κ.λ.π. 

Κατανοείτε ότι το τραπεζικό μας σύστημα καταρρέει. 

Πέραν αυτού, υπάρχουν τα κόκκινα δάνεια και το επόμενο διάστημα αντιλαμβάνεστε τι πίεση θα ασκηθεί για τους πλειστηριασμούς, πόσους Έλληνες θα βγάλουν από τα σπίτια τους και τι προοιωνίζεται για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Καμμία κυβέρνηση δεν θα ήθελε αυτό το πρόβλημα να «σκάσει» στα χέρια της.

Ο κ. Τσίπρας, μήνα Δεκέμβριο του 2018, κάνει εγκαίνια στο μετρό Θεσσαλονίκης (που θα λειτουργήσει κανείς δεν ξέρει μετά από πόσα χρόνια), προβαίνει σε παροχές, σε ανακοινώσεις προσλήψεων, διορισμών κ.λ.π. 

Εάν ο κ. Τσίπρας προτίθετο να κάνει εκλογές τον Οκτώβριο 2019, ποτέ δεν θα προέβαινε σε όλα αυτά τώρα, διότι ο ελληνικός λαός μέχρι τον Οκτώβριο του 2019 θα τα είχε ξεχάσει. Η λογική, λοιπόν, λέει ότι όλη η εκλογική αυτή παροχολογία και “φιέστα”, δεν γίνεται για τον Οκτώβριο του 2019.

Τον Μάϊο 2019 που θα γίνουν οι δημοτικές εκλογές και οι ευρωεκλογές, υπάρχουν δύο προβλήματα: α) Συνήθως σ’αυτές τις εκλογές ο λαός ψηφίζει εκφράζοντας την δυσφορία του για την κυβερνητική πολιτική. 

Συνεπώς, το να κάνει τις εθνικές εκλογές τον Μάϊο, αντενδείκνυται, για να μην εισπράξει την δυσφορία του λαού. 

Όμως και τον Οκτώβριο 2019 αντενδείκνυται, διότι ευρισκόμενος πίσω στις δημοσκοπήσεις, αν εισπράξει και την κυβερνητική δυσφορία στις δημοτικές τον Μάϊο, θα είναι πολύ δύσκολο να ανατρέψει το αποτέλεσμα. β) Εάν τον Μάϊο γίνουν και οι εθνικές, τότε θα υπάρχει αντικειμενική δυσκολία. 

Φανταστείτε να υπάρχουν περί τα 50 ψηφοδέλτια κομμάτων για τις εθνικές, δεν ξέρω πόσα για τις δημοτικές (λόγω και του νέου νόμου περί απλής αναλογικής…), και πόσα για τις ευρωεκλογές…

Η λογική, λοιπόν, λέει ότι οι εκλογές είναι πολύ κοντά, πολύ πριν τον Μάϊο του 2019 και πολύ πριν “σκάσει” το τραπεζικό σύστημα.

Τελειώνοντας, έχω να πω στην αγάπη σας ο νοών νοείτω, οι δε Θεσσαλονικείς πιστεύω ήδη να έχετε τρέξει να προμηθευθείτε τα ηλεκτρονικά εισιτήρια του μετρό, για να τα χρησιμοποιήσετε το 2030!! Να δούμε αν σε λίγο θα έχετε και ΟΑΣΘ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου