Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

ΤΟ ΘΕΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ,


«ΑΓΓΕΛΟΙ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΜΑΝΔΗΛΙΟ ΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΞΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΘΕΙ 
Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»


ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ το σχέδιο των πονηρών ανθρώπων ( ΓΕΡΟΝΤΑΣ Θεόκλητος ο Διονυσιάτης), τώρα παίρνει σειρά το ΣΧΕΔΙΟ του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ ( ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ). Και μια εξομολόγηση.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας 

Η παρακάτω συνομιλία με Γέροντα Αγιορείτη που βγήκε στον κόσμο έγινε μετά από την Θεία Λειτουργία για τον φετινό εορτασμό των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου και μας έδωσε το έναυσμα για περαιτέρω προβληματισμό πάνω σε αυτά που συμβαίνουν στις μέρες μας.

Γέροντας : « παιδί μου να γίνουμε όλοι μας ένα ΠΡΟΣΦΟΡΟ για τον ΧΡΙΣΤΟ και την Ελλάδα μας για να μας μνημονεύουν οι επόμενοι»

- Αν Γέροντα τους τα πω αυτά θα με περάσουν για παλαβό, γιατί ο κόσμος εκεί έξω αγρίεψε.

Γέροντας : « τότε να τους πεις ότι η πείνα και οι δυσκολίες θα μας κάνουν ΠΡΟΣΦΟΡΟ και προσφορά προς τους συνανθρώπους μας και από ΑΓ(ΡΙ)ΟΙ θα γίνουμε ΑΓΙΟΙ»

Στο τέλος των λεγομένων του ο Γέροντας αυτός που ήταν πνευματικό παιδί δυο μεγάλων μορφών της ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ,του Γέροντα Θεόκλητου του Διονυσιάτη και του ΑΓΙΟΥ πατρός ημών ΠΑΙΣΙΟΥ μας εξομολογήθηκε κάτι που το αναφέρουμε στο τέλος της συγγραφής αυτής.

Αυτό που μας έδωσε το έναυσμα για να το ψάξουμε καλύτερα ήταν αυτό που μας επεσήμανε ο συγκεκριμένος παππούλης το πρωί μετά την ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ.

- « Επιβεβαιώνεται ο Γέροντας Θεόκλητος με τις πληροφορίες που έλαβε από ασκητές του ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ όσο αναφορά τον εποικισμό της Ελλάδος» 

- « πληροφορίες που είχαν οι ασκητές αυτοί πριν πολλά χρόνια από σημαίνοντα πολιτικά πρόσωπα και καθόριζαν το σχέδιο που ετοίμασαν πονηροί άνθρωποι για την πατρίδα μας»

- « έπρεπε παιδί μου να δούμε και αυτό για να πάρει σειρά μετά από το σχέδιο αυτό των ανθρώπων το ΣΧΕΔΙΟ του ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ όπως μας το τόνιζε πολλές φορές εν Ζωή η αγάπη του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ.»

Με βάσει αυτά που μας ειπώθηκαν το διερευνήσαμε καλύτερα.
Κάπου το 2001 με τις πρώτες ενδείξεις ήρθαν ψήγματα αλήθειας από τα αδιάψευστα χείλη του Γέροντος Θεόκλητου Διονυσιάτου.
« Παραθέτουμε ένα προφητικό και αρκετά επίκαιρο άρθρο του αειμνήστου Γέροντος Θεόκλητου Διονυσιάτου που δημοσιεύτηκε στον Ορθόδοξο Τύπο στις 23 Νοεμβρίου 2001 και που αναφέρεται στα σημερινά δρώμενα στην Ελλάδα.

Το άρθρο του Γέροντος Θεόκλητου είχε τίτλο:

«Μελαγχολικαί ενοράσεις»

Ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς, μεταξύ άλλων, λέγει, ότι «οι Μοναχοί είναι οι κήρυκες της ερχομένης Βασιλείας, οι προφήται της Καινής Διαθήκης».

Την φράση αυτή μού θύμισαν κάποιες συζητήσεις, πού είχα τελευταίως με τρεις φίλους ησυχαστές, πού και οι τρείς, ωσάν από προφητική διαίσθηση, ισχυρίζοντο για την επέλευση απιθάνων εθνικών καταστάσεων.

Και ποιές καταστάσεις είναι αυτές;

Ότι, ταχα, η Ελλάς, σταδιακώς, δεν θά συρρικνωθεί μέν εδαφικώς, αλλά θά κατακτηθεί εκ των ένδον από τό Ισλάμ!

Και εστήριζαν τον ισχυρισμόν των, στις ηλεγμένες πληροφορίες, όπως έλεγαν, πού τούς μετέδιδαν παλαιοί φίλοι τους κορυφαίων πολιτικών θέσεων, πού τούς επεσκέπτοντο στην Έρημο τού Άθωνος ή τους έγραφαν.

Αυτά όλα με είχαν συντρίψει ψυχικώς και σκεφτόμουνα, τάχα θά επιτρέψει ο Θεός αυτήν την ασύλληπτον συμφοράν; Επηκολούθησε σιωπή για αρκετή ώρα.

Στη συνέχεια, έθεσα το ερώτημα· Πατέρες άγιοι και αδελφοί, φανταζεσθε σείς, πώς θα ανεχθεί ο Κύριος τίς μουσουλμανικές δαιμονικές θυσίες, αντί των ορθοδόξων θυσιαστηρίων;

Τότε ένας ησυχαστής μου υπενθύμισε την περίπτωση του ασκητού πού, μετά την άλωση τής Κωνσταντινουπόλεως, είδε επάνω στήν αγία Πρόθεση ερειπωμένου Ναού, μία γουρούνα με τα νεογνά της και άρχισε να κλαίει και νά οδύρεται. 

Τότε ενεφανίσθη Αγγελος Κυρίου και του λέγει· Αββά, τί κλαίεις; Γνωρίζεις ότι, αυτό πού είδες, είναι πιο ευάρεστον στόν Κύριον από την αναξιότητα τών ιερέων, πού λειτουργούσαν; Και ο Αγγελος εγένετο άφαντος.

Η συζήτηση κράτησε περισσότερον από δύο ώρες, οπότε οι ησυχαστές ανεχώρησαν και μου ετόνισαν να ευχαριστώ τον Κύριον γιά όσα επιτρέπει να γίνωνται εξ αγάπης και για την σωτηρίαν τών ψυχών. Και να μή παρασύρομαι συναισθηματικώς από την επιφάνεια τών γεγονότων, αλλά να εισδύω στήν ουσίαν των, αφού είναι δεδομένον, ότι «ο Θεός αγάπη εστί».
Κι έμεινα μόνος…

Τώρα το πρόβλημα, το παμπρόβλημα, είναι η αλλοτρίωση του Ελλαδικού χώρου, κατά παραχώρηση Θεού, για την αμετανοησία τών πιστών.

Οπότε αβιάστως ανακύπτει η υποχρέωση της ποιμαινούσης Εκκλησίας νά κηρύξει μετάνοιαν στόν λαόν. Αλλοιώς; «Εάν μή μετανοήτε, πάντες ωσαύτως απολείσθε» (Λουκ. ιγ´ 3). Το γάρ στόμα Κυρίου ελάλησε ταύτα.»

Θεόκλητος Μοναχός Διονυσιάτης



ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ από τα παραπάνω ότι κορυφαίοι Πολιτικοί εξομολογήθηκαν πριν ικανούς χρόνους το σχέδιο κατά της Ελλάδος σε ΑΣΚΗΤΕΣ του ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΘΕΟΥ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΣΕΙΡΆ

Το προσφυγικό αυτό καθαυτό έχει μέσα του πολύ ανθρώπινο πόνο και εκμετάλλευση από τρίτους.

Αυτοί που φτιάχνουν πολέμους και όπλα φτιάχνουν και πρόσφυγες , φτιάχνουν πρωτόγνωρες καταστάσεις που τις εκμεταλλεύονται ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ βλ. Τούρκους που είναι ιστορικά πρώτη στο είδος στα σκλαβοπάζαρα και στο δουλεμπόριο.

Τα πάντα έβραζαν από πολύ παλαιά μαζί με τα σπλάχνα ΑΓΙΩΝ ανθρώπων , την ώρα που εμείς στηρίζαμε το μέλλον μας σε τέτοιους πολιτικούς που εξομολογούντο τα μελλοντικά σχέδια εις βάρος της Ελλάδος σε ασκητές, μήπως ελαφρώσουν.

Έβραζαν και τα σπλάχνα του ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ που έλεγε για αυτά που θα αντιμετωπίσουμε.
« Όμως, αν και γίνεται τέτοιο βράσιμο, νιώθω μέσα μου μια παρηγοριά, μια σιγουριά. Μπορεί να ξεράθηκε η ελιά, αλλά θα πετάξει νέα βλαστάρια.

Υπάρχει μια μερίδα Χριστιανών, στους οποίους αναπαύεται ο Θεός. Υπάρχουν ακόμη οι άνθρωποι του Θεού, οι άνθρωποι της προσευχής, και ο Καλός Θεός μας ανέχεται, και πάλι θα οικονομήσει τα πράγματα. Αυτοί οι άνθρωποι της προσευχής μας δίνουν ελπίδα.

Μη φοβάσθε. Περάσαμε σαν έθνος τόσες μπόρες και δεν χαθήκαμε, και θα φοβηθούμε την θύελλα που πάει να ξεσπάσει; Ούτε και τώρα θα χαθούμε. Ο Θεός μας αγαπά. Ο άνθρωπος έχει μέσα του κρυμμένη δύναμη για ώρα ανάγκης. Θα είναι λίγα τα δύσκολα χρόνια. Μια μπόρα θα είναι.

Δεν σας τα λέω αυτά για να φοβηθείτε, αλλά για να ξέρετε πού βρισκόμαστε.
Για μας είναι μια μεγάλη ευκαιρία, είναι πανηγύρι οι δυσκολίες, το μαρτύριο.
Να είστε με τον Χριστό, να ζείτε σύμφωνα με τις Εντολές Του και να προσεύχεσθε, για να έχετε θείες δυνάμεις και να μπορέσετε να αντιμετωπίσετε τις δυσκολίες.
Να αφήσετε τα πάθη, για να έρθει η Θεία Χάρις.

Αυτό που θα βοηθήσει πολύ είναι να μπει μέσα μας η καλή ανησυχία: πού βρισκόμαστε, τί θα συναντήσουμε, για να λάβουμε τα μέτρα μας και να ετοιμασθούμε.

Η ζωή μας να είναι πιο μετρημένη. Να ζούμε πιο πνευματικά. Να είμαστε πιο αγαπημένοι.

Να βοηθούμε τους πονεμένους, τους φτωχούς με αγάπη, με πόνο, με καλοσύνη. Να προσευχόμαστε να βγουν καλοί άνθρωποι.»

Από το βιβλίο


Αυτά τα παραπάνω όσο αναφορά το δικό μου ψάξιμο.
Πριν αποχαιρετίσω τον ηλικιωμένο αυτό ασκητή μας εκμυστηρεύθηκε εν τη απλότητα του κάτι δικό του.
Μας είπε: 

- Να σου πω και κάτι που σήμερα τα ξημερώματα των ΕΙΣΟΔΙΩΝ μου έδωσε μεγάλη χαρά.

- Όπως γνωρίζεις έχω επισκεφτεί πολλές φορές την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ όχι σαν τουρίστας, αλλά ως προσκυνητής.

- Αυτή την φορά με άρπαξε κάτι και με πήγε εκεί μέσα δίχως να πληρώσω εισιτήρια ( καταλαβαίνεις τι θέλω να σου πω)

- Στην κόγχη που πάντα αγιογραφούμε τον ΠΑΛΑΙΟΝ των ΗΜΕΡΩΝ στράφηκε αμέσως η ματιά μου.

- Στην θέση αυτή υπήρχε μια τεράστια αγιογραφημένη σε μανδήλιον ημεροχρονολογία που μου ήταν καθόλα δυσδιάκριτη.

- Τις άκρες του μανδηλίου αυτού τις κρατούσαν δυο Σέβοντες Άγγελοι.

- Όταν ρώτησα τι είναι αυτό , μου είπαν:

« η ημέρα , ο μήνας και ο χρόνος που θα λειτουργηθεί η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ μετά από αιώνες σκλαβιάς» « είναι απόφαση του ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑ αυτή» 

Γέροντα , έχω την ευχή σου να πω αυτά;
- Την έχεις παιδί μου γιατί η χαρά πρέπει στις μέρες μας να μοιράζεται , να ξέρεις η αδικία κατά της Ελλάδος κινητοποιεί τον ΟΥΡΑΝΟ.


ΣΤΩΜΕΝ καλώς αδελφοί

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΟΙΜΟΥ-ΑΘΗΝΑΣ

Ο υπέρτιτλος και ο τίτλος είναι του ιστολογίου μας, ενώ ο κανονικός τίτλος του άρθρου είναι με κόκκινα γράμματα άνωθεν του ονόματος του συγγραφέα.







2 σχόλια:

  1. ΠΑΙΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΗ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΣ Ο ΒΑΡΔΑΚΑΣ ΜΕ ΚΟΥΡΑΖΕΙ, ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΒΓΑΖΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ, ΔΕΝ ΤΟΝ ΔΙΑΒΑΖΩ ΠΙΑ, ΦΤΑΝΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή