Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

ΕΞΩ ΑΠΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΕΕ ΤΩΡΑ!!!


ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥ ΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ Η ΕΕ




Του Παναγιώτη Αποστόλου 


Μετά την κατάρρευση του Ανατολικού Συνασπισμού και τη διάλυση του Συμφώνου της Βαρσοβίας, ουσιαστικά η αποστολή του ΝΑΤΟ έληξε, ολοκληρώθηκε, αφού διαλύθηκε ο πραγματικός εχθρός για τον οποίο συστάθηκε! 

Έτσι τίθεται το εύλογο ερώτημα! Από το 1991 μέχρι σήμερα ποια η χρησιμότητα υπάρξεως του ΝΑΤΟ; Πού ωφελεί την ανθρωπότητα; Από τη στιγμή που η ύπαρξή του βασιζόταν στην συλλογική άμυνα των μελών – κρατών του, σύμφωνα με το άρθρο 5 του καταστατικού του; 

Το οποίο υπαγορεύει την προστασία ενός μέλους του ΝΑΤΟ όταν αυτό δεχτεί επίθεση; Αφού, η γέννηση του ΝΑΤΟ είχε αμυντική υπόσταση! Αλλά μετά το 1991 εξελίχτηκε σε επιθετική! 

Όλες οι πολεμικές επιχειρήσεις, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στη Γιουγκοσλαβία και οι οποίες βαφτίστηκαν Νατοϊκές, δεν είχαν καμιά σχέση με την ουσιαστική αποστολή του ΝΑΤΟ! Αυτές όλες οι πολεμικές επιχειρήσεις, είχαν σχέση με τα γεωστρατηγικά – γεωπολιτικά συμφέροντα των ΗΠΑ και των πετρέλαιο-εταιρειών τους! 

Άρα, η πραγματική αποστολή του ΝΑΤΟ μετά τη διάλυση της Σοβιετικής Ενώσεως και του στρατιωτικού βραχίονα του Συμφώνου της Βαρσοβίας, μέχρι σήμερα τουλάχιστον, είναι για την προστασία των Αμερικανικών συμφερόντων σε διάφορες επίμαχες και νευραλγικές περιοχές της υδρογείου! 

Υπάρχει το ΝΑΤΟ για να πατάει γερά το πόδι της η Αμερική στην Ευρώπη! Όμως μήπως υπάρχει και μια άλλη εκδοχή; Μήπως το ΝΑΤΟ λειτουργεί πλέον, ως σχεδιαστής δημιουργίας εμπόλεμης κατάστασης, ακόμη και μεταξύ των κρατών – μελών του; 
Ο καλός (Τουρκία), ο κακός (Ελλάδα) και ο άσχημος (ΝΑΤΟ)… 

Η δεκαετία του ΄60 ήταν η κινηματογραφική εποχή των ιταλικών σπαγγέτι γουέστερν. Έτσι το 1966 στις κινηματογραφικές αίθουσες παίχτηκε η θρυλική ταινία “Ο καλός, ο κακός και ο άσχημος”, σε σκηνοθεσία του Σέρτζιο Λεόνε και με τις απαράμιλλες ερμηνείες των Κλιντ Ίστγουντ, Λι Βαν Κλιφ και Ιλάι Γουάλας! 

Αυτήν την κινηματογραφική και ανεπανάληπτη ταινία μου θυμίζει το ανθελληνικό επιτελείο (διαχρονικά) του ΝΑΤΟ. 

Αφού, η Ελλάδα και η Τουρκία είναι και οι δυο χώρες του ΝΑΤΟ, αλλά αντιμετωπίζονται τελείως διαφορετικά από την εκάστοτε ηγεσία της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας! 

Ατράνταχτο παράδειγμα, όταν η Τουρκία κατέρριψε το ρωσικό μαχητικό το 2016, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ – προστατευόμενος της Γερμανίας, αφού εκείνη προώθησε σε αυτήν την θέση τον πρώην Πρωθυπουργό της Νορβηγίας, αλλά και των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου – ερωτώμενος αν η Ελλάδα έχει δικαίωμα να καταρρίψει τουρκικά μαχητικά που παραβιάζουν τον εναέριο χώρο της, η απάντηση ήταν:

 “ Όχι δεν έχει αυτό το δικαίωμα, γιατί δεν είναι κυρίαρχο κράτος. Η Ελλάδα είναι μια χρεοκοπημένη χώρα υπό κηδεμονία και δικαίωμα για κατάρριψη έχει μόνο η Γερμανία. 

Από τη στιγμή που η Γερμανία δεν ενοχλείται που η Τουρκία παραβιάζει τον εναέριο χώρο της περιουσίας της στην Ελλάδα, δεν υπάρχει κανένα θέμα. Αν οι Γερμανοί ενοχληθούν από τις παραβιάσεις των Τούρκων στο οικόπεδό τους, θα καταρρίψουν τα τουρκικά μαχητικά”! 


Βέβαια, η Ελλάδα το έχουμε πει πολλές φορές, είναι αποικία χρέους της Γερμανίας και γι΄ αυτό το οδυνηρό αποτέλεσμα την ολοκληρωτική ευθύνη την έχουν οι Έλληνες πολιτικοί μετά την Μεταπολίτευση και ειδικότερα μετά τα Μνημόνια! 

Αλλά, ο ρόλος του κ. Γενς Στόλτενμπεργκ αυτός είναι; Να μας υπενθυμίζει ότι η Ελλάδα (και με ευθύνη του ΝΑΤΟ) είναι μια χρεοκοπημένη χώρα υπό κηδεμονία; 
“ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο Συνδικάτο”, “Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι”… 

Θυμόσαστε τα παραπάνω συνθήματα που βοούσαν στην Αθηναϊκή Κοινωνία κατά τη δεκαετία του ΄80 από τους “σοσιαλιστές” του ΠΑΣΟΚ σε κάθε διαδήλωση και τη δεκαετία του ΄90 από τους “αριστερούς” του “Συνασπισμού”; 

Θυμόσαστε την επίσκεψη το 1999 στην Αθήνα του Προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, που ερχόταν από την Κωνσταντινούπολη, όπου μετείχε σε εργασίες διάσκεψης κορυφής του ΟΑΣΕ, στην Αθήνα; 

Τότε το πολιτικό κλίμα της επισκέψεώς του, ήταν ιδιαίτερα τεταμένο και μύριζε μπαρούτι! Σύσσωμη η αριστερά, διαδήλωνε σε όλες τις πόλεις της Ελλάδος την αντίθεσή της, του ερχομού στην Αθήνα του Αμερικανού Πρόεδρου! 

Τότε ετέθη θέμα ο Κλίντον για λόγους ασφαλείας να μην κατέβει καθόλου στην Αθήνα και η συνάντηση με τον ΠτΔ και τον Πρωθυπουργό να γίνει σε αμερικανικό αεροπλανοφόρο που ναυλοχούσε στο Φάληρο! Επίσης, η ημερομηνία άφιξης του Αμερικανού Πρόεδρου είχε αλλάξει τρεις φορές! 

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε τελικά το διήμερο 19-20 Νοεμβρίου 1999, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, πρωτόγνωρα για την εποχή! Η επίσκεψη των 4 ημερών για λόγους ασφαλείας περιορίστηκε στις περίπου 2 ημέρες! 

Στην πλατεία Συντάγματος είχε στηθεί λαϊκό δικαστήριο από τα αριστερά κόμματα με αρχιδικαστή τον ηθοποιό Κώστα Καζάκο, ο οποίος στις εκλογές του 2007 και του 2009 εκλέχτηκε Βουλευτής Επικρατείας με το ΚΚΕ! 


Τις δεκαετίες που προανέφερα, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, συμμάχους στην Ελλάδα είχαν τα δεξιά κόμματα και τους πραγματικούς πατριώτες! Ενός λαού που παραδοσιακά ήταν υπέρ των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ! 

Ωστόσο στις ημέρες μας, ο προηγούμενος κύκλος αντιαμερικανισμού, που εκφράστηκε εν γένει από την αριστερά και που εύκολα στην πορεία “εξαγοράστηκε” έκλεισε και άνοιξε ένας νέος κύκλος αντιαμερικανισμού, που υποστηρίζεται από το σύνολο του ελληνικού λαού! 

Ας τα λάβουν αυτά πολύ σοβαρά υπόψη τους, οι σημερινές ηγεσίες των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ! 
ΗΠΑ και ΝΑΤΟ υπονομεύουν την εθνική μας κυριαρχία και ακεραιότητα… 

Σήμερα λοιπόν ποια χρησιμότητα – τουλάχιστον για την Ελλάδα – έχει η ύπαρξη του ΝΑΤΟ; Είναι δυνατόν να αποδεχόμαστε το ΝΑΤΟ ως χώρα, από τη στιγμή που η Τουρκία (μέλος του ΝΑΤΟ) κινείται συνεχώς επιθετικά κατά της Ελλάδος (μέλος επίσης του ΝΑΤΟ) διεκδικώντας κυριαρχικά της δικαιώματα; Όταν η Τουρκία απειλεί την Ελλάδα με ένοπλη σύγκρουση; 

Όταν ΗΠΑ και ΝΑΤΟ υπονομεύουν την εθνική μας κυριαρχία και ακεραιότητα; Όταν υποβοηθούν, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ (της Γερμανίας) την αθρόα είσοδο στην Πατρίδα μας, χιλιάδων παράνομων μεταναστών – στους οποίους βρίσκονται πολλοί τζιχαντιστές του Ρ. Τ. Ερντογάν – κατά παράβαση των Διεθνών Συνθηκών και του Διεθνούς Δικαίου; 

Τι κάνει άλλωστε το ΝΑΤΟ στα γεγονότα της Συρίας και της Λιβύης, που όλα δείχνουν πως ενδεχομένως και να γενικευτεί εκεί ο πόλεμος, ο οποίος και θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες; Όταν η απόλυτη ευθύνη αυτής της γενίκευσης βαρύνει την Τουρκία, η οποία είναι μέλος της Συμμαχίας του ΝΑΤΟ; 

Μήπως η σιωπή, είναι αποδοχή της εξυπηρέτησης των Αμερικανικών σχεδίων στο Αιγαίο πέλαγος; Στη γαλάζια ελληνική Πατρίδα κύριοι των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και όχι της “γαλάζιας πατρίδας” του πλαστογράφου Τούρκου Σουλτάνου! 

Μήπως λοιπόν, όλοι βρίσκεστε σε διατεταγμένη υπηρεσία εξυπηρέτησης των γεωπολιτικών – γεωστρατηγικών επιδιώξεων του Τζορτζ Σόρος, μαζί βεβαίως με την Ύπατη Αρμοστεία και τη Διεθνή Αμνηστία των Ηνωμένων Εθνών; 
Τι ακριβώς συμβαίνει κύριοι Τραμπ και Πομπέο; 

Αλλά φροντίζουν ΗΠΑ και ΝΑΤΟ να μας επιβεβαιώνουν καθημερινώς! 

Πως αλλιώς μπορούμε να εξηγήσουμε το μήνυμα του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο (11/2/2020), αποστολής δηλαδή συλλυπητηρίων από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ για τους νεκρούς Τούρκους στρατιώτες στη Συρία; 

Που ανάγκασαν – όχι την ελληνική κυβέρνηση – τον πρώην Υπουργό και άκρως φιλοαμερικανό Ανδρέα Ανδριανόπουλο να απαντήσει: 


«Έχουμε τελείως τρελαθεί! Το ΝΑΤΟ, η Γερμανία, οι ΗΠΑ κ.α., συλλυπούνται τον (εισβολέα) Ερντογάν διότι οι Σύριοι , προφανώς αμυνόμενοι στη χώρα τους, προκάλεσαν απώλειες στους Τούρκους. Τι ακριβώς συμβαίνει;»! 

Στείλατε δηλαδή κ. Πομπέο συλλυπητήρια στον εισβολέα της Συρίας; Στον ίδιο εισβολέα της Κύπρου μας; Ταυτιστήκατε εσείς και το ΝΑΤΟ καθώς και η ΕΕ με τον φασίστα – ταραξία της περιοχής Ρ. Τ. Ερντογάν; Πού κι από ποτέ το Διεθνές Δίκαιο χαρακτηρίζει τον εισβολέα ως αμυνόμενο και αυτόν πού υπερασπίζεται την Πατρίδα του τον θεωρεί επιτιθέμενο; Από πού κι από πότε προκύπτουν αυτά; 

Αλλά είσαστε εξ όσων φαίνονται παντελώς αδιόρθωτοι! 

Αφού, όχι τον μακρινό Νοέμβριο του 2019 ο Ρεπουμπλικάνος Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωνε ικανοποιημένος για τη συνεργασία των ΗΠΑ με την Τουρκία σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας. Τονίζοντας επίσης, ότι η Άγκυρα είναι ένας “μεγάλος σύμμαχος” στο ΝΑΤΟ! 

Έτσι με τη σειρά μας διερωτώμεθα κι εμείς! Τι ακριβώς συμβαίνει κύριοι του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ; 

“Εγκεφαλικά νεκρό” το ΝΑΤΟ…. 

Αλλά τέτοιες επικίνδυνες και άστοχες πολιτικές, δυναμιτίζουν το κλίμα στην “Βορειοατλαντική Συμμαχία” και ραγίζουν το γυαλί! 


Όταν ο Γάλλος Πρόεδρος Εμάνουελ Μακρόν στην 100ή  επέτειο της ανακωχής του 1ου Παγκοσμίου Πολέμου χαρακτήρισε το ΝΑΤΟ ως “εγκεφαλικά νεκρό”.

 Ο Εμάνουελ Μακρόν αμφισβήτησε απροκάλυπτα την δέσμευση των ΗΠΑ να πολεμήσουν για την Ευρώπη και μίλησε για έναν “πραγματικό Ευρωπαϊκό Στρατό”, με την γαλλική πυρηνική αποτροπή, ικανό “να υπερασπίσει μόνος την Ευρώπη”. 

Στην οποία (Ευρώπη) ανήκει και η Ελλάδα κύριοι των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ! Αντίθετα από την φίλη σας Τουρκία, που δεν ανήκε και δεν θα ανήκει ποτέ σε αυτήν την πολιτισμένη Ήπειρο!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου