Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

ΧΙΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΗΜΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ


Σ. ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ 
ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΟΦΥΪΑ ΠΟΥ ΟΙ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΕΜΠΟΔΙΣΑΝ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



Ο μεγάλος Έλληνας, ευπατρίδης βιομήχανος, χημικός, ερευνητής και διευθύνων σύμβουλος της ΧΡΩ.ΠΕΙ. Σωτήρης Σοφιανόπουλος δεν είναι πλέον μαζί μας. Ένας τεράστιος Έλληνας με μια τεράστια καρδιά για την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Γράφει ο Αντώνης Κ. Καλόγηρος

Την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020 έφυγε από κοντά μας για την αιωνιότητα ο ευπατρίδης βιομήχανος, χημικός, ερευνητής και μεγάλος Έλληνας Σωτήρης Σοφιανόπουλος του Αριστοτέλους. 
Ο Σωτήρης Σοφιανόπουλος αγωνίστηκε με όλες του τις δυνάμεις για την πατρίδα μας την Ελλάδα και τους Έλληνες, που τόσο αγάπησε. 

Πίστεψε στην Ελλάδα, την ιερή ιστορία της, τους σοφούς προγόνους μας και Ήρωες της. Δεν έβαλε νερό στο κρασί του, δεν φοβήθηκε, δεν συμβιβάστηκε.

 Δούλεψε άοκνα και σκληρά για την πατρίδα μας,υποστήριξε (μέσω εκπομπών σε -περιφερειακά κυρίως- τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά κανάλια) και απέδειξε στον πτοημένο ελληνικό λαό ό,τι: η Ελλάδα είναι η πλουσιότερη χώρα της Ευρώπης σε ορυκτό πλούτο, η πρώτη σε ποσότητες υδάτων και υδρενεργειακές δυνάμεις, με το καλύτερο και πιο εύκρατο κλίμα που δίνει στρατηγικό πλεονέκτημα στην γεωργία και κτηνοτροφία μας, με μια τεράστια έκταση σε διάσταση δεδομένου ότι η έκταση της που ορίζεται στα 132.049 τετραγωνικά χιλιόμετρα είναι σε προβολή και όχι η κανονική με την προσμέτρηση των πανύψηλων βουνών της και οροσειρών της, με στρατηγικά πλεονεκτήματα σε καλλιέργεια σόγιας, λούπινων κλπ που δεν μπορούν να επιτύχουν χώρες της βορείου Ευρώπης με ψυχρά κλίματα και τόσα άλλα.





Διήυθυνε την ΧΡΩ.ΠΕΙ. επί 11 χρόνια και με μοναδικά επιτεύγματα, που ζήλεψαν μεγάλες πολυεθνικές του εξωτερικού και γι΄αυτό τον πολέμησε το ντόπιο μεταπρατικό πολιτικό σύστημα και οι ξένες πολυεθνικές. 




Στα εργαστήρια Αναπτυξιακής Τεχνολογίας και Εφαρμοσμένης Ερεύνης, που ο ίδιος ίδρυσε και διήυθυνε στην ΧΡΩ.ΠΕΙ., μεταξύ άλλων: συνέθεσε το προωθητικό υγρό πυραύλων υδραζίνη, δημιούργησε πρότυπο εργοστάσιο κατασκευής ελληνικών όπλων, των πρώτων στη νεοτέρα ελληνική ιστορία, κατασκεύασε το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής πρωτεϊνούχων αλεύρων υψηλής περιεκτικότητας σε αμινοξέα, που εξήχθησαν σε Ευρώπη και χώρες της ανατολής. Σημειωτέο πως η Βουλγαρία ζήτησε την τεχνογνωσία αυτή της παραγωγής ζωοτροφών με αντάλλαγμα την μεταφορά τεχνογνωσίας παραγωγής κιτρικού οξέως αλλά το κράτος και οι κυβερνώντες ήταν εκεί για να διακόψουν την συνεργασία και να κλείσουν το εργοστάσιο. Στην ΧΡΩ.ΠΕΙ. κατασκεύασε πρωτοποριακό σύστημα καύσης απορριμάτων, που επίσης οι κυβερνώντες έκλεισαν. Κατασκεύασε εργοστάσιο παραγωγής κρεαταλεύρων με ημερήσια παραγωγή της τάξεως των 6,5 τόνων με εξαγωγές σε Αγγλία, Γερμανία, Αυστρία, Αφρική και Μέση Ανατολή. Και αυτή την προσπάθεια τού κατέστρεψαν οι κυβερνώντες πιθανότατα -όπως ο ίδιος έλεγε- για να ευνοηθεί η αγγλική εταιρία Spillers, που κατασκεύασε ένα εργοστάσιο συμπυκνωμάτων στην Εθνική Οδό στο ύψος των Θηβών, και να μην αξιοποιηθεί το ελληνικό πυρηνόξυλο. 



Στα ναυπηγεία Αυλίδος κατασκεύασε τορπιλακάτους, που όμως η προσπάθεια -πάλι με παρέμβαση των κυβερνώντων- σταμάτησε. Προσκλήθηκε από τον τότε πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή να υποβάλει «οικονομικό υπόμνημα» και το έκανε αλλά αγνοήθηκε παντελώς. Για λογαριασμό του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης έφερε σε πέρας έργο εφαρμοσμένης έρευνας υψηλοτάτης τεχνολογίας με άκρως απόρρητη σύμβαση, το οποίο χαρακτηρίστηκε εθνικό θέμα υψίστης ασφάλειας, αλλά ποτέ δεν προσκλήθηκε στις δοκιμές και ενεπαίχθη υπό του κράτους και των κυβερνώντων για μια ακόμη φορά.


Το 1972 καλλιέργησε σε 4 διαφορετικά σημεία της Ελλάδας σόγια και απέδειξε ότι ευδοκιμεί στη πατρίδα μας. Το 1977 παρήγαγε το πρώτο ελληνικό πετρέλαιο στο Κερί Ζακύνθου και κατέληξε στα δικαστήρια κατηγορούμενος από την κρατική μηχανή και τον τότε υπουργό Βιομηχανίας Μ.Έβερτ παρ’ όλο που είχε πάρει δύο άδειες γι’ αυτό τον σκοπό. 

Ο ίδιος ο Σωτήρης Σοφιανόπουλος, μέχρι και το 2007, που ήταν στην δημόσια δράση ανέφερε περιστατικά (από τηλεοράσεως και ραδιοφώνου) που τον καλούσαν ερευνητικά κέντρα πολυεθνικών από το Βέλγιο, την Ολλανδία κλπ για να τους δίνει συμβουλές και κατευθύνει. Λίγες δεκαετίες νωρίτερα -πριν το κράτος και η Κεντρική Τράπεζα με το νόμο των Πανωτοκίων (βλέπε εδώ) καταστρέψουν την ΧΡΩ.ΠΕΙ. και άλλες 300 ακόμη (μόνον στην Αττική) μεγάλες βιομηχανίες- η επιστημονική ομάδα του Σωτήρη Σοφιανόπουλου -1.200 υπάλληλοι στην ΧΡΩ.ΠΕΙ. εκ των οποίων 150 ειδικευμένοι επιστήμονες με την πλουσιότερη τότε επιστημονική βιβλιοθήκη στην Ελλάδα αυτή της ΧΡΩ.ΠΕΙ.- επίλυε συνεχώς προβλήματα όπως εύρεση ψεκάσιμου φαρμάκου για βακτήριο που κατέστρεφε σοδειές στην Ιαπωνία κ.α. 

Όπως αναφέραμε παραπάνω ο ιδιοκτήτης της ΧΡΩ.ΠΕΙ. Σωτήρης Σοφιανόπουλος, ο μοναδικός αυτός γενναίος Έλληνας, ήταν αυτός ο οποίος κατάλαβε την τεράστια απάτη που έκρυβε ο νόμος 1083/ 30.10.1980 και η απόφαση 289, επίσης της 30.10.1980 της Νομισματικής Επιτροπής της Τράπεζας της Ελλάδος, ή νόμος των πανωτοκίων και τις τρομακτικές συνέπειες που είχε για την οικονομία και την πατρίδα μας γενικότερα (άλλωστε με το νόμο αυτό κατέστρεψαν και τελικά έκλεισαν, αφού πέρασε σε κρατικό έλεγχο και την ΧΡΩ.ΠΕΙ.) Μετά από πολυετείς προσπάθειες ενημέρωσης των ελλήνων πολιτών (συγγραφή βιβλίου, φυλλαδίων, κάνοντας πολλές τηλεοπτικές εκπομπές ανά την Ελλάδα, αποστέλλοντας στους δικαστές όλα τα ενημερωτικά στοιχεία που είχε συλλέξει κλπ.) και βέβαια πολυετή δικαστικό αγώνα, φθάνοντας το όλο θέμα στον Άρειο Πάγο, κατάφερε τελικά, το 1996, να σταματήσει την ισχύ αυτού του προδοτικού Νόμου. 

Το κράτος και το πολιτικό προσωπικό, που λειτουργεί ως μεταπράτης ξένων συμφερόντων από την ίδρυση του μετά την απελευθέρωση των Ελλήνων και την Παλιγγενεσία του 1821, τον κυνήγησε λυσσαλέα. Δεν θα επέτρεπαν αυτοί να ξεδιπλώσει ο Έλληνας, ο ελληνικός λαός και η χώρα μας τις τεράστιες δυνατότητές τους και να γίνουν, όπως έλεγε ο Σωτήρης Σοφιανόπουλος, η μεγάλη δύναμη -τουλάχιστον στα Βαλκάνια- και η πλουσιότερη χώρα της Ευρώπης. 

Ο ίδιος σε επιστολή του προς την εφημερίδα ''Το Βήμα'' του συγκροτήματος Λαμπράκη γράφει το 1981: ''...Φαίνεται ότι εδώ και πολλά χρόνια η ΧΡΩ.ΠΕΙ. ήταν μεγάλο εμπόδιο στα ξένα συμφέροντα τα οποία αντιπροσωπεύουν διάφοροι έλληνες προδόται όπως έχει αποδείξει και ο καθηγητής Ενεπεκίδης σε ιστορικές έρευνές του. Πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι υπάρχουν πράγματα εις αυτήν την ζωή που δεν εξαρτιώνται και δεν μετριώνται από ή με χρήματα...''

ο Σωτήρης Σοφιανόπουλος σε νεανική ηλικία με τα βραβεία που κέρδισε σε αγώνες αυτοκινήτου

****
Από το 2007, λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας, ο Σωτήρης Σοφιανόπουλος αποσύρθηκε αναγκαστικά από την πρώτη γραμμή του αγώνα και από την περασμένη Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020 δεν είναι πλέον μαζί μας. 

Η κηδεία του μεγάλου πατριώτη και αγαπητού -σε όλους τους καλοπροαίρετους Έλληνες- τελέστηκε την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020 στον κοιμητήριο του Αγίου Τρύφωνα στην Κηφισιά. Εκεί πλέον αναπαύεται ο Σωτήρης Σοφιανόπουλος μετά τους πολυετείς μαρτυρικούς αγώνες του για την Ελλάδα μας. 

Αιώνια σου η μνήμη Σωτήρη Σοφιανόπουλε.
Σου αξίζει η ευγνωμοσύνη μας.
Άξιος! 

Αντώνης Κ. Καλόγηρος



1 σχόλιο:

  1. Did you hear there is a 12 word phrase you can speak to your crush... that will induce deep emotions of love and impulsive attraction for you deep inside his chest?

    Because hidden in these 12 words is a "secret signal" that fuels a man's impulse to love, admire and look after you with all his heart...

    12 Words Will Fuel A Man's Love Response

    This impulse is so built-in to a man's brain that it will drive him to work better than ever before to take care of you.

    Matter-of-fact, triggering this mighty impulse is absolutely binding to achieving the best ever relationship with your man that once you send your man one of the "Secret Signals"...

    ...You will soon notice him expose his mind and soul for you in a way he never expressed before and he'll identify you as the only woman in the galaxy who has ever truly attracted him.

    ΑπάντησηΔιαγραφή