Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020

ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΗΓΩΝ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΓΝΟΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ;


«ΚΑΖΑΝ-ΚΑΖΑΝ», ΑΣ ΤΟΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ ΜΕΣ ΤΟ ΚΑΖΑΝ!

ΒΙΝΤΕΟ


Η Τουρκία έβαλε σήμερα «ιό» διχόνοιας στον Ελληνισμό – Η πρόταση που απαγορεύεται να δεχτούμε


Το κάλεσμα προς την Αθήνα...

Η Τουρκία δηλώνει έτοιμη να συνεργαστεί με όλους στην ανατολική Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, πλην της ελληνοκυπριακής πλευράς.
Αυτό  δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κάνοντας ουσιαστικά πρόταση στην Ελλάδα, να αγνοήσει την Κύπρο και να συνεννοηθεί με την Τουρκία.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη Τύπου έπειτα από συνάντησή του με τον Σλοβάκο υπουργό Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία δυστυχώς δεν είναι αντικειμενική και επειδή κινείται μόνο με την αντίληψη της αλληλεγγύης, διατηρώντας μια στάση μακριά από την πραγματικότητα, υπήρξαν κάποιες αρνητικές εξελίξεις μεταξύ μας. 

Αλλά εμείς σε όλα αυτά τα θέματα, ενώ υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων, στο θέμα του ίσου διαμοιρασμού του πλούτου στην ανατολική Μεσόγειο είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με όλους συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, πλην του “ελληνοκυπριακού τομέα”. 

Ενώ η Τουρκία έχει αυτή τη θετική προσέγγιση θέλουμε να τονίσουμε ότι είμαστε ενάντια στις προσεγγίσεις που αποκλείουν την Τουρκία».

Σημειώνεται πως η Τουρκία θέλει να «σπάσει» μελλοντική κοινή ΑΟΖ Ελλάδας-Κύπρου με βάση το Καστελόριζο, γεγονός που εκ των πραγμάτων θα αναβαθμίσει τόσο την γεωοικονομική όσο και την γεωστρατηγική θέση του Ελληνισμού στην Ανατ. Μεσόγειο.

Στην νέα Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας (του 1982) αναφέρεται ρητά στο άρθρο 121, ότι όλα τα νησιά που κατοικούνται, δηλαδή που έχουν οικονομική ζωή, διαθέτουν ΑΟΖ και ότι η ΑΟΖ ενός νησιού καθορίζεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που καθορίζεται και για τις ηπειρωτικές περιοχές. 

Άρα, σύμφωνα με το Δίκαιο για την Σύμβαση της Θάλασσας (Montego Bay, 1982), το ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ έχει ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα (διαβάστε ΕΔΩ τι σημαίνουν οι όροι που κατακλύζουν την ελληνική επικαιρότητα).

Για να αποφύγει, λοιπόν, η Τουρκία τις διαδικασίες με το Καστελόριζο, προτείνει στην Ελλάδα να τα βρουν, χωρίς την Κύπρο, ώστε να οριοθετήσουν κοινή ΑΟΖ στο πλαίσιο του «καζάν-καζάν, win-win» του Ερντογάν.

Θέλουμε να πιστεύουμε πως καμία κυβέρνηση της Ελλάδας δεν θα αποδεχθεί τον «ιό» της διχόνοιας που προτείνει η Τουρκία στην χώρα μας με στόχο την μοιρασιά σε Αιγαίο και Ανατ. Μεσόγειο.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου