Τρίτη 12 Μαΐου 2020

ΤΟ ΕΦΙΑΛΤΙΚΟ ΔΥΣΤΟΠΙΚΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΝ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΞΕΓΕΡΘΕΙ


 OYTE O ORWELL ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ΤΗ ΦΡΙΚΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ!!


Όχι δεν είναι το 1984 είναι ακόμη χειρότερο…Ο G. Orwell είχε προβλέψει περιορισμό μετακινήσεων, για μεγαλύτερη απόσταση πάνω από κάποια χλμ. χρειαζόταν θεώρηση (sms), υπήρχαν checkpoint που έλεγχαν τα χαρτιά σου (φόρμα, βεβαίωση).

Στο έργο του το ”1984” ο Georges Orwell το 1949 είχε προβλέψει τους περιορισμούς μετακίνησης επί lockdown του 2020 την εποχή του covid.

”Βέβαια δεν υπήρχαν τηλεοθόνες (τώρα υπάρχουν) αλλά υπήρχε κίνδυνος κρυμμένα μικρόφωνα να συλλάβουν και ν΄αναγνωρίσουν κάθε φωνή.Εξ άλλου δεν ήταν εύκολο να ταξιδέψεις μόνος σου χωρίς να τραβήξεις την προσοχή.(κάθε κίνηση σε περίοδο lockdown θεωρούνταν ύποπτη και ο κάθε μετακινούμενος είχε την ψυχολογία του παραβατικού, του ενόχου). 

Για αποστάσεις μικρότερες από 10 χλμ, δεν ήταν απαραίτητο να θεωρήσεις το διαβατήριό σου ( επί lockdown ήταν απαραίτητο να δίνεις αναφορά στην Αρχή για την παραμικρή έξοδο μέσω SMS- επίσης καθιερώνονται υγειονομικά διαβατήρια για ταξίδια) αλλά μερικές φορές τριγυρνούσαν στους σιδηροδρομικούς σταθμούς περιπολικά, που εξέταζαν τα χαρτιά ( τις βεβαιώσεις, φόρμες) κάθε μέλους του Κόμματος που έβρισκαν εκεί κι έκαναν ενοχλητικές ερωτήσεις.”

Σήμερα υπάρχει ακόμη περιορισμός χιλιομετρικών αποστάσεων στις μετακινήσεις….



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου