Σάββατο 23 Μαΐου 2020

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΣ ΛΙΒΕΛΛΟΣ ΜΕΣΩ «ΕΓΚΩΜΙΑΣΜΟΥ» ΑΠΌ ΕΝΑΝ «ΦΙΛΟ»


ΝΤΡΟΠΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ
ΔΙΑΔΙΔΟΥΝ ΟΤΙ ΕΞΑΓΟΡΑΣΤΗΚΕ Ο ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ JOHN ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ!



ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΟΙΜΟΥ-ΑΘΗΝΑΣ

Τον Γιάννη Ιωαννίδη έχουμε παρουσιάσει πολλές φορές  μέσω των άρθρων του ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΆΖΕΤΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ 266.000 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ!!! 

Όμως δημοσιεύουμε το συγκεκριμένο άρθρο για να δείτε τι σκαρφίζονται για να τον υποτιμήσουν! Λίβελλος μετ εγκωμίων!!! Από κάποιον που δηλώνει φίλος του!!! Άμα έχεις τέτοιους φίλους...

Το άρθρο υποτίθεται ότι τον υποστηρίζει έναντι αυτών που τον κατηγορούν ότι 
εξυπηρετεί συμφέροντα αλλά στην ουσία  θέλει να καταρρίψει όσα ο Ιωαννίδης γράφει για την «πανδημία»!

«Δεν εξαγοράστηκε αλλά είναι νάρκισσος», «Σπουδαίος επιστήμονας αλλά για την πανδημία κάνει λάθος»!!!
(Έχουμε επισημάνει με κόκκινο όλα τα πικρόχολα σημεία)


Για τον Αϊνστάιν της Επιδημιολογίας όπως τον αποκαλούν οι πραγματικοί φίλοι του θα γράψει πολύ σύντομα ο δικός μας Γιώργος Βολουδάκης, ως τότε απολαύστε θάψιμο μετ επαίνων!!!

Εξαγοράστηκε ο John Ιωαννίδης;

Του Μάνου Σ. Στεφανίδη

Γνωρίζω προσωπικά τον καθηγητή Γιάννη Ιωαννίδη χρόνια. Και τον ίδιο και την γυναίκα του, μία μαχόμενη, νοσοκομειακή γιατρό και επίκουρη καθηγήτρια στο Στάνφορντ. 

Έχω φιλοξενηθεί στο ταπεινό του σπίτι στο Πάλο Άλτο και έχω δει αμφότερους να δουλεύουν νυχθημερόν σαν σκυλιά. Χωρίς κοινωνική ή άλλη ζωή... 

Ο καθηγητής Ιωαννίδης κυκλοφορεί με ένα τρίτροχο ποδήλατο και ένα παλιό αυτοκίνητο.

Έχω παρουσιάσει κατά καιρούς τα ογκώδη, φιλοσοφημένα ποιητικά του βιβλία από τις εκδόσεις Κέδρος ενώ παράλληλα ο ίδιος γράφει θέατρο και είναι ειδήμων της σοβαρής μουσικής. 

Έχω ζήσει από κοντά και το πάθος για την επιστήμη και την ιδιαίτερα υψηλή ευφυΐα του (το μυαλό του είναι φυσικό κομπιούτερ μαθηματικών)! 

Αλλά έχω αντιληφθεί συγχρόνως και τον ναρκισσισμό του, την χαρά να τα βάζει με ανεμόμυλους, ένας και μοναχικός Δον Κιχώτης. Επειδή είναι ιδιαίτερος, θέλει να ξεχωρίζει σε κάθε ευκαιρία. Μ' έναν εγωισμό που είναι περισσότερο ρομαντικός και ασυμβίβαστος παρά αρωστημένος και επιθετικός.

Εσχάτως απειλείται με πολύ σοβαρές κατηγορίες. Είναι γνωστές βέβαια οι χρόνιες διαμάχες του με την παγκόσμια, επιστημονική κοινότητα, οι αντιζηλίες, τα υπονοούμενα, ο υπόγειος πόλεμος συμφερόντων οι διαγκωνισμοί των "ιδιοφυιών" στην Σίλικον Βάλεϊ. 

Του Ιωαννίδη πάντως τού το κρατάνε εδώ και χρόνια. Και τον αναμένουν στη γωνία. Και προσωπικοί αντίπαλοι και τεράστια, οικονομικά συμφέροντα.  (Σημ Οίμου :Από που το ξέρεις; Μήπως είσαι από την μεριά τους;)  Η βιβλιογραφία αλλά και τα ρεπορτάζ καναλιών όπως το BBC, CNN κλπ. είναι άπειρα και εύκολο να τα βρει κανείς.

Ας μην ξεχνάμε εν προκειμένω ότι ο Ιωαννίδης τα έχει βάλει με κολοσσούς σαν την Philip Morris και τις πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες που παράγουν άχρηστα όσο και πανάκριβα σκευάσματα. (Τελευταία του εμμονή η κατάχρηση των πολυδάπανων στεντ στις καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις).

 Είναι πολύ πιθανό στην προκειμένη περίπτωση του covid 19 να κάνει λάθος. Είναι ακόμη πιο πιθανό σ' αυτό το θρίλερ των στατιστικών μεθόδων στις οποίες ειδικεύεται και των αναλογικών συμπερασμάτων να έχει παραπλανηθεί. 

Εξάλλου όλα έχουν γίνει τόσο γρήγορα και με τόσο πιεστικές συνθήκες. Απεδείχθη σαφώς ότι είχε δίκαιο όταν κατήγγελλε πώς τα στοιχεία που έδιναν στη Δύση οι Κινέζοι ήταν παραπλανητικά.

 Θυμάμαι τον Φεβρουάριο στο Stanford να μου λέει πως, εξαιτίας όλων αυτών, πιθανόν να ζούμε το επιστημονικό και πολιτικό φιάσκο του εικοστού πρώτου αιώνα. 

Σήμερα όλοι ξέρουμε πως μόνο για φιάσκο δεν πρόκειται. 
(Σημ Οίμου :Από που το ξέρουμε;  Όλοι οι κορυφαίοι επιστήμονες το αντίθετο λένε!!!
Όμως βάζω το χέρι μου στην φωτιά. Μπορεί να είναι υπερεκτιμημένος ή και υπερβολικός στις πολεμικές του. 

Δεν είναι όμως αργυρώνητος. Ούτε και παζαρεύει ή εμπορεύεται την επιστήμη του. Και η λάσπη που δέχεται τον τελευταίο καιρό είναι άδικη και υποκινούμενη.

ΥΓ. Το ποσόν, λέει, με το οποίο ο ιδιοκτήτης των αερογραμμών χορήγησε τις έρευνες του Πανεπιστημίου είναι 5.000 δολάρια! Ο μηνιαίος μισθός του Ιωαννίδη όπως και των λοιπών βεντετών καθηγητών του Stanford είναι πάνω από 15.000 δολάρια. Και για να ευθυμήσουμε λίγο ο δικός μου μισθός στο ΕΚΠΑ είναι 1.800 ευρώ.
(Σημ Οίμου : Καλά, το είχαμε καταλάβει ότι τον ζηλεύεις, δεν ήταν ανάγκη να μας πεις για το μισθό...)



ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΜΑΣ ΑΠΕΣΤΑΛΗ ΜΕ ΗΛ. ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ


1 σχόλιο:

  1. Υπ'όψιν,
    εκτός του ΡΕΣΑΛΤΟ έχουμε και αυτό το ΛΙΒΕΛΛΟ:

    https://justiceforgreece.wordpress.com/2020/05/21/%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%af%ce%b1-%ce%b4%ce%b7%ce%bc%cf%8c%cf%83%ce%b9%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%ce%b3%ce%b5%ce%bb%ce%af%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%86/

    ΑπάντησηΔιαγραφή