Τρίτη 12 Μαΐου 2020

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΕΞΟΠΛΙΖΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΧΤΥΠΗΣΕΙ!


ΠΑΝΙΣΧΥΡΕΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ – ΣΩΣΙΒΙΟ ΣΤΙΣ ΤΟΥΡΚΟΣΕΙΡΕΣ!



Την εβδομάδα 4 έως και 8 Μαΐου 2020 εκατό περίπου διαφορετικές εταιρίες, «χρηματοδότησαν» με την διαφημιστική τους δαπάνη τουρκικές σειρές της ελληνικής τηλεόρασης, με ένα σύνολο 380 περίπου διαφημιστικών μηνυμάτων!


Είναι εν τούτοις πολύ πιθανό, πολλές εταιρίες που διαφημίστηκαν με λίγα μηνύματα την εβδομάδα 4-8 Μαΐου 2020, να μην γνώριζαν καν ότι διαφημίζονται σε τουρκοσειρές, αφού συνήθως αγοράζουν από τα κανάλια χρόνο σε ζώνες ακροαματικότητας και όχι σε συγκεκριμένες εκπομπές. 

Τώρα όμως που ανακαλύπτουν την διαφημιστική τους παρουσία σε τουρκικές σειρές μέσα από το εβδομαδιαίο «Παρατηρητήριο Διαφημίσεων Τουρκοσειρών στην Ελληνική TV» επιβάλλεται να ζητήσουν να μην προβάλλεται η διαφήμιση τους κατά την διάρκεια μετάδοσης τουρκικών σειρών.

Από τα 380 περίπου διαφημιστικά μηνύματα τα 146 μεταδόθηκαν το απόγευμα (17.30-18.30) και τα υπόλοιπα το βράδυ (21.30-23.15).

Από την Δευτέρα 4 Μαΐου 2020, η καθημερινή, μεταμεσονύκτια (01.30-03.15) προβολή τουρκικής σειράς από τον ΣΚΑΪ καταργήθηκε και δεν μεταδίδεται πλέον.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε σύνολο 380 περίπου διαφημιστικών μηνυμάτων εκατό και πλέον διαφορετικών εταιρών, τρείς πανίσχυρες πολυεθνικές (Procter & Gamble, Glaxo Smith Kleine και Unilever) κάλυψαν ποσοστό μεγαλύτερο του 20% όλων των διαφημιστικών μηνυμάτων που μεταδόθηκαν από τις τουρκικές σειρές της ελληνικής τηλεόρασης την εβδομάδα 4 έως και 8 Μαΐου 2020!

Στον πίνακα που παρατίθεται παρακάτω, καταγράφονται οι διαφημιστικές παρουσίες που εμφανίστηκαν και στις δύο τουρκικές σειρές (απόγευμα και βράδυ), την εβδομάδα 4 έως και 8 Μαΐου 2020 κατά κατηγορία, με όσες συμπλήρωσαν δώδεκα (12) ή περισσότερες διαφημιστικές παρουσίες μέσα στην ίδια εβδομάδα να χαρακτηρίζονται Χρυσοί Χορηγοί.

Την ίδια ακριβώς εβδομάδα που εκατό και πλέον εταιρίες μετέδιδαν εκατοντάδες διαφημιστικά μηνύματα σε τουρκικές σειρές της ελληνικής τηλεόρασης, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ανακοίνωνε στην Ελλάδα τον κατάλογο των επεκτατικών, νέο-οθωμανικών φαντασιώσεων του Ρετζέπ Τ. Ερντογάν, αμφισβητώντας την κυριότητα απροσδιόριστου αριθμού ελληνικών νησιών του Αιγαίου και ζητώντας την αποστρατικοποίηση (μεταξύ άλλων) ακόμα και της …. Σαντορίνης!

Σε μια εποχή που η ισλαμιστική Τουρκία υπό τον ασφυκτικό έλεγχο του Ρ. Τ. Ερντογάν, εξαπολύει καθημερινά ένα ύπουλο, προκλητικό και εξαιρετικά επικίνδυνο υβριδικό πόλεμο εναντίον της Ελλάδος σε όλα τα μέτωπα, την ώρα που έρχονται στο φως αποκαλύψεις για τον ενεργό ρόλο της τουρκικής ΜΙΤ στην απόπειρα αποσταθεροποίησης της Ελλάδος με την υποκίνηση γενικού ξεσηκωμού των παράνομων μεταναστών στα κλειστά κέντρα φιλοξενίας των ελληνικών νησιών, κάποιοι παρακολουθούν αμέριμνοι και ανυποψίαστοι «αθώες» τουρκικές σειρές στην ελληνική τηλεόραση!

Καλούμε και πάλι τις Ελληνικές εταιρίες που πραγματοποιούν διαφημιστικές δαπάνες στις τουρκικές σειρές των καναλιών STAR και ΣΚΑΪ, υποστηρίζοντας άθελά τους, αλλά στην πράξη την επικίνδυνη προπαγάνδα των ισλαμιστών της Τουρκίας μέσα στην Ελλάδα, να ευαισθητοποιηθούν επιτέλους, κατευθύνοντας τα πολύτιμα χρήματα της διαφήμισης τους σε άλλες εκπομπές, ανάλογης “ανταποδοτικότητας”.

Το αίσχος της Ερντογανικής προπαγάνδας στην Ελληνική κοινωνία μέσα από την προβολή επιδοτούμενων τουρκοσειρών – «βιτρίνας» εδώ και δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια, πρέπει να σταματήσει.

Και θα σταματήσει μόνο όταν οι Ελληνικές εταιρίες αποφασίσουν να διαφημίσουν πραγματικά τα προϊόντα, τις υπηρεσίες ή τα έντυπα τους, και όχι να τα «δυσφημίσουν» μέσα από τις επιδοτούμενες τουρκικές σειρές που μας μεταδίδει η ελληνική τηλεόραση εδώ και δεκαπέντε χρόνια!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου