Παρασκευή 22 Απριλίου 2022

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ AZOVSTAL

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΘΕΛΕΙ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΑΤΟΪΚΟΥΣ:«ΑΚΥΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΦΟΔΟ ΣΤΟ AZOVSTAL! ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΤΑΞΕΙ ΜΥΓΑ»!!! 

 3 ΒΙΝΤΕΟ


Ο Πούτιν πήρε πάνω του την επιχείρηση Azovstal. Πούτιν προς Σοιγκού: ακυρώστε την έφοδο στο Azovstal. Αποκλείστε το να μην πετάξει μύγα! Αναφορά Σοιγκού: ελευθερώσαμε τη Μαριούπολη! Νωρίτερα ο Καντίροφ δήλωνε: το Azovstal στη Μαριούπολη θα περάσει σήμερα υπό τον έλεγχο των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων πριν ή μετά το μεσημεριανό!!

Ο Πούτιν πήρε πάνω του την επιχείρηση Azovstal. Διέταξε απόλυτο αποκλεισμό της ζώνης του εργοστασίου ώστε χωρίς ανεφοδιασμό και τροφοδοσία να αναγκαστούν σε παράδοση οι Αζοφιστές και ξένοι μισθοφόροι. Θέλει ζωντανούς τους ΝΑΤΟ-ικούς. ”Να μην πετάξει μύγα” είπε χαρακτηριστικά δηλ. να μην βγει κανείς..να μην ξεφύγει κανείς.

”Ο Ρώσος πρόεδρος αποφάνθηκε την Πέμπτη ότι οι δυνάμεις του είχαν πάρει τον έλεγχο της ουκρανικής πόλης Μαριούπολης, δίνοντας εντολή να παγιδεύσουν τους τελευταίους Ουκρανούς μαχητές αντί να εισβάλουν στη βιομηχανική περιοχή Azovstal, όπου είναι οχυρωμένοι”μεταδίδει η Le monde.

«H έκβαση για την απελευθέρωση της Μαριούπολης είναι επιτυχής», είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, αφού του είπε ότι μια επίθεση στην τοποθεσία Azovstal «δεν ήταν κατάλληλη» και ότι ήταν απαραίτητο να πολιορκηθεί «η περιοχή για να μην περάσει ούτε μύγα». Ούτε μύγα στο .. σπαθί του ο Πούτιν!!

Προηγουμένως ο Καντίροφ δήλωνε: ”Το εργοστάσιο Azovstal στη Μαριούπολη θα περάσει σήμερα ολοκληρωτικά υπό τον έλεγχο των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων πριν από το μεσημεριανό γεύμα ή μετά το μεσημεριανό ” δήλωσε ο Ramzan Kadyrov.

Σύμφωνα με τον επικεφαλή της Δημοκρατίας της Τσετσενίας, οι Ουκρανοί εθνικιστές έχουν ακόμη την ευκαιρία να παραδοθούν.

Ο ίδιος αναφέρει: Τα ρωσικά στρατεύματα προελαύνουν γρήγορα βαθιά στην Ουκρανία, σαρώνοντας τα εχθρικά οχυρά. H μια μετά την άλλη έρχονται ειδήσεις για εκκαθάριση αξιωματικών και διοικητών ουκρανικών εθνικιστικών σχηματισμών.




Αναφορά για Μαριούπολη έδωσε σήμερα ο Σοιγκού στον Πούτιν στο Κρεμλίνο.


Ο Σόιγκου είπε στον Πούτιν για την απελευθέρωση της Μαριούπολης

Η πόλη, η οποία ήταν η πρωτεύουσα του “Azov” (η οργάνωση αναγνωρίζεται ως τρομοκρατική στη Ρωσική Ομοσπονδία και έχει απαγορευτεί), απελευθερώθηκε, παραμένουν μαχητές μόνο στο έδαφος του εργοστασίου Azovstal, τόνισε ο υπουργός.

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις και οι μονάδες των δημοκρατιών του Ντονμπάς στη Μαριούπολη έλαβαν όλα τα μέτρα για την προστασία του πληθυσμού δήλωσε ο Υπ. Άμυνας Σόιγκου

Την εποχή της περικύκλωσης της Μαριούπολης, ο αριθμός των ομάδων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και ξένων μισθοφόρων ήταν περίπου 8.100 άτομα πρόσθεσε ο

Περισσότεροι από δύο χιλιάδες μαχητές είναι πλέον αποκλεισμένοι στο Azovstal, 1478 έχουν ήδη παραδοθεί είπε ο Ρώσος Υπ. Άμυνας
Η Μαριούπολη τέθηκε υπό ρώσικο έλεγχο είπε ο Σεργκέι Σόιγκου.

”Βλαντιμίρ Πούτιν: Θεωρώ ακατάλληλη την προτεινόμενη έφοδο στη βιομηχανική ζώνη.

Σας διατάζω να ακυρώσετε.

Σεργκέι Σόιγκου: Ναι.



Βλαντιμίρ Πούτιν: Αυτή είναι η περίπτωση που πρέπει να σκεφτόμαστε –δηλαδή πρέπει πάντα να σκεφτόμαστε, αλλά ακόμη περισσότερο σε αυτήν την περίπτωση– να διαφυλάξουμε τη ζωή και την υγεία των στρατιωτών και των αξιωματικών μας. Δεν υπάρχει λόγος να σκαρφαλώνετε σε αυτές τις κατακόμβες και να σέρνεστε σε υπόγεια μέσα από αυτές τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις.

Αποκλείστε αυτήν τη βιομηχανική περιοχή για να μην πετάξει η μύγα.

Σεργκέι Σόιγκου: Ναι.

Βλαντιμίρ Πούτιν: Για άλλη μια φορά προσκαλέστε όλους όσοι δεν έχουν καταθέσει ακόμη τα όπλα να το κάνουν. Η ρωσική πλευρά εγγυάται τη ζωή τους και την αξιοπρεπή μεταχείρισή τους σύμφωνα με τις σχετικές διεθνείς νομικές πράξεις. Όλοι οι τραυματίες θα λάβουν ειδική ιατρική βοήθεια.

Η ολοκλήρωση του μαχητικού έργου για την απελευθέρωση της Μαριούπολης είναι επιτυχής. Συγχαρητήρια. Στείλτε τις ευχαριστίες σας στα στρατεύματα….Είναι όλοι τους ήρωες.

Φυσικά, το να τεθεί υπό έλεγχο ένα τόσο σημαντικό κέντρο στο νότο όπως η Μαριούπολη είναι επιτυχία. Συγχαρητήρια.

Σεργκέι Σόιγκου: Ευχαριστώ, Βλαντιμίρ Βλαντιμίροβιτς.”Κρεμλίνο

Ο Σοιγκού είπε στον Πούτιν επίσης ότι: καταφέραμε να εκκενώσουμε 142.711 πολίτες από τη Μαριούπολη μετά από οδηγίες σας. Απελευθερώθηκαν όλοι οι όμηροι που βρίσκονταν στο εμπορικό λιμάνι

Νωρίτερα

Ειδικές δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας και του DPR εισήλθαν στο έδαφος του κεντρικού τμήματος του εργοστασίου Azovstal.Το βόρειο βιομηχανικό τμήμα του εργοστασίου εκκαθαρίστηκε πλήρως από μαχητές.

Τα σημεία βολής και οι θέσεις παρατήρησης των μαχητών του Αζόφ (*μια εξτρεμιστική ομάδα απαγορευμένη στη Ρωσική Ομοσπονδία) εκκαθαρίστηκαν, μεταξύ άλλων με τη βοήθεια πυροβολικού και τεθωρακισμένων οχημάτων.




Ένας ακόμη ΝΑΤΟικός έπεσε στο πεδίο της μάχης ..







 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου