Πέμπτη 21 Απριλίου 2022

ΥΠΟΧΩΡΟΥΝ ΑΤΑΚΤΩΣ ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΟΝΑΖΙ ΑΛΛΑ ΤΑ ΜΜΕ ΜΑΣ ΠΛΕΝΟΥΝ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΓΙΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ...

ΟΙ ΟΥΚΡΑΝΙΚΕΣ ΟΡΔΕΣ ΑΠΟ ΦΟΒΟ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗΣ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΗΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ ΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ RUBEZHNOYE, SEVERODONETSK ΚΑΙ LISICHANSK ΣΤΗΝ ΕΝΔΟΧΩΡΑ ΤΟΥ ΝΤΟΝΜΠΑΣ!
 2 ΒΙΝΤΕΟ


Όπως αναφέρουν διάφορα μέσα οι ουκρανικές ορδές από τον φόβο της επικείμενης περικύκλωσης και του διαμελισμού του βόρειου τμήματος της ομάδας Donbass εγκαταλείπουν άρον άρον το τρίγωνο της περιοχής Rubezhnoye, Severodonetsk και Lisichansk στην ενδοχώρα του Ντονμπάς που επιχειρούν να κλείσουν οι Ρώσοι. Aυτό μεταφέρει ο Ρώσος δημοσιογράφος Γιεβγκένι Ποντούμπνι. 

Επιβεβαιώνεται.Το Lugansk Inform Center ανέφερε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας εγκαταλείπουν την περιοχή Rubizhne, Severodonetsk και Lysychansk. Σύμφωνα με το πρακτορείο, φεύγουν από το «τρίγωνο» μεταξύ των πόλεων.

Το πρακτορείο Bloomberg να αναφέρει ότι σε αυτή την επιχείρηση των Ρώσων «τα ουκρανικά στρατεύματα κινδυνεύουν να περικυκλωθούν».

Αναφέρει επίσης ότι μετά την κατάληψη της Kremennaya, η Ρωσία μπορεί μπορεί να περικυκλώσει τις στρατιωτικές δυνάμεις της Ουκρανίας στα βόρεια του Ντονμπάς. Αυτό, σύμφωνα με το Bloomberg, είναι περίπου το 40% του συνόλου της ουκρανικής δύναμης στην περιοχή.(iskra)

25.000 Ρώσοι στρατιώτες προσπαθούν να κινηθούν νότια από το Izyum σε μια προσπάθεια διττής περικύκλωσης των στρατευμάτων της Ουκρανίας στο Ντονμπάς.

Σε όλη τη δυτική πλευρά, υπάρχει μια ενεργή συγκέντρωση ουκρανικών στρατευμάτων. Ίσως ήταν εδώ που έσπευσαν εκείνοι οι σχηματισμοί που έφυγαν από την περιοχή του Lysichansk και του Rubizhnoye. Ο ρώσικος στρατός απελευθέρωσε και την Rubizhnoye και ύψωσε τη σημαία.

Στην Πόπασνα οι συμμαχικές δυνάμεις εδραιώθηκαν στην περιοχή της διοίκησης της πόλης και προχωρούν αργά και με πείσμα. Η Popasnaya περνά αργά αλλά σταθερά υπό τον έλεγχο του LPR. Ουκρανοί στρατιώτες έχουν αρχίσει να παραδίδονται μαζικά. Προηγουμένως ελευθερώθηκε η Kremennaïa.

Στις 20 Απριλίου, στο έδαφος της Δημοκρατίας, η ομάδα στρατευμάτων του DPR, με την υποστήριξη των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, απελευθέρωσε και έθεσε πλήρη έλεγχο 167 οικισμών, συμπεριλαμβανομένων των οικισμών της περιοχής Velikonovoselkovsky: Ravnopol, Novosyolka , Makarovka και Storozhevoe



Το παρακάτω βίντεο αναρτήθηκε με την περιγραφή: «Αντικειμενικός έλεγχος δράσης από εμβέλεια ~1200-1500 & ύψος 175 μέτρων του BMP-3 μας, το οποίο πυροβόλησε με το πυροβόλο 100mm σε σημεία βολής του συντάγματος «Azov», το οποίο με τη σειρά του πυροβόλησε κατά των προωθητικών δυνάμεών μας στη βιομηχανική ζώνη στο Azovstal».


Το Κιέβο ανακοίνωσε πως ανακατέλαβε τη Maryinka. Ωστόσο, το Τμήμα Λαϊκής Πολιτοφυλακής του DPR διαψεύδει αυτές τις πληροφορίες.

Η Λαϊκή Πολιτοφυλακή της Δημοκρατίας ισχυρίζεται ότι αυτό το ψεύτικο εκτοξεύτηκε για να κρύψει πληροφορίες σχετικά με τη μαζική παράδοση του ουκρανικού στρατού και τον θάνατο του διοικητή Σεργκέι Στετς.

«Με τη δημοσίευση αυτού του μηνύματος, η στρατιωτική ηγεσία της Ουκρανίας προσπαθεί να αποκρύψει το γεγονός των μαζικών απωλειών και την παράδοση των στρατιωτικών του 2ου μηχανοκίνητου τάγματος της 54ης ταξιαρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. 

Θέλω επίσης να σημειώσω ότι σήμερα, ως αποτέλεσμα χτυπημάτων ακριβείας σκοτώθηκε ο διοικητής του τάγματος Σεργκέι Ολέγκοβιτς Στετς».

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Πούτιν αναφέρθηκε σήμερα και πάλι στο Ντονμπάς..

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι χάρη στη Ρωσία, η ειρήνη θα έρθει στο Ντονμπάς.

Μιλώντας για τη στρατιωτική ειδική επιχείρηση διαβεβαίωσε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία θα ενεργήσει με συνέπεια και θα επιτύχει μια κατάσταση στην οποία η ζωή στο Ντονμπάς θα επανέλθει σταδιακά στο κανονικό ρυθμό.

Ο Πούτιν είπε επίσης ότι η τραγωδία που σημειώθηκε στο Ντονμπάς ανάγκασε τη Ρωσία να ξεκινήσει ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία.




 

2 σχόλια:

  1. Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατηγόρησε σήμερα χώρες του ΝΑΤΟ ότι επιθυμούν έναν πόλεμο διαρκείας στην Ουκρανία, ώστε «να αποδυναμωθεί» η Μόσχα.

    «Υπάρχουν χώρες στους κόλπους του ΝΑΤΟ που επιθυμούν να συνεχιστεί ο πόλεμος», είπε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας. «Ο στόχος τους είναι να αποδυναμωθεί η Ρωσία», πρόσθεσε.

    Οι ρωσοουκρανικές διαπραγματεύσεις, που φιλοξενήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη στα τέλη Μαρτίου και επρόκειτο να συνεχιστούν μέσω βιντεοκλήσεων, φαίνεται ότι βρίσκονται σε νεκρό σημείο. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε νωρίτερα ότι οι Ουκρανοί «υπαναχωρούν» διαρκώς από τα σημεία στα οποία είχε επιτευχθεί συμφωνία.

    Η Τουρκία έχει φιλοξενήσει δύο φορές διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών, την πρώτη στις 10 Μαρτίου, σε υπουργικό επίπεδο, στην Αττάλεια και τη δεύτερη στις 29 Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη.

    Πηγή:
    https://www.naftemporiki.gr/story/1855818/oukrania-tsabousoglou-xores-tou-nato-epithumoun-na-sunexistei-o-polemos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Οι ασκητές της Ουκρανίας είχαν προειδοποιήσει, πάρα πολλά χρόνια πριν, για αυτά που συμβαίνουν τώρα». Ο Μητροπολίτης Πσκοβ και Πορχόβ Τύχων απαντάει σε ερωτήσεις ενοριτών. (Και περί του Αντίχριστου της Αποκάλυψης του Ιωάννη). Μέρος Α.

    http://apantaortodoxias.blogspot.com/2022/04/blog-post_762.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή