Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024

ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΤΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

«ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΡΑΤΤΟΜΕΝΑ, ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ»
(Ιωαν. Χρυσόστομος, ΕΠΕ 23, 393)



Γράφει ο Νικήτας Αποστόλου

Όπως πληροφορούμαστε από την ιστοσελίδα “ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙΟΥ”, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη για τον εορτασμό των Θεοφανίων. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, τον δέχθηκε, στις 4 Ιανουαρίου 2024, στις 15:30 στο Φανάρι.

Το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024 ο κ. Ανδρουλάκης και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης παρέστησαν στην Πατριαρχική και Συνοδική θεία Λειτουργία στον Άγιο Γεώργιο και στη συνέχεια στην κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στον Κεράτιο Κόλπο.

Ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε :«Είμαι ευγνώμων στον Πατριάρχη για την πρόσκλησή του»

Η κυβέρνηση εκπροσωπήθηκε από τον υφυπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κώτσηρα, ο οποίος είχε και συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Χρέος του Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου ήταν πέραν της τυπικής υποδοχής η “διακονία του λόγου” προς τους ανωτέρω πολιτικούς άνδρες. 

Ήταν επομένως χρέος του για το αναφυέν από τον Πρωθυπουργό ζήτημα στην Ελλάδα της θεσμοθέτησης “γάμου” ομόφυλων ζευγαριών και τεκνοθεσίας από τα ζευγάρια αυτά, υπέρ της οποίας έχουν ταχθεί η ηγεσίες της Ν.Δ. του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., δημόσια να επισημάνει στους ανωτέρω πολιτικούς ηγέτες ότι ένα τέτοιο νομικό θέσπισμα αντίκειται στην χριστιανική πίστη των Ορθοδόξων Χριστιανών.

Είναι λυπηρό για έναν απλό πιστό μέλος της Εκκλησίας του Χριστού να διαπιστώνει ότι ο έχων τα πρωτεία τιμής μεταξύ όλων των Επισκόπων, δεν αντιλαμβάνεται το χρέος του αυτό.

Είναι λυπηρό ένας απλώς πιστός να είναι υποχρεωμένως από την πίστη του να του υπενθυμίσει ότι. Στο βιβλίο “ Λευϊτικό” της Παλαιάς Διαθήκης Κεφ. 18 στ. 22 αναφέρεται ως βαρύτατο αμάρτημα η ομοφυλοφιλία.

Ότι την ίδια θέση στα βιβλία της Καινής Διαθήκης διατυπώνει και ο Απόστολος Παύλος στις επιστολές του προς Ρωμαίους (Κεφ.Α στ. 26-28), Α΄ προς Τιμόθεον (κεφ. Α στ. 8-11) και Α΄ προς Κορινθίους (κεφ. Ε στ. 9-13) όπως και οι μεγάλοι Πατέρες της Εκκλησίας Μ.Βασίλειος και Ιωάννης ο Χρυσόστομος, για τους “αρσενοκοίτες” και τους έχοντες “παρά φύσιν” σεξουαλικές σχέσεις.

Είναι λυπηρό για ένα απλό μέλος της Εκκλησίας του Χριστού να του υπενθυμίσει το πως υλοποιούσε ο έχων ηρωικό φρόνημα Αγιος Αμβρόσιος Μεδιολάνων την διακονία του λόγου:

Όταν ασκησε δριμύ έλεγχο στον πανίσχυρο αυτοκράτορα Θεοδοσίου Α΄ το 390 μ.Χ. για την ηθική αυτουργία του στην δολοφονία στη Θεσσαλονίκη των εγκλεισθέντων στον ιππόδρομο πολιτών.

Ο Αμβρόσιος όταν πληροφορήθηκε την προσέλευση του αυτοκράτορα στον Ιερό Ναό, πήρε το Ιερό Ευαγγέλιο και τον περίμενε στη θύρα του ναού. 

Όταν εκείνος πλησίασε τον έλεγξε δριμύτατα για το αποτρόπαιο έγκλημά του και του απαγόρευσε την είσοδο! Του ζήτησε να μετανοήσει ειλικρινά και να ζητήσει δημόσια συγνώμη για το κρίμα του! Μάλιστα δε τον συγκατάλεξε μεταξύ των μετανοούντων! 

Ο έλεγχος του Αμβροσίου λειτούργησε λυτρωτικά. Ο Αυτοκράτορας άρχισε να συνειδητοποιεί το μεγάλο αμάρτημά του, μετανόησε.

Ο Αμβρόσιος του επέβαλε επιτίμιο οκτάμηνης αποχής από τη Θεία Ευχαριστία. Τον κοινώνησε τα Χριστούγεννα, ύστερα από δημόσια εξομολόγηση!

Τι επιτίμιο επέβαλε ο Βαρθολομαίος στον κ. Κασσελάκη για το δημόσια ομολογούμενο αμάρτημά του να ζεί ως αρσενοκοίτης; Να του θυμήσουμε το, “Τα δημοσίως λεγόμενα και πραττόμενα, δημοσίως να ελέγχονται”; (Ιωαν. Χρυσόστομος, ΕΠΕ 23, 393)

Είναι λυπηρό ο απλός πιστός της Εκκλησίας του Χριστού του 21ου αιώνα να διαπιστώνει την ανυπαρξία “διακονίας του λόγου” από τον έχοντα τα πρεσβεία τιμής Επίσκοπο, Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως και Νέας Ρώμης για σοβαρότατα ζητήματα.

Η πίστη μας βάλλεται πλέον ευθέως από τους ευαγγελιζομένους την εωσφορική παγκοσμιοποίηση, που προωθείται από αφανές κέντρο (όργανο του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος).

Το βεβαιώνεται αυτό ο οποιοσδήποτε καλόπιστος άνθρωπος όταν πληροφορείται ότι προπαγανδίζεται η αποκαλούμενη "ανθρωπιστική ηθική" που έχει το δόγμα “ηθικό είναι να κάνεις ότι σε κάνει να νιώθει καλά”.

 Για τους δύσπιστους συνιστώ να ανατρέξουν στις σελίδες 229-233 του βιβλίου με τον τίτλο "Homo Deus" έκδοση “αλεξάνδρεια” του Yuval Noah Harari καθηγητή στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ, που ευαγγελίζεται τον "Μεγάλο Αδελφό" που στο μέλλον θα παίρνει τις "καλύτερες" αποφάσεις για λογαριασμό των ανθρώπων.!!! 

Νικήτας Αποστόλου


10 σχόλια:

  1. Οι πολέμιοι του Χριστιανισμού (δηλαδή της Ορθοδοξίας) βάλλαν ανά τους αιώνες εναντίον του με 2 τρόπους: 1) Με την καταστροφή (διωγμοί και σφαγές) και 2) με τη διαστροφή (εφεύρεση αιρέσεων, θρησκειών, πολιτικών κινημάτων κλπ.).

    Παλιά βγάζαν κανένα τούβλο για να καταστήσουν το οικοδόμημα της Εκκλησίας του Χριστού ετοιμόρροπο. Στις μέρες μας θέλουν να ολοκληρώσουν του έργο τους: Να σωριάσουν ολόκληρο του ντουβάρι. Το τραγικό (για τους ίδιους) είναι ότι με τη λογική που τους έδωσε ο Δημιουργός τους, σκέπτονται πώς θα γκρεμίσουν το δημιούργημα που τους χάρισε για να σωθούν. Όσα τηλεσκόπια Hubble και να κατασκευάσουν τυφλοί θα παραμείνουν και στην άλλη, στην όντως ζωή θα γεννηθούν εκτρώματα.

    Αυτά όλα τα γνώριζε ο Εσταυρωμένος, ως Θεός, γι' αυτό και δάκρυζε πάνω στο Σταυρό: Γιατί η θυσία Του θα έσωζε ένα πολύ μικρό μέρος των ανθρώπων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ... καί ἔσεσθε μισούμενοι ὑπὸ πάντων διὰ τὸ ὄνομά Μου· ὁ δὲ ὑπομείνας εἰς τέλος, οὗτος σωθήσεται!!!

      Διαγραφή
    2. Εξ' αφορμής αυτού που ειπώθηκε, ότι δηλαδή (οι πολέμιοι του Χριστού) ", στην όντως ζωή θα γεννηθούν εκτρώματα" παραθέτω τη μαρτυρία της μακαρίας Συγκλητικής, η οποία έλεγε ότι σε αυτή τη γη βρισκόμαστε σαν να είμαστε σε μια δεύτερη μητρική κοιλιά.

      Όταν λοιπόν βρισκόμασταν στην κοιλιά της μητέρας μας, δεν είχαμε την ίδια ζωή που έχουμε τώρα, μετά τη γέννησή μας, ούτε απολαμβάναμε τις υλικές τροφές που τώρα απολαμβάνουμε, αλλά ούτε μπορούσαμε να ενεργούμε όπως τώρα. Διότι τότε βρισκόμασταν μακριά από το φως του ήλιου και από οποιοδήποτε άλλο φως και στερούμασταν των απολαύσεων που έχουμε τώρα.

      Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, ευρισκόμενοι στον παρόντα κόσμο, στερούμαστε αρκετά μεγάλα και θαυμαστά τα όποια υπάρχουν στη Βασιλεία των ουρανών.

      Επειδή λοιπόν έχουμε λάβει αρκετήν εμπειρία της παρούσας ζωής, είναι πλέον καιρός να επιθυμήσουμε και αυτά τα όποια βρίσκονται στον ουρανό.

      Τις επίγειες τροφές τις δοκιμάσαμε, ας ορεχθούμε τώρα και τις θείες· το γήινο φως το απολαύσαμε, ας ποθήσαμε τώρα τον ήλιον της δικαιοσύνης· ας επιθυμήσουμε να δούμε την άνω Ιερουσαλήμ ως πατρίδα μας και μητέρα.

      Τον υπόλοιπο χρόνο της ζωής μας ας τον ζήσουμε με την ελπίδα της ουράνιας βασιλείας, έτσι ώστε να απολαύσουμε των αιωνίων αγαθών.

      Όπως ακριβώς τα βρέφη τα όποια βρίσκονται μέσα στη μήτρα της μητέρας τους ολοκληρώνονται με απλούστερη τροφή και ζωή και αφού τελειοποιηθούν προάγονται στην τελειότερη ζωή, έτσι ακριβώς και οι δίκαιοι αφού πρόκοψαν από τη διαγωγή τους στον κόσμο, μεταπηδούσι στην άνω πολιτεία, σύμφωνα με το γεγραμμένον, από δυνάμεις εις δύναμιν.

      Αντίθετα οι αμαρτωλοί παραδίδονται από το σκοτάδι στο σκοτάδι, όπως ακριβώς τα έμβρυα τα όποια απέθαναν στην κοιλιά της μητέρας τους. Διότι και όταν βρίσκονταν στη γη, ζούσαν τη ζωή τους σαν να βρίσκονταν στο σκοτάδι, απορροφημένα στις γήινες μέριμνες. Και αφού αποβιώσουν οδηγούνται σε πιο σκοτεινούς και ταρταρώδεις τόπους.

      Τρεις φορές λοιπόν γεννιόμαστε κατά τη διάρκεια της ζωής μας. Μια φορά από τη μητέρα μας· και από τη γη ερχόμαστε στη γη. Από τις άλλες δυο φορές μετατιθέμεθα από τη γη στον ουρανό.

      Από αυτές τις δύο η μία είναι από τη Χάρη η οποία προέρχεται από το θείο Βάπτισμα, την
      οποία αληθώς ονομάζουμε παλιγγενεσίαν, και η άλλη επιτυγχάνεται από την μετάνοια και από τις αγαθές μας πράξεις, στην οποία τώρα και εμείς σταθήκαμε.

      Διαγραφή
  2. Κύριος διασκεδάζει βουλας εθνών,αθετεί δε λογισμούς λαών και αθετεί βουλας αρχόντων.
    Όσο υπάρχει η ζύμη αδελφοί μη φοβεισθε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ζύμη δεν τόλμησε να ριχτεί στον φούρνο ομώς ξεράθηκε στην αναμονή και μπορεί ήδη να φαγωθεί ως παξιμάδη

      Διαγραφή
  3. Αν μιλας για μαγια μπορει, αλλα και αυτη νομιζω ξυνισε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν υπάρχει λόγος να υποκρινόμαστε ότι έμεινε τίποτα όρθιο στην Ελλάδα. Δεν υπάρχει λόγος να υποκρινόμαστε ότι η Ελλάδα ΔΕΝ κοιμάται στην κοπριά της.

    Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι οι ίδιοι να είμαστε όσο το δυνατόν πιο κοντά στην προσευχή, ζητώντας το Έλεος του Κυρίου, διότι αυτή η ησυχία που επικρατεί με ανησυχεί πάρα πολύ. Ως άλλοι Νινευίτες, μεμφόμενοι τους εαυτούς μας και αφιερώνοντας 5 λεπτά μεταμεσονύχτιας καρδιακής προσευχής, γονυπετείς, να ικετεύσουμε Κύριον τον Θεόν να χαρίσει μετάνοια στον κόσμο, ώστε να δικαιούμαστε μετριασμό της έντασης, αναβολή, ή και ματαίωση των επικείμενων δεινών.

    Αμήν Κύριε, γένοιτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κρατάει χρόνια αυτή η μπόχα!!!
      Θυμάμαι στα μέσα της δεκαετίας του 60 όταν γεννήθηκα κι εγώ γυρίστηκε μια γνωστή ταινία (Τζένη Τζένη), όπου ο ανιψιός ενός μεγιστάνα του πλούτου και της πολιτικής ζωής που γύρισε από την Αμερική είχε τελέσει πολιτικό γάμο, ο οποίος στην ("οπισθοδρομική" ακόμα) Ελλάδα δεν αναγνωριζόταν.

      Μετά πλάκωσε όλη η πρόοδος μαζεμένη: Όχι μόνο αναγνωρίστηκε ο πολιτικός γάμος, αλλά τώρα πάμε να αναγνωρίσουμε τους γάμους στους πισωγλέντηδες και να μην έχουν το δικαίωμα τα παιδάκια που υιοθετούν να μην έχουν πατεράδες πούσ___ς.

      (Συγχωρέστε με για τις απρεπείς εκφράσεις και τους υπαινιγμούς, αλλά δε μπορώ να μην εκμεταλλευτώ το βήμα αυτό που μου δίνει ο καλός μας Ρωμανός για να βγάλω αυτές μου τις σκέψεις που σα λάβα ξεχύνονται πια από μέσα μου και αν τις έλεγα προφορικά θα έβγαινα εκτός εαυτού)

      Διαγραφή
    2. Πάλι καλά να λες, που μπορούμε ακόμα να παντρευόμαστε γυναίκες εκτός του συγγενικού μας περιβάλλοντος. Την εποχή του χιλίαρχου Αράν (ο οποίος θα ηγηθεί της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας αφού ολοκληρώσει τη θητεία του ο ευσεβής Βασιλέας Ιωάννης Βατάτζης) θα συνέρχονται (θέλοντας και μη) πατέρας με κόρη, μάνα με γιό, οι μοναχές με τους μοναχούς.

      Όσοι αντιστέκονται θα θανατώνονται, αλλά ...
      Αλλά στην άλλη ζωή θα είναι ισοστάσιοι με τον Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο (τόσο θα δοξάσει ο Κύριος όσους αντισταθούν στην ανομία αυτή).

      Αυτά όλα βέβαια δεν τα λέω εγώ, ο τίποτας, τα είπε ο Άγιος Ανδρέας ο δια Χριστόν Σαλός στο μαθητή του Επιφάνιο.

      Για να καταλάβουμε, ότι η ΝΤΠ είναι απλώς μια αμφίεση του σατανά. Αλλά και στο Βυζάντιο που έπεται θα χώσει την ουρίτσα του, διότι "δὲν διεξάγομεν πάλην μὲ σάρκα καὶ αἷμα, ἀλλὰ μὲ τὰς ἀρχάς, τὰς ἐξουσίας, τοὺς κοσμοκράτορας τοῦ σκοτεινοῦ τούτου κόσμου, μὲ τὰ πονηρὰ πνεύματα εἰς τοὺς οὐρανούς"

      Διαγραφή
  5. Ότι προδοσία επιτρέψαμε οι λεβέντες στην εκκλησία(περιμένοντας το βγάλσιμο του φιδιού από την τρύπα εκ του ανώθεν),τέτοια διαστροφή θα επιτραπεί στην κοινωνία και μείνετε σε κοινωνία με αυτούς λογίζονται τους ως αδερφια

    ΑπάντησηΔιαγραφή