Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Ο ΤΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ

Ο ΑΝΤΙΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ Ζ. ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ: 
"ΑΝ ΓΙΝΕΙ GREXIT ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ Η ΕΥΡΩΖΩΝΗ"
"Οι συνέπειες ενός Grexit θα είναι παγκόσμιες και επικίνδυνες οικονομικά και πολιτικά" δήλωσε σήμερα ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και πρόσθεσε "κανείς δεν θα εμπιστεύονταν πλεον την ευρωζώνη", προκαλώντας τελικά απορίες για το πως τα εγχώρια ΜΜΕ παρουσιάζουν την Ελλάδα σε δυσχερή θέση έναντι των δανειστών, ενώ συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο.

Μάλιστα ο αντικαγκελάριος είναι σαφής, φοβάται διάλυση της ευρωζώνης, καθώς γνωρίζει πως δουλεύει η σημερινή οικονομία, και βασίζεται στο κλίμα εμπιστοσύνης από τις αγορές.

Προειδοποίηση για τις συνέπειες που θα είχε για την Ευρώπη ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ απηύθυνε ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Όπως υποστήριξε σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη Bild, «μια ελληνική έξοδος δεν θα ήταν μόνο πολύ επικίνδυνη οικονομικά, αλλά και πολιτικά».

«Κανένας δεν θα είχε εμπιστοσύνη πλέον στην Ευρώπη αν διαλυόμασταν με την πρώτη μας κρίση» εξήγησε και πρόσθεσε ότι δεν πρέπει οι Ευρωπαίοι να δίνουν οι ίδιοι τροφή στη συζήτηση περί Grexit.

Αναφερόμενος στις τρέχουσες διαπραγματεύσεις και τις δανειακές ανάγκες της Ελλάδας, ο αντικαγκελάριος εκφράζεται υπέρ της παροχής ενός τρίτου πακέτου, αν προηγουμένως η χώρα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της.

Παράλληλα, βλέπει θετικά τη διεξαγωγή ενός δημοψηφίσματος που θα αφορά τις μεταρρυθμίσεις, επειδή, κατά την άποψη του, κάτι τέτοιο «πιθανώς να επιτάχυνε τις αποφάσεις».

Ο Ζ.Γκάμπριελ είναι το νούμερο 2 της γερμανικής ηγεσίας, και παρουσιάζει μια τελείως διαφορετική εικόνα από ότι θέλει ο Β.Σόιμπλε αλλά και ο ελεγχόμενος από το Βερολίνο ελληνικός μνημονιακός Τύπος.

Η Γερμανία δεν είναι καθόλου άνετη με μια στάση πληρωμών από την πλευρά της Αθήνας ειδικότερα εάν το κεφαλαιακό κενό, έρθει να το καλύψει η τράπεζα των ΒRICS. 

Aυτό το σενάριο θα είναι ότι καταστροφικότερο για Γερμανούς και Αμερικανούς, ενώ η επιμόλυνση στν ευρωζώνη θα τους κάνει όντως να χορεύουν..."πεντοζάλι" όπως είχε πει κάποτε ο πρωθυπουργός.

Η Ελλάδα δεν έχει καμια διάθεση να εγκαταλείψει το ευρώ και δεν υπάρχει νομική φόρμουλα για να το πετύχουν αυτό οι Γερμανοί.

Ακόμα όμως και εάν είχε τέτοια διάθεση "φιλανθρωπίας" απέναντι στους Γερμανούς δυνάστες, ένα Grexit θα είχε τραγικές συνέπειες και στην ευρωζώνη, και στον υπόλοιπο πλανήτη, η εμπιστοσύνη είναι κάτι που χάνεται πολύ εύκολα, το είπε άλλωστε ο ίδιος ο αντικαγκελάριος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου