Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

O ΣΥΡΙΖΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΔOΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΑ 3/4 ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΟΠΙΣΘΟΧΩΡΟΥΝ ΟΥΤΕ ΚΑΤΑ ΤΟ 1/4


Η ΕΛΠΙΔΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΟΝΤΩΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΔΙΑΛΑΞΙΑ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΑΛΛΙΩΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ!

ΣΧΟΛΙΟ ΟΙΜΟΥ-ΑΘΗΝΑΣ

Η απόρριψη του σχεδίου απόφασης της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ από 20 μέλη της Κ.Ε. που σε αντίθεση με τους άλλους είναι όντως αριστεροί, είναι μια ελπίδα. Η μεγαλύτερη όμως ελπίδα για όντως σωτηρία της χώρας και έξοδό της από το κολαστήριο της ευρωζώνης, είναι η αδιάλλακτη στάση των τοκογλύφων.
Όπως είπε ο Βαρουφάκης "έχουμε διανύσει τα 3/4 της απόστασης με τους δανειστές και καλούνται να διανύσουν και αυτοί το δικό τους 1/4/" (!!!) Αυτή είναι η "έντιμη" συμφωνία!!! 3/4 εμείς, 1/4 αυτοί! Αλλά λέμε ότι η μεγαλύτερη ελπίδα βρίσκεται στην απληστία των τοκογλύφων δανειστών, διότι δεν δείχνουν διατεθειμένοι να υποχωρήσουν ούτε κατά το 1/4/! Ευτυχώς! Γιατί αν τελικά υποχωρήσουν έρχεται νέο μνημόνιο και νέα μέτρα οπότε ο λαός θα κληθεί πληρώσει ξανά το βάρος. 

ΟΜΩΣ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ! ΘΑ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ!


«Γιατί δεν ψηφίζουμε το σχέδιο απόφασης της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ» – Δήλωση 20 μελών της Κ.Ε.

«Γιατί δεν ψηφίζουμε το σχέδιο απόφασης της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ». Δήλωση 20 μελών της Κ.Ε.

         
Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ με την υπερψήφιση του σχεδίου απόφασης που είχε κατατεθεί από την πλειοψηφία. Λίγο πριν, είχε απορριφθεί τροπολογία που κατέθεσαν 9 μέλη της Κ.Ε. Στην τροπολογία τονίζεται ότι «η μεγαλύτερη καταστροφή για τη χώρα είναι η επιβολή νέου μνημονίου, εκείνης ή της άλλης μορφής και η παράταση της εφαρμογής των προηγούμενων», ενώ υποστηρίζεται η ανάγκη «απεγκλωβισμού της κοινωνίας από λογικές μονοδρόμων» και συγκρότησης ενός «πολιτικού κινήματος διεξόδου» για «μια Ελλάδα η οποία μπορεί να παράγει, να δημιουργεί, να ζει, να είναι κυρίαρχη». Την τροπολογία κατέθεσαν οι Λ. Αξελός, Αλ. Καλύβης, Δ. Κοδέλας, Π. Κοσμάς, Στ. Λεωτσάκος, Αντ. Νταβανέλλος, Σ. Παπαδόγιαννη, Γ. Σαπουνάς και Ελ. Σωτηρίου και έλαβε 75 ψήφους υπέρ και 95 κατά.

Με δήλωσή τους που κατέθεσαν την Κυριακή στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, 20 μέλη του οργάνου αιτιολογούν την απόφασή τους να μην υπερψηφίσουν το σχέδιο απόφασης. Παραθέτουμε πιο κάτω ολόκληρο το κείμενο.

 Δήλωση μελών της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

Γιατί δεν ψηφίζουμε το σχέδιο απόφασης της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ
Δεν ψηφίζουμε το σχέδιο απόφασης της Κ.Ε. για τους παρακάτω λόγους:

1. Δεν έχουμε την πλήρη και επαρκή ενημέρωση για την πορεία της διαπραγμάτευσης και της συμφωνίας που μάλιστα προαναγγέλλεται ότι βρίσκεται στην τελική φάση. Δεν είναι σαφές τι έχουμε ήδη αποδεχτεί από όσα ζητάνε οι δανειστές, ενώ την ίδια στιγμή κυκλοφορούν σενάρια για νέα επώδυνα μέτρα που δεν θα συνιστούν διέξοδο από το μνημονιακό καθεστώς αλλά εμβάθυνσή του, με συνέχιση της επιτροπείας, της λιτότητας, της οικονομικής ασφυξίας και του καθεστώτος «αποικίας χρέους». Δεν ψηφίζουμε μια απόφαση που θα χρησιμοποιηθεί ως εκ των προτέρων έγκριση από την Κ.Ε. μιας συμφωνίας την ουσία της οποίας δεν γνωρίζουμε.

2. Η απόφαση της Κ.Ε. δεν έχει κανένα σχέδιο ενημέρωσης και προετοιμασίας του λαού για αυτά που έρχονται. Αντιθέτως, καλλιεργείται κλίμα αναμονής και ανάθεσης, ενώ το κόμμα και η κοινωνία υποβιβάζονται σε απλούς παρατηρητές των εξελίξεων τις οποίες καλούνται να αποδεχθούν.

3. Η απόφαση της Κ.Ε. και οι αναφερόμενες προδιαγραφές μιας ενδεχόμενης συμφωνίας (με επιμονή στα μνημονιακά πλαίσια της συμφωνίας της 20ης Φλεβάρη και εμμονή στην γραμμή «πάση θυσία συμφωνία») δεν συνιστούν διέξοδο για την χώρα, δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες αναγέννησης του τόπου και ανακούφισης του λαού και είναι πολύ μακριά από τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ προς το λαό.

4. Την ίδια στιγμή, ακόμα και τώρα, θα μπορούσε να υπάρχει διαφορετικός δρόμος:

Απεμπλοκή από την ασφυξία που επιβάλλουν οικονομικά και πολιτικά οι δανειστές, καταγγελία των σχεδίων τους, αλλαγή των όρων της διαπραγμάτευσης

Δεν πληρώνουμε άλλες δόσεις στους δανειστές – Άρνηση ταπεινωτικών λύσεων για τη χώρα

Αξιοποιούμε σχεδιασμένα και σοβαρά το γεωπολιτικό «χαρτί»
Συγκαλούμε έκτακτη ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής όπου και καταγγέλλουμε την ασφυξία

Ζητάμε διετές μορατόριουμ για να συμμαζέψουμε τα συντρίμμια που προκάλεσαν τα μνημόνια

Θέτουμε το πρόβλημα του χρέους ως προϋπόθεση για μια άλλη πορεία της χώρας

Ενεργοποίηση του λαϊκού παράγοντα, όλη η αλήθεια στο λαό, πολιτικές πρωτοβουλίες που θα στηρίζονται σε ένα πολιτικό κίνημα διεξόδου και αναγέννησης της χώρας, καλλιέργεια του φρονήματος και όχι συνεχής επίκληση της ιδέας του «συμβιβασμού»

Πολιτικές πρωτοβουλίες που θα θέτουν το ζήτημα της παραγωγικής ανασυγκρότησης ως απάντηση στην οικονομική ασφυξία

5. Να υποστηριχτεί αυτό που είναι απαραίτητο και ποθεί η ελληνική κοινωνία.

 Ότι η Ελλάδα μπορεί:
Μπορεί να υπάρχει
Μπορεί να έχει υπόσταση
Μπορεί να παράγει
Μπορεί να δημιουργεί

Τα παραπάνω δείχνουν ότι η χώρα έχει την ιστορική δυνατότητα να απεγκλωβιστεί από την κατάσταση «δανειακό καθεστώς–αποικία χρέους» και να βαδίσει τον δρόμο που ανέδειξε ο αγώνας του λαού μας για Ανεξαρτησία, Κυριαρχία, Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Παραγωγική Ανασυγκρότηση.

Να αποδείξουμε ότι η πιο βαθιά κόκκινη γραμμή είναι μια Αριστερά που δεν θα είναι κεντροαριστερά…(Σ.Οίμου: ποια κεντροαριστερά εδώ μιλάμε για δεξιο"αριστερά"!) Τα μέλη της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ:

Λουκάς Αξελός

Στέλιος Ελληνιάδης

Γιώργος Θεοδωρόπουλος

Δημήτρης Κοδέλας

Βύρωνας Λάμπρου

Μαρία Λαντζανάκη

Μάκης Μαντάς

Μανώλη Μούστος

Σοφία Μπανιά

Άβα Μπουλούμπαση

Μαρίνα Μπρέστα

Γιώργος Νικολακάκης

Ρούντι Ρινάλντι

Ελένη Σωτηρίου

Νίκος Ταυρής

Ειρήνη Τσέλου

Ερρίκος Φινάλης

Βασίλης Χατζηλάμπρου

Μαρία Χατζησταυράκη

Χρυσούλα Ψυμούλη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου