Τρίτη 15 Αυγούστου 2017

ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


EΓΩ ΕΙΜΙ Ο ΠΟΙΜΗΝ Ο ΚΑΛΟΣ  

ΠΟΙΜΕΝΕΣ ΘΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ ΣΑΣ ΘΡΗΝΟΥΝΤΩΝ;




Γράφει ο Γιώργος Βολουδάκης

Μακαριώτατε και σεβασμιώτατοι πατέρες, πολλές φορές ανέβαλα την σύνταξη της επιστολής αυτής, φοβούμενος μήπως η παρόρμηση της οργής με οδηγήσει σε ακρότητα εκφράσεων, ασύμβατη με τον οφειλόμενο σεβασμό προς τα πρόσωπα εκείνα που έχουν κληθεί να βρίσκονται στη θέση του Κυρίου μας, όχι ασφαλώς ως θεοί αλλ΄ως ποιμένες.

Εφ όσον όμως ήδη ξεπέρασα τα ανασταλτικά εμπόδια και άρχισα την όντως τολμηρή επιστολή μου, θα τοποθετηθώ ευθέως στην καρδιά του προβλήματος που την γεννά: 

Στην μακαριώτατη και σεβασμιώτατη αφωνία σας απέναντι στην εθνική προδοσία της χώρας μας, στην οικονομική εξαθλίωση και υποδούλωση του λαού μας, στις δεκάδες χιλιάδες απελπισμένων ανθρώπων που μη έχοντας να θρέψουν τα παιδιά τους, πηδάνε από τις ταράτσες των σπιτιών τους!

Είπα πιο πάνω ότι οφείλουμε σεβασμό προς τα πρόσωπα σας διότι έχετε κληθεί να βρίσκεσθε στη θέση του Κυρίου μας ως ποιμένες. 

Γνωρίζετε πολύ καλύτερα από εμένα ότι ο Κύριός μας έχει δώσει την παρακαταθήκη του καλού ποιμένος με τα ακόλουθα απόρθητα της αιωνιότητας λόγια: «Εγώ ειμί ο ποιμήν ο καλός και γινώσκω τα εμά και γινώσκομαι υπό των εμών.... και την ψυχήν μου τίθημι υπέρ των προβάτων»! (Ιω. 10.14,15) 

Αυθόρμητα ερωτώ: Τα χιλιάδες απελπισμένα λογικά πρόβατα, που πηδούν από τις ταράτσες τα γνωρίζετε; Αν μου απαντήσετε ότι αυτοκτονούν διότι δεν πιστεύουν στο Θεό, δηλαδή είναι απολωλότα πρόβατα, θα σας αντιτείνω ότι σεις είστε υπεύθυνοι, για την απώλειά τους, διότι ο Κύριος και πάλι λέει ότι ο καλός ποιμήν αφήνει όλα τα άλλα πρόβατα και αναζητεί το ένα που έχει χαθεί κι όταν το βρεί το βάζει στον ώμο και το φέρνει πίσω! (Λουκά 15.4,5) Αυτό άλλωστε δεν συμβολίζει και το ωμόφορο που σας δόθηκε;

 Ερωτώ απλά: Αναζητήσατε ποτέ τα απολωλότα πρόβατα της ποίμνης σας, τιμώντες το ωμόφορό σας;

 Ερωτώ επίσης: Οι δεκάδες χιλιάδες που εγκατέλειψαν τη ζωή αυτή σας γνώριζαν, αλλά και τα εκατομμύρια λαού της λογικής ποίμνης του Χριστού, σας γνωρίζουν; 

Κανονικά θα έπρεπε να σας γνωρίζουν αλλά αυτό προϋποθέτει την εκδήλωση του ενδιαφέροντος από εσάς προς τον καθένα προσωπικά!

Και έρχομαι στο κρισιμότερο και αιχμηρότερο ερώτημα που αφορά στο δεύτερο μέρος της ουρανίου ρήσεως του Κυρίου περί Αυτού ως καλού ποιμένος: «και την ψυχήν μου τίθημι υπέρ των προβάτων».

Είστε διατεθημένοι να δώσετε και την ζωή σας ακόμη υπέρ του λαού του Θεού; 

Ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος έχασε τον πατριαρχικό θρόνο, πήγε στην εξορία και έδωσε εν τέλει και την ζωή του υπερασπιζόμενος το δίκαιο μίας χήρας! 

Εσείς μπροστά στην αιματηρή θυσία ενός ολόκληρου λαού που οδηγείται στην εξαθλίωση -αλλά τί λέω εξαθλίωση και δεν λέω ευθέως  γενοκτονία- θα μείνετε, όπως μέχρι τώρα μένετε, απαθείς; 

Διότι συμπάθεια δεν είναι τα ψίχουλα των σισιτίων που η αξιοπρέπεια των περισσοτέρων Ελλήνων που έχουν καταστεί πένητες τα αρνείται, αλλά η ευθεία αντιπαράθεση με τους προδότες και γενοκτόνους του έθνους!

Κι αν έχετε αντίρρηση για τους χαρακτηρισμούς, σας υπενθυμίζω ότι η είσοδος μας στα μνημόνια έγινε με ύποπτα μαγειρέματα του ελλείματος του προϋπολογισμού, και επί επτά έτη όλες οι κυβερνήσεις εμπαίζουν τον ελληνικό λαό ότι δεν γίνεται αλλιώς, ενώ ουδέποτε έχει γίνει λογιστικός έλεγχος για τα χρέη της χώρας!

Εάν στην αρχιεπισκοπή Αθηνών και στις Μητροπόλεις σας ερχόταν κάποιοι και σας έλεγαν ότι χρωστάτε μερικές χιλιάδες ευρώ, σεις δεν θα φωνάζατε λογιστές να κάνουν έλεγχο για να φανεί αν όντως χρωστάτε τα χρήματα αυτά και αν ναι ποιος ευθύνεται για την οφειλή; 

Τόσα δισεκατομμύρια χρέους που γίνονται αφορμή να αφανίζεται ο λαός κι ούτε λόγος για λογιστικό έλεγχο, διότι βέβαια αν γίνει έλεγχος θα φανεί το δόλιον και παράνομον του δανεισμού...Σε κάθε δε περίπτωση γιατί σιωπάτε και δεν ερευνάτε εάν είναι παράνομο το χρέος ώστε να ενημερώσετε τον λαό;

Ο λαός, εν ονόματι του παράνομου και ανεξέλεγκτου χρέους
, υπερφορολογείται. Γιατί δεν φτιάχνετε ένα δίκτυο δικηγόρων οι οποίοι να κάνουν δωρεάν μαζικές αγωγές εναντίον του ΕΝΦΙΑ, τον οποίον ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας (ως έγκριτος Συνταγματολόγος) έχει χαρακτηρίσει αντισυνταγματικό, κατασχετικό και άρα παράνομο φόρο; Είναι πολύ πιο φθηνό και ασυγκρίτως αξιοπρεπέστερο των συσσιτίων!

Οι ηγέτες λοιπόν δίνουν τα πάντα στις "αγορές" και 
αφαιμάζουν τον λαό! Αν αυτό δεν λέγεται εσχάτη προδοσία τότε πώς λέγεται; 

 Εφ΄όσον λοιπόν πρόκειται για εσχάτη προδοσία, εσείς στο εξής θα συνεχίσετε την σιωπή σας και με τη στάση σας θα συναινείτε με την προδοτική στάση των ηγετών;

Θα σας θυμίσω τα ιερά λόγια που ακούσατε από τον επίσκοπο που σας χειροτόνησε, όταν σας παρέδιδε την ποιμαντική ράβδο: 




«Λάβε την Ράβδον, ίνα ποιμαίνεις το εμπιστευθέν σοι Ποίμνιον του Χριστού, και τοις μεν ευπείθεσιν, έστω αυτοίς υπό σου βακτηρία, και υποστηριγμός, τοις δε απειθέσι και ευτραπέλοις, χρω αυτή, ράβδω επιστυπτική, ράβδω παιδεύσεως.»

Γνωρίζετε καλύτερα από εμένα την σημασία των λόγων αυτών... Ευτράπελοι είναι πολύ επιεικής χαρακτηρισμός για τους άρχοντες και κυβερνήτες ή μάλλον σωστότερα εργολάβους των μνημονίων! Είναι πάντως σίγουρα απειθείς!

Το μαρτυρούν η απάθεια και η κυνικότητα με την οποία ψηφίζουν εγκληματικά μέτρα εναντίον του λαού, η αχρεία σπουδή με την οποία προωθούν την αχρήματη κοινωνία που αναφέρει στην Αποκάλυψη του ο Αγ. Ιωάννης ο Θεολόγος, η ασέβεια με την οποία θέλουν να καταργήσουν, μετά το μάθημα της Ορθοδόξου πίστεως και αυτή ακόμα την αργία της Κυριακής!

Είναι απειθείς διότι δεν αγαπούν τον Θεό αλλά τον μαμμωνά. Και όπως είπε ο Κύριός μας:
«Οὐδεὶς οἰκέτης δύναται δυσὶ κυρίοις δουλεύειν· ἢ γὰρ τὸν ἕνα μισήσει καὶ τὸν ἕτερον ἀγαπήσει, ἢ ἑνὸς ἀνθέξεται καὶ τοῦ ἑτέρου καταφρονήσει. οὐ δύνασθε Θεῷ δουλεύειν καὶ μαμωνᾷ...»
(Λουκ. 16,13)

Αλήθεια, γιατί δεν είναι αυτά τα λόγια το καθημερινό κήρυγμά σας, ενώ είναι γνωστό τοις πάσι και πρόδηλο ότι η αγάπη των ανθρώπων για το χρήμα και η λατρεία του ως θεότητα είναι η αιτία της θλιβερής, πρωτίστως πνευματικήςαιμορραγίας του κόσμου και της επιβολής της παγκόσμιας δικτατορίας των "αγορών";...
Ζούμε ήδη την αρχή της επιβολής της δικτατορίας αυτής με την ασύδοτη υπερεξουσία των τραπεζών! Αλλά γνωρίζετε επίσης πολύ καλά ότι η άοργος και δικαία οργή του Κυρίου μας εκφράστηκε απέναντι στους τραπεζίτες οι οποίοι στο προαύλιο του ναού άλλαζαν τα "ακάθαρτα" ρωμαΐκά νομίσματα με τα "καθαρά" ιουδαΐκά, αποκομίζοντες (όπως και οι "αγορές"σήμερα) τοκογλυφικό κέρδος! Και τους ανέτρεψε τις τράπεζες!!!

Ξανά ερωτώ:  Γιατί δεν είναι αυτό το καθημερινό κήρυγμά σας,
καταπέλτης κατά των "αγορών"; Τις φοβάστε ή μήπως παραδέχεστε και εσείς την εξουσία τους ως νόμιμη; 

Η νέα τάξις πραγμάτων, που προτάσσει την λατρεία του μαμωνά διά των "αγορών", είναι εδώ και οι απειθείς, προς τον Θεό και τον λαό Του, ηγέτες είναι ευπειθείς υπηρέτες της!

Επομένως η ράβδος σας πρέπει να είναι επιστυπτική, να σταματήσει την πνευματική αιμορραγία που είναι συνέπεια της δράσης των απειθών κυβερνητών και η οποία προκαλεί με την σειρά της την ακατάσχετη οικονομική και ηθική αιμορραγία ενός ολόκληρου έθνους! Η ράβδος σας πρέπει ή να επαναφέρει τους εκτραπέντες κυβερνήτες στην σύνεση ή να τους ελέγξει μέχρι τέλους! 

Σας θυμίζω ξανά ότι ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, έχοντας την αγάπη του λαού, συγκρούστηκε με την αυτοκράτειρα και  εν τέλει πήγε στην εξορία και στον θάνατο, υπερασπιζόμενος το δίκαιο μίας χήρας! 

Κι αν το παράδειγμα του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου σας φαίνεται βαρύ, θα σας θυμίσω ότι ευρίσκεστε " εις τόπον και τύπον Χριστού" όχι για τις τιμές και τις επευφημίες αλλά πρωτίστως για την θυσία υπέρ του ποιμνίου σας. Θα ομοιάσετε μήπως με τους επισκόπους ε­κείνους, οί οποίοι συναίνεσαν με την εξορία του Αγίου; Για αυτούς λέει ο Αγ. Νικόδημος ότι "ηκολούθουν περισσότερον εις τας δυναστείας και υπολήψεις των αξιωματικών αρ­χόντων, παρά εις την ευσέβειαν και εις τους θείους νόμους" 

Πολλές φορές σας εξέφρασαν οι πιστοί την επιθυμία τους να πάρετε πρωτοβουλία για να γίνονται ολονυκτίες σε όλες τις μητροπόλεις μία φορά την εβδομάδα για την πατρίδα μας και ούτε αυτό επράξατε, φοβούμενοι ίσως ότι η πνευματική συνάθροιση μπορεί να εξελιχθεί σε διαδήλωση!   

Επιτέλους πατέρες, πότε θα θεωρήσετε ότι πρέπει να φωνάξετε το «Στώμεν καλώς»;  Ήδη ζούμε την σιωπή σας ως ποιμένων κατά την σφαγή των αμνών!!! Ο σιωπών δοκεί συναινείν, έλεγαν οι αρχαίοι και ουάι και αλλοίμονον εάν ο Κύριος σας καταλογίσει ότι συναινείτε εις την σφαγήν του ποιμνίου σας...

Αλλοίμονον εάν καταταγείτε από την αφωνία και την απραξία σας ως μισθωτοί ποιμένες κατά το ρήμα του Κυρίου:
" ο μισθωτός δε και ουκ ων ποιμήν, ου ουκ εισίν τα πρόβατα ίδια,   θεωρεί τον λύκον ερχόμενον και αφίησιν τα πρόβατα και φεύγει και ο λύκος αρπάζει αυτά και σκορπίζει τα πρόβατα.
 ο δε μισθωτός φεύγει ότι μισθωτός εστίν και ου μέλει αυτώ περί των προβάτων"(Ιω. 10.12,13)

Είναι προτιμότερο και για σας και για την Εκκλησία, να εγκαταλείψετε τον θρόνο σας παρά το εμπιστευθέν εις εσας ποίμνιο!!!

Συγχωρήσατε την σκληρότητα των λόγων, αλλά η "φιλτάτη αλήθεια" υπερχείλισε το φράγμα της υικής αγάπης μου προς τα σεβάσμια πρόσωπά σας και εκχύθηκε κινούμενη από ειλικρινή και άφατο πόνο



Με τιμή 


Γ. Ε. Βολουδάκης



ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΟΙΜΟΥ ΑΘΗΝΑΣ

Η επιστολή όπως μας ενημέρωσε ο συντάκτης της, έχει κοινοποιηθεί από χθες το βράδυ στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία της αρχιεπισκοπής και των μητροπόλεων εκτός από τις Ι. Μητροπόλεις Κίτρους, Λήμνου, Μηθύμνης, Παροναξίας Περιστερίου, Σιδηροκάστρου και Σισανίου που ή δεν διαθέτουν ή δεν κατέστη δυνατόν να βρεθεί ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.




21 σχόλια:

  1. Σύντομη απάντηση στόν εκλεκτό αδελφό κ.Γ.Βολουδάκη.

    ~ Αγαπητέ έν Χριστώ αδελφέ καί συνέλληνα Γεώργιε,μιλάς στούς Ποιμένες τής Αγίας Εκκλησίας καί τούς κατηγορείς χρησιμοποιόντας μάλιστα λόγια τού Κυρίου περί "ποιμένων καί προβάτων",μήπως αδελφέ φταίει ή Διοίκηση τής Εκκλησίας γιά τίς πολιτικές επιλογές τού λαού?
    Γιατί παραβλέπεις τό γεγονός πώς ό Κύριος μιλά γιά "πρόβατα"(συνειδητούς πιστούς Του) καί όχι γιά "κατσίκια"(δλδ γιά συνειδητούς αρνητές Του)?
    ό κάθε Αρχιερεύς είναι ποιμένας ΛΟΓΙΚΩΝ προβάτων καί όχι αφρόνων αθέων...
    ~ Ρωτάς τούς αγίους Αρχιερείς άν αναζήτησαν τά "απολωλότα"(!),δλδ τί νά κάνουν αδελφέ dor the dor κατήχηση σάν τοςύ Γιεχωβάδες?
    Σέ ποιά εποχή ζείς αδελφέ?
    ~ Ρωτάς άν είναι διατεθημένοι νά θυσιαστούν γιά τό "πόπολο",γιατί αδελφέ απορείς γιά κάτι πού δέν δνύασαι νά ξέρεις?
    Μήπως έχεις διορατικό χάρισμα καί ακούς τίς προσευχές τών καρδιών τους?
    Πώς τολμάς νά αμφισβητείς δημόσια τήν μυστική πενυματική ζωή άλλων,έχεις κάποια ξεχωριστή εξουσία εσύ από τό Πανάγιο Πνεύμα?
    ~ Τούς κατηγορέις ότι δέν μοιάζουν τού αγίου Ιωαν.Χρυσοστόμου!,μήπως εσύ αδελφέ είσαι ίδιος μέ τούς Αγίους Μακκαβαίους?
    Αν είσαι ΧΑΙΡΟΜΑΙ καί ταπεινά σέ ΠΡΟΣΚΥΝΩ,άν όχι πώς ζητάς από άλλους νά γίνουν κάτι πού ούτε εσύ μπορείς?
    ~Ρίχνεις ευθύνες στήν Αγία τού ΧΡιστού Εκκλησία,γιά τά λογιστικά μαγειρέματα τού "Καίσαρα"?..σοβαρά?..από πότε ή Εκκλησία θά πρέπει νά είναι καί υπουργείο Οικονομικών τού μασωνικού κρατιδίου?..
    Σέ ποιά παράγραφο τού Ευαγγελίου,μάς λέει ό Κύριος ότι θά πρέπει νά είμαστε καί ΛΟΓΙΣΤΕΣ τού "Καίσαρα"?...τό "δημοκρατικό πόπολο" πού είναι?...βλέπει "αννίτες gr"??...καί φταίνε οί Αρχιερείς γιά αυτό?
    ~Είναι αξιοπρεπέστερο ή δικανιική φαυλομαχία,από τά συσσίτια πρός τούς εξαθλιωμένους??!!..!!!
    από πότε ή Εκκλησία,αφήνει τό άγιο έργο τής ελεημοσύνης καί γίνεται πελάτης δικηγορικών γραφείων,σένα δικαστικό σύστημα χρονοβόρο καί έν πολλοίς ελεγχόμενο,από σκοτεινές ποντικοΣτοές?
    ~Τούς ζητάς νά χρησιμοποιήσουν τήν "ράβδο",σέ μιά κοινωνία ανωμάλων,αδιάφορων,αμαρτωλών καί ελεγχόμενη από σκοτεινά κέντρα καί νά κάνουν τί?...τόν Μπαρμπαρούση τής Χ.Α?...είστε σοβαρός κύριε?
    ~Ζητάς από τούς Λειτουργούς τού Υψίστου νά πάρουν θέση σέ οικονομικοπολιτικά θέματα!...μά δέν γνωρίζεις πώς απαγορεύεται ήεμπλοκή στήν πολιτική γιά τόν Κλήρο?...Νά κάνουν τί δλδ νά μηνύσουν τούς κλέφτες τραπεζίτες?...ή νά κάνουν μήνυση στήν διεθνή χρηματοπιστωτική συμμορία τού χρήματος?Ιερείς είναι αγαπητέ,δέν είναι πολιτικοί...Πολιτικός μπορείς νά γίνεις εσύ,εγώ,ό καθένας αυτοί δέν μπορούν!
    ~ή "φιλτάτη αλήθεια" αξιαγαπητε καί πολυαγαπημένε αδελφέ Γεώργιε,είναι όταν μπαίνουμε στήν θέση τού άλλου καί όχι όταν κρίνουμε μέ τήν δική μας οπτική γωνιούλα...

    Νά σέ ευλογεί καί νά σέ σκεπάζει ή Παναγία μας.
    Κων/νος Μαγγανάς
    Γ.Γραμματέας
    Ριζοσπαστικο ΕλληνΟρθόδοξο Μέτωπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρίσκω απαράδεκτες τις θέσεις σας κε Μαγγανά. Το θέμα δεν είναι να μπούμε στην θέση των Ιερέων. Ακριβώς αυτό τους ζητάμε. Να κάνουν την υπέρβαση και να πάρουν θέση στην πασιφανώς σχεδιασμένη γενοκτονία που συντελείται, όχι με αυτήν την πενιχρή υποτυπώδη δράση (για τα μάτια του κόσμου)την οποία έχουν επιδείξει ως τώρα, αλλά με νέο πρόσωπο και δυναμική απαιτήσεων εκ μέρους του γένους των Ελλήνων, οι οποίοι Έλληνες θα σταθούν στο πλευρό τους ώστε να ξεπεραστεί ο σκόπελος των απαγορεύσεων που τίθενται στο ρόλο της Εκκλησίας. Μην παίζετε με την νοημοσύνη μας...

      Διαγραφή
    2. καί εγώ βρίσκω απαράδεκτο τό ύφος σας...

      Διαγραφή
    3. Αυτα θα ισχυαν φιλε μου εαν δεν συναγελαζωνταν με τον αντιχριστο καισαρα.Αυτοι ειναι ενωμενοι ομως μαζι του,ή οχι;1)Βγαζουν απο κοινου"φακελους μαθηματος"(δηλαδη βιβλιο υπο κατασκευη,για να μην υπαρξει καρακραυγη),2)Τρεχουν να διακηρηξουν(στις αρχες της κρισης) οτι δε θα αφησουν κανενα πολιτη νηστικο(αρωγοι στη χρεωκοπια-κλοπη του κρατους για να μην υπαρξει εξεγερση),3)Παραμενουν βουβοι στα ανωμαλα νομοσχεδια(που αποτελουν "τομεα ευθηνης" της εκκλησιας),4)Τους ορκιζουν τη στιγμη που η εκκλησια του χριστου δεν ορκιζε καισαρες αλλα καρασφαζονταν υπο αυτων5)Νομιμοποιουν με αγιασμους και μυστηρια Του υψιστου και της εκκλησιας Του καθε τους επιχειρηση,και ετσι νομιμοποιουν και τους ιδιους τους φαυλους πολιτικους.
      6)Δεν κηρυσουν γενικη μετανοια για τις καταστροφες και οτι αλλη συμφορα βρισκει τη χωρα,και ετσι ο κοσμος μενει στο σκοταδι μη ξερωντας οτι,οτι παθαινει ειναι λογο αποστασιας και αμαρτιας

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    5. κ.Αργύρη Μιλωνά,πιθανόν νά μήν γνωρίζεις πώς ΠΑΝΤΟΤΕ οί Αρχιερείς ήταν ό ενδιάμεσος κρίκος μεταξύ "Καίσαρα" καί λαού.Είτε ό Καίσαρας ήταν αντίχριστος,είτε όχι,αυτοί συνεχώς καί έκ φύσεως είναι κοντά του,όπως τό ίδιο κοντά είναι καί μέ τό ποίμνιό τους,καί δέν τρέχουν γιά νά είναι αρωγοί στήν χρεωκοπία-κλοπή όπως τούς συκοφαντείς,αλλά πάντα είναι κοντά μέ τά φιλώπτωχα ταμεία στόν αναγκεμένο λαό μας.Δέν έχεις ακούσει ποτέ γιά αυτά?
      Δέν παραμένουν βουβοί στά ανώμαλα νομοσχέδια,αλλά εκδίδουν Εγκυκλίους,κάνουν ομιλίες,κηρύγματα καί ότι άλλο περνά από τό χέρι τους γιά νά αφυπνίσουν τόν λαό μας νά μήν ψηφίζει ανώμαλους καί αντίχριστους γιά πολιτικούς του.
      ή Εκκλησία τής Ελλάδος,είναι υπό ιδιότυπη κατοχή από τόν μασώνο Καίσαρα καί θά επιθυμούσε νά βγάινει ό Κυβερνήτης τής χώρας μας,μέσα από τά Ιερά σπλάχνα Της καί όχι από τά ΦΑΥΛΑ δημοκρατικά συστήματα τής αγγλογαλλικής καί εβραϊκής μασωνίας καί νά εκχέει άγιον έλαιον στήν κεφαλή τού Κυβερνήτη αυτού!
      Αυτή είναι ή Παράδοσή μας,ό κυβερνήτης μας νά φορά Στυαροφόρο στέμμα καί όχι γραβάτες,παπιγίον καί...ζώδια.
      Οσο γιά τόν "νομιμοποίηση μέ μυστήρια και αγιασμούς τών επιχειρήσεών τους" όπως συνεχώς τούς κατηγορείς,μάθε ότι ό άγιος Πορφύριος έκανε αγιασμό σέ πορνείο καί δέν αρνήθηκε νά δώσει τήν ευχή του στίς αμαρτωλές αυτές αδελφές μας...
      Κηρύσσουν γενική μετάνοια,αλλά ίσως όχι μέ τόσο θορυβώδη τρόπο όπως θά θέλαμε πολλοί,αλλά αυτό δέν τούς κάνει κατηγορούμενους,διότι τήν συνείδησή τους μόνο ό Θεός τήν γνωρίζει,αλλά καί μετάνοια θορυβώδη νά κήρυτταν είναι τόσο διεφθαρμένη ή ψυχή μας από τής ΑΙΡΕΣΗ τής Δημοκρατίας(!),πού εμείς οί ίδιοι θά τούς κατηγορούσαμε γιά "πολιτικολόγους","ακραίους" καί "υπερσυντηρητικούς",κλπ...
      Σού θυμίζω τήν ΠΡΟΔΟΣΙΑ τού μακαριστού Χριστόδουλου από τόν ΙΔΙΟ τόν λαό(!) πού υπέγραψε στό δημοψήφισμα του γιά τίς ταυτότητες....Αυτά τά εκατομμύρια υπογραφών είναι οί ΙΔΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ πού ψηφίζουν χθές καί σήμερα κόμματα τής αντίχριστης καί ανθελληνικής συμμορίας...Αυτά τά εακτομμύρια δέν έχουν ούτε τό στοιχειώδες φιλότιμο νά στείλουν ένα ΕλληνΟρθόδοξο "κόμμα" στήν Βουλή καί δέν εννοώ "τό δικό μου",πού ηθελημένα παραμένει στό παρασκήνιο,αλλά τήν Παράταξη "Κοινωνία" που έχει ΑΞΙΟΛΟΓΑ στελέχη...Τόσο διεστραμμένοι γίναμε πλέον...υποκριτές καί "ιούδες"...καί δέν φτάνει αυτό μόνο,αλλά αναπτύσουμε μία ΝΕΟΦΑΡΙΣΑΪΚΗ ψυχολογία,γεμάτη ΑΔΙΑΚΡΙΤΟ ΖΗΛΩΤΑΚΙΣΜΟ...παλιοημερολογίτικη ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΗ παράνοια, καί "αποτειχισμένη" ΠΛΑΝΗ περιλουσμένα μέ μπόλικη ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ...

      ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ εύχομαι σέ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.

      Διαγραφή
    6. Και οι χριστιανοί εβραίο-ιουδαίοι είναι.
      Δεν έχουν Καμία Απολύτως θέση στην Ελλάδα αλλά να πάνε στην έρημο του Σινά, την Γαλιλαία, Γεσθημανή, Κανά και άλλους τόπους της Ιουδαίας και να αφήσουν την Πατρίδα των Ιερών Προγόνων μας για να Ξαναβρεί την Αίγλη που της Αναλογεί.

      Επίσης η εκκλησία του Ιουδαίου "Χριστού" είναι που κάνει την Μεγαλύτερη Ζημιά στο Έθνος.

      Διαγραφή
  2. Ο Γ. Βολουδάκης μας παρακάλεσε να δημοσιοποιήσουμε την απάντησή του στο ανωτέρω σχόλιο:"Ο κος Μαγγανάς προφανώς διάβασε (διέβη) την επιστολή μου προς τους ποιμενάρχες χωρίς να την αναγνώσει...Τον παρακαλώ να την αναγνώσει και θα βρει τις απαντήσεις στα ερωτήματα του. Απλώς να του υπενθυμίσω ότι εγώ απλώς ερωτώ με βάση τα λόγια του Κυρίου μας, εκείνους που εκλήθησαν να βρίσκονται εις τόπον και τύπον Εκείνου. Εγώ δεν είμαι επίσκοπος και δεν βρίσκομαι εις τόπον και τύπον Χριστού ώστε να ερωτώμαι αν μπορώ να φτάσω στα μέτρα τους...Εκείνοι όμως οφείλουν να ομοιάζουν με τους Αγίους και εγώ απλώς τους ερωτώ γιατί δεν ελέγχουν όπως έπραξαν όλοι οι άγιοι επίσκοποι (Χρυσόστομος, Βασίλειος, Νικόλαος και πλήθος άλλοι) τους αδικούντες τον λαό του Θεού..."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η απάντησή μου,ήταν ΠΟΛΥ ΞΕΚΑΘΑΡΗ καί επίσης έχει καί τά δικά της ερωτήματα!
      Αν επιθυμεί ό εκλεκτός αδελφός κ.Βολουδάκης άς επιχειρήσει νά απαντήσει...
      ευχαριστώ

      Διαγραφή
  3. Ερώτηση: Ο αρθογράφος κ. Γ. Βολουδάκης έχει συγγένεια με τον πρωτοπρεσβύτερο π. Βασίλειο Βολουδάκη ή μήπως πρόκειται για συνωνυμία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν νομίζουμε ότι έχει κάποιο νόημα η ερώτηση, σε κάθε περίπτωση δεν κοινοποιούμε προσωπικά δεδομένα των αρθρογράφων μας.

      Διαγραφή
    2. Μαλλον ναι,με το τοτε κομμα κοινωνια που ψηφισαμε και μετα εξαφανιστηκε λογο καποιας "συραξης"

      Διαγραφή
    3. Θά πρέπει νά ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ γιά αυτούς τούς ΗΡΩΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ πού ΤΟΛΜΟΥΝ νά ιδρύουν ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ πολιτικά "κόμματα" καί όχι νά τούς πολεμούμε καί νά χαιρεκακούμε μέ τίς αστοχίες ή τίς αδυναμίες τους...
      Αλλά είπαμε είμαστε γεμάτοι από ΝΕΟΦΑΡΙΣΑΪΚΗ ψυχολογία,γεμάτη ΑΔΙΑΚΡΙΤΟ ΖΗΛΩΤΑΚΙΣΜΟ...παλιοημερολογίτικη ΣΧΙΣΜΑΤΙΚΗ παράνοια, καί "αποτειχισμένη" ΠΛΑΝΗ περιλουσμένα μέ μπόλικη ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ...
      καί νά προσθέσω καί τήν "θεολογική" έπαρση ορισμένων "ορθόδοξων κριτών" τών άλλων....όπως ό γνωστός αμεριακνοκυπριοέλληνας μέ τά δεκάδες περιέργα προφίλ του!

      Διαγραφή
  4. Πολιτικοι και ιεράρχες ειναι στις ιδιες στοες μαζι χερι χερι (υπαρχουν άπειρες φωτογραφίες που το αποδεικνύουν) και με τα εκατομμύρια που τους ταιζουν μας πανε για οικουμενισμο και πανθρησκεια. Και αποριτε γιατι κωφεύουν και σιωπούν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ειναι δυνατον να πιστευετε οτι υπαρχουχ δεσποταδες, πατριαρχες, παπες και οτι αλλοι βαθμοι που να σκεφτονται το λαο μα ειναι δυνατον μολις ερθουν οι ταυτοτητες ολλοι θα τις παρουν και οταν ερθει η σημανση ολοι θα την δεχτουν οι δε δεσποταδες θα προτρεπουν το λαον η εκκλησια ειναι μαζι με τους πολιτικους δεν ηταν ποτε με τον λαον και εχει δις ευρω και τεραστια ακινητη περιουσια αν ο λαος πιστεψει εις τον εαυτο του και ενωθει κατι μπορει να γινει. με το μακεδονικον αν η εκκλησια δεν ηταν με την παγκοσμια ταξη δεν θα ηταν κατα των κοινητοποιησεων τα δε λογια που λεει κατι πρεπει να πει ο δε φοβερος ανθιμος θεσσαλονικης παντα τον θαυμαζα δια την αλητεια του και παντα ηταν απων εις τα σοβαρα εθνικα θεματα οπως και εις τομακεδονικον. θα επρεπε μπροστα ο ιερωνημος μετα οι δεσποταδες ολοι παπαδες καθηγηταδες κ.λ.π. να ερθουν στη συγκεντρωση και να μην φυγουμε εως οτου αλλαξει η αποφαση και ας ερθουν τα ματ και ο στρατος να μας διωξουν οχι πορειες δυο τριων ωρων και μετα φραπες ορφανιδης παντελης 6942076028

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναί "καλά" τό πάς...ΟΛΟΙ είναι αμαρτωλοί,εκτός από σένα τόν πανάγιο καί ξερόλα...
      Κοίτα τά χάλια σου νά διορθώσεις καί όχι τών άλλων!

      Επίσης σού εύχομαι νά τά διορθώσεις καί νά σωθώ κι εγώ διά τών ευχών σου.

      Διαγραφή
  6. ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΕΚΛΗΣΙΑ ΜΙΛΑΤΕ????ΠΟΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ?????/ ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΙΕΡΟΜΕΝΟΥ ΕΟΝΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΠΡΟΣΟΔΟΦΟΡΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΚΑΙ ΤΟ 90% ΤΩΝ ΙΕΡΩΜΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΙΔΙΟΝ ΩΦΕΛΟΣ ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ Α Ι Σ Χ Ο Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ τά παιδιά σου τά οδήγησες ποτέ σέ δρόμο Ιερωσύνης?,ή περιμένεις νά σέ θάβουν οί κάθε λογής βλαχοδήμαρχοι τής ελληνοεβραϊκής μασωνοκρατίας?
      Αν τά οδήγησες φαντάζομαι θάναι καλοί Ιερείς καί όχι σάν τούς "άλλους" πού κατηγορείς!
      άν δέν τά οδήγησες,από πού περιμένεις νά βγούν οί καλοί Ιερείς? νά πέφτουν από τόν ουρανό?

      Διαγραφή
  7. Ο κύριος Βολουδάκης έχει δίκιο σε όλα.Γιατι εάν ήθελε η ποιμενουσα εκκλησία να βοηθήσει περισσότερο τον λαό πέρα των συσσιτίων θα μπορούσε άνετα να το κάνει.Μπορει αγαπητοι μου να μην είναι για παράδειγμα υπουργείο οικονομικών όμως θα μπορούσε να πει την γνώμη της για την μνημονιακη πορεία της χώρας.Θα μπορούσε αγαπητέ αρματωμενε να μιλήσει για τις τράπεζες που μας πίνουν το αίμα καθημερινά μέσω της μεγάλης φορολογικής υποτέλειας που μας έχουν επιβάλλει και μάλιστα με χρέος πλαστό.Οσο αφορά τα εκκλησιαστικά θέματα τι να πούμε.Η τελευταία απόφαση για κλειστές εκκλησίες τώρα το Πάσχα τα λέει όλα.Και αλλά πολλά όπως ο οικουμενισμός αυτή η παναιρεση που έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό πολλούς Επισκόπους.Ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγω δεν θα μιλησω για την επιστολη. Θα κανω ομως μια συγκριση. Του μακαριστου αρχιεπισκοπου Χριστοδουλου με τον αρχιεπισκοπο Ιερωνυμο. Το εργο του μακαριστου Χριστοδουλου και η φωνη του μου σηκωνε την ψυχη ψηλα. Με εκανε και ενοιωθα χριστιανος. Με εκανε και εβλεπα τα παιχνιδια πισω απο την πλατη. Και επειδη μπηκε στο ρουθουνι καποιων και τους ματωσε τον εβγαλαν απο την μεση. Ο μακαριστος Χριστοδουλος δεν φοβηθηκε να μιλησει. Λυπαμαι που το λεω αλλα σημερα η ιεραρχια οχι απλα φοβαται να μιλησεις αλλα νοικιαζει και γη σε μεταναστες εισπρατωντας τον μαμμωνα. Ειλικρινα λυπαμαι διοτι σημερα ο κληρος ειναι πιο ασεβεις απο τον λαο. Ακριβως οτι ηταν οι Φαρισαιοι την εποχη του χριστου. Δεν θελω να πω κατι αλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιατί τόσο μεγάλο σεβασμό???? Τον αξίζουν???? Τι προσφέρουν στην κοινωνία????? Τσοπάνηδες ---Ποιμένες δηλαδή ο λαός είναι ποίμνιο -πρόβατα!!! Κοινώς ούτε ίχνος αξιοπρέπειας στους ανθρώπους!!! Ποίμνιο!! Μπεεεεεε !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή