Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Η ΝΕΑ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΑ...ΑΝΤΙΔΟΤΑ!


ΓΕΝΝΗΣΤΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ!




Του Στέλιου Παπαθεμελή* 


Τραγική η επωδός των κυβερνώντων προς τους αντιπάλους τους: «και σεις τα ίδια κάνατε!».Σε απλά ελληνικά κλέψατε εσείς, κλέβουμε και εμείς (ο κλέψας του κλέψαντος), διορίζατε εσείς, διορίζουμε και εμείς (=καταπολέμηση της ανεργίας κατά τον πιο επικίνδυνο τρόπο). Ό,τι (αρνητικό) κάνατε ε’ αυτό κάνουμε και μείς!... 

Η Τράπεζα Αττικής πούλησε «κόκκινα δάνεια» 1,3 δισ μόλις με 70 εκ. €. Το ανήθικο και ενταυτώ βαθύτατα άδικον του πράγματος έγκειται στο ότι, δεν κλήθηκαν προηγουμένως οιδανειολήπτες να αποπληρώσουν με αυτό το ποσό την οφειλή τους οπότε θα έκλεινε εκεί η υπόθεση,άπαξ διά παντός. Έτσι τώρα αρχίζει η μεγαλύτερή τους τραγωδία. 


Και η μεν δανείστρια Τράπεζαικανοποιήθηκε, κατά κάποιο τρόπο, με τα 70 εκ. τα Κοράκια όμως που πλήρωσαν μόλις 70 εκ.,διεκδικούν από τους δανειολήπτες 1,3δισ. = το 20πλάσιο! 

Τα Κοράκια είναι κατ’εικόνα και ομοίωση του Σάϋλωκ αυτού του φοβερού και τρομερού αρχιτοκογλύφου που απαθανάτισε ο Σαίξπηρ στον «Έμπορο της Βενετίας».


Από εκεί η ρήση «ο διάβολος μπορεί να επικαλείται την ΑγίαΓραφή για το σκοπό του»! Βέβαια στο σαιξπηρικό δράμα στο τέλος ο πρωταγωνιστής γελοιοποιείται. Είθε να συμβεί το αυτό με τα Κοράκια…

Οι Γερμανοί όταν πρόκειται να πληρώσουν άλλοι, και όχι οι ίδιοι, κάνουν σοφές υποδείξεις.Παράδειγμα πρόσφατο σχόλιο της Die Welt. Υποδεικνύει στους δικούς μας να διαπραγματευθούντην ελληνική ψήφο στο Brexit με αντάλλαγμα τα κλεμμένα Μάρμαρα του Παρθενώνα. 


Το δημοσίευμα, συζητήθηκε πολύ στους ευρωπαϊκούς κύκλους, αλλά εδώ μέχρι στιγμής ουδείςαρμόδιος συγκινήθηκε. Ούτε μ’ αυτό, ούτε για το ακόμη σοβαρότερο, το δημογραφικό ζήτημα του Ελληνισμού το οποίο αφορά την ίδια μας την ύπαρξη ως έθνους ανησύχησε κανείς. Ειδικοίεπιστήμονες, αναλυτές, ηγέτες γνώμης, ποιμένουσα Εκκλησία. 


Από τη Γερμανία και αυτή ηκαμπάνα κινδύνου. Μελέτη του «Ινστιτούτου του Βερολίνου για το Πληθυσμό και την Ανάπτυξηπου μόλις δημοσιεύθηκε, εντοπίζει τα ακόλουθα όχι μόνον ανησυχαστικά, αλλά «κίνδυνος-θάνατος»: για το αύριο του Έθνους μας: - 

Η Ελλάδα των Μνημονίων (2011-2016) έχασε το 3% του πληθυσμού της. - Ο πληθυσμός της θα μειωθεί από τα 10,8 εκατομμύρια το 2016 στα 9,9 εκ. έως το 2030 καιστα 8,9 εκ. το 2050, = μείωση 18%!Γνωστού όντος ότι η ανανέωση των γενεών προϋποθέτει δείκτη γονιμότητας 2,1 παιδιά ανάγυναίκα αναπαραγωγικής ηλικίας, εμείς είμαστε στο ναδίρ με 1,3 παιδιά.

Η άλλη όψη του δημογραφικού είναι το κοινωνικοασφαλιστικό.
Ήδη το 21% του πληθυσμούείναι άνω των 65 ετών, η χειρότερη αναλογία εργαζομένων προς συνταξιούχους. Το ξένο Ινστιτούτοεισηγείται κίνητρα για την ενίσχυση της γεννητικότητας του πληθυσμού, χωρίς να τα αποσαφηνίζειβέβαια. Να υπενθυμίσουμε ωστόσο στους Γερμανούς ότι, τα Μνημόνια που μας επέβαλαν, εξοβέλισαν κάθε ενδεδειγμένο μέτρο κοινωνικής πολιτικής. 

Προφανώς το γνωρίζει το Ινστιτούτο, γι’αυτό δεν «δυσκολεύεται» να προτείνει το χείριστον: «Εφόσον η Ελλάδα αδυνατεί να αντιστρέψει τιςαρνητικές συνέπειες της υπογεννητικότητας, με ορατό κίνδυνο μια νέα κατάρρευση τουΑσφαλιστικού στο μέλλον, τότε η λύση είναι μία: Να … «συμπληρώσει» άμεσα τον πληθυσμό τηςμε μετανάστες»!!! Πάρτε τους στο γάμο σας, να σας πουν «και του χρόνου»! 

Μήπως εν κατακλείδι γι’ αυτό τοακροτελεύτιο «δια ταύτα», το ενδιαφέρον του βερολίνειου Ινστιτούτου να ερευνήσει τοδημογραφικό μας; Μην αυταπατώμεθα. Μας σώζει μόνο ένας πανεθνικός συναγερμός, αλλά αληθινόςσυναγερμός: Γεννήστε παιδιά, περισσότερα παιδιά! Είναι αδιανόητο ότι στη χώρα 1.000.000 ζεύγηπαραγωγικής ηλικίας δεν έχουν ούτε 1 παιδί!

Η Άγγελα Μέρκελ ανεκοίνωσε την “ετοιμότητα της Ευρώπης” (ποιος την εξουσιοδότησε;) ναδεχτεί άλλους 40.000 μετανάστες.Οι αποδέκτες της πρόσκλησης είναι όμως αναρίθμητες χιλιάδες που ο καθένας τους ευλόγωςαυτοκατατάσσεται στους «καλεσμένους» της καγκελαρίου. Όμως εδώ απέτυχε οικτρά ηπροηγούμενη απόφασή τους για την μετεγκατάσταση των 160.000 προσφύγων – μεταναστών απόΕλλάδα και Ιταλία, θα προστεθεί τώρα και ακαθόριστος στην πράξη αριθμός με τους «40.000» τηςΜέρκελ; 

Μα, μόλις υποχρεώθηκε ο κ. Μουζάλας να υποδεχθεί άγνωστο αριθμόεπαναπροωθουμένων από Γερμανία με βάση το Δουβλίνο II. Θα μας τρελλάνουν τελικά.Μία παγκόσμια έρευνα της Pew Global Attitudes (Καθημερινή 18/8/17) δείχνει τονθαυμασμό και την εμπιστοσύνη της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων για τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τη χώρα του. 

Ενώ διεθνώς το ποσοστό αυτών που εμπιστεύονται τον Ρώσο Πρόεδρο ότικάνει το σωστό είναι 1 στους 4 (26%), στην Ελλάδα αυτό είναι το διπλάσιο (50%). Εξάλλου στιςθετικές γνώμες για τη Ρωσία επικρατεί και πάλι κατά κράτος η Ελλάδα (64%), ενώ οι υπόλοιπεςχώρες κυμαίνονται μεταξύ 39% και 15%.

Εννοείται ότι οι διαπιστώσεις αυτές συνιστούν βαρύ όπλο για την εξωτερική μας πολιτική νααξιώσει ευθέως από τους Ρώσους να στηρίξουν παντί σθένει την Ελλάδα και να παρατήσουν τα«σαλιαρίσματα» με την Άγκυρα.Τα Σκόπια, και η νέα κυβέρνησή τους παρά τα αντιθέτως ελπιζόμενα, εξακολουθούν τηνέργω και λόγω ανθελληνική πολιτική του Γκρουέφσκι.

Το πρόβλημα ωστόσο είμαστε εμείς. Οφείλουμε να εγκαταλείψουμε το πολιτικά αφελές καιεθνικά επικίνδυνο ιδεολόγημα – «επίσημη θέση» - περί «σύνθετης με γεωγραφικό προσδιορισμό»και την παραπλανητική τσόντα «erga omnes».

Και να επαναφέρουμε το ζήτημα στη φυσική του αφετηρία: Ονομασία χωρίς το Μακεδονία ή παράγωγά του. Κάθε άλλη εκδοχή υποκρύπτειπαγίδες και αδιάκοπα πυορροούσες πληγές για το μέλλον. Να σταματήσουν πάραυτα κάθε λογήςπαραχωρήσεις, εκδουλεύσεις, διευκολύνσεις. Για να καταλάβουν οι σκοπιανοί, πρέπει να πονέσουν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου