Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΚΑΝΟΝΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ; ΓΙΑΤΙ ΑΠ΄ΑΥΤΗΝ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ..."ΚΟΥΡΕΜΕΝΟΙ"...

ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ Η "ΕΛΛΗΝΙΚΗ" ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ




Η ψευτοαριστεροί και ο ΠτΔ κάθησαν σούζα μπροστά στον λαζό γενίτσαρο Ερντογάν και η επίσκεψη τείνει να γίνει επιθεώρηση πειθαρχίας στις τούρκικες απαιτήσεις!
Είδαμε π.χ. τον Τούρκο πρόεδρο να «αναθεωρεί» από μόνος του την Συνθήκη της Λωζάνης διαμέσου ελληνικού τηλεοπτικού καναλιού. 

«Πρώτα και κύρια, η Συνθήκη της Λωζάννης δεν περιλαμβάνει μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την περιοχή. Αφορά ολόκληρη την περιοχή και ακριβώς εξαιτίας αυτού, πιστεύω συγχρόνως ότι όλες οι συνθήκες χρειάζονται μία επικαιροποίηση. Και η Λωζάννη σύμφωνα με τα τελευταία γεγονότα, χρειάζεται επικαιροποίηση»...

Και πρόσθεσε:

«όταν μιλάω για επικαιροποίηση των συνθηκών, μπορούμε να συζητήσουμε τα πάντα. Από το Α ως το Ω. Μπορεί η Ελλάδα να ενοχλείται με ορισμένα θέματα, με συγκεκριμένες προβλέψεις, αλλά μπορούμε να καθίσουμε κάτω και να συζητήσουμε»

Αυτά είπε ο Ερντογάν ο οποίος όπως όλοι γνωρίζουν, ως «συζήτηση» αντιλαμβάνεται μόνο ένα πράγμα: Την υποχώρηση της Ελλάδας.

Η "ελληνική" πλευρά όχι μόνο το κατάπιε αλλά το έκανε χειρότερο...

ΠτΔ δήλωσε παρεμβαίνοντας: «Εχω μία μόνο παρατήρηση για την επικαιροποίηση της Συνθήκης της Λωζάνης που αναφέρατε. Οι συνθήκες δεν χρειάζονται αναθεώρηση, οι μέθοδοι ερμηνείας του δικαίου είναι εκείνες που προσαρμόζουν τη Συνθήκη στα εκάστοτε δεδομένα. Αυτό λέγεται ερμηνεία. Ας αποφεύγαμε ορισμένους όρους που δεν ταιριάζουν νομικά, για να αποφεύγονται παρεξηγήσεις. Συγχωρέστε μου την παρέμβαση»

Όμως η λέξη «ερμηνεία» κρύβει οδυνηρές παγίδες. Πολύ εύκολα μπορεί να γίνει συνώνυμο της  «επικαιροποίησης» που θέλει ο Ερντογάν  ή ακόμα και της «αναθεώρησης» που μπορεί να θελήσει αργότερα...

Και είναι εξαιρετικά ταπεινωτικό το ότι ο ΠτΔ όχι μόνο δέχτικε το θράσος του ομολόγου του, αλλά επί πλέον ζήτησε συγνώμη  για την παρέμβαση, ενώ έχει το ίδιο αξίωμα με τον Ερντογάν...


Έκπληξη προκάλεσε ωστόσο και η παρουσία του Έλληνα Α/ΓΕΕΘΑ Ναυάρχου Ε.Αποστολάκη δίπλα στον ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιά κατά την σημερινή συνομιλία του ΠτΔ Π.Παυλόπουλου με τον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ.Ερντογάν.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν, εκτός των άλλων, με περισσό θράσος άσκησε βέτο στην παρουσία του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου σε όλες τις εκδηλώσεις!!!

Η ελληνική πλευρά δέχτηκε και αυτή την απαράδεκτη απαίτηση για να μην ναυαγήσει η επίσκεψη! Έτσι ο Π.Καμμένος έστειλε στην συνάντηση τον Α/ΓΕΕΘΑ

Είναι η πρώτη φορά που ο φυσικός αρχηγός των ΕΔ παρίσταται σε ελληνοτουρκική συνομιλία αντί του πολιτικού αρχηγού των ΕΔ της χώρας κατ΄επιταγήν του ...φιλοξενουμένου!!!.



ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΔΕΝ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ!!!

ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ; 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου