Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΚΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΥΣΕ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ;

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο Ν.ΚΟΤΖΙΑΣ ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ ΤΜΗΜΑΤΙΚΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΧΩΡΙΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ 6 ΣΤΑ 12 ΝΑΥΤΙΚΑ ΜΙΛΙΑ  

 ΒΙΝΤΕΟ



«Τμηματική επέκταση των χωρικών μας υδάτων από 6 που είναι σήμερα, στα 12 ναυτικά μίλια προανήγγειλε ο Νίκος Κοτζιάς»

Την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων τμηματικά έως και τα 12 ν.μ., προανήγγειλε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, μιλώντας σε εκπομπή της ΕΡΤ.


Πρόκειται για μία κίνηση που σηματοδοτεί την πρώτη προσπάθεια αύξησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων που αναγνωρίζει στη χώρα μας, η Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας το 1982, η οποία επικυρώθηκε από την Ελλάδα το 1994.

 Το επόμενο έτος, η τουρκική εθνοσυνέλευση είχε αποφασίσει ότι η επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων αποτελεί casus belli για την Τουρκία.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η τμηματική αυτή επέκταση θα ξεκινήσει από το Ιόνιο.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Κοτζιάς αποσαφήνισε ότι «το δικαίωμα της Ελλάδας να επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη είναι δικό της δικαίωμα. Δεν είναι πρόβλημα που μπορούμε να το συζητάμε με την Τουρκία. 

Το πρόβλημα μας είναι η υφαλοκρηπίδα. Απλώς τεχνικά για να προσδιορίσεις την υφαλοκρηπίδα πρέπει να έχεις προσδιορίσει την αιγιαλίτιδα ζώνη με την οποία έχεις κυριαρχία», είπε υπογραμμίζοντας ότι «για την αιγιαλίτιδα, εμείς θα προχωρήσουμε στον προσδιορισμό της, τμηματικά. 

Η θεωρία ότι όλα αυτά πρέπει να γίνουν μια και έξω αποδείχτηκε επί δεκαετίες ότι δεν οδήγησε πουθενά. Στο όνομα του μαξιμαλισμού, δηλαδή, δεν γίνεται τίποτα».

Η αιγιαλίτιδα ζώνη έχει μεγάλη σημασία για τον προσδιορισμό της ΑΟΖ με όλες τις χώρες, ιδιαίτερα με την Αλβανία. Η αιγιαλίτιδα ζώνη και τα κυρίαρχα δικαιώματά μας και συμφέροντα είναι υψίστης σημασίας προς όλες τις πλευρές.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ





Υπενθυμίζουμε πως ερμηνεύει την γνωστή πρόρρηση του Πατροκοσμά ο Άγιος Παΐσιος: 

«Όταν ο τουρκικός στόλος ξεκινήσει να κατευθύνεται κατά της Ελλάδος και φθάσει στα έξι μίλια, πράγματι θα καταστραφεί. Θα είναι η ώρα που θα έχουν τα κόλλυβα στο ζωνάρι τους. Αλλά, αυτό δε θα γίνει από εμάς. Αυτό είναι το θέλημα του Θεού. 
Το «Εξαμίλι» θα είναι η αρχή του τέλους…..

Μετά θα αρχίσουν όλα τα γεγονότα, που θα καταλήξουν στο να πάρουμε την Πόλη…. Την Πόλη θα μας τη δώσουν….. Θα γίνει πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας. Στην αρχή, οι Τούρκοι θα νομίσουν ότι νικάνε, αλλά αυτό θα είναι η καταστροφή τους. 

Οι Ρώσοι, τελικά, θα νικήσουν και θα πέσει η Πόλη στα χέρια τους. Μετά θα την πάρουμε εμείς…… Θα αναγκασθούν να μας τη δώσουν…» 

Νικολάου Ζουρνατζόγλου «Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης, 1924 – 1994». σελ. 417 - 418




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου