Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΚΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΟΥ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ!


ΕΠΙΣΤΟΛΗ-EKKΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ




Η «Ομάδα 21 Μακεδονίας-Θράκης», κίνηση πατριωτικής αφύπνισης, απευθύνει έκκληση προς την πνευματική και επιστημονική κοινότητα της χώρας (ακαδημαϊκούς,καθηγητές πανεπιστημίων, συγγραφείς και ποιητές, δημοσιογράφους, διανοούμενους) όπως αιρόμενοι εις το ύψος των υποχρεώσεων προς την πατρίδα και το έθνος αναλάβουν εκστρατεία ενημερώσεως του ελληνικού λαού και της διεθνούς κοινής γνώμης...

...αλλά και των διεθνών κέντρων αποφάσεων και δεξαμενών σκέψεως, για τη σθεναρή υποστήριξη της ελληνικότητας της Μακεδονίας και για τας κινδύνους από την τυχόν παραχώρηση του όρου «Μακεδονία» στο όνομα της Π.Γ.Δ.Μ.

Επιβάλλεται να γίνει αντιληπτό ότι κάθε υποχώρηση στη συμπερίληψη της λέξεως Μακεδονία υπό οιαδήποτε μορφή και με οιοδήποτε προσδιορισμό, καθώς και τυχούσα αποδοχή ύπαρξης «μακεδονικού έθνους και μακεδονικής γλώσσης», όχι μόνον δεν εξασφαλίζει τη ζητούμενη και προβαλλόμενη «ειρήνη και ασφάλεια» στην περιοχή, αλλά αντιθέτως θα αποτελέσει αιτία ταραχών και συγκρούσεων.

Η όποια λύση δοθεί θα πρέπει να σέβεται την ελληνική ιστορία και πολιτισμό, αδιαμφισβήτητη πηγή και γενέτειρα του δυτικού πολιτισμού, και να μη αποβλέπει στην εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων εις βάρος της Ελλάδος. 

Τα απαράγραπτα δικαιώματα της Ελλάδος πρέπει να γίνουν σεβαστά και να γίνει σαφές σε όλους, φίλους και συμμάχους, ότι οι Έλληνες δεν πρόκειται να δεχθούν την παραχώρηση τουιερού ονόματος της Μακεδονίας, δεν αναγνωρίζουν ύπαρξη «μακεδονικού έθνους καιμακεδονικής γλώσσης», οι Σκοπιανοί είναι Σλάβοι κατά ομολογία του πρώην Προέδρου Κύρο Γκλιγκόρωφ, και δεν συμφωνούν στην είσοδο της FUROM στους Ευρωατλαντικούς θεσμούς με το προσωρινό τους όνομα.

Αντιθέτως, φρονούμε ότι αν αλλάξουν το λεγόμενο Συνταγματικό τους όνομα, επιλέγοντας οπιοδήποτε πλην αυτού της Μακεδονίας, αν παραιτηθούν από τις αλυτρωτικές διεκδικήσεις εις βάρος της Ελλάδος, αν παύσουν να διδάσκουν στα σχολεία τους ότι είναι απόγονοι των Μακεδόνων του Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου, δημοσιοποιώντας και χάρτες της «Αιγαιακής Μακεδονίας», αν γκρεμίσουν τα αγάλματα της αρχαιολατρείας τους και αλλάξουν τα ονόματα των αεροδρομίων και των οδών, τότε η Ελλάδα δεν θα έχει κανένα λόγο να αντιτίθεται στην ύπαρξη αυτής της χώρας και στη συνεργασία μαζί της ούτε στην είσοδο στους Ευρωατλαντικούς θεσμούς.

Παρακαλούμε λοιπόν, εν όψει και των προσφάτων εξελίξεων και της κινητικότητας στο θέμα του λεγόμενου σκοπιανού προβλήματος, χρησιμοποιώντας το επιστημονικό σας κύρος και τον πατριωτισμό σας, όπως αποδυθείτε σε μια προσπάθεια ενημερώσεως του ελληνικού λαού και της διεθνούς κοινής γνώμης αλλά και των διεθνών κέντρων αποφάσεων, ώστε και η ειρήνη και ασφάλεια στην περιοχή να εξασφαλισθούν, αλλά και τα απαράγραπτα δίκαια της Ελλάδας, ιστορικά, πολιτισμικά, οικονομικά, να υπηρετηθούν.

Στην προσπάθεια αυτή αξίζει να σημειωθεί ότι θα βοηθήσει η εκμετάλλευση τόσο τηςενισχύσεως της γεωστρατηγικής θέσεως της Ελλάδας ως σημαντικής συμμάχου του  ΝΑΤΟ στην Ανατολική Μεσόγειο όσο και η οχύρωση όπισθεν της ομοφώνου αποφάσεως των πολιτικών αρχηγών υπό την προεδρία του Κωνσταντίνου Καραμανλή.Μετά τιμήςΓια το Δ.Σ. της «Ομάδας 21 Μακεδονίας-Θράκης»

Ο Πρόεδρος





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου