Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΚΑΙ Η ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΥΝΕΠΙΚΟΥΡΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ

«ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ»: ΦΟΝΤΑΜΕΝΤΑΛΙΣΤΕΣ ΟΣΟΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ!!!



Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Ως γνωστόν, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος έχει ταχθεί υπέρ του διαλόγου των θρησκειών, ο οποίος, ωστόσο, δεν θα συμβάλλει εν τέλει στην ειρηνική συνύπαρξή τους ή στην ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων με το βλέμμα στην αλήθεια, κάτι που θα ήταν το υγιές.

Αντίθετα, θα οδηγήσει στην συγχώνευσή τους, προκειμένου στην εποχή της παγκοσμιοποίησης και τους ενός κέντρου εξουσίας, να υπάρχει μία θρησκεία και κοινό τελετουργικό μεταξύ των πιστών.

Ο Χριστός πουθενά!

Η αρχή επιδιώκεται να γίνει στην Ιερουσαλήμ, όπου συνυπάρχουν οι τρεις μεγάλες μονοθεϊστικές θρησκείες, ωστόσο η πράξη του Τραμπ να την ανακηρύξει ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, με χώρες να ακολουθούν το παράδειγμα των ΗΠΑ, εμποδίζει την δημιουργία κατάλληλων συνθηκών προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Βαρθολομαίος αναφέρθηκε, τα Χριστούγεννα, στην απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής να αλλάξουν το καθεστώς της Ιερουσαλήμ, λέγοντας πως όλοι οι Χριστιανοί στην Ιερουσαλήμ τάσσονται υπέρ της διατήρησης του καθεστώτος.

Πως χαρακτηρίζονται όμως όσοι αντιδρούν ή στέκονται επιφυλακτικά απέναντι στον «διαθρησκειακό διάλογο» υπό την αιγίδα του Πάπα Φραγκίσκου;

Μιλώντας στο ekklisiaonline, o Βαρθολομαίος υπογράμμισε, μεταξύ άλλων:

«Αυτό με το οποίο ασχολούμαστε τώρα είναι ο Διαθρησκειακός Διάλογος, αντικείμενο εξαιρετικά σημαντικό. Ο Διαθρησκειακός Διάλογος θα συμβάλλει τα πλείστα στο να μειωθούν οι διαμάχες και να επικρατήσει ειρήνη σε όλο το κόσμο. Αγωνιζόμαστε για την ειρήνη»

Ερωτηθείς για την κριτική που ασκείται στο θέμα του Διαθρησκειακού Διαλόγου ανέφερε ότι γνωρίζει πως υφίσταται κριτική από ορισμένες πλευρές ακόμα και από κάποιους Έλληνες Αρχιερείς, ο Θρησκευτικός Φοντανενταλισμός όμως, τόνισε, δεν βοηθά σε τίποτα, βλέπουμε τα αποτελέσματα του θρησκευτικού Φονταμενταλισμού στο Ισλάμ.

Όσοι αντιδρούν λοιπόν στις «επιταγές» της θρησκευτικής παγκοσμιοποίησης είναι «φονταμενταλιστές», όμοιοι των ισλαμιστών.

«Φονταμενταλιστές» όσοι επιμένουν στον Χριστό και όχι στην παραγκώνιση της διδασκαλίας του, στα πλαίσια ενός νέο παγκόσμιου θρησκευτικού δόγματος.

Ποιος θα είναι ο βασικός στόχος της Πανθρησκείας;

Μα, η προστασία του κλίματος, σύμφωνα με τον Βαρθολομαίο, η οποία επιτυγχάνεται με «πράσινους φόρους» και πράσινη ανάπτυξη», η οποία οδηγεί επιχειρήσεις στα λουκέτα και πολίτες στην φτώχεια.

Όχι, η ανακάλυψη της Αλήθειας, η οποία σύμφωνα με τον Χριστό ελευθερώνει νου και ψυχή και οδηγεί στο Φως και στην απόδραση από τον Σκοταδισμό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου