Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΘΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑΣ ΤΟΥ 1821 ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


ΩΣ ΕΠΙ ΧΟΥΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΠΕΤΕΙΩΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ


25 Μαρτίου - Εκδήλωση στην Place de La Nation (Πλατεία των Εθνών) στο Παρίσι ώρα 10-13.30

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


«Την Κυριακή 25/3 που εορτάζεται η Επανάσταση, ενώνουμε τη φωνή μας με τα Γαλλικά Κινήματα CLN, CNR, RPS που αγωνίζονται για Εθνική απελευθέρωση, Αντίσταση, Ανεξαρτησία , όπου προτάσσονται τα Ελληνικά θέματα στα πλαίσια της αλληλεγγύης των λαών.


Τα Γαλλικά Κινήματα προειδοποιούν τον Γαλλικό Λαό, πως ότι συνέβη στην Ελλάδα, που έγινε πείραμα του υπερνεοφιλελευθερισμού καταστρέφοντας το λίκνο της Δημοκρατίας, το ίδιο επιχειρείται και στη Γαλλία που σταδιακά χάνει την εθνική της κυριαρχία χωρίς να μπορεί να έχει ανεξάρτητη οικονομική και νομοθετική πολιτική.

Καλούν τους Γάλλους σε επαγρύπνιση και να συγκεντρωθούν στην Πλατεία των Εθνών προκειμένου να ακούσουν τους Έλληνες ομιλητές και στο τέλος συμβολικά να τιμήσουν την Ελλάδα και να γιορτάσουν τον αγώνα για απελευθέρωση των λαών χορεύοντας ενωμένοι τον Ελληνικό χορό συρτάκι.

Η Ελληνική αποστολή αποτελείται από τη Χριστίνα Κόμη, εκπρόσωπο της «Πλατφόρμας Πολιτικός Διάλογος» (με Έλληνες του εξωτερικού) και τον Λεωνίδα Χρυσανθόπουλο, πρέσβη επι τιμή, μέλος προσωρινής ΠΓ του «Μετώπου για μια Ελεύθερη Ελλάδα».

Επίσης ως ομιλήτρια θα συμμετέχει και η νομικός/ δημοσιογράφος Γεωργία Μπιτάκου, εκ των πρωτεργατών του Συλλαλητηρίου στην Αθήνα, όπως ζήτησαν οι Γάλλοι -που ενημερώθηκαν για την ομιλία της στο Σύνταγμα από την εξαιρετική μετάφραση στα Γαλλικά της Χριστίνας Κόμη,- εκπροσωπώντας τη νεοσύστατη Αντιστασιακή Κίνηση Πολιτών «ΔΙΕΞΟΔΟΣ» για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, του Συντάγματος, της Εθνικής Κυριαρχίας.

Στην ομιλία της θα προταχθεί το θέμα της αιχμαλωσίας των δύο  Ελλήνων στρατιωτικών Κούκλατζη, Μητρετώδη που είναι όμηροι των τούρκων, προκειμένου να ενημερωθούν τα Γαλλικά media για τον παράνομο εγκλεισμό τους σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη. 

Όπως βλέπετε τα ζητήματα της Εθνικής Ανεξαρτησίας είναι διεθνή και οι λαοί ασφυκτιούν, υποφέρουν, αντιστέκονται στις πολιτικές υποδούλωσής τους. 

Ενωμένοι, όλοι οι λαοί που έχουμε σφραγίσει τη Λευτεριά με αίμα μας, όπως είναι ο Ελληνικός και ο Γαλλικός λαός, μπορούμε να νικήσουμε το τέρας του Εθνομηδενισμού . 

Χωρίς ΠΑΤΡΙΔΑ ....υπόσταση δεν υπάρχει.»


ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣΖΗΤΩ Η 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821
ZHTΩ TO ΕΛΛΗΝΙΚΟ EΘNOΣ

ΚΑΙ ΓΑΛΛΙΣΤΙ


VIVE L' 25 MARS 1821
VIVE LA NATION GREC
1 σχόλιο:

 1. Με αλλα λογια αυριο εορταζουμε το :
  Χαιρε Κεχαριτωμενη Μαρια,ο Κυριος μετα σου,ευλογημενη συ εν γυναιξι.
  Αλλα μαζι με αυτο εορταζουμε και το
  Χαιρε ω Χαιρε Ελευθερια...!!!!
  Ειναι διπλη εορτη ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ...ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΛΑΒΑΡΟ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
  ΟΠΩΣ ΤΟ 1821 ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΜΑΣ...ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ...
  ΜΕ ΗΡΩΙΣΜΟ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ...
  ΕΛΛΗΝΑ ΜΗΝ ΣΚΥΒΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ...!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή