Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΗΚΕΙ


ΝΟΝΟΙ ΚΑΙ ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ



Γράφει ο π. Ηλίας Υφαντής

Έχω την εντύπωση ότι κάποιοι επιχειρούν να μας κάμουν να ιδούμε τον κόσμο ανάποδα. Και πρώτος-πρώτος δυστυχώς ο εξοχότατος κ. Πρωθυπουργός μας, τον οποίο με οδυνηρή κατάπληξη ακούσαμε να χαρακτηρίζει τα πλήθη τα οποία συνέρρευσαν στα συλλαλητήρια, «ετερόκλητους όχλους»! 


Χαρακτηρισμός, που μας παραπέμπει στην τακτική των Γερμανών που μας χαρακτήριζαν «τεμπέληδες», προκειμένου να μας υποχρεώσουν να σκύψουμε αδιαμαρτύρητα στο δουλοκτητικό οικονομικό καθεστώς, που μας επέβαλαν. Ή τον «αδιάφθορο» εκείνο «ηγέτη», που μας χαρακτήρισε «διεφθαρμένο λαό». 

Και φρόντισε να μας εισαγάγει απ’ το Καστελλόριζο στα εξαγνιστικά αναμορφωτήρια των μνημονίων. Και ειπώθηκαν αυτά απ’ τον κ. Πρωθυπουργό, τη στιγμή κατά την οποία τα συλλαλητήρια ήταν οι πλέον γνήσιες εκφράσεις της μακραίωνης δημοκρατικής παιδείας των Ελλήνων. 

Σε καταφανή αντίθεση με τα μπουλούκια των ηλίθιων και τυφλών κομματικών οπαδών, που χωρίς σκέψη, βούληση και συνείδηση ακολουθούν πότε τον ένα και πότε τον άλλο δημαγωγό και τυχοδιώκτη απατεώνα.

Στο ίδιο μήκος κύματος φαίνεται να κινείται και εξοχότατος κ. Κοτζιάς. Ο οποίος αρέσκεται να μας λέει πολύ ευτράπελες ιστορίες. Δεδομένου ότι σε διαμετρική αντίθεση με όλους εμάς που θαυμάσαμε το μέγεθος και τον παλμό και το πάθος των συλλαλητηρίων, εκείνος δεν είδε παρά κάποιες ασήμαντες συγκεντρώσεις.

 Και μάλιστα έφτασε στο απίθανο σημείο να προσεταιριστεί όλους εμάς, που δεν μπορέσαμε να παρευρεθούμε στα συλλαλητήρια. Και ούτε πολύ ούτε λίγο να ισχυριστεί ότι δεν πήγαμε, επειδή προφανώς συμμεριζόμαστε τις απόψεις του.

 Γεγονός που του δίνει την πληρεξουσιότητα με ήσυχη συνείδηση να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το έργο που του ανέθεσαν η άρια φυλή των Ναζί της γερμανοκρατούμενης Ευρώπης και ο «περιούσιος» λαός, που διαφεντεύει τις ΗΠΑ.

Κι έρχεται τώρα ο απίστευτος αυτός κύριος να επιστρατεύει και κάποιο γελοιωδέστατο παράδειγμα, προκειμένου να εξηγήσει σε μας τους αφελείς Έλληνες περί τίνος ακριβώς πρόκειται: «Δεν πρόκειται, μας λέει, για τα «βάφτίσια» των Σκοπίων. 

Γιατί αυτά, όπως είναι γνωστό, τα έκαμαν προ πολλού οι νονοί της Στάλιν και Τίτο. Προκειμένου με την χρησιμοποίηση του ονόματος (Μακεδονία) να δημιουργήσουν τη ρίζα και την πηγή των περαιτέρω αλυτρωτισμών και των μελλόντων να ενσκήψουν στην πατρίδα μας μακροπρόθεσμων δεiνών.

Τώρα πρόκειται περί του «γάμου», της χαριτόβρυτης δεσποινίδας των Σκοπίων, τον οποίο απαιτούν άρον-άρον οι «προστάτες» της. Και στον οποίο κουμπάροι θα παρίστανται, όπως φαίνεται, ο «ημέτερος» κ. Κοτζιάς και ο «περιούσιος» κ. Νίμιτς. 

Αλλά προφανώς εκείνη δυστροπεί και δεν θέλει, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Κοτζιά, να πάρει το επώνυμο του συζύγου της. 
Γιατί την οποιαδήποτε επωνυμία τη θεωρεί μειωτική του δοξασμένου ονόματος, της. 

Το οποίο καμώνεται πως θέλει ατόφιο και πεντακάθαρο, δεδομένου ότι αποτελεί γι’ αυτήν ή μάλλον για τους όπισθεν αυτής ελλοχεύοντες «προστάτες» της μεγάλη παρακαταθήκη.

Γεγονός που αποκαλύπτεται απ’ το ότι έσπευσαν να επενδύσουν πάνω σ’ αυτό το όνομα όλο το ανιστόρητο οικοδόμημα της κλεμμένης «μακεδονικής» ιστορίας. Με τους Μεγαλέξανδρους και τους Φίλιππους στα αγάλματα και παντού και τον Ήλιο της Βεργίνας στη σημαία τους. 

Και τα τόσα άλλα γελοία και ανιστόρητα. Όπως οι αλλεπάλληλες εκδόσεις βιβλίων εξωνημένων «συγγραφέων» με τα οποία προικίστηκαν οι βιβλιοθήκες του κόσμου. Και την όλη ακατάσχετη προπαγάνδα σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης από πουλημένους στον «περιούσιο» μαμωνά ηγέτες και δημοσιογράφους. 

Με αποτέλεσμα να αναγνωρίσουν το κάλπικο αυτό όνομα στην κάλπικη κληρονόμο των Σκοπίων περισσότερες από 140 χώρες. Γεγονός, που, σύμφωνα με τον αξιότιμο κ. Κοτζιά, μας υποχρεώνει να δεχτούμε την ανιστόρητη αυτή πραγματικότητα ως αναπότρεπτη.

Γράφοντας αυτά δεν εμφορούμαστε από κάποια διάθεση εχθρότητας και υποτίμησης απέναντι στους Σκοπιανούς, δεδομένου ότι καθένας λαός έχει την αξία του. Αρκεί να στηριχτεί στα αληθινά δικά του πολιτισμικά θεμέλια, προκειμένου να βρίσκεται σε αρμονία με τον πολιτισμικό και ιστορικό του περίγυρο. Έτσι ώστε να γίνει πραγματικότητα και το όραμα του Ρήγα για τους λαούς της βαλκανικής. 

Κάτι που σε καμιά περίπτωση δεν θέλουν οι τωρινοί χαλκευτές της πολυδιάσπασης των Βαλκανίων. Πόσο ωραίο θα ήταν ένα απλό όνομα (π.χ. Δημοκρατία Σκοπίων), που θα ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα και όχι σε ανιστόρητες λαθροχειρίες, που τελικά προσβάλλουν βάναυσα την αξιοπρέπεια του λαού των Σκοπίων. 

Ένα κάλπικο όνομα δεν έχει τίποτε να προσφέρει, πέρα από κάποιες προσωρινές αυταπάτες, που σύντομα θα διαλυθούν, για να αποκαλυφθεί η τερατώδης απάτη και η πολιτισμική γύμνια. Που τελικά θα γελοιοποιήσει όχι μόνο τους Σκοπιανούς αλλά και τους μηχανορράφους της πολιτισμικής και ιστορικής αυτής λαθροχειρίας.

Και εμείς τι πρέπει να κάνουμε στην προκειμένη περίπτωση; Να μη ενστερνιστούμε τις απόψεις των εθνομηδενιστών, που διαγράφουν μονοκονδυλιά όλη την ελληνική ιστορία, που είναι και ιστορία της Μακεδονίας. Ενώ από το άλλο μέρος δέχονται ως αναπότρεπτη πραγματικότητα την οποιαδήποτε απατηλή εντύπωση χάλκευσε η ανθελληνική προπαγάνδα. 

Και να θυμηθούμε την δεικλίδα ασφαλείας, που μας προσφέρει το ακροτελεύτιο άρθρο του του Συντάγματος (120). Που δίνει το δικαίωμα στο λαό να παίρνει τις τύχες της πατρίδας στα χέρια του, όταν εξαιρετικές εθνικές ανάγκες το απαιτούν. Υπόμνηση, που έκαμε και ο έξοχος συνταγματολόγος κ. Γεώργιος Κασιμάτης στο συλλαλητήριο της Αθήνας.

Και ασφαλώς σε καμιά περίπτωση να μη δεχτούμε να περάσουμε κάτω απ’ τα «Καυδιανά Δίκρανα», που μας έστησαν οι «προστάτες» των Σκοπίων με το μαμωνά τους! Ώστε να οδηγηθούμε, «ως πρόβατα επί σφαγήν» για το γαμήλιο τραπέζι της «Μακεδονίας» των όπισθεν των Σκοπιανών ελλοχευόντων «περιούσιων» μαφιόζων!…




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου