Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

ΤΟ ΑΘΛΙΟ ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣΤ
Ο ΔΙΚΤΥΟ G. SΟS
Γράφει ο Αλέξης Ζακυνθινός


Αποτελεί το νούμερο ένα εχθρό της Ρωσίας, ενώ ίσως επεξηγεί τις πιέσεις που δέχεται η Ελλάδα – αφού ο υπουργός εξωτερικών μας δεν μπορεί να είναι ούτε προδότης για να θέλει να παραδώσει το όνομα της Μακεδονίας, ούτε τόσο αφελής.
(Σημ. Οίμου- Αθήνας: Είσαι σίγουρος για το πρώτο;)

«Οι ηγέτες των ΗΠΑ και της ΕΕ κάνουν ένα σοβαρό λάθος, θεωρώντας πως η Ρωσία του Προέδρου Putin είναι πιθανός σύμμαχος στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους. 

Τα αποδεικτικά στοιχεία τους αντικρούουν. Ο στόχος του Putin είναι να προωθήσει την αποσύνθεση της ΕΕ και ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι να πλημμυρίσει η Ευρώπη με συριακούς πρόσφυγες. 

Τα ρωσικά αεροπλάνα βομβαρδίζουν τον άμαχο πληθυσμό στη νότια Συρία, αναγκάζοντάς τους να φύγουν στην Ιορδανία και τον Λίβανο. Υπάρχουν τώρα 20.000 Συροι πρόσφυγες που κατασκήνωσαν στην έρημο εν αναμονή της εισόδου τους στην Ιορδανία» (G. Soros, πηγή)

Επικαιρότητα

Θεωρία συνωμοσίας; Ίσως, αλλά για να το κρίνει κανείς αντικειμενικά θα έπρεπε να διαβάσει προσεκτικά τις πηγές όλων των αναφορών, δίνοντας ιδιαίτερη σημασία σε αυτά που συμβαίνουν στην Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη, χωρίς να γίνονται γνωστά από τα καθεστωτικά ΜΜΕ. 

Για παράδειγμα στο ότι δυο πρωθυπουργοί κρατών, της Σλοβενίας και της Σλοβακίας, παραιτήθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα (πηγή).

Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός ήταν θύμα του σκανδάλου της δολοφονίας του δημοσιογράφου που ερευνούσε την κυβερνητική διαφθορά, γνωστός για την υποστήριξη του στις χώρες του VISEGRAD, για την αντίθεση του απέναντι στην ΕΕ σε πολλά θέματα, καθώς επίσης για το ότι ζήτησε την άρση των κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας και τη βελτίωση των σχέσεων μαζί της, δηλώνοντας πως είναι ένας αξιόπιστος ενεργειακός εταίρος.

Στα πλαίσια αυτά ίσως δεν ήταν τυχαίο πως αναγκάσθηκε να παραιτηθεί εν μέσω της εκστρατείας εναντίον της Ρωσίας που προκάλεσε η υπόθεση SKRIPAL, θεωρούμενος ως απειλή για την κοινή εχθρική στάση της ΕΕ απέναντι στον πρόεδρο Putin. 

Προηγουμένως δε είχε κατηγορήσει τον κ. Soros για την πρόκληση πολιτικής αστάθειας στη χώρα του, ενώ είχε μία ιδιωτική συνάντηση μαζί του χωρίς την παρουσία κανενός διπλωμάτη.

Σύμφωνα πάντως με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, «Ο G. Soros και το δίκτυο του χρησιμοποιούν κάθε ευκαιρία για την ανατροπή των κυβερνήσεων στην Ευρώπη που αντιστέκονται στη μετανάστευση», επειδή επιθυμεί τη δημιουργία πολυπολιτισμικών κοινωνιών.

 Φυσικά θα ήταν αφελές να πιστέψει κανείς πως ο κ. Soros ενεργεί μόνος του, αφού είναι γνωστό σε όλους πως η αμερικανική κυβέρνηση είναι αυτή που επεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών, χρησιμοποιώντας τον δισεκατομμυριούχο ως όχημα της, μεταξύ άλλων μέσω της συνεργασίας του με τη USAID.

Ο Σλοβένος πρωθυπουργός τώρα δέχθηκε την επίθεση του Soros όταν αντιστάθηκε στην πολιτική μετανάστευσης της ΕΕ , ενώ από τη στιγμή που έπαψε να βρίσκεται στην κυβέρνηση της χώρας, το κίνημα της αντιπολίτευσης εναντίον της ΕΕ έχει αποδυναμωθεί.

Ο επόμενος στόχος λέγεται πως είναι η πατρίδα του κ. Soros, η Ουγγαρία, στην οποία έχει επενδύσει πάνω από 400 εκ. $ από το 1989. Δήλωσε άλλωστε την πρόθεση του να επηρεάσει τα αποτελέσματα των εκλογών της 8ης Απριλίου του 2018, απασχολώντας 2.000 άτομα, ειδικά επειδή η σημερινή κυβέρνηση απαιτεί να γίνουν νόμοι οι προτάσεις της με την ονομασία «Stop Soros» (πηγή).

Στην Τσεχία συμβαίνει κάτι ανάλογο, αφού ο πρόεδρος της κατηγόρησε τις ΜΚΟ που συνδέονται με τον κ. Soros για επέμβαση στα εσωτερικά θέματα της χώρας του.

Την ίδια στιγμή ο δισεκατομμυριούχος παροτρύνει την ΕΕ να αναγκάσει την Ουγγαρία και την Πολωνία να σεβαστούν το Κράτος Δικαίου! Μεταξύ των Ευρωβουλευτών είναι σύμμαχοι του οι 226 από τους 751, δίνοντας μία εικόνα του μεγέθους της πολιτικής διαφθοράς.

Ολοκληρώνοντας, οι δραστηριότητες του στα Σκόπια είναι γνωστές, ενώ η σύγκρουση του δικτύου του με τη Ρωσία οριοθετείται από το «Ινστιτούτο Ανοιχτής Κοινωνίας», το οποίο το 2015 θεωρήθηκε ως ανεπιθύμητη οργάνωση με στόχο την ενίσχυση της επιρροής των Η.Π.Α. στη χώρα. 

Μετά την εκδίωξη της οργάνωσης του κ. Soros από τον πρόεδρο Putin, οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας έγιναν πολύ δημοφιλείς μεταξύ των Ευρωπαίων πολιτικών, αν και υπάρχουν εξαιρέσεις, όπως του Έλληνα πρωθυπουργού. 

Αμέσως μετά όμως (προχθές) ακολούθησε η μαζική εισβολή παράνομων μεταναστών από την Τουρκία, η οποία αποδόθηκε στον παρανοϊκό πρόεδρο της.

Είναι όμως έτσι ή μήπως οφείλεται στο δίκτυο του Soros; Μήπως το ίδιο δίκτυο επεξηγεί καλύτερα τις πιέσεις που δέχεται η ελληνική κυβέρνηση και ο υπουργός εξωτερικών, ο οποίος δεν μπορεί να είναι ούτε προδότης για να θέλει να παραδώσει το όνομα της Μακεδονίας, ούτε τόσο αφελής; 

Θα προκληθεί πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα μετά την άρνηση του πρωθυπουργού να συμφωνήσει με τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας και την τηλεφωνική επαφή του με τον πρόεδρο Putin για το πρόβλημα της Τουρκίας; Ο χρόνος θα δείξει. Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου