Κυριακή 1 Αυγούστου 2021

ΟΙ ΔΙΣ- ΤΥΧΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΣ-ΕΒΕΙΣΚΑΤΩΤΕΡΟΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ...


MΟΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΑΒΟΥΛΗ Η ΙΕΡΑΡΧΙΑ!




Γράφει ο Θεοφάνης Γκατζής 


Έπεσαν οι μάσκες της Ιεράς Συνόδου! Οι Ιεράρχες ενεργώντας ως εντολοδόχοι του Πρωθυπουργού ανέλαβαν την προώθηση ενός εμβολίου που είναι σε πειραματικό στάδιο καθότι την Κυριακή στη Θεία λειτουργία διαβάστηκε, ευτυχώς σε ολίγους Ιερούς Ναούς, εγκύκλιος που προέτρεπε τους πιστούς να εμβολιαστούν! 

Αναρωτιέμαι λοιπόν αυτός είναι ο ρόλος των ποιμεναρχών και αν ο μη γένοιτο συμβεί κάτι ανεπιθύμητο (ήδη υπάρχουν οι πρώτες αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα των εμβόλων σε Ισραήλ και Μεγάλη Βρετανία και καταγραφή χιλιάδων ανεπιθύμητων παρενεργειών που φτάνουν μέχρι και το θάνατο στην Ελλάδα και παγκοσμίως) δεν θα είναι υπόλογοι απέναντι στους συνανθρώπους τους και το Θεό;

Αντί να απευθυνθούν στον Πρωθυπουργό και να του πούνε τι εμπιστοσύνη να ‘χουμε προς το πρόσωπό σας και πως ζητάτε να λάβουμε θέση εμείς για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα υγείας και να προτρέψουμε το Χριστεπώνυμο πλήθος να εμβολιαστεί; 

Δεν ήσασταν εσείς που διώξατε ανηλεώς ιερείς και πιστούς οσάν να ήταν οι χειρότεροι εγκληματίες επειδή ασκούσαν τα θρησκευτικά καθήκοντά τους όταν σφραγίσατε τις εκκλησιές το Πάσχα του 2020; 

 Λησμονείτε, ότι κλείσατε τις εκκλησίες την περίοδο των Χριστουγέννων με εξαίρεση τρεις ημέρες (Χριστούγεννα, Φώτα και Πρωτοχρονιά) και απαγορεύσατε την τέλεση του Αγιασμού των Υδάτων σε δημόσιο χώρο που πραγματοποιήθηκε σε άλλες χριστιανικές χώρες! 

Επίσης, δεν ήσασταν εσείς εκείνος που τελευταία στιγμή απαγόρευσε τη συμμετοχή των πιστών στη λειτουργία των Φώτων ενώ είχαμε συμφωνήσει να επιτραπεί κανονικά και αντιταθήκαμε, ευτυχώς, στην απαράδεκτη απόφασή σας;

Δεν ήσασταν εκείνος που επιδείξατε Θεία ασέβεια υποχρεώνοντας να αλλάξουμε την ώρα τέλεσης της Θειας Αναστάσεως για πρώτη, φορά στα εκκλησιαστικά χρονικά δήθεν για μα μην παραβιαστεί το ωράριο απαγόρευσης που λίγες μέρες μετά το διευρύνατε; 

Δεν ήσασταν εσείς που τελευταία στιγμή αποφασίσατε να μην υποδεθείτε με τιμές Αρχηγού κράτους και τιμητικό Άγημα το Άγιο Φως λόγω δήθεν μέτρων προφύλαξης για τον κορωνοϊό, ενώ την ίδια στιγμή πραγματοποιήσατε την τελετή υποδοχής της Προέδρου της Δημοκρατίας με τιμητικό άγημα στη Μητρόπολη Αθηνών; 

Δεν ήσασταν εκείνος που έδινε εντολή να περιφρουρηθούν, πανελλαδικά, οι Ιεροί Ναών Αγίων που εόρταζαν ,με αστυνομικά όργανα και κορδέλες, για να μην μπορούν να προσέλθουν οι πιστοί να προσκυνήσουν φέρνοντας στο νου μας εικόνες που συναντούσαμε σε κράτη που επικρατήσαν αντιχριστιανικά καθεστώτα (Ε. Σ. Σ. Δ, Ρουμανία κ. Α);

Αντιθέτως οι Ιεράρχες ελησμόνησαν όλα αυτά τα παράλογα και πειθάρχησαν στην προτροπή του Πρωθυπουργού να αναλάβει η εκκλησία επί άμβωνος να ομιλήσει για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού. 

Πραγματικά πρωτάκουστες και θλιβερές καταστάσεις, που δεν τιμούν την Ιεραρχία η οπόια αποδεικνύεται κατώτερη των περιστάσεων - εκτός λίγων εξαιρέσεων των Μητροπολιτών Κυθήρων κ. Σεραφείμ και Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά- οι οποίοι διώκονται από το στρεβλό σύστημα προκαλώντας για ακόμη μια φορά αισθήματα λύπης στους πιστούς! 

Επίσης, ενώ η προ ημερών απόφαση της Ιεράς Συνόδου ήταν το κάθε άτομο να αποφασίζει ελεύθερα αν θα εμβολιαστεί η όχι στην εγκύκλιο δε στηλιτεύει την απόφαση της Κυβέρνησης να καταστεί υποχρεωτικός εμβολιασμός αρχικά σε ορισμένες κατηγορίες εργαζόμενων με προοπτική να επεκταθεί και σε άλλες! 

Ενώ φαίνεται ότι δεν αφουγκράζεται τις υπαρκτές και αποδεδειγμένες ανησυχίες του 54% του ελληνικού λαού που αντιδράει σε αυτές τις αντιδημοκρατικές αποφάσεις γι’ αυτό και διαδηλώνει μαζικά! Έτσι αναλαμβάνει το ρίσκο να διαρραγεί περαιτέρω η εμπιστοσύνη του Χριστεπώνυμου πλήθους προς αυτήν! 

Επίσης, δυσφημεί αδέσμευτες φωνές του διαδικτύου υποστηρίζοντας ότι προβάλλουν επιστημονικές ανακρίβειες αγνοώντας ότι υπάρχουν έγκριτοι επιστήμονες που εκφράζονται με ισχυρά επιχειρήματα για τον κίνδυνο που ενέχουν τα εμβόλια αυτά οι απόψεις των οποίων αποσιωπούνται από τη συντριπτική πλειοψηφία των αργυρώνητων ΜΜΕ που προβάλλουν την μια μόνη άποψη των υποστηρικτών του εμβολιασμού! 

Το κενό λοιπόν που υφίσταται στην πληροφόρηση αναλαβαίνουν να το καλύψουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διασώζοντας κάποια στοιχεία της Δημοκρατίας! 

 Όποτε εύλογα διερωτώμαι εφόσον ο πλουραλισμός της Δημοκρατίας επιβάλλει να ακούγονται όλες οι φωνές, γιατί η Ιεραρχία τα μέμφεται ακλουθώντας τον Πρωθυπουργό που σε παλιότερη δήλωση του είχε αναφερθεί ότι θα προσπαθήσει να σταματήσει κάποιες φωνές του διαδικτύου που δεν εξυπηρετούν κατ’ αυτόν το δημόσιο συμφέρον!

Γράφει ο Θεοφάνης Γκατζής του Θωμά και της Μαίρης
Οικονομολόγος- Διεθνολόγος, αρθρογράφος
ΜSc Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού

Υ.Γ. Το παρόν άρθρο το αφιερώνω στην μνήμη του πρόσφατα εκλιπόντος πατέρα μου Θωμά (Ταξίαρχο ε.α. ελληνικής αστυνομίας και διατελέσαντα Αστυνομικό Διευθυντή Ημαθίας μέχρι τον Μάρτιο του 1999), στους αποθανόντες παππούδες μου Βασίλειο Γκατζή (ανάπηρος στον ελληνοϊταλικό πόλεμο 1940- 941), Βασίλειο Μακρυγιάννη (συμμετείχε στην εθνική αντίσταση με ένα από τα ένοπλα σώματα του ΕΔΕΣ του στρατηγού Ναπολέοντα Ζέρβα) στις αποθανούσες γιαγιάδες μου Φανή Μακρυγιάννη (δασκάλα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης) και Στυλιανή Γκατζή, στους προπαππούδες μου Ιωάννη Γκατζή (αποθανόντα στην μάχη μεταξύ ελληνικών και βουλγαρικών δυνάμεων στο Κιλκίς-Λαχανά τον Ιούνιο του 1913), ιερέα Δημήτριο Γκατζή, Σπυρίδων Μακρυγιάννη, Αθανάσιο Σάββα και Θωμά, στις προγιαγιάδες μου Μαρία Μακρυγιάννη, Βασιλική Σάββα, Ευανθία Γκατζή και Φωτεινή, στον θείο μου Δημήτριο, πάππου προς πάππου, στους κεκοιμημένους συγγενείς και φίλους μου, στον Κολοκοτρώνη, στην Μπουμπουλίνα, στον Καραϊσκάκη, στους πεσόντες ήρωες της Επανάστασης του 1821, των Βαλκανικών Πολέμων, της Μικρασιατικής εκστρατείας του 1922, του Έπους του 40, της Εθνικής Αντίστασης του 1941-1944, της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, του Εκστρατευτικού Σώματος της Ελλάδας στον πόλεμο της Κορέας 1950-1955, σε αυτούς που αγωνίστηκαν, είτε στα πεδία των μαχών, είτε με άλλους τρόπους για τις αξίες και τα ιδανικά του Έθνους μας από τις απαρχές του, στον αποθανόντα πνευματικό μου Αρχιμανδρίτη Στέφανο Παπαθανασίου, καθώς και στο νονό μου Βασίλειο και στη νονά μου Ελβίρα.


Ακόμη, το αφιερώνω στους ζώντες μητέρα μου Μαρία, στην αδερφή μου Στυλιανή (Ινώ), στους θείους μου Ευάγγελο (δίδυμο αδερφό του πατέρα μου) και Δημήτριο, στις θείες μου Χάιδω, Φωτεινή και Ελευθερία, στις ξαδέρφες μου Ελένη και Χριστίνα, στους ξαδέρφους μου Χαράλαμπο, Βασίλειο, και Γεώργιο, στις φίλες μου Χαρίκλεια, Πολυξένη, Μαρία και Μαρία και στους φίλους μου Βασίλειο, Δημήτριο, Αθανάσιο, το Νικόλαο και Γεώργιο.


Σας παρακαλώ όποιος/ όποια επιθυμεί ας μνημονεύσει τα παραπάνω ονόματα στις προσευχές του και ας τα δώσει να διαβαστούν στις Θείες λειτουργίες! Ειδικά η μνημόνευση των ονομάτων των κεκοιμημένων είναι πολύ σημαντικό ζήτημα, καθότι βοηθάει πολύ αυτούς που απoδήμησαν εις Κύριον!




1 σχόλιο: