Τρίτη 17 Αυγούστου 2021

ΘΑΥΜΑ ΠΟΥ ΤΕΡΜΑΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΔΕΛΦΟΥ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ «ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΣ»


ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
ΠΑΝΟ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!



Γράφει ο Κυανούς Ουρανός

Είχα την τύχη να γνωρίσω τον Πάνο (διαχειριστή του ιστολογίου «Εθνέγερσις») προσωπικά πριν κάποια χρόνια, όταν επισκέφθηκε την παλιά του γειτονιά (μια και είμασταν "κοντοχωριανοί" εντός... Αθηνών) και τα λέγαμε τηλεφωνικά, όσο ζούσε στην νέα του γειτονιά κοντά στην φύσιν.

Μας ένωνε η κορυφαία ιδεολογία, η «Ελληνορθοδοξία», στην επίθεσιν που διαχρονικά υφίσταται αλλά τα τελευταία χρόνια εντονώτατα. Ιδεολογία τρόπος του λέγειν, δεδομένου ότι ο Χριστός δεν είναι ιδέα αλλά Πρόσωπο, και τι πρόσωπο! άσχετα αν σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία όχι μόνον του κόσμου αλλά και των ιεραρχών το αγνοεί.

Ομολογώ ότι σοκαρίστηκα όταν φθινόπωρον του 2020 με πληροφόρησε σε τηλεφωνική μας επικοινωνία για το πρόβλημα υγείας, που του προέκυψε. Σοκαρίστηκα όχι κυρίως για την σοβαρότητα του προβλήματος (εξ αιτίας της οποίας ανέστειλε την λειτουργία του ιστολογίου) αλλά για την ηρεμίαν, με την οποίαν το διαχειριζόταν :

- Φαίνεται ότι ο Κύριος παραχώρησεν αυτόν τον τρόπον να δοκιμασθώ!!!

Χωρίς κλαψουρίσματα, σαν άξιο πνευματικοπαίδι κάποιου μεγάλου γέροντα φάνηκε στα μάτια μου. Κανένας φόβος! "Κοίτα Ορθοπραξία" είπα μέσα μου. Μου ζήτησε να προσευχηθώ γι εκείνον και το έπραξα σταθερά με μεγάλη χαρά.

Επικοινωνήσαμε κάποιες φορές ενδιαμέσως και πληροφορούμην την πορεία της υγείας του, μέχρι παραμονήν Δεκαπενταύγουστου οπότε τηλεφώνησα να του ευχηθώ για την εορτή του και φυσικά να πληροφορηθώ την πορεία της υγείας του.

 Μα πόση χαρά, όταν μου είπε τα ευχάριστα (ασφαλώς με το πως δείχνουν σήμερα). Φαίνεται ότι η Παναγιά μας έκανε το θαύμα της στον συνώνυμόν της Παναγιώτη. Η Παναγιά μας, που όλους μας συνδράμει, που όλους μας σκέπει, ακόμα κι όσους δεν την τιμούν. Αλλά τι ντροπή να μην την τιμούμε όπως αξίζει την Δέσποινα του κόσμου!

Ο Πάνος όμως έδρασε στα μέτρα της, όταν εκείνη είπε «γένοιτό μοι κατά το ρήμα Σου» κι αυτό την ανέδειξε Βασίλισσα του κόσμου. Πλήρης αποδοχή του Θείου Θελήματος. Πόσοι έχουν την δύναμη να το πράξουν; Ο Πανούλης πάντως το αποτόλμησε.

Σου εύχομαι Πανούλη μου να επιδείξεις το ίδιο σθένος σε όποια μελλοντική δοκιμασία επιτρέψει ο Κύριος. Ως τότε σε ευχαριστώ (όπως πιστεύω και οι λοιποί αδελφοί σου, που πόνεσαν και προσευχήθηκαν για σένα) για το υπέροχο παράδειγμα Ορθοπραξίας, το οποίον μας έδωσες κι εύχομαι ολόψυχα ο Κύριος να σε φωτίζει ως το τέλος.

Θέλω όμως να συμπληρώσω κάποιες σκέψεις για ορισμένους ασεβείς επικριτές της Πίστεως :

Ασφαλώς κάποια στιγμή όλοι "πεθαίνουν" (αναγεννόμενοι όμως επουράνια"), όπως και η Παναγία σήμερα Δεκαπενταύγουστον, όπως όλοι μας, όπως κάποια (ευλογημένη στιγμή εύχομαι) κι ο Πάνος. 

Ο Χριστός δεν έχει κάνει κανένα "συμβόλαιο αθανασίας" με κανέναν. Άλλωστε ακόμα κι Αυτός (ως άνθρωπος) απέθανεν. Το κριτήριον δεν είναι ποιός και πόσον ηλικιωμένος θα πεθάνει κάποιος αλλά το πόσον έτοιμος θα είναι για την Επουράνια Ζωή.

 Αυτά τα κριτήρια καλύπτονται από την αντιμετώπισιν των επίγειων δοκιμασιών, αυτών που ο Κύριος μας παραχωρεί. Όποιος θέλει να τα περάσει με άριστα, αρκεί να αντιγράψει την Δέσποινα του Κόσμου, η οποία σήμερα εορτάζει :

«ΓΕΝΟΙΤΩ ΜΟΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΡΗΜΑ ΣΟΥ» και πας κατευθείαν για ρετιρέ στην πολυκατοικίαν του Παραδείσου.

«Ἄξιόν ἐστιν ὡς ἀληθῶς, μακαρίζειν σε τὴν Θεοτόκον,

τὴν ἀειμακάριστον καὶ παναμώμητον, καὶ Μητέρα τοῦ Θεοῦ ἡμῶν.

Τὴν τιμιωτέραν τῶν Χερουβείμ, καὶ ἐνδοξοτέραν ἀσυγκρίτως τῶν Σεραφείμ,

τὴν ἀδιαφθόρως, Θεὸν Λόγον τεκοῦσαν, τὴν ὄντως Θεοτόκον σὲ μεγαλύνομεν.

Τὴν ὑψηλοτέραν τῶν οὐρανῶν καὶ καθαρωτέραν λαμπηδόνων ἡλιακῶν,

τὴν λυτρωσαμένην ἡμᾶς ἐκ τῆς κατάρας, τὴν Δέσποιναν τοῦ κόσμου, ὕμνοις τιμήσωμεν.

Ἀπὸ τῶν πολλῶν μου ἁμαρτιῶν, ἀσθενεῖ τὸ σῶμα, ἀσθενεῖ μου καὶ ἡ ψυχή·

πρὸς σὲ καταφεύγω τὴν Κεχαριτωμένην, ἐλπὶς ἀπηλπισμένων, σύ μοι βοήθησον.

Δέσποινα καὶ Μήτηρ τοῦ Λυτρωτοῦ, δέξαι παρακλήσεις ἀναξίων σῶν ἱκετῶν,

ἵνα μεσιτεύσῃς πρὸς τὸν ἐκ σοῦ τεχθέντα. Ὦ Δέσποινα τοῦ κόσμου, γενοῦ μεσίτρια.

Ψάλλομεν προθύμως σοι τὴν ὠδήν, νῦν τῇ πανυμνήτῳ Θεοτόκῳ χαρμονικῶς·

μετὰ τοῦ Προδρόμου καὶ πάντων τῶν Ἁγίων, δυσώπει, Θεοτόκε, τοῦ οἰκτειρῆσαι ἡμᾶς.

Ἄλαλα τὰ χείλη τῶν ἀσεβῶν, τῶν μὴ προσκυνούντων τὴν εἰκόνα σου τὴν σεπτὴν,

τὴν ἱστορηθεῖσαν ὑπὸ τοῦ Ἀποστόλου, Λουκᾶ ἱερωτάτου, τὴν ὁδηγήτριαν.

Πᾶσαι τῶν Ἀγγέλων αἱ στρατιαὶ, Πρόδρομε Κυρίου, ἀποστόλων ἡ δωδεκάς,

οἱ Ἅγιοι πάντες μετὰ τῆς Θεοτόκου, ποιήσατε πρεσβείαν εἰς τὸ σωθῆναι ἡμᾶς.»

ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΕ ΣΚΕΠΕ ΗΜΑΣ


Κυανούς Ουρανός



Υ.Γ. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πάνο και για κάτι ακόμα : μου έδωσε την ευκαιρία να προσευχηθώ γι εκείνον και να γίνω μέτοχος του θαύματος. Θα πει κανείς ότι δείχνω έπαρσιν. 

Όχι, αλλιώς το βλέπω. Όταν παρακολουθείς τον τελικό του κυπέλλου στο στάδιο και επευφημείς την ομάδα σου, νοιώθεις κι εσύ ότι πήρες το κύπελλο άσχετα αν δεν έπαιξες μπάλλα στην ποδοσφαιρική αρένα! 

Έτσι λοιπόν προσεύχεσαι για όσα μπορείς και που ξέρεις, μπορεί κάποια στιγμή ο Κύριος να τιμήσει την προσευχή σου.

3 σχόλια:

  1. Θα ήθελα να συμπληρώσω στο άρθρο μου (μια και ο ευγενέστατος διαχειριστής του Οίμος-Αθήνα πρόσθεσε από μόνος του την διεύθυνσιν του ιστολογίου Εθνέγερσις) ότι όπως φαίνεται από την πρώτη σελίδα του ιστολογίου του ο αδελφός Πάνος δεν έκρυψε εξ αρχής το πρόβλημά του, αλλά με θάρρος το δημοσιοποίησε και ζήτησε τις προσευχές προς το συμφέρον της ψυχής του κι όχι του σώματος. Πόσον αντιδιαμετρικά από όσα προτρέπει (για να μην πω επιβάλει) η σημερινή ιεραρχία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Θεός να το σκεπάζει και να του χαρίσει την ίαση.Να έχετε γρήγορη ανάρρωση

    ΑπάντησηΔιαγραφή