Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΣΤΑ ΜΕΤΩΠΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΩΠΑ

3 BINTEO


Κλιμακώνεται η επίθεση. Πριν από λίγο πυραυλική επίθεση κατά της βάσης της 95ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας Εφόδου στο Zhytomyr. Πυραυλική επίθεση στην αεροπορική βάση Chogoc κοντά στο Χάρκοβο. 

Xειρουργικά χτυπήματα σε Κίεβο σε καρτιέ Rusanivka, Kurenivka, Boiarka και στη ζώνη πλησίον του διεθνούς αεροδρομίου. Στο Νότο συντελείται ο αποκλεισμός της ενδοχώρας από την Αζοφική.


Υπήρξε σήμερα μικρή αμιγώς στρατιωτική πρόοδος κάτι που, γενικά, είναι κατανοητό – τα κύρια καθήκοντα της επιχείρησης επιλύονται, αλλά δεν έχει νόημα να «τρέχεις μπροστά με όλη σου τη δύναμη» – πρέπει να διασφαλίσεις τα μετόπισθεν και να παρέχεις επικοινωνίες.

Νότια της ζώνης JFO. Η Μαριούπολη είναι τελικά στο κλοιό, δεν υπάρχει ακόμη επίθεση, τα προάστια εκκαθαρίζονται (Sartana, Shirokino), Volnovakha – υπάρχουν ήδη μάχες στις αστικές περιοχές, αλλά δεν υπάρχει ακόμα επίσημη «σημαία πάνω από το Δημαρχείο»: αυτό είναι θέμα του εγγύς μέλλοντος.



Βόρεια της ζώνης JFO. Το Starobelsk και το Svatovo καταλήφθηκαν, έτσι ώστε η λαϊκή πολιτοφυλακή του LPR σε αυτήν την περιοχή έκλεισε θέσεις με τον Στρατό Z, ο οποίος κατέλαβε το Kupyansk. Το Severodonetsk και το Lisichansk είναι αποκλεισμένα από τα βόρεια, τα ανατολικά και τα νότια. 

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για το Izyum, όπως δεν υπάρχουν δηλώσεις για τον έλεγχο αυτού του σημαντικού κόμβου επικοινωνιών, μάλλον μέχρι στιγμής η Ουκρανία δεν έχει χάσει τον έλεγχο της πόλης. 

Έτσι, η ομαδοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Slavyansk και στο Kramatorsk διατηρεί περιθώρια ελιγμών, αν και δεν δείχνει σημάδια επιθυμίας να βγει από την πυκνή αστική ανάπτυξη αυτών των πόλεων.


Zhytomyr


Συνεχίζονται οι βάρβαροι βομβαρδισμοί του Ντόνετσκ και της Γκορλόβκα.

Zaporozhye. Σε μάχες στην περιοχή Vasilyevka, υπάρχουν πολύ λίγες πληροφορίες λόγω του γεγονότος ότι ο πληθυσμός κάθεται στα υπόγεια και οι επικοινωνίες είναι ασταθείς. Κανονιοβολισμοί ακούγονται στο Belenkaya, στην άλλη πλευρά της θάλασσας Kakhovka, 20 χλμ. μακριά.

Χερσώνα. Το «Z Army» καθάρισε σήμερα την πόλη, σχεδόν χωρίς αντίσταση. Σχετικά με μεμονωμένα επεισόδια. Και πάλι, δεν υπάρχει ακόμη επίσημη «σημαία πάνω από το περιφερειακό συμβούλιο», αλλά, προφανώς, η ουκρανική πλευρά έχει ήδη χάσει τον έλεγχο της πόλης.



Νικολάεφ. Ο Στρατός Ζ, άρχισε να παρακάμπτει την πόλη από τα βόρεια. Οι προηγμένες μονάδες πήγαν στην Μπαστάνκα, όπου έγινε μάχη με ασαφές αποτέλεσμα. 

Η Μπαστάνκα έχει παραμείνει πλέον υπό ουκρανικό έλεγχο, σηματοδοτώντας το όριο της κίνησης του Στρατού Ζ προς βορρά στην περιφέρεια Μικολάιβ.

Χάρκοβο. Αγώνες σε αστικές περιοχές. Άφιξη του MLRS στο κτίριο της περιφερειακής κρατικής διοίκησης του Χάρκοβο. Απροθυμία απελευθέρωσης του άμαχου πληθυσμού μέσω ανθρωπιστικών διαδρόμων.



Chernihiv, Nizhyn, Sumy. Υπό ουκρανικό έλεγχο, αλλά μπλοκαρισμένα.

Κίεβο. Αποκλεισμένο από βόρεια, δυτικά και νοτιοδυτικά. Τα σύνορα υπό όρους είναι το Fastov, το οποίο μέχρι στιγμής είναι σαφώς υπό τον έλεγχο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Από τα βορειοανατολικά, όπως χθες – στα σύνορα με το Brovary, ο αυτοκινητόδρομος Ε95 από το Chernihiv προς το Κίεβο – βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Z Army. 

Δεν υπάρχουν ακόμη έντονες μάχες στην πυκνή αστική ανάπτυξη του Κιέβου, αλλά σήμερα η μετάδοση των ουκρανικών καναλιών έχει σταματήσει – το συγκρότημα του τηλεοπτικού πύργου του Κιέβου έχει καταστραφεί.



 

2 σχόλια:

  1. Τα μάτια κλειστά, το στόμα κλειστό, τα αυτιά κλειστά, για να κερδίσουμε. Ο κόσμος τι κάνει, τι είδες, τι ξέρεις; Δεν είδα τίποτα, δεν ξέρω, χαμπάρ κι έχω (=δεν έχω χαμπέρι, δεν παίρνω είδηση). Δεν ακούω, δε βλέπω.

    Οσία Σοφία η εν Κλεισούρα ασκήσασα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Θεός είναι η αρχή και το τέλος. Η χάρις Του ενεργεί όλα. Αυτή είναι η κινητήριος δύναμις. Το δε πώς γίνεται, πώς ενεργείται η αγάπη, είναι να φύλαξης τας εντολάς.

      Διαγραφή