Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022

ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΠΙΑΣΕΙ ΤΑ ΚΑΙΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ! Η ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΠΕΦΤΕΙ...


Ο ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ  ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΣΤΗ ΖΑΠΟΡΙΖΙΑ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΩΣΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ! 

Ο ρώσικος στρατός στον πυρηνικό σταθμό στη Ζαπορίζια

Ο πυρηνικός σταθμός στη Ζαπορίζια στα ΝΑ τέθηκε υπό τον έλεγχο του ρώσικου στρατού που συνεχώς προελαύνει προς στρατηγικούς στόχους σε όλη την τ. Ουκρανία. Eίναι ο μεγαλύτερος στη χώρα με 6 πυρηνικούς αντιδραστήρες.

Η Ρωσία δηλώνει ότι έχει πάρει τον έλεγχο του μεγαλύτερου πυρηνικού σταθμού της Ουκρανίας.

Οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν πλέον τον μεγαλύτερο πυρηνικό σταθμό της Ουκρανίας, δήλωσε την Τετάρτη ο επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (IAEA), επικαλούμενος αναφορές από τη Μόσχα.

Ρώσοι διπλωμάτες στη Βιέννη ενημέρωσαν τον Γενικό Διευθυντή του ΔΟΑΕ Ραφαέλ Γκρόσι για τις εξελίξεις στην Ουκρανία. Σύμφωνα με την επιστολή της ρωσικής πρεσβείας στον ΔΟΑΕ, το προσωπικό του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια συνεχίζει να διασφαλίζει την κανονική λειτουργία των εγκαταστάσεων. Τα επίπεδα ακτινοβολίας εκεί είναι φυσιολογικά, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Η Ουκρανία, διαθέτει 15 πυρηνικούς αντιδραστήρες σε τέσσερις σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής οι οποίοι παρέχουν περίπου το ήμισυ της ηλεκτρικής ενέργειας, και αρκετές αποθήκες ραδιενεργών αποβλήτων, συμπεριλαμβανομένου αυτού στο Τσερνομπίλ, τον τόπο της χειρότερης πυρηνικής καταστροφής στην ιστορία το 1986.

Ο ΔΟΑΕ πρόκειται να συνεδριάσει την Τετάρτη για να συζητήσει την κατάσταση.

Σύμφωνα με τον Anton Herashchenko, σύμβουλο του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών, οι ρωσικές δυνάμεις επιδιώκουν επίσης να καταλάβουν τον πυρηνικό σταθμό παραγωγής ενέργειας στη νότια Ουκρανία, περίπου 350 χιλιόμετρα δυτικά της Zaporizhia.

Ρωσικές μονάδες κατέλαβαν ήδη τον πυρηνικό σταθμό του Τσερνομπίλ την περασμένη εβδομάδα.




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου