Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022

Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΟΔΕΥΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ...

Ο ΡΩΣΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗ
BINTEO


Ρώσικος στρατός μπαίνει στη Μαριούπολη τανκ και πεζοπόρα τμήματα…Οδομαχίες στο βάθος της πόλης σε κεντρικές λεωφόρους.. Βομβαρδισμοί ….non stop μάχες.




Η Μαριούπολη, η 2η μεγαλύτερη πόλη της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ και το κύριο βιομηχανικό λιμάνι της Αζοφικής Θάλασσας..

400.000 άμαχοι είναι παγιδευμένοι ανάμεσα σε πολλές χιλιάδες Ουκρανούς μαχητές, συμπεριλαμβανομένου ενός μεγάλου αριθμού εθνικιστών ριζοσπαστών που εκπροσωπούνται από το ειδικό σύνταγμα «Azov».

Η θηλιά γύρω από τη Μαριούπολη σφίγγει λίγο περισσότερο κάθε μέρα, καθώς οι Δημοκρατικές δυνάμεις ανάγκασαν τις ουκρανικές δυνάμεις να εγκαταλείψουν αρκετές από τις εξωτερικές τους θέσεις, ιδίως στα βορειοανατολικά και νοτιοανατολικά της πόλης. 

Η εξέλιξη είναι πολύ προσεκτική λόγω των οργανωμένων και οχυρωμένων ουκρανικών θέσεων, των ναρκών διάσπαρτων παντού στην περίμετρό τους και κυρίως της παρουσίας αμάχων που αναγκάζονται να παραμείνουν στη ζώνη μάχης.

Oι ρωσόφωνες πολιτοφυλακές υποστηριζόμενες από τις ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιθέσεις στην περιφερειακή άμυνα της πόλης από 3 κατευθύνσεις:

Στα νοτιοανατολικά της περιοχής Livoberezhni, οι πολιτοφυλακές του DPR, με την υποστήριξη της ρωσικής αεροπορίας, επιτέθηκαν στις άμυνες της λεωφόρου Pobedy (“Λεωφόρος Νίκης”).


Στα βορειοδυτικά της ίδιας συνοικίας Livoberezhni, άλλες επιθέσεις των Δημοκρατικών πραγματοποιούνται στο M14, μια κύρια και γρήγορη διαδρομή πρόσβασης στην πόλη,

Στα βορειοανατολικά, στην περιοχή Kalmiuskyi, στις περιοχές Vostochny και Mirny, βρίσκονται σε εξέλιξη επιχειρήσεις για τη μείωση του ουκρανικού εξέχοντος κοντά στο Stary Krim,

Στα δυτικά, στη συνοικία Osaviakhim, οι δημοκρατικές δυνάμεις κατάφεραν να αποκτήσουν ερείσματα σε αυτή την περιοχή (πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν από το ρωσικό Γενικό Επιτελείο).

Όταν κοιτάμε τον χάρτη των επιχειρήσεων, παρατηρούμε μια αποτελεσματική προέλαση των Δημοκρατικών δυνάμεων στα βορειοδυτικά της Μαριούπολης και, εκ διαμέτρου αντίθετη με αυτήν την επίθεση, πραγματοποιούνται επιθέσεις, a priori χωρίς εδαφική κατάκτηση, σε σημαντικές διεισδυτικές διαδρομές (M14 και Pobedy Avenue ) που επιτρέπουν πρόσβαση στο κέντρο της πόλης πολύ γρήγορα.

Αυτές οι επιθέσεις στην ανατολική πτέρυγα της Μαριούπολης είχαν ως στόχο να σταθεροποιήσουν τις ουκρανικές εφεδρικές δυνάμεις εκεί, ενώ οι άλλες ρωσο-δημοκρατικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη δυτική πλευρά για να μπουν στα προάστια.

 Και η χρονολογία των ενεργειών, η γεωγραφική τους απόσταση, η πυκνότητα της ρωσικής υποστήριξης στην Ανατολή φαίνεται να επιβεβαιώνουν ότι οι επιθέσεις σε αυτό το ανατολικό πλευρό της πόλης είχαν οπωσδήποτε στόχο να δοκιμάσουν την ουκρανική άμυνα αλλά πάνω από όλα να δημιουργήσουν μια εκτροπή εκεί προς διευκολύνουν την εξέλιξη στην άλλη πλευρά της πόλης.

Μεταξύ των Ρεπουμπλικανικών μονάδων που προσέγγισαν στα περίχωρα της Μαριούπολης υπάρχουν στοιχεία του τάγματος «VOSTOK», σήμερα 11ο Σύνταγμα





 

1 σχόλιο:

  1. Αρχιμανδρίτης Ελπίδιος, ιεραπόστολος στην Αφρική: Τι έρχεται μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία. (08.03.2022).

    https://mazimetoxristo.blogspot.com/2022/03/27.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή