Σάββατο 5 Μαρτίου 2022

ΚΙΕΒΟ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΜΕΝΕΣ ΣΕ ΣΤΕΝΗ ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΟΥΚΡΑΝΙΑ... 


Ανταπόκριση

ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΚΡΊΔΗ

- Περίληψη της κατάστασης στο πεδίο της μάχης κατά το 24ωρο που μας πέρασε (μέχρι τις 18:00 ώρα Μόσχας, 17:00 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Regnum:

- - έχει αφεθεί μόνο ένας ανθρωπιστικός διάδρομος - οι κάτοικοι της πόλης μπορούν να εξέλθουν της πόλης από τον αυτοκινητόδρομο προς την πόλη Βασιλκόφ.

- Συνεχίζεται η προώθηση των ρωσικών στρατευμάτων στην Περιφέρεια της Πολτάβας.

- Στο Χάρκοβο γίνονται εκκαθαριστικές επιχειρήσεις κατά των νεοναζιστικών ταγμάτων και των μονάδων του τακτικού ουκρανικού στρατού που εξακολουθούν να προβάλλουν αντίσταση.

- Στο Ντονμπάς γίνονται μάχες γύρω από το Σεβεροντονιέτσκ (ΛΔ Λουγκάνσκ), όπου οχυρώθηκαν μονάδες του τακτικού ουκρανικού στρατού. Οι ουκρανικές δυνάμεις είναι περικυκλωμένες λίγο έξω από τη Βολνοβάχα (ΛΔ Ντονιέτσκ). Ο κλοιός γύρω από τη Μαριούπολη σφίγγει ολοένα και περισσότερο.

- Οι ρωσικές δυνάμεις ξεκινούν την περικύκλωση του Ζαπορόζιε.

- Οι εκκαθαρίσεις των νεοναζιστικών μονάδων ολοκληρώνεται στη Χερσώνα. Από τη Χερσώνα και το Νικολάγεφ πομπή ρωσικών στρατευμάτων κινείται προς το Κριβόι Ρογκ.

- Μερικά συμπληρωματικά στοιχεία από άλλες πηγές:

- Οι δύο ΛΔ ελέγχουν πλέον άνω του 70% του εδάφους των πρώην διοικητικών Περιφερειών του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ. Υπάρχουν ακόμη θύλακοι συγκέντρωσης των ουκρανικών στρατευμάτων και των νεοναζιστικών ταγμάτων θανάτου, με κυριότερα αστικά κέντρα το Κραματόρσκ (ΛΔ Ντονιέτσκ) και το Σεβεροντονιέτσκ (ΛΔ Λουγκάνσκ). 

Ο κλοιός γύρω από τα στρατεύματα του Κιέβου σφίγγει επικίνδυνα γι' αυτά, αφού εκ Δυσμών έρχονται και τα ρωσικά στρατεύματα που προχωρούν από την περιφέρεια του Χαρκόβου.

- Οι βομβαρδισμοί, ωστόσο, του αστικού ιστού κυρίως του Ντονιέτσκ από τον ουκρανικό στρατό συνεχίζονται, δεδομένου ότι η γραμμή διαχωρισμού έχει μεν μετακινηθεί αρκετά προς τα δυτικά και βορειοδυτικά, ωστόσο η απόσταση αυτή δεν είναι αρκετή για να αποτρέψει χτυπήματα από όπλα όπως η Tochka-U, η οποία έχει δραστικό βεληνεκές έως 100 χλμ.

- Τα ρωσικά στρατεύματα σε συνδυασμό με τις δυνάμεις των δύο ΛΔ κινούνται, τρόπω τινί, περιστροφικά με φορά αυτή των δεικτών του ρολογιού, εάν δει κανείς τη διάταξή τους στο κεντρικό και ανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, όπου βρίσκονται πλέον. 

Τα επόμενα μεγάλα αστικά κέντρα που είναι προς κατάληψη είναι το Ζαπορόζιε (αρχικά) και το Κριβόι Ρογκ (λίγο μετά), ενώ ο κλοιός θα σφίξει οριστικά στη συνέχεια γύρω από το Ντνιεπροπετρόφσκ, τη μεγαλύτερη πόλη της περιοχής και με εξαιρετική στρατηγική σημασία από πολλές απόψεις.

- Με την απελευθέρωση του Μπερντιάνσκ και της Μελιτόπολης η Αζοφική έχει περάσει πλήρως στον έλεγχο των Ρώσων και των ΛΔ, ενώ η οριστική απελευθέρωση της Μαριούπολης (όπου οι νεοναζί του «Αζόφ» έχουν «μακελέψει» με κτηνώδεις μεθόδους μεγάλο αριθμό πολιτών που προσπάθησε να εγκαταλείψει την πόλη) απλώς θα βάλει την τελεία... 

Τους «χασάπηδες» του «Αζόφ» και του παρακείμενου λίγο βορειότερα «Αϊντάρ» τους περιμένει, κατά τα φαινόμενα, ...«ειδική περιποίηση», αλλά αυτό είναι άλλο κεφάλαιο, που θα το ανοίξουμε όταν η ροή των γεγονότων το επιτρέψει...

- Θα κλείσω γι' απόψε με ένα θέμα σχετικό με τις εξελίξεις στην Ουκρανία, παράπλευρο μεν, αλλά εξαιρετικά σημαντικό (και επικίνδυνο, εάν πάρει έκταση). Αναφέρομαι στη μαζική αντιρωσική υστερία στις χώρες της «συλλογικής Δύσης» όχι εναντίον της «κακιάς Ρωσίας-εισβολέα», ούτε του «διαβολικού και αιμοσταγή δολοφόνου» Πούτιν. Λόγος γίνεται για τους απλούς Ρώσους πολίτες που ζουν σε χώρες του εξωτερικού, ενώ η μπάλα φαίνεται να παίρνει ΚΑΙ τους Λευκορώσους.

- Η αποπομπή του μαέστρου Βαλέρι Γκέργκιεφ από τη Φιλαρμονική του Μονάχου και η απόλυση της φημισμένης σοπράνο Άννας Νετρέμπκο επειδή δεν έκαναν «δήλωση πολιτικών φρονημάτων» και δεν «απέταξαν μετά βδελυγμίας» την πατρίδα τους και τον Πρόεδρό της (ωσάν να απέτασσαν τον κομμουνισμό ευρισκόμενοι στη Μακρόνησο) είναι δύο μόνο από τις εκδηλώσεις αντιρωσικής υστερίας που αγγίζει πράγματα που δεν έχουν καμία σχέση με την τρέχουσα πολιτική συγκυρία.

- Αυτή που... «χτύπησε total», βεβαίως, ήταν η Συμφωνική Ορχήστρα του Ζάγκρεμπ (Κροατία), η οποία προέβη στη μνημειώδους βλακείας ενέργεια να αρνηθεί να εκτελεί, πλέον, έργα του... Τσαϊκόφσκι...

- Βεβαίως υπάρχουν και περιστατικά πολύ σοβαρότερα και, δυστυχώς, ακόμη και αιματηρά: στην Ιταλία 2 Ουκρανοί με προφανείς αναφορές στο νεοναζισμό δολοφόνησαν με μαχαίρι 2  Λευκορώσους οδηγούς νταλίκας. Σε πολλά πανεπιστήμια χωρών της ΕΕ διαγράφονται φοιτητές ρωσικής καταγωγής και υπηκοότητας.

- Στον δε χώρο του αθλητισμού η υποκρισία περισσεύει εδώ και χρόνια, αλλά κάθε εκδήλωσή της εξοργίζει κάθε υγιώς σκεπτόμενο φίλαθλο. 

Η UEFA και η EuroLeague απέκλεισαν τις ρωσικές ομάδες από τις διοργανώσεις τους, ενώ στη ΔΟΕ εξετάζεται ακόμη και η αποπομπή της Παραολυμπιακής ομάδας της Ρωσίας απο τους επερχόμενους Αγώνες στο Πεκίνο!!! 

Προσέξτε, μιλάμε για ΑΜΕΑ!!! Εάν αυτό δεν είναι αγνός παρθένος ρατσισμός και απαρτχάιντ σε βάρος ανθρώπων που χρήζουν (ανεξαρτήτως εθνικότητας) της αγάπης και της φροντίδας ημών των «αρτιμελών», τότε τι είναι;;;

- Κλείνω εδώ, αφού δυστυχώς δεν απέφυγα τη μακρηγορία. Έχω φυλάξει για αύριο το πρωί-μεσημέρι ένα «διαμαντάκι» - πρωτογενές υλικό, όπως έχω πει, το οποίο μεταφέρεται λόγω... πληθώρας ύλης!... 

Ακριβώς από κάτω ακολουθεί ένας χάρτης των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία (δυστυχώς μόνο στα Ρωσικά, αφού δεν είναι δυνατή η επεξεργασία της εικόνας και η αντικατάσταση με ελληνικές επισημάνσεις). 

Ελπίζω, σε κάθε περίπτωση, να βοηθήσει κάπως στην κατανόηση της κατάστασης και της διάταξης των δυνάμεων μέχρι τη στιγμή που μιλάμε...


ΜΑΣ ΕΣΤΑΛΗ ΜΕ Ε-MAIL


1 σχόλιο:

  1. Όταν έρχεται ο κακός λογισμός, η μελαγχολική σκέψη, ο φόβος, ο πειρασμός να σε καταλάβει, μην πολεμάς μαζί τους να τα διώξεις.
    Άνοιξε τα χέρια σου στην Αγάπη του Χριστού και σε παίρνει στην αγκαλιά Του και χάνονται αυτά μόνα τους.

    Άγιος Πορφύριος

    ΑπάντησηΔιαγραφή