Τρίτη 28 Ιουνίου 2022

ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΟΥΝ ΗΔΗ; ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ...;

Ο ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΠΑΝΟΠΤΗΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ...! ΤΟ CDC ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΙΝΗΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΑΝ ΤΗΡΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΑΪΟΥ...
Άρθρο του Aaron Kheriaty
Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση


Το CDC χρησιμοποιεί δεδομένα παρακολούθησης τηλεφώνου για την παρακολούθηση σχολείων και εκκλησιών. Η CIA κατασκοπεύει επίσης Αμερικανούς, χωρίς δικαστική εποπτεία και χωρίς έγκριση του Κογκρέσου.

«Τα έγγραφα δείχνουν επίσης ότι αν και το CDC χρησιμοποίησε το COVID-19 ως πρόσχημα για να αγοράσει πρόσβαση στα δεδομένα πιο γρήγορα, σκόπευε να τα χρησιμοποιήσει για πιο γενικούς σκοπούς του CDC» 

- Την τελευταία δεκαετία εγκρίθηκαν μέτρα μαζικής παρακολούθησης στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Αυστραλία, την Ινδία, τη Σουηδία και άλλες χώρες. Να μην αναφέρουμε την επιτήρηση με δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης και αναγνώρισης προσώπου στην Κίνα...

Το Vice αποκάλυψε την ιστορία ότι τα δύο προηγούμενα χρόνια «Το CDC παρακολούθησε εκατομμύρια τηλέφωνα για να δει εάν οι Αμερικανοί ακολούθησαν τα υποχρεωτικά μέτρα και τα lockdowns κατά του COVID».

 Σύμφωνα με έγγραφα που έλαβε από το Motherboard, το CDC χρησιμοποίησε δεδομένα τοποθεσίας τηλεφώνου για την παρακολούθηση σχολείων και εκκλησιών και ήθελε να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα για εφαρμογές πέρα ​​από το covid: 

«Τα έγγραφα δείχνουν επίσης ότι αν και το CDC χρησιμοποίησε το COVID-19 ως πρόσχημα για να αγοράσει πρόσβαση στα δεδομένα πιο γρήγορα, σκόπευε να τα χρησιμοποιήσει για πιο γενικούς σκοπούς του CDC».

 Τα ανακτημένα έγγραφα του CDC, που χρονολογούνται από το 2021, αναφέρουν ότι τα δεδομένα «ήταν κρίσιμα για τις συνεχείς προσπάθειες ανταπόκρισης, όπως η ωριαία παρακολούθηση της δραστηριότητας σε ζώνες απαγόρευσης κυκλοφορίας ή οι λεπτομερείς αριθμοί επισκέψεων στα συμμετέχοντα φαρμακεία για παρακολούθηση εμβολίων».

Τα έγγραφα περιέχουν μια μακρά λίστα με αυτό που το CDC περιγράφει ως 21 διαφορετικές «πιθανές περιπτώσεις χρήσης CDC για δεδομένα». 

Αυτά περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, παρακολούθηση των απαγορεύσεων κυκλοφορίας, επισκέψεις από γείτονες, επισκέψεις σε εκκλησίες και άλλους χώρους λατρείας, επισκέψεις σχολείων και «εξέταση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας πολιτικής στη πολιτεία Ναβάχο».

 Άλλες περιπτώσεις χρήσης που αναφέρονται στα έγγραφα περιλαμβάνουν ζητήματα δημόσιας υγείας πέρα ​​από τον κορωνοϊό, όπως «σημεία ενδιαφέροντος έρευνας για σωματική δραστηριότητα και πρόληψη χρόνιων ασθενειών, όπως επισκέψεις σε πάρκα, γυμναστήρια ή επιχειρήσεις διαχείρισης βάρους» καθώς και «έκθεση σε ορισμένους τύπους κτιρίων , αστικές περιοχές και βία».

Αν και τα δεδομένα που αγόρασε το CDC από τον αμφιλεγόμενο μεσίτη, SafeGraph, συγκεντρώθηκαν και σχεδιάστηκαν για να δείχνουν τάσεις, «οι ερευνητές έχουν επανειλημμένα εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο τα δεδομένα τοποθεσίας μπορούν να αποανωνυμοποιηθούν και να χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση συγκεκριμένων ατόμων». 

Οι ερευνητές έχουν επανειλημμένα αποδείξει ότι είναι δυνατή η αποκάλυψη συγκεκριμένων χρηστών από αυτά τα συγκεντρωτικά σύνολα δεδομένων ανθρώπινης κινητικότητας. Μια ερευνητική ομάδα μελέτησε δεκαπέντε μήνες δεδομένων ανθρώπινης κινητικότητας για ενάμιση εκατομμύριο άτομα και δημοσίευσε τα αποτελέσματά τους στο Nature: Scientific Reports: 

«Σε ένα σύνολο δεδομένων όπου η τοποθεσία ενός ατόμου καθορίζεται ωριαία και με χωρική ανάλυση ίση με αυτή που δίνεται από τις κεραίες του φορέα [κινητού τηλεφώνου], τέσσερα χωροχρονικά σημεία είναι αρκετά για να προσδιορίσουν μοναδικά το 95% των ατόμων.»

 Συνέτριψαν τα ειδικά και χρονικά δεδομένα και παρόλα αυτά διαπίστωσαν ότι «ακόμα και τα χονδροειδή σύνολα δεδομένων παρέχουν λίγη ανωνυμία».

«Το SafeGraph προσφέρει δεδομένα επισκεπτών σε επίπεδο Ομάδας Απογραφής που επιτρέπουν εξαιρετικά ακριβείς πληροφορίες σχετικά με την ηλικία, το φύλο, τη φυλή, την ιδιότητα του πολίτη, το εισόδημα και άλλα», αναφέρει ένα από τα έγγραφα του CDC. 

Λόγω των αμφισβητούμενων πρακτικών του, το SafeGraph απαγορεύτηκε από το Google Play Store τον Ιούνιο του 2021, πράγμα που σήμαινε ότι όλοι οι προγραμματιστές εφαρμογών που χρησιμοποιούν τον κώδικα του SafeGraph έπρεπε να τον αφαιρέσουν από τις εφαρμογές τους. 

Η εταιρεία περιλαμβάνει μεταξύ των επενδυτών της τον πρώην επικεφαλής της σαουδαραβικής υπηρεσίας πληροφοριών. Εδώ πήγε το CDC για να λάβει τα δεδομένα παρακολούθησης, πληρώνοντας το SafeGraph 420.000 $ για πρόσβαση σε δεδομένα ενός έτους.

Πρόσφατα προέκυψαν επίσης στοιχεία ότι η CIA, όπως το Ισραήλ και ο Καναδάς, χρησιμοποιούν παρομοίως μη εξουσιοδοτημένη ψηφιακή παρακολούθηση για να κατασκοπεύουν Αμερικανούς. 

Αφού υποστήριξε τις εντολές εμβολίων το 2021, η ACLU ενδιαφερόταν ξανά για τις πολιτικές ελευθερίες το 2022. Εξέφρασαν ανησυχία όταν πρόσφατα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα αποκάλυψαν ότι η CIA διεξήγαγε κρυφά τεράστια προγράμματα παρακολούθησης που καταγράφουν ιδιωτικές πληροφορίες Αμερικανών.

Όπως η ισραηλινή υπηρεσία κατασκοπείας Shin Bet, η ομοσπονδιακή υπηρεσία πληροφοριών μας κατασκόπευε όχι ύποπτους τρομοκράτες αλλά απλούς Αμερικανούς, χωρίς δικαστική επίβλεψη και χωρίς έγκριση του Κογκρέσου, όπως σημείωσε η ACLU: «Αυτή η παρακολούθηση γίνεται χωρίς καμία έγκριση δικαστηρίου και με λίγες , εάν υπάρχουν, διασφαλίσεις που επιβλήθηκαν από το Κογκρέσο για την προστασία των πολιτικών μας ελευθεριών». 

Κατέληξαν στο συμπέρασμα: «Αυτές οι αναφορές εγείρουν σοβαρά ερωτήματα σχετικά με το ποιες πληροφορίες μας αντλεί μαζικά η CIA και πώς η υπηρεσία εκμεταλλεύεται αυτές τις πληροφορίες για να κατασκοπεύσει Αμερικανούς. Αυτή η παραβίαση της ιδιωτικής μας ζωής πρέπει να σταματήσει». Αν και η ACLU έφτασε λίγο αργά στο πάρτι, όπως λέει το παλιό πριόνι, κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Οι γερουσιαστές των ΗΠΑ, ο γερουσιαστής Ρον Γουάιντεν από το Όρεγκον, και ο Μάρτιν Χάινριχ από το Νέο Μεξικό, Δημοκρατικοί και μέλη της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας, ζήτησαν τον αποχαρακτηρισμό των σχετικών εγγράφων της CIA. 

Σε μια επιστολή της 13ης Απριλίου 2021, την οποία δημοσιοποίησαν, οι δύο γερουσιαστές εξέφρασαν την ανησυχία τους ότι το πρόγραμμα της CIA ήταν «εντελώς εκτός του θεσμικού πλαισίου που το Κογκρέσο και το κοινό πιστεύουν ότι διέπει αυτήν τη συλλογή [δεδομένων], και χωρίς κανένα δικαστικό, συνεδριακό ή ακόμη την εποπτεία του εκτελεστικού κλάδου που προέρχεται από τη συλλογή [Foreign Intelligence Surveillance Act-FISA]». 

Παρά τη σαφή πρόθεση του Κογκρέσου, με την υποστήριξη του αμερικανικού λαού, να περιορίσει τη συλλογή των ιδιωτικών αρχείων των Αμερικανών χωρίς ένταλμα, οι γερουσιαστές προειδοποιούν, «αυτά τα έγγραφα αποκαλύπτουν σοβαρά προβλήματα που σχετίζονται με έρευνες πίσω από την πόρτα χωρίς ένταλμα Αμερικανών, το ίδιο ζήτημα που έχει προκαλέσει δικομματική ανησυχία στην το πλαίσιο της FISA».

Υπάρχει ένα ευρύτερο νομικό πλαίσιο για αυτές τις εξωνομικές εξελίξεις στη μαζική επιτήρηση του άμαχου πληθυσμού. Από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας, τα δυτικά έθνη έχουν νομοθετικά κλιμακώσει τα ολοένα και πιο παρεμβατικά δίκτυα μαζικής παρακολούθησης (συχνά αναφέρεται με τον ευφημισμό «μαζική συλλογή»). 

Την τελευταία δεκαετία εγκρίθηκαν τέτοια μέτρα στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Αυστραλία, την Ινδία, τη Σουηδία και άλλες χώρες - για να μην αναφέρουμε την επιτήρηση με δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης και αναγνώρισης προσώπου και πύλης στην Κίνα, τεχνολογία που ο Xi εξάγει ήδη σε πρόθυμους απατεώνες καθεστώτα σε όλο τον κόσμο.

2 σχόλια:

 1. Ἡ προστασία τοῦ Θεοῦ ἀποδυναμώνει τοὺς πειρασμούς μας.

  Όσιος Αμφιλόχιος Μακρής της Ιεράς Νήσου Πάτμου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ (18.3) ΟΤΙ ΕΚ ΤΟΥ ΟΙΝΟΥ ΤΟΥ ΘΥΜΟΥ ΤΗΣ ΠΟΡΝΕΙΑΣ ΑΥΤΗΣ ΠΕΠΩΚΑΝ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΕΘΝΗ,ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΣΙΛΕΙΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΜΕΤ' ΑΥΤΗΣ ΕΠΟΡΝΕΥΣΑΝ


  https://newtube.app/user/IoannisKomninos/Omlbk3V

  Το μεγαλυτερο βίντεο με χιλιαδες καταγραφες της Γενοκτονιας απο το Γενετικο σκευασμα στον Ελληνικο Χωρο.

  Πανω απο 100 λεπτα διάρκεια
  Διαρκεια προβολης καθε μαρτυρίας :5 sec

  ΑπάντησηΔιαγραφή