Σάββατο 11 Ιουνίου 2022

ΟΙ ΑΝΕΚΑΘΕΝ ΜΥΘΟΠΛΑΣΤΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΖΟΟΛΟΓΙΑ ΣΑΝ ΜΥΘΟ...

 ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΙ...


Γράφει ο Ίων Μάγγος

Είδα το Jurassic World Dominion σήμερα για να φτιαχτώ πάλι (και με την πολιτική ορθότητα του) και να αρχίσω να βρίζω για τους ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥΣ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΥΣ (κάτι μεγάλες στρουθοκάμηλοι υπήρξανε μόνο).

Γνωρίζατε ότι δεν υπάρχουν δεινόσαυροι; Ότι οι δεινόσαυροι εφευρέθηκαν στα μέσα του 19ου αιώνα από τον περίεργο επιθεωρητή του Τμήματος Φυσικής Ιστορίας του Βρετανικού Μουσείου, Sir Richard Owen. 

Ότι η λέξη «δεινόσαυροι» δεν υπήρχε πριν από το έτος 1841, όταν δημιουργήθηκε από τα κυρίαρχα βρετανικά παράσιτα. 

Ότι ο Όουεν έφτιαξε τα πρώτα μοντέλα γλυπτών δεινοσαύρων ακριβώς στην ώρα τους για να τα λανσάρει το 1851 στη Μεγάλη Έκθεση των Έργων της Βιομηχανίας όλων των Εθνών στο Crystal Palace στο Λονδίνο. 

Αυτός ο Όουεν διορίστηκε από το αγγλικό στέμμα ως ιππότης του Τάγματος του Λουτρού ως βραβείο για την εφεύρεση των δεινοσαύρων. 

Ότι τα γλυπτά των δεινόσαυρων διαμορφώθηκαν σε μπετόν με τη βοήθεια του γλύπτη Benjamin Waterhouse Hawkins. Εκείνος ο Όουεν πρόσφερε δείπνο σε 21 επιστήμονες μέσα σε ένα από αυτά τα γλυπτά. 

Ότι ο Όουεν βάφτισε τη συλλογή των πλασμάτων του σε μπετόν Δεινοσαυρίας (από τα ελληνικά "δεινός" (τρομερός, ισχυρός) και "σαύρος" (ερπετά). 

Ότι ο Ρίτσαρντ Όουεν ήταν φοβισμένος και μισητός από τους συγχρόνους του. Ότι τον κατηγορούσαν για λογοκλοπή, αλαζονεία , φθόνος και ανεντιμότητα, και αποβλήθηκε από το Ζωολογικό Συμβούλιο της Βασιλικής Εταιρείας. 

Ότι επηρέασε τον Δαρβίνο να διατυπώσει την έννοια της «φυσικής επιλογής» και να εφεύρει τη θεωρία χωρίς καμία επιστημονική βάση ότι ο άνθρωπος εξελίχτηκε από το ψάρι και τον πίθηκο. 

Ότι ο Όουεν και ο Δαρβίνος ήταν δύο αποκρυφιστές τρελοί που ήταν βαθιά αφοσιωμένοι στην άρνηση της δημιουργίας του ανθρώπινου είδους. 

Ότι ένας καθηγητής της Οξφόρδης είπε, "Ο Όουεν είναι ένας γ@...νος ψεύτης, λέει ψέματα στον Θεό και μέσω της κακίας". Ότι δύο χρόνια αργότερα ο Βρετανός συγγραφέας Τσαρλς Ντίκενς ήταν συνυπεύθυνος γιατί εκλαΐκευσε τους δεινόσαυρους αναφέροντάς τους για πρώτη φορά στο μυθιστόρημά τους "Bleak House." 

Αυτή η "εξέλιξη" έγινε θρησκεία. Ότι οι δεινόσαυροι εφευρέθηκαν για να κάνουν την ανθρωπότητα να πιστέψει ότι οι πολιτισμοί εξελίχθηκαν εποχή που στην πραγματικότητα υποβαθμίστηκαν και οι άνθρωποι οπισθοδρόμησαν πολιτισμικά.

Γνωρίζατε ότι ο σερ Ρίτσαρντ Όουεν και ο Κάρολος Δαρβίνος ήταν το ίδιο άτομο και δύο από τα παιδιά του πέθαναν μυστηριωδώς;

Γνωρίζατε ότι υπάρχει κάτι σάπιο στο βασίλειο της Αλβιώνας, όπου αμφιλεγόμενες φιγούρες αποκαλούσαν τον εαυτό τους προβολείς του αιώνα ενώ διέπρατταν ειδεχθή εγκλήματα στα κελάρια του νησιού που η μεγαλύτερη επιθυμία τους ήταν να είναι μια Παγκόσμια Αυτοκρατορία με όλο το χρυσό, τη γη, τεχνολογία και ιδιότητες από τον προηγούμενο υψηλό πολιτισμό;. 

Ας σταματήσω για τι θα εκτραπώ πολύ με την ανθρώπινη ηλιθιότητα.

Ίων Μάγγος


ΜΑΣ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ

Ο Λ. ΑΠΟΣΚΙΤΗΣ



6 σχόλια:

  1. Κάπως έτσι λανσαρίστηκε και ο Άη Βασίλης, ο ΑΝΤΙ-Μέγας Βασίλειος. Άντε τώρα να τον βγάλεις από το μυαλό του κοσμάκη. Δε βγαίνει ούτε με τιρμπουσόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΑΝΤΙ-Χριστος δεν είναι απρόσεκτος και βιαστικός. Στέλνει πρώτα ομοιώματά του, όπως τον ΑΝΤΙ-Μέγα Βασίλειο της Coca Cola για να δει πώς θα αντιδράσει το πόπολο και όταν θεωρήσει ότι ήρθε το ... πλήρωμα του χρόνου θα λανσάρει και τον εαυτό του, αφού ήδη έχει προετοιμάσει το έδαφος για την "ανάγκη" μιας παγκόσμιας κυβέρνησης και μιας παγκόσμιας θρησκείας.

      Διαγραφή
  2. Προβάλλουν τους δεινόσαυρους που δεν υπήρξαν και εξαφανίζουν τους γίγαντες που υπήρξαν. Και όπου βρίσκονται τα οστά τους (μεταξύ άλλων και στο μετρό της Ομόνοιας, όταν έσκαβαν τότε οι εργάτες για την κατασκευή του) τα εξαφανίζουν απειλώντας τους αυτόπτες μάρτυρες να μη μιλήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπάρχουν φωτογραφίες στη φύση από ανασκαφή τεράστιων οστών δεινοσαύρων. Μην το καταντήσουμε σαν την επίπεδη γη!!! Έλεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. https://youtu.be/YuKR9_uA6cE

    Δηλαδή αυτός που έγραψε το άρθρο επισκέφθηκε το συγκεκριμένο χώρο και διαπίστωσε ότι αυτά δεν είναι οστά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έξω από το Κάλγκαρι της επαρχίας Αλμπερτας του Καναδά, όπου έχω ζήσει 15 χρόνια, υπάρχει τεράστιος χώρος όπου έχουν ανασκαφεί οστά πολλών δεινοσαύρων. Και δεν είναι ο μοναδικός στην Αλμπέρτα. Έχω επισκεφθεί τον χώρο και τις ανασκαφές πολλές φορές. Ας πάει ο αρθρογράφος εκεί να τά δεί. Έλεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή