Κυριακή 12 Ιουνίου 2022

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ;

ΤΟ ΝΑΤΟ (ΤΟΥΡΚΙΑ) ΑΠΕΙΛΕΙ ΚΥΠΡΟ, ΑΙΓΑΙΟ! 
ΚΥΠΡΟΣ ΑΝΤΙ ΚΡΙΜΑΙΑΣ; ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΝΤΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ;



Το ΝΑΤΟ (Τουρκία) απειλεί Κύπρο, Αιγαίο. Έβρος πιο ασφαλής, πιθανόν ο Νέος Ευφράτης, η κόκκινη γραμμή που χάραξαν οι ΗΠΑ. Από τη διχοτόμηση της Κύπρου στη διχοτόμηση του Αιγαίου;; Η Απάντηση της Δύσης: Κύπρος αντί Κριμαίας; Αποστρατιωτικοποίηση Αιγαίου αντί αποστρατιωτικοποίησης Ουκρανίας;

Το ΝΑΤΟ απαντά με το ίδιο νόμισμα στη Ρωσία. Μια ΝΑΤΟική χώρα και μάλιστα πρωτοκλασάτη η Τουρκία θα επιχειρήσει ν΄απαλλοτριώσει για λογαριασμό του ΝΑΤΟ μια μη ΝΑΤΟική που είναι η Κύπρος μια χώρα εγνωσμένης γεωπολιτικής θέσης που είχε μακρά παράδοση ως αδέσμευτη και που κάποια στιγμή έγινε ρώσικο οικονομικό κι εμπορικό προπύργιο και που σ΄ένα βαθμό με τον έναν ή τον άλλον τρόπο παραμένει ως και σήμερα μερικώς στη σφαίρα ρώσικης επιρροής και συμφερόντων. 

Οφθαλμός αντί οφθαλμού. Χτύπημα στην Κύπρο ισοδυναμεί με αποδυνάμωση στο ορθόδοξο τόξο που αποτελεί δυναμική στρατηγική του ρώσικου παράγοντα από τα Βαλκάνια ως και στη Μέση Ανατολή στη Συρία ή και στο Λίβανο ακόμη. π.χ Λάρνακα αντί Ταρτούς…

Η Γαλάζια πατρίδα κατά του απέραντου Γαλάζιου…

Από τη διχοτόμηση της Κύπρου στη διχοτόμηση του Αιγαίου;;

Το διαίρει και βασίλευε αλάνθαστο δυτικό δόγμα. Αυτή τη φορά δεν πρόκειται για βραχονησίδες δεν θα είναι Ίμια.. Η Τουρκία σαφώς διεκδικεί με μορφή τελεσίγραφου που εκπνέει νησιά μεγάλα νησιά του Αιγαίου κατά προτίμηση όσα είναι πλησιέστερα στις ακτές που ελέγχει π.χ Μυτιλήνη, Σάμος ίσως και Χίος.

Έβρος, πιθανόν ο Νέος Ευφράτης.

Ο Έβρος ενδεχομένως να σφραγίστηκε από αμερικάνικο παράγοντα με βάσεις και ενεργειακούς κόμβους συμφερόντων του κατ΄αντιστοιχία με την περιοχή που ελέγχουν οι Κούρδοι βόρεια του Ευφράτη στη Συρία και που οι Αμερικανοί την διασφάλισαν καθώς έθεσαν κόκκινη γραμμή το ποτάμι στο συριακό κράτος να μην διαβεί το Ρουβίκωνα. Εκεί είναι και το 90% των ενεργειακών κοιτασμάτων της Συρίας.

Ότι πιθανόν θα είναι η Θράκη πιο διασφαλισμένη διαφαίνεται και από το ότι τα εκεί χερσαία σύνορα σφραγίστηκαν με ταράτες για λαθρομετανάστευση με την Ευρώπη να δείχνει ενδιαφέρον ενώ το Αιγαίο αποδείχθηκε διάτρητο κι εκτεθειμένο. Και η επιχείρηση σφράγισμα Έβρου έγινε με επιτυχία ώστε να δικαιούνται στη συνέχεια οι ΗΠΑ να ”πάρουν” την Αλεξανδρούπολη.

Το απευκταίο προωθημένο σενάριο είναι μια πολυζωνική Ελλάδα σε συριακό μοντέλο τριχοτόμησης με Θράκη σε ΗΠΑ, Κύπρο 1-2 μεγάλα νησιά σε Τουρκία και το υπόλοιπο σε διαρκή εσωτερική αναταραχή… Ήδη οι ΗΠΑ πήραν μέρισμα….

Η Ελλάδα δεν διαθέτει μόνο αποθέματα φυσικού αερίου και πετρελαίου έχει κυρίως ανεξάντλητα και ανεξερεύνητα αποθέματα λαϊκής δύναμης οπότε όχι μόνο δεν θ΄αποδειχθεί εύκολος αντίπαλος, τουναντίον.

Από την άλλη αν η Τουρκία κάνει το απονενοημένο να βγει σε Αιγαίο αυτό ίσως να είναι η πιο μοιραία αυτοκαταστροφική κίνηση στην ιστορία της. Θα έχει δώσει το απαιτούμενο casus belli σε όποια υπερδύναμη έχει βλέψεις να τη βλάψει..Και σίγουρα είναι πάνω από δύο…




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου