Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

ΟΙ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΑΚΜΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟΝ ΜΕΓΙΣΤΟ ΣΤΡΑΤΗΛΑΤΗ!


Η ΣΥΡΙΑ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ 11Η ΙΟΥΝΙΟΥ, ΗΜΕΡΑ ΘΑΝΑΤΟΥ ΤΟΥ «ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ», ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ. ΕΜΕΙΣ;; 
ΒΙΝΤΕΟΜετάφραση εικόνας: Σήμερα τιμούμε την μνήμη του πατέρα του Ελληνιστικού Κόσμου, Αλεξάνδρου του Μέγα. 

Σύμφωνα με το Βαβυλωνιακό αστρονομικό ημερολόγιο, ο Αλέξανδρος, Βασιλεύς της Μακεδονίας και ηγέτης της Ελληνικής Συνστρατιάς, πέθανε μεταξύ του απογεύματος της 10ης Ιουνίου και του απογεύματος της 11ης Ιουνίου, το 323 π.Χ., μέσα στο παλάτι του Ναβουχοδονόσορος Β' στην Βαβυλώνα, σε ηλικία 32 ετών. 

Mόλις έμαθαν τα νέα, Έλληνες και Ασσύριοι θρήνησαν, οι Αχαιμενίδες ξύρισαν τα κεφάλια τους, η Σισύγαμβις, μητέρα τού Δαρείου Γ΄ της Περσίας, πράγματι αρνήθηκε να ξαναφάει και πέθανε μερικές μέρες αργότερα. 

Η ακριβής αιτία του θανάτου του, παραμένει ένα μυστήριο, παρόλο που πολυάριθμες εξηγήσεις έχουν προταθεί διά μέσου των αιώνων, περιλαμβανομένων ηπατική ανεπάρκεια, δηλητηριασμός, και τυφοειδής πυρετός.
Ποιοι είναι οι Greco-Syrian Nation (Χριστιανοί Ορθόδοξοι Άραβες με ελληνικό αίμα, εκ Λιβάνου και Συρίας), οι οποίοι απαιτούν από την διεθνή κοινότητα "να τούς αναγνωρίζουν ως Ρωμιούς"!
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ Ο ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΗΝ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ


Το 323 π.Χ. εκπνέει στην Βαβυλώνα, σε ηλικία 33 ετών, ο μέγιστος ηγέτης των αιώνων, το κεραύνιο δόρυ και ο φωτοβόλος πυρσός του Ελληνισμού, το θείο τέκνο του Διός, ο Μέγας στρατηλάτης και κοσμοκράτωρ ο Μέγιστος της οικουμένης Αλέξανδρος.

Ο Μέγιστος των Ελλήνων Αλέξανδρος εγεννήθη την 6ην ημέραν του Αττικού μηνός Εκατομβαιώνος, τον οποίον οι Μακεδόνες ονόμαζαν Λώον. Την ημέραν αυτήν οι σημερινοί μελετητές των ημερολογίων ταυτίζουν με την 20ην Ιουλίου.

Την 6ην του Λώου μηνός λοιπόν, ο Πλούταρχος στην βιογραφία του Αλεξάνδρου αναφέρει ότι εσημειώθησαν δύο γεγονότα. Το ένα γεγονός, λαμπερόν και υπέροχον δια τον κόσμον ολόκληρον, ήταν η γέννησις του Αλεξάνδρου και το δεύτερον, άκρως αντίθετον, αρνητικόν και αποτρόπαιον, ήταν ο εμπρησμός του Ναού της Εφεσίας Αρτέμιδος από τον Ηρόστρατον.

Η φύσις έδινε με το σημείον αυτό, σε όλο της το μεγαλείον, την αντίθεσιν η οποία χαρακτηρίζει τον κόσμον μας!

Ηρακλείδης απ' τόν πατέρα του, απ' τήν γενιά τού Κάρανου (απόγονος τού Ηρακλή) καί Αιακίδης απ' τήν μητέρα του, απ' τήν γενιά τού Νεοπτόλεμου (γυιού τού Αχιλλέα).
Οι γονείς του Φίλιππος καί Ολυμπιάδα μυήθηκαν μικροί στά Καβείρια μυστήρια στή Σαμοθράκη κι εκεί αλληλοερωτεύθηκαν.

Όταν ο Αλέξανδρος κατάφερε νά ιππεύσει τόν Βουκεφάλα, ενώ οι άλλοι δέν μπόρεσαν, ο Φίλιππος μέ δάκρυα χαράς τού είπε: " ώ παί, ζήτει σεαυτώ βασιλείαν ίσην, Μακεδονία γάρ σε ού χωρεί ".

Διακρινόταν επίσης ο Αλέξανδρος γιά τήν αγάπη του πρός τά βιβλία καί ιδιαίτερα τήν Ιλιάδα, τήν οποία είχε μονίμως κάτω απ' τό μαξιλάρι του.

Η προσφορά του στήν ανθρωπότητα είναι ανεκτίμητη. Καί μόνη η διάδοση αυτού τού καταπληκτικού μέσου επικοινωνίας, αλλά καί θείου εργαλείου ανάπτυξης νοητικών δυνατοτήτων, πού λέγεται "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ", αρκεί γιά νά αποδείξει κανείς τό μέγεθος τής προσφοράς του.


Η ΓΕΝΝΗΣΙΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Την ημέραν της γεννήσεως του Αλεξάνδρου, ο πατέρας του Φίλιππος μόλις είχε κυριεύσει την Ποτείδαιαν και οι αγγελιαφόροι του έφεραν τρείς ειδήσεις: Η πρώτη αφορούσε στην μεγάλην ήττα των Ιλλυριών από τον στρατηγόν του Παρμενίωνα. Η άλλη του κοινοποιούσε την νίκην στους Ολυμπιακούς αγώνες του δικού του αλόγου στο αγώνισμα της ιππασίας. Η τρίτη εξ αυτών του εδήλωνε την γέννησιν του υιού του Αλεξάνδρου.
Οι μάντεις εξήγησαν στον Φίλιππον ότι το παιδί το οποίον εγεννήθη θα ήταν αήττητο, διότι η γέννησίς του συνέπεσε με τρείς νίκες. Τα γεγονότα βεβαίως, τα οποία επηκολούθησαν, επαλήθευσαν την εξήγησίν των μάντεων και την χαράν του Φιλίππου. Επαλήθευσαν ακόμη και την ευνοϊκήν τύχην των λαών, τους οποίους ελευθέρωσε και εξεπολίτισεν ο Μέγιστος των Ελλήνων!!

20/7/2014
ΒΑΣΙΛΗΣ ΔΡΟΣΟΣ
(ΜΕΓΙΣΤΙΑΣ)

Το παρακάτω video το έφτιαξα για τους φίλους μου -αμφίστομος φάλαγξ (ταλος,ατλας)- που μένουν στην Γερμανια, παίρνοντας αποσπάσματα απο την άριστη ιστορικά ταινία του 1956, που δεν προβλήθηκε ποτέ στην ΕΡΤ! www.myspace.com/ amfistomosfalanx

1 σχόλιο:

  1. Eμείς κόψαμε διπλωματικές σχέσεις με την Συρία και δώσαμε το όνομα της πατρίδας και τη γλώσσα του στους στους Σλάβους ,όντες ελληνόφωνες κότες μασκοφορεμένες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή