Παρασκευή 24 Ιουνίου 2022

ΌΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΤΩΝ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΨΑΧΝΟΥΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΡΙΒΗ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΣΤΟΥΝ

ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ: ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΕΜΠΛΟΚΗ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 


Στο σημείο μηδέν, το χειρότερο τις τελευταίες δεκαετίες, έχουν περιέλθει στην παρούσα φάση οι σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας.

Και αυτό ως αποτέλεσμα της επιλογής της Αθήνας να σταθεί –έργω και λόγω– στο πλευρό της Ουκρανίας, εναρμονιζόμενη με τη στάση των χωρών της Δύσης.

Το ρήγμα που έχει προκληθεί στις διμερείς σχέσεις είναι βαθύ, βαθύτατο, θα απαιτηθούν δε επίπονες και μακράς διάρκειας προσπάθειες στο μέλλον (στη μετά Πούτιν εποχή) προκειμένου να γεφυρωθεί. 

Στη διεύρυνση του ρήγματος συνέβαλε με… αποφασιστικό τρόπο η, σε ορισμένες περιπτώσεις, επιθετική (προκλητική) τακτική που ακολούθησαν –ιδίως στις πρώτες εβδομάδες του πολέμου– οι επικεφαλής της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα. 

Δεν περιορίστηκαν στην υπεράσπιση των θέσεων της χώρας τους αλλά επιδόθηκαν σε μια πολεμική ρητορική έναντι της κυβέρνησης, των κομμάτων αλλά και των Μέσων Ενημέρωσης, φτάνοντας στο σημείο να προαναγγέλλουν ακόμη και… αντίποινα σε βάρος της Ελλάδας.

Στον απόηχο όλων των παραπάνω, όπως αποκαλύπτει ο Γ. Ζαφείρης στο paron.gr στα ενδότερα της κυβερνητικής παράταξης συζητείται έντονα τις τελευταίες ημέρες ένα άκρως… ανησυχητικό σενάριο. Το ενδεχόμενο εμπλοκής της Ρωσίας στις επερχόμενες εθνικές εκλογές! 

Πληροφορίες μάλιστα από κυβερνητικές αναφέρουν ότι η ανησυχία δεν είναι σε επίπεδο εικασιών αλλά εδράζεται σε στοιχεία και ενδείξεις. Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που η Μόσχα βρίσκεται αντιμέτωπη με τέτοιου είδους κατηγορίες.

Αυτό είχε συμβεί στις τελευταίες εκλογές στις ΗΠΑ, με τους επικριτές της να κάνουν λόγο για υβριδικό πόλεμο σε βάρος του Τζο Μπάι­ντεν και υπέρ του Ντ. Τραμπ. Α­ντίστοιχες κατηγορίες διατυπώθηκαν πιο πρόσφατα για εμπλο­κή στις γαλλικές εκλογές, σε βάρος του Εμ. Μακρόν.

Πέρα από τις επεμβάσεις που είναι πολύ πιθανόν να γίνουν μέσω διαδικτύου (χάκερ), σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κυβέρνηση εστιάζει την προσοχή της στον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσουν συγκεκριμένα κόμματα ή πολιτικές οργανώσεις που είναι σε ανοιχτή γραμμή με τη ρωσική πρεσβεία και έχουν σαφώς διαφοροποιηθεί από την επίσημη γραμμή της χώρας. 

Την ίδια στιγμή, υπάρχουν σωματεία, σύλλογοι κ.ά., κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, που, για διαφορετικούς λόγους καθένας από αυτούς, διατηρούν προνομιακές σχέσεις με τη Μόσχα ή επιχειρηματίες που έχουν στενές σχέσεις με το σύστημα Πούτιν.

Ο φόβος των κυβερνητικών είναι ότι παραμονές εκλογών, με οδηγία της Μόσχας, θα δοθεί σήμα για καταψήφιση της Νέας Δημοκρατίας ως… τιμωρία για τη στάση του Κυρ. Μητσοτάκη στον πόλεμο. 

Ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα φαντάζει περισσότερο πρόσφορο, καθώς όλες οι έρευνες έδειξαν ότι μια σημαντική μερίδα πολιτών (διψήφιο ποσοστό) δεν συμφωνεί με τη στάση της κυβέρνησης. 

Αντίθετα δείχνει να συμμερίζεται τις ανησυχίες του Βλ. Πούτιν για τα σχέδια του ΝΑΤΟ στην περιοχή και ως έναν βαθμό δικαιολογεί την απόφασή του να εισβάλει στην Ουκρανία! 

Το ενδεχόμενο εμπλοκής της Μόσχας στις ελληνικές εκλογές έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, συζητηθεί και σε κλειστές συσκέψεις υπό τον Κυρ. Μητσοτάκη.

Η εντολή είναι να ληφθούν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα, σε επίπεδο υπηρεσιών, τεχνικά και άλλα, προκειμένου να αποτραπεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ακόμη και στη μικρότερη κλίμακα. 

Σε παρασκηνιακό επίπεδο, θα γίνει προσπάθεια να αλλάξει το κλίμα στη Βόρεια Ελλάδα και να αποφευχθούν δυσάρεστες εκπλήξεις όταν ανοίξουν οι κάλπες.


ΠΗΓΗ3 σχόλια:

 1. ΠΟΛΥ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ,ΑΝΩΝΥΜΟ ΑΠΟ ΠΗΓΗ ΘΟΛΗ ΕΝ ΟΨΕΙ ΕΚΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
  ΑΝ Η ΨΗΦΟΣ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ,ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ.
  ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΑ ΓΙΔΙΑ ,ΞΥΠΝΑΤΕ ΚΑΙΓΟΜΑΣΤΕ .

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το υπάρχον σκηνικό (πολιτικό και μη) θα γκρεμιστεί με μια μείζονα πολιτειακή ανωμαλία την οποία επικαλείται ο εκ δεξιών εικονιζόμενος Γέροντας Ιωσήφ Βατοπεδινός και επιβεβαιώνει ο Άγιος Πορφύριος. Περισσότερο αναλυτικοί είναι ο Γ. Νεκτάριος Βιτάλης και η Γερόντισσα της Αττικής. Τα υπόλοιπα είναι σενάρια, που τρέφουν τη φαντασία και το σαρκικό φρόνημά μας που υποσυνείδητα επιθυμεί τη διαιώνιση της ανώμαλης κανονικότητας μας για να μη χάσει τις ανέσεις και τα υλικά κεκτημένα, αφού Πίστη δεν υπάρχει. Διότι αν υπήρχε, θα θεωρούσαμε ως δεδομένες τις Προρρήσεις των Αγίων και το μόνο με το οποίο θα ασχολούμασταν, θα ήταν το πώς θα εφαρμόζουμε σε όλα τα θέλημα του Πλάστη, ο οποίος παρακάμπτοντας τους Προφήτες έρχεται ο ίδιος σε τούτη εδώ τη γωνιά και επιβεβαιώνει την Παρουσία Του κάθε Κυριακή.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΟΥ ΠΑΝΙΚΟΥ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ... Η ΠΗΓΗ ΠΑΝΤΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή