Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022

Η ΚΥΡΙΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΘΑΝΑΤΟΥ...

BARBARA MARX HUBBARD: Η ΝΟΝΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑ-(ΑΠΑ)-ΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΘΕΤΙΚΗΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

ΒΙΝΤΕΟ


Γράφει o John  Klyczek
Μετάφραση: Απολλόδωρος

Η εκλιπούσα Barbara Hubbard, μια γκουρού της Νέας Εποχής που χρηματοδοτήθηκε από τον Ροκφέλερ, ήταν καθοριστικής σημασίας για την ανάπτυξη των ιδεών, των πεποιθήσεων και της τεχνολογίας που είναι απαραίτητες για την εμπορική προώθηση του μετα-(απα)-νθρωπισμού ως πνευματικής διαφώτισης.

Το 2016, τα Παγκόσμια Συμβούλια Μέλλοντος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) δημοσίευσαν ένα βίντεο με τίτλο: "8 προβλέψεις για τον κόσμο το 2030", το οποίο προέβλεπε περιβόητα μια τεχνοκρατική Νέα Τάξη Πραγμάτων στην οποία "δεν θα σας ανήκει τίποτα. 

Και θα είστε ευτυχισμένοι". Δεν χρειάζεται μεγάλη φαντασία για να αναλογιστεί κανείς πώς οι ολιγάρχες του WEF σχεδιάζουν να αναπτύξουν πολιτικές "βιώσιμης ανάπτυξης", οι οποίες θα μετρούν τα καταναλωτικά αγαθά σε μια παγκόσμια "οικονομία διαμοιρασμού" που απασχολεί παροδικούς εργαζόμενους "gig", οι οποίοι θα μετατραπούν σε άκληρους δουλοπάροικους υπό μια τεχνο-κοινοτική απόδοση της νεοφεουδαρχίας.

 Αλλά πώς θα επηρεάσουν οι παγκοσμιοποιητές τεχνοκράτες του WEF την εικονική τάξη των αγροτών ώστε να είναι ευτυχισμένοι με τη μόνιμη κατάσταση της ψηφιακής υποτέλειας;


Δείτε το βίντεο του WEF 👉 ε δ ώ:



Εισάγετε την γκουρού της Νέας Εποχής Barbara Marx Hubbard και την υποστήριξή της στην Παγκόσμια Πρωτοβουλία Συνοχής του Ινστιτούτου HeartMath [1][2], η οποία διαδίδει σε όλο τον πλανήτη τα φορητά είδη υπερανθρωπιστικής νευροανάδρασης με σκοπό τον ψηφιακό συγχρονισμό των συλλογικών καρδιακών ρυθμών και εγκεφαλικών κυμάτων της ανθρωπότητας σε ηλεκτρονικά επαγόμενες καταστάσεις συνθετικής πνευματικής ευδαιμονίας. 

Με τις ευλογίες της Hubbard, το παγκόσμιο δίκτυο νευροτεχνολογίας της HeartMath είναι έτοιμο να νανουρίσει τους πληβείους και τους προλετάριους σε ευτυχή συμμόρφωση με τη "Νέα Κανονικότητα" της τεχνο-φεουδαρχικής οικονομίας των "ενδιαφερομένων" της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης.

Σε αυτή την πρώτη δόση της σειράς μου για τις κληροδοτημένες συνεισφορές της Hubbard στη μετα-απα-νθρωπιστική θρησκεία και την τεχνοφασιστική οικονομία της νεοευγονικής Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης, θα ιστορικοποιήσω πώς οι φιλανθρωπίες Ροκφέλερ χρηματοδότησαν το Ίδρυμα Συνειδητής Εξέλιξης της Hubbard προκειμένου να μετατρέψουν ψηφιακά την ανθρωπότητα σε ένα νέο μετα-απα-νθρωπο είδος που βαφτίστηκε στο όνομα της τεχνολογικής-γνωστικής "Συνείδηση του Χριστού" [3]. 

Επιπλέον, θα αποκαλύψω πώς η Hubbard συνεργάστηκε με παγκοσμιοποιητές στην Παγκόσμια Επιχειρηματική Ακαδημία, κορπορατιστές στο Πανεπιστήμιο Singularity και Ευψυχιανούς ψυχολόγους του ανθρώπινου δυναμικού σε σχέση με το Ινστιτούτο Esalen, προκειμένου να καθιερωθεί ένας τεχνο-κοινοτικός πνευματισμός που λατρεύει την μετα-απα-νθρωπη εξέλιξη που ελέγχεται από τις εταιρείες Μεγάλης Τεχνολογίας οι οποίες κυριαρχούν στην οικονομία των ενδιαφερομένων μερών της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης [4]. 

Τέλος, θα καταγράψω πώς η Hubbard προώθησε την παγκοσμιοποίηση των υπερανθρωπιστικών φορητών συσκευών βιοανάδρασης του Ινστιτούτου HeartMath, οι οποίες μπορούν να υπνωτίσουν νευροτεχνολογικά το πρεκαριάτο σε εικονικές καταστάσεις ευτυχισμένης υποταγής στη "Νέα Κανονικότητα".

Στις επόμενες δόσεις αυτής της σειράς, θα αποκαλύψω πώς η υπερανθρωπιστική αποστολή της Hubbard να κατευθύνει τη "συνειδητή εξέλιξη" είναι εμποτισμένη με τον μαλθουσιανό-ευγονικό πληθυσμιακό έλεγχο. 

Επιπλέον, θα αποκαλύψω πώς οι υπεράνθρωποι σύμμαχοι της Hubbard από την Παγκόσμια Εταιρεία Μέλλοντος, το Κίνημα Ανθρώπινου Δυναμικού και το Ίδρυμα για τη Συνειδητή Εξέλιξη είναι μπλεγμένοι με δίκτυα φερόμενων παιδόφιλων και αιρέσεων σεξουαλικής κακοποίησης.


Όπου η Νέα Εποχή συναντά τη νέα Κανονικότητα

Από τότε που ανακοινώθηκε το κλείδωμα του COVID-19, υπήρξε μια πληθώρα προπαγανδιστικών εκστρατειών από κυβερνητικούς γραφειοκράτες, εταιρικούς ολιγάρχες και παγκοσμιοποιημένους τεχνοκράτες που έκαναν διαλέξεις για την ανάγκη προσαρμογής στη "Νέα Κανονικότητα".

 Πιθανότατα δεν ακούσατε ποτέ αυτό το σλόγκαν μετά το COVID μέχρι το 2020, αλλά η Hubbard προφήτευε την αυγή μιας Νέας Κανονικότητας τουλάχιστον από το 2008. 

Στην πραγματικότητα, η Hubbard προέβλεψε ότι το 2020 θα σηματοδοτούσε το κομβικό έτος της παγκόσμιας "μετατόπισης" προς τη Νέα Κανονικότητα, η οποία μετατρέπει τον κόσμο στη φουτουριστική "Singularity" που οραματίζεται ο Διευθυντής Μηχανικής της Google, Ray Kurzweil, ο οποίος είναι ιδρυτής του Singularity University, το οποίο είναι μια μετα-απα-νθρωπιστική δεξαμενή σκέψης όπου η Hubbard προωθούσε τα όνειρά της για την αξιοποίηση της "συνειδητής εξέλιξης" για τη δημιουργία ενός νέου υπεράνθρωπου είδους.


Στο βιβλίο της Hubbard, 52 κώδικες για τη συνειδητή εξέλιξη του εαυτού: A Process of Metamorphosis to Realize Our Full Potential Self, ο "Κώδικας 33" καλούσε τα ανθρώπινα όντα να "βγουν μπροστά ως ένας νέος κανόνας" προκειμένου να εξελιχθεί το ανθρώπινο είδος από "Homo sapiens sapiens σε Homo universalis" [5]. 

Αργότερα, το 2012, η Hubbard δημοσίευσε ένα άλλο βιβλίο, το Birth 2012 and Beyond: Η Μεγάλη Μετατόπιση της Ανθρωπότητας στην Εποχή της Συνειδητής Εξέλιξης. 

Σε μια ενότητα με τίτλο από το "2012 έως το 2020 και πέρα", η Hubbard διακήρυξε ότι: "[τ]α οκτώ χρόνια μετά τη Γέννηση [του 2012], που θα οδηγήσουν μέχρι το 2020, θα είναι κρίσιμα για την εφαρμογή των αλλαγών που είναι απαραίτητες για να αναπτυχθούμε απαλά στην επόμενη εποχή...εξελισσόμενοι σε πλήρως διαμορφωμένες εξελικτικές κοινότητες...σε όλο τον κόσμο, όπου κάθε άτομο μπορεί να μάθει να μεταμορφώνει τον εαυτό του και τον κόσμο μας" σε μια υπεράνθρωπη Νέα Τάξη Πραγμάτων [1].

Ακόμα και πριν από το 2008, για δεκαετίες, η Hubbard προέβλεπε τον ερχομό μιας νέας μετα-απα-νθρωπης εποχής, στην οποία η ανθρωπότητα θα συγχωνευτεί με την τεχνολογία μέσω της "συνειδητής εξέλιξης". 

Ως σταυροφόρος του Κινήματος του Ανθρώπινου Δυναμικού, η Hubbard δικτυώθηκε με ψυχολόγους στο Ινστιτούτο Esalen και με κορπορατιστές στο Πανεπιστήμιο Singularity για να ανοίξει το δρόμο για τη συλλογική συν-εξέλιξη της ανθρώπινης συνείδησης με τη "νοητική" συνείδηση του σύμπαντος μέσω των υπεράνθρωπων τεχνολογιών [6]. 

Με τη χρηματοδότηση της φιλανθρωπίας του Ροκφέλερ [3], η Hubbard ίδρυσε το Ίδρυμα για τη Συνειδητή Εξέλιξη, το οποίο προωθεί τη "συνεργιστική" πρόοδο της βιοτεχνολογίας, της νανοτεχνολογίας και της υπερυπολογιστικής τεχνητής νοημοσύνης (AI) που μπορούν να συγκλίνουν παγκοσμίως μέσω του "διαδικτύου των πραγμάτων" (IoT) και του "διαδικτύου των σωμάτων" (IoB), προκειμένου να δημιουργηθεί ένα νέο υπεράνθρωπο είδος. 

Για να βοηθήσει στην οικοδόμηση του συλλογικού κυβερνητικού νευρικού συστήματος ενός εξελισσόμενου υπερανθρώπινου υπεροργανισμού, η Hubbard προώθησε το Παγκόσμιο Δίκτυο Συνοχής του Ινστιτούτου HeartMath με φορητές τεχνολογίες νευροανάδρασης που διασυνδέουν τους ανθρώπινους βιορυθμούς μέσω smartphones σε ολόκληρο τον πλανήτη [1].

Στο βιβλίο του An Evolutionary Synthesis: An Evolutionary Synthesis: A New World View (Weaving Together a New Memetic Code for the Optimum Future for Humanity), το οποίο εκδόθηκε το 2008 από το Ίδρυμα για τη Συνειδητή Εξέλιξη, η Hubbard προέβλεψε πώς, "[από] την προοπτική του Εξελικτικού Υπερανθρωπισμού βλέπουμε μια πιθανή σύγκλιση της διευρυμένης συνείδησής μας με το τεχνολογικά βελτιωμένο σώμα/μυαλό μας ... ως το επόμενο στάδιο της εξέλιξής μας", όταν "θα υπάρξει μια κοσμική πολιτιστική σύγκλιση της ζωής μεταξύ της μετα-απα-νθρώπινης και τελικά της μετα-απα-νθρώπινης ζωής", συμπεριλαμβανομένης της "ζωής με βάση το πυρίτιο". 

Προμηνύοντας τη μετά-COVID Νέα Κανονικότητα του 2020, η Hubbard πρόσθεσε ότι, "[στον Εξελικτικό μετα-απα-νθρωπισμό ο Παγκόσμιος Άνθρωπος εμφανίζεται για πρώτη φορά σε αυτή τη Γη ως "νέα νόρμα": ως ένα άτομο που ενσαρκώνει τις πνευματικές, κοινωνικές και επιστημονικές/τεχνολογικές μας ικανότητες".




Καθώς η τεχνοφασιστική εκμετάλλευση των κλειδωμάτων COVID εκδηλώνει το θέμα του βιβλίου της Hubbard του 1993, Our Crisis Is a Birth [7], η κρίση του κοροναϊού γεννά μια τεχνοκρατική Νέα Κανονικότητα στην οποία η ανθρώπινη ζωή διαμεσολαβείται όλο και περισσότερο μέσω οθονών υπολογιστών και ψηφιακών ταυτοτήτων που είναι προετοιμασμένες να παρακολουθούνται και να εντοπίζονται από την IoT-IoB κυβερνητική. 

Ως εκ τούτου, φαίνεται ότι το σημείο καμπής του 2020 έχει ευθυγραμμιστεί με τις προβλέψεις του Χάμπαρντ για μια "Μεγάλη Μετατόπιση" προς τη "Γέννηση" μιας "Συνειδητής Εξέλιξης" στην οποία η ανθρωπότητα αρχίζει να "συνεργάζεται" με τις ψηφιακές τεχνολογίες υπολογιστών προκειμένου να "επαναπροσδιοριστεί" ως ένα νέο υπεράνθρωπο είδος cyborg.

Αν δεν σας αρέσει η ιδέα ότι η Μεγάλη Τεχνολογία θα σας μετατρέψει βιοτεχνολογικά σε ένα προϊόν ψηφιακού υπολογιστή, μην ανησυχείτε. 

Η παγκόσμια πρωτοβουλία HeartMath της Hubbard μπορεί να σας συνδέσει με wearables βιοανάδρασης που θα σας υπνωτίσουν ηλεκτρονικά σε κοπάζουσα υπακοή καθώς θα είστε τεχνο-ευγονικά κατασκευασμένοι σε ένα μετα-απα-νθρωπο υποχείριο που ευτυχώς δεν θα κατέχει τίποτα, ούτε καν το ίδιο του το σώμα, στη Νέα Κανονικότητα που είναι η τεχνοφασιστική Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση.



https://www3.weforum.org/docs/WEF_Accelerating_Digital_Inclusion_in_the_New_Normal_Report_2020.pdf


Για να είμαστε σίγουροι, το όραμα της Hubbard για το υπεράνθρωπο μέλλον δεν προέκυψε με μαγικό τρόπο κοιτάζοντας σε μια κρυστάλλινη σφαίρα. Αντίθετα, η Hubbard είχε στενή σχέση με πολλούς από τους υπερανθρωπιστές αρχιτέκτονες της τεχνοκρατικής Νέας Κανονικότητας, την οποία, εδώ και αρκετές δεκαετίες, σχεδίαζαν για το 2020.


Barbara Hubbard, "Συνείδηση Χριστού" και Κυβερνητική Μετα-απα-νθρωπότητα

Το όραμα της Hubbard για την υπερεξέλιξη μέσω ενός υπεροργανικού κυβερνο-νευρικού συστήματος εμπνεύστηκε από τις τεχνογνωστικές προφητείες του Pierre Teilhard de Chardin και την "επανάσταση της επιστήμης του σχεδιασμού" του R. Buckminster Fuller [8]. 

Ο Teilhard de Chardin ήταν ένας ευγονικός ιησουίτης ιερέας που κήρυττε ένα υπεργνωστικό ευαγγέλιο πνευματικής ή "νοητικής" εξέλιξης μέσω της αφύπνισης της παγκόσμιας συνείδησης μέσω της "νοόσφαιρας".

 Ο Fuller ήταν επιφανής φουτουριστής και νονός της επανάστασης της επιστήμης του σχεδιασμού, η οποία δημιούργησε πρωτότυπα "συνεργιστικά" μοντέλα εξελικτικής αρχιτεκτονικής, όπως ο γεωδαιτικός θόλος. 

Τόσο ο Teilhard de Chardin όσο και ο Fuller  δήλωναν την πίστη τους στην "Κοσμική Συνείδηση του Χριστού" της νοοσφαιρικής εξέλιξης, την οποία ο Hubbard εξίσου ειδωλοποιούσε ως το επίκεντρο της κυβερνητικής εξέλιξης της ανθρωπότητας σε μια υπερτεχνολογική συλλογικότητα.



Προηγούμενα συνέδρια IONS | noetic.org


Κατά τη διάρκεια ομιλίας της Hubbard το 2015 στα μέλη του Ινστιτούτου Νοητικών Επιστημών (IONS), εντόπισε την αφύπνιση της δικής της συνειδητής εξέλιξης στην ανάγνωση του "Φαινομένου του Ανθρώπου" του Teilhard de Chardin: "τη στιγμή που το διάβασα αυτό ... αφιέρωσα τον εαυτό μου στη νοόσφαιρα". 

Προερχόμενη από την έννοια του "νου" του προσωκρατικού φιλοσόφου Αναξαγόρα, που είναι ο πανταχού παρών "νους" του σύμπαντος, η νοόσφαιρα είναι, σύμφωνα με τον Teilhard de Chardin, η "εφαπτομενική ενέργεια" του σύμπαντος που εξελίσσεται μέσω της ανθρώπινης συνείδησης. 

Στην ομιλία της Χάμπαρντ στο Διεθνές Συνέδριο IONS το 2015, πονήθηκε πώς, μέσω των εφαπτόμενων ενεργειών της νοητικής εξέλιξης, "ο πλανήτης έχει αναπτύξει ένα νέο νευρικό σύστημα τα τελευταία 15 χρόνια. 

Και είναι το διαδίκτυο. Είναι το Facebook, είναι το Twitter, είναι 7 δισεκατομμύρια κινητά τηλέφωνα και συνεχίζει να μετράει. . . . Έχει δοθεί ένα τεράστιο νευρικό σύστημα και είναι ανοιχτό σε εμάς".

Εν συντομία, η Hubbard πίστευε ότι η νοοσφαιρική επέκταση της συνείδησης εξελίσσει το ανθρώπινο βιολογικό νευρικό σύστημα σε ένα εκτεταμένο τεχνολογικό δίκτυο έξυπνων κινητών τηλεφώνων που είναι διασυνδεδεμένα με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο διαδίκτυο. 

Με τη φαινομενική διακλάδωση των ανθρώπινων νευρικών συστημάτων συλλογικά μέσω κινητών τηλεφώνων μέσω δορυφορικών τηλεπικοινωνιών, τα διαδικτυακά κοινωνικά δίκτυα κατασκευάζουν, σύμφωνα με τον Χάμπαρντ, εξελικτικά σκαλοπάτια προς ένα μετα-απα-νθρωπο ζενίθ, στο οποίο οι διεπαφές εγκεφάλου-υπολογιστή και τα νανοτεχνολογικά εμφυτεύματα θα ενώσουν την ανθρώπινη συνείδηση με την κοσμική συνείδηση της νοόσφαιρας συγχωνεύοντας την οργανική βιολογική νοημοσύνη με την υψηλής τεχνολογίας τεχνητή νοημοσύνη.

Στο βιβλίο της του 2001, Emergence: The Shift from Ego to Essence (10 Steps to the Universal Human), η Hubbard ανέφερε πώς η "νοόσφαιρα" του Teilhard de Chardin είναι "αυτό που θα μπορούσαμε να ονομάσουμε "το σκεπτόμενο στρώμα της Γης" ή η σφαίρα του νου. 

Σκεφτείτε αυτή τη νοόσφαιρα ως έναν αόρατο, αλλά πανταχού παρόντα, υπεροργανισμό. Εδώ ζει ο καθένας από εμάς, όπως ζουν τα δικά μας κύτταρα μέσα στο σώμα μας. 

Η νοόσφαιρα αποτελείται από τις συλλογικές μας συνειδήσεις . . . καθώς και από τη νοημοσύνη που δημιουργεί τα εκτεταμένα σώματά μας με τη μορφή της ταχύτατα αναπτυσσόμενης τεχνολογίας", συμπεριλαμβανομένου του "Διαδικτύου", της "βιοτεχνολογίας" και της "νανοτεχνολογίας" [9].

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της το 2017, με τίτλο "Αφυπνίζοντας το νέο είδος μέσα σας", στη Σύνοδο Κορυφής του Global Purpose Movement στο Σαν Φρανσίσκο, η Hubbard δήλωσε ότι η νοόσφαιρα του Teilhard de Chardin "είναι τώρα το διαδικτυακό νευρικό σύστημα του πλανήτη" και "είμαστε αρκετοί τώρα για να αφυπνίσουμε το πλανητικό νευρικό μας σύστημα" μέσω της "υψηλής τεχνολογίας . . . της τεχνητής νοημοσύνης, της κβαντικής πληροφορικής, της ρομποτικής, της γενετικής, όλα αυτά . . . που είναι οι δυνάμεις των μυθολογικών μας θεών".


Συνοπτικά, η Hubbard πίστευε ότι, με την αξιοποίηση της βιοτεχνολογίας και της ρομποτικής νανοτεχνολογίας, τα γενετικά τροποποιημένα ανθρώπινα σώματα μπορούν να συγχωνευθούν με την κβαντική Τεχνητή Νοημοσύνη, η οποία θα εξελίξει τα ανθρώπινα όντα σε μετα-απα-νθρωπα cyborgs που θα μπορούν να επιτύχουν τη θεότητα καλώντας τη συλλογική συνείδηση της νοόσφαιρας μέσω του "διαδικτύου των πραγμάτων" (IoT) και του "διαδικτύου των σωμάτων" (IoB).

Αντιστρέφοντας το βιβλικό ευαγγέλιο για το πώς ο Θεός ταπεινώθηκε για να κατέβει από τον ουρανό και να ενσαρκωθεί στο ανθρώπινο σώμα του Ιησού Χριστού, η Hubbard κήρυξε το μετα-γνωστικό ευαγγέλιο του Teilhard de Chardin για το πώς οι άνθρωποι πρέπει να εξυψωθούν ως θεοί εξελισσόμενοι τεχνολογικά σε υπερανθρώπινα υβρίδια μηχανών ικανά να ανέλθουν στη "Συνείδηση του Χριστού" της νοόσφαιρας. 


Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στο IONS, η Χάμπαρντ μετέφερε πώς ο Teilhard de Chardin προφήτευσε ότι, "[όταν] η σφαίρα του νου . . αποκτήσει τα συλλογικά της μάτια, θα βιώσουμε ... τη "Χριστοποίηση" της Γης".


Σύμφωνα με την Hubbard , τα "συλλογικά μάτια" της "σφαίρας του νου", ή της νοόσφαιρας, ανοίγουν μέσω του παγκόσμιου ιστού των κοινωνικών μέσων του διαδικτύου. Στο όραμα της Hubbard για το μέλλον, αυτά τα ψηφιακά κοινωνικά δίκτυα θα εξαπλωθούν σε όλο τον πλανήτη και θα διαποτίσουν τον πλανήτη μέσω αυτού που ο R. Buckminster Fuller ονόμασε επανάσταση της επιστήμης του σχεδιασμού. 


Στην τελική εξίσωση, η εμπνευσμένη από τον Φούλερ τεχνοτρονική επανάσταση του Χάμπαρντ θα κορυφωθεί σε έναν νοητικό σύνδεσμο δορυφορικών τηλεπικοινωνιών και κινητών υπολογιστικών συσκευών που θα εξελιχθεί συνειδητά σε μια μετα-απα-νθρωπη IoT-IoB Singularity, με αποτέλεσμα τη λεγόμενη "Χριστοποίηση" της Γης, η οποία θα χρίσει το συλλογικό ανθρώπινο είδος ως θεό στη Γη.

Αυτό το τεχνολογικό-γνωστικιστικό ευαγγέλιο της Συνείδησης του Χριστού κηρύχθηκε επίσης από τον Fuller, ο οποίος πίστευε ότι η επανάσταση της επιστήμης του σχεδιασμού θα αξιοποιούσε τις προόδους της επιστήμης και της βιομηχανίας για να εισάγει τεχνοκρατικά έναν ουτοπικό παράδεισο στη Γη.

Όπως η Hubbard και ο Teilhard de Chardin, ο Φούλερ οραματιζόταν ότι, μέσω της επανάστασης της επιστήμης του σχεδιασμού, ο "παγκόσμιος νους" ή η κοσμική συνείδηση του Χριστού θα εξελισσόταν μέσω της υπερανθρωπιστικής "συνέργειας" της ανθρώπινης νοημοσύνης και της τεχνολογικής προόδου. 

Στο βιβλίο Synergetics: Explorations in the Geometry of Thinking, ο Fuller υποστήριξε ότι "το Σύμπαν είναι τεχνολογία" και ότι, στην αναδυόμενη εποχή της νέας εποχής, η επανάσταση της επιστήμης του σχεδιασμού θα συγχωνεύσει τεχνοκρατικά τη συνείδηση του Χριστού της νοόσφαιρας με την ανθρώπινη συνείδηση της βιόσφαιρας, με αποτέλεσμα μια κοσμική-τρανσουμανιστική μοναδικότητα που θα φέρει τον παράδεισο στη Γη.




Buckminster Fuller | Esalen Archive


Βρίσκοντας στο πρόσωπο της Hubbard μια σύντροφο, ο Φούλερ τη δάφνησε ως κληρονόμο του φουτουριστικού του οράματος της "χριστοποιημένης" τεχνοκρατικής εξέλιξης μέσω της επανάστασης της επιστήμης του σχεδιασμού. Στο βιβλίο του Χάμπαρντ του 2015, 

Η εξελικτική διαθήκη της συν-δημιουργίας: The Promise Will Be Kept, κατέγραψε πώς ο Φούλερ δήλωσε: "[σ]υμφωνώ ότι η Μπάρμπαρα Μαρξ Χάμπαρντ -η οποία βοήθησε να εισαχθεί η έννοια του φουτουρισμού στην κοινωνία- είναι ο καλύτερα ενημερωμένος άνθρωπος που ζει σήμερα σχετικά με τον φουτουρισμό και τα προγνωστικά που έχει παράγει" [3]. 

Με μεγάλη υπερηφάνεια, η Hubbard ανέλαβε τον μανδύα του Φούλερ και μετέφερε τη δάδα για την τεχνοχριστιανική επανάσταση της επιστήμης του σχεδιασμού.

Στην ομιλία της με τίτλο "Πώς ετοιμαζόμαστε για το 2012: Ένα όραμα για την ανθρωπότητα" η οποία εκφωνήθηκε κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου των Προφητών - 2012 Tipping Point στο Πανεπιστήμιο Simon Fraser στο Βανκούβερ του Καναδά, η Hubbard αφηγήθηκε μια ιστορία για το πώς τόσο η ίδια όσο και ο Φούλερ είχαν εμπειρίες "Συνείδησης του Χριστού" που έφεραν κοντά τα εσωτεριστικά τους ταξίδια προς τη συνειδητή εξέλιξη της υψηλής τεχνολογίας:

"Η εμπειρία Χριστού του Μπάκι ήταν ότι περπατούσε στους δρόμους του Σικάγο- ... είδε ένα φως- τον σήκωσε το φως και άκουσε τα λόγια: "Μπάκι, είσαι ο πρώτος μίνι Χριστός στη Γη και αυτό που βεβαιώνεις είναι αλήθεια"". 

Ο Φούλερ της αποκάλυψε αυτό το όραμα σε μια περίπτωση που η Hubbard μοιράστηκε μαζί του τη δική της "εμπειρία του Χριστού". Η Hubbard εξηγεί ότι, "μια μέρα, είχα γράψει αυτό το βιβλίο για την Καινή Διαθήκη ενός εξελικτικού Χριστού. 

Ο Μπάκι ζήτησε να με δει μόνος του. Με αγκάλιασε... και μου είπε: "Αγάπη μου, είχα την ίδια εμπειρία". Και έβαλε τον κρόταφό του πάνω στον δικό μου, και νιώθω ότι μου έκανε ηλεκτροσόκ με την επανάσταση της επιστήμης του σχεδιασμού".


Εν ολίγοις, τόσο η Hubbard όσο και ο Φούλερ ομολόγησαν την πίστη τους στη νοοσφαιρική Χριστιανική Συνείδηση, και η Hubbard πίστευε ότι η κοινή της "εμπειρία Χριστού" με τον Φούλερ μετέτρεψε νοερά την επαναστατική επιστημονική αποστολή του "σχεδιασμού" στη δική της συνειδητή εξέλιξη.

Μεταφέροντας το μήνυμα της επανάστασης της επιστήμης του σχεδιασμού του Φούλερ, η Hubbard παρέφρασε ένα απόσπασμα από την Ουτοπία ή λήθη του στο βιβλίο της "Η Αποκάλυψη" του 1995: Ένα μήνυμα ελπίδας για τη νέα χιλιετία.

Σε μια ενότητα με τίτλο "Το ταξίδι", η Hubbard μετέφερε την ουτοπική πρόβλεψη του Φούλερ για το πώς η μεταφυσική ή νοητική συνείδηση της "συμπαντικής νοημοσύνης" εξελίσσεται κοσμικά παράλληλα με τη συλλογική-συνειδητή εξέλιξη της ανθρώπινης νοημοσύνης μέσω της υπεράνθρωπης τεχνολογικής εξέλιξης της επανάστασης της επιστήμης του σχεδιασμού:

"[τ]ο σύμπαν ... οικοδομείται προς ακόμη υψηλότερη τάξη, επειδή αυξάνεται η νοημοσύνη του - μέσα απο εμάς!

Η νοημοσύνη, διακήρυξε ο Fuller, δεν είναι φυσική, είναι μεταφυσική.... Η τεχνολογία μας γίνεται εφήμερη, μικροσκοπική και αισθητική, όπως οι τεχνολογίες της φύσης: η φωτοσύνθεση, το DNA, ο ανθρώπινος εγκέφαλος. 

Έχουμε τώρα την τεχνολογία, τους πόρους και την τεχνογνωσία, είπε ο Fuller, για να κάνουμε από αυτόν τον κόσμο μια 100% φυσική επιτυχία. . .

Η αυξανόμενη αιχμή της τεχνολογίας μας δίνει τη δύναμη να μεταμορφώσουμε τους εαυτούς μας καθώς και τον κόσμο μας. . . 
Ο κάθε άνθρωπος έχει τεράστιες ανεκμετάλλευτες δυνατότητες.
Ο πλανήτης εξελίσσεται προς ένα κβαντικό άλμα, όπου όλα τα μέλη του θα βιώσουν τον εαυτό τους ως μέρος ενός σώματος. 

Έχουμε την ικανότητα να ξεπεράσουμε τη φυσική έλλειψη, ακόμα και να αλλάξουμε τη φυσική μας φύση - τα συστήματα σώματος/μυαλού μας. Αυτοί οι μεγάλοι εξελικτικοί στόχοι είναι το νόημα της δύναμης".

Μπάρμπαρα Μαρξ Χάμπαρντ, Η Αποκάλυψη: Ένα μήνυμα ελπίδας για τη νέα χιλιετία (Mill Valley, CA: Nataraj Publishing, 1995).

Διατυπωμένη διαφορετικά, η Hubbard προώθησε την τοποθέτηση του Φούλερ για το πώς, καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται, θα γίνεται όλο και πιο "εφήμερη" μέχρι να συμπυκνωθεί τόσο πολύ ώστε να μπορεί να συγχωνευτεί με την ανθρώπινη βιολογία. 

Με τη σειρά της, αυτή η εφήμερη συγχώνευση της βιολογίας και της τεχνολογίας, σύμφωνα με τον Χάμπαρντ, θα μετασχηματίσει τα "συστήματα σώματος/ψυχής" συγχωνεύοντάς τα με την ψηφιακή υποδομή της παγκόσμιας οικονομίας.

Για να τα βάλουμε όλα μαζί, η Hubbard ήταν ένας ευαγγελιστής της συνειδητής υπερανθρωπιστικής εξέλιξης μέσω της παγκοσμιοποίησης ενός συλλογικού κυβερνητικού νευρικού συστήματος που θα ζωογονηθεί από την τεχνοβιομηχανική επανάσταση της επιστήμης του συνεργατικού σχεδιασμού του Φούλερ και τη νοοσφαιρική αφύπνιση της Κοσμικής Συνείδησης του Χριστού του Ζιλχάρ ντε Σαρντέν.

Ο "αγαπημένος προστάτης" της Hubbard : Laurence Rockefeller

Για να προετοιμάσει την τεχνολογική-νοητική μετεξέλιξη του συμπαντικού νου του Χριστού, τον οποίο εξιδανίκευαν ο Fuller και ο Teilhard de Chardin, ο Hubbard ίδρυσε το Ίδρυμα για τη Συνειδητή Εξέλιξη, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από τον Laurence Rockefeller [3]. Αδελφός των John D. Rockefeller III, David Rockefeller, Nelson Rockefeller και Winthrop Rockefeller, ο Laurence ήταν πρόεδρος και ιδρυτικός διαχειριστής του Rockefeller Brothers Fund, το οποίο είναι ένα εταιρικό φιλανθρωπικό ίδρυμα που χρηματοδοτεί κοινωνικές "επενδύσεις αντίκτυπου" στη "βιοτεχνολογία" και την "ψηφιακή τεχνολογία". Αυτά, φυσικά, είναι βασικά δομικά στοιχεία της μήτρας IoT-IoB που βρίσκεται στο επίκεντρο των υπεράνθρωπων ονείρων της Hubbard για συλλογική συνειδητή εξέλιξη. Η Laurence χρηματοδότησε επίσης εσωτεριστικές μελέτες για τη Γνωστική Συνείδηση του Χριστού και τη νοητική παραψυχολογία.



Σχετικά με εμάς | Rockefeller Brothers Fund, Πηγή: rbf.org


Στο προοίμιο της Εξελικτικής Διαθήκης της Συν-δημιουργίας, η οποία αφιερώθηκε στον Λόρενς Ροκφέλερ, η Hubbard εγκωμιάζει το πώς εκείνος συνέβαλε καθοριστικά στην ίδρυση του Ιδρύματος για τη Συνειδητή Εξέλιξη: "[μ]ε μεγάλη ευγνωμοσύνη αφιερώνω την Εξελικτική Διαθήκη: [sic] The Promise Will Be Kept to Lawrence [sic] Rockefeller, ο οποίος αναγνώρισε τον σκοπό της να βοηθήσει "να αναδείξει τον Χριστό του 21ου αιώνα" και με υποστήριξε στη δημιουργία του Ιδρύματος για τη Συνειδητή Εξέλιξη για να το προωθήσω στον κόσμο" [3].



Barbara Marx Hubbard | Η εξελικτική διαθήκη της συν-δημιουργίας: Η υπόσχεση θα τηρηθεί

Σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπο του Ιδρύματος για τη Συνειδητή Εξέλιξη, αυτό το αφορολόγητο ίδρυμα που χρηματοδοτείται από τον Ροκφέλερ προωθεί τη "συνεργιστική" μετα-απα-νθρώπινη εξέλιξη που καθοδηγείται από "[τ]ην έλευση ριζοσπαστικών εξελικτικών τεχνολογιών όπως η βιοτεχνολογία, η νανοτεχνολογία, η κβαντική πληροφορική, η εξερεύνηση του διαστήματος κ.λπ. 

[Τ]α εργαλεία υπάρχουν για να μεταμορφώσουμε τους εαυτούς μας, τα σώματά μας και τον κόσμο μας. Μπορούμε και στην πραγματικότητα κινούμαστε πέρα από την ανθρώπινη κατάσταση του πλάσματος προς ένα νέο είδος, μια οικουμενική ανθρωπότητα, ικανή να συν-εξελιχθεί με τη φύση". 

Με άλλα λόγια, τροφοδοτούμενο με χρήματα του Ροκφέλερ, το Ίδρυμα για τη Συνειδητή Εξέλιξη υποστηρίζει ότι η ανθρωπότητα πρέπει να συγχωνευτεί με τη βιοτεχνολογία και τους κβαντικούς υπολογιστές νανοτεχνολογίας, προκειμένου να εξελιχθεί η ανθρωπότητα σε ένα νέο μετα-απα-νθρωπο είδος, το οποίο η Hubbard έχει ονομάσει “Homo Universalis.”



Home | Ίδρυμα για τη Συνειδητή Εξέλιξη https://www.barbaramarxhubbard.com/


Ο Ροκφέλερ όχι μόνο παρείχε τη βασική χρηματοδότηση για το Ίδρυμα για τη Συνειδητή Εξέλιξη της Hubbard , αλλά χρηματοδότησε επίσης πολλές από τις βιομηχανίες υψηλής τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένης της βιοτεχνολογίας, της νανοτεχνολογίας και των κβαντικών υπολογιστών, τις οποίες το Ίδρυμα για τη Συνειδητή Εξέλιξη θεωρεί ως οχήματα για τη "συνειδητή" υπεράνθρωπη εξέλιξη.


Το 1946, ο Laurence Rockefeller και τα αδέλφια του, David, Nelson, Winthrop και John D. III, ίδρυσαν μια από τις πρώτες εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων, την Rockefeller Brothers Inc. που σήμερα είναι γνωστή ως Venrock. Ο Laurence ξεκίνησε τα εγχειρήματα της Venrock επενδύοντας σε εταιρείες της Silicon Valley, όπως η Intel και η Apple. Στην πραγματικότητα, η Venrock "κατείχε θέση στο διοικητικό συμβούλιο της Apple για σχεδόν 20 χρόνια".


Άλλα εγχειρήματα της Venrock σε βιομηχανίες της Μεγάλης Τεχνολογίας περιλαμβάνουν επενδύσεις σε εταιρείες διαδικτυακής συμπεριφορικής διαφήμισης, όπως η AppNexus και η DoubleClick, η τελευταία εκ των οποίων ανήκει πλέον στην  Google. Φυσικά, οι αναλύσεις συμπεριφορικής διαφήμισης βρίσκονται στον πυρήνα των αλγορίθμων εξόρυξης δεδομένων που τροφοδοτούν αυτό που ο Hubbard ανέφερε ως τα συλλογικά κυβερνητικά νευρικά συστήματα των δικτύων κοινωνικής δικτύωσης.


Εν τω μεταξύ, η Venrock έχει επίσης χρηματοδοτήσει αρκετές εταιρείες βιοτεχνολογίας, βιοφαρμακευτικές επιχειρήσεις, εταιρείες γονιδιακής αλληλουχίας και επιχειρήσεις γενετικής τροποποίησης, συμπεριλαμβανομένων των  Abbott Laboratories; Unity Biotechnology; Element Biosciences; REGENXBIO; 10X Genomics; Targeted Genetics; the Genetics Institute; Centocor, η οποία ανήκει στην Johnson & Johnson; η Adnexus Therapeutics, η οποία ανήκει στην Bristol-Myers Squibb; η Idun Pharmaceuticals, η οποία ανήκει στην  Pfizer- και η  Sirna Therapeutics, μια νεοσύστατη επιχείρηση τεχνολογίας "παρεμβολής RNA (RNAi)" που αποκτήθηκε από τη  Merck.


Επιπλέον, η Venrock έχει χρηματοδοτήσει εταιρείες κβαντικής πληροφορικής, συμπεριλαμβανομένης της Atom Computing, και εταιρείες νανοτεχνολογίας, όπως η Nanosys. Επιπλέον, η Venrock έχει επενδύσει σε startups blockchain, συμπεριλαμβανομένων των  Dapper και Flow.




Σχετικά | Venrock


Συνοψίζοντας, ο Laurence Rockefeller χρηματοδότησε την ανάπτυξη ενός συμπλέγματος υπερανθρωπιστικών τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένων των Big Data του διαδικτύου, της βιοτεχνολογίας και της νανοτεχνολογίας, ενώ ταυτόχρονα προπαγάνδιζε την υπερεξελικτική ιδεολογία της Hubbard χρηματοδοτώντας το Ίδρυμά της για τη συνειδητή εξέλιξη. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χρηματοδότηση του τρανσουμανισμού από την Laurence, που είναι ουσιαστικά μια hi-tech απόδοση της ευγονικής μηχανικής, έχει τις ρίζες της στη μακρά ιστορία της οικογένειας Ροκφέλερ στη χρηματοδότηση παλαιότερων εκδοχών της ευγονικής, όπως τα αμερικανικά προγράμματα ευγονικής στο  Cold Spring Harbor Laboratory και τα ευγονικά προγράμματα στα Ινστιτούτα Kaiser Wilhelm της ναζιστικής Γερμανίας.

Εκτός από τη χρηματοδότηση των υπερανθρωπιστικών τεχνολογιών και των υπερεξελικτικών θεωριών που υποστήριζε η Hubbard, η Λόρενς υποστήριξε επίσης τη νοητική πνευματικότητα της Hubbard, υποστηρίζοντας τον ευαγγελισμό της Νέας Εποχής. 

Αυτό γινόταν με επιχορηγήσεις από το Ταμείο του για την Ενίσχυση του Ανθρώπινου Πνεύματος. Στην ενότητα "Ευχαριστίες" του Βιβλίου της Συν-δημιουργίας, η Hubbard υπογράμμισε πώς "[η] έκδοση αυτού του βιβλίου και το σχετικό πρόγραμμα προβολής του κατέστη δυνατή χάρη σε μια γενναιόδωρη επιχορήγηση από το Ταμείο του Λόρενς Ροκφέλερ για την Ενίσχυση του Ανθρώπινου Πνεύματος" [7]. 

Στη διευρυμένη έκδοση αυτού του βιβλίου, η οποία φέρει τον τίτλο Η Αποκάλυψη: Ένα μήνυμα ελπίδας για τη νέα χιλιετία, ο Χάμπαρντ αντέγραψε την ίδια αναγνώριση για το πώς ο Ροκφέλερ χρηματοδότησε την έκδοση [9].

Παρομοίως, ο Ροκφέλερ προώθησε επίσης τον νοητικό μυστικισμό χρηματοδοτώντας το πρόγραμμα Princeton Engineering Anomalies Research (PEAR), το οποίο μελετούσε παραψυχολογικά φαινόμενα, συμπεριλαμβανομένης της ψυχοκίνησης και της τηλεπισκόπησης. 

Το PEAR εγκαινίασε το  Global Consciousness Project, το οποίο είναι δορυφόρος του Ινστιτούτου Νοητικών Επιστημών, όπου η Hubbard , η οποία υποστήριξε το IONS στο βιβλίο της, Birth 2012 and Beyond [1], εξέφρασε την πίστη της στην τεχνολογική-νοοσφαιρική εξέλιξη μέσω των συλλογικών-συνειδητών κυβερνο-νευρικών συστημάτων που κατέστησαν δυνατά τα διαδικτυακά κοινωνικά δίκτυα. 

Το πρόγραμμα PEAR έχει πλέον αναδιαρθρωθεί ως τα Διεθνή Εργαστήρια Έρευνας της Συνείδησης (International Consciousness Research Laboratories).


Ιστορία | ICRL

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ροκφέλερ παρείχε επίσης τη χρηματοδότηση για τα γνωστικά βιβλία του Roger A. Weir’ σχετικά με μια μυστική σχέση μεταξύ του Ιησού Χριστού και της Μαρίας Μαγδαληνής. 

Η γνωστικιστική ερμηνεία της ζωής του Ιησού από τον Weir ταίριαζε με τη σύνθεση της Νέας Εποχής του ερμητισμού, του ανατολικού μυστικισμού, της κοσμικής εξέλιξης και της εσωτερικής συνείδησης. 

Για παράδειγμα, απηχώντας τον Γνωστικισμό της "Συνείδησης του Χριστού" των Hubbard, Φούλερ και Teilhard de Chardin, ο Weir δίδαξε τα ακόλουθα μαθήματα Νέας Εποχής στην αίθουσα συνεδριάσεων του βιβλιοπωλείου Bodhi Tree στο Δυτικό Χόλιγουντ της Καλιφόρνια: "Η Μαρία Μαγδαληνή και ο Μεγάλος Δρόμος του Ιησού: Κοινή παρουσία μεταμορφώνει τον πολιτισμό και τα είδη", "Ερμητικό μέλλον της Αμερικής", "Homo Sapiens Stellaris: "Πενθετικές διαστάσεις της συνείδησης: Μια οικολογία των τεσσάρων διαστάσεων σε συμπληρωματικότητα στο χωροχρόνο"- και "Parayana: Ο δρόμος πέρα από αυτό".




Laurance Rockefeller


Συνοψίζοντας, ο Ροκφέλερ χρηματοδότησε την έρευνα της νοητικής "επιστήμης", τη βιβλιογραφία της Γνωστικής Συνείδησης του Χριστού και την τεχνολογία του υπερανθρωπισμού μαζί με το Ίδρυμα για τη Συνειδητή Εξέλιξη της Hubbard , το οποίο υποστηρίζει τη μετα-ανθρώπινη συνέργεια μιας τεχνολογικής-νοοσφαιρικής υπερεξέλιξης που θα καταλήξει σε ένα νέο "χριστοποιημένο" είδος cyborg.

Τελικά, η Hubbard και ο Ροκφέλερ ευθυγραμμίστηκαν ουσιαστικά σε κάθε μέτωπο. Περισσότερο από μια πηγή χρηματικής υποστήριξης, ο Ροκφέλερ ήταν αγαπητός στην Hubbard. 

Στο βιβλίο της του 1998, Conscious Evolution: Awakening the Power of Our Social Potential, η Χάμπαρντ επαίνεσε την υποστήριξή της από τον Ροκφέλερ: "[μ]ια ειλικρινής ευχαριστία απευθύνω στον αγαπημένο μου προστάτη Λόρενς Σ. Ροκφέλερ, ο οποίος υποστήριξε αυτό το έργο με πίστη, έμπνευση και γενναιοδωρία" [2].

 Στη συνέχεια, στην ενότητα "Αφιέρωση" του βιβλίου της Emergence: The Shift from Ego to Essence η Hubbard  : "στον χορηγό μου Laurence S. Rockefeller, ο οποίος υποστήριξε αυτό το έργο επί δέκα χρόνια, φέρνοντάς το σε αυτό το σημείο ολοκλήρωσης" [9]. 

Δεκατέσσερα χρόνια αργότερα, το 2015, η Hubbard  αφιέρωσε επίσης την Εξελικτική Διαθήκη της Συν-δημιουργίας στον Ροκφέλερ [3], σηματοδοτώντας 24 χρόνια υποστήριξης.

Το Ευψυχιατρικό Δίκτυο του Abraham Maslow: Οι ρίζες του Κινήματος του Ανθρώπινου Δυναμικού

Ο Λόρενς Ροκφέλερ προώθησε επίσης μια "συνειδητή εξέλιξη" προς τον υπερανθρωπισμό, προωθώντας το "Κίνημα Ανθρώπινου Δυναμικού". 

Αυτό το έκανε μέσω των επενδύσεών του στο Ίδρυμα Ανθρώπινου Δυναμικού και στο Ινστιτούτο Esalen. Η Hubbard συνέχισε ομοίως αυτή τη φιλοσοφία της συνειδητής υπερεξέλιξης μέσω του Κινήματος Ανθρώπινου Δυναμικού, το οποίο γεννήθηκε από τις ανθρωπιστικές και διαπροσωπικές ψυχολογικές θεωρίες του μέντορά της, Abraham Maslow, ο οποίος επινόησε την ψυχοπνευματική αρχή της "αυτοπραγμάτωσης". 

Ο Μάσλοου κήρυξε το υπερψυχολογικό ευαγγέλιο της αυτοπραγμάτωσης στο Ινστιτούτο Esalen, το οποίο υποστήριζε και η Χάμπαρντ [1]. 

Εν τω μεταξύ, η Hubbard συμμάχησε με τον Μάσλοου και το "Ευψυχιανό Δίκτυο" των New Agers του Esalen για να προωθήσει την εξέλιξη του μετα-απα-νθρωπου δυναμικού μέσω των φορητών συσκευών βιοανάδρασης και άλλων ηλεκτρονικών τεχνολογιών που μπορούν να "χακάρουν τη συνείδηση" [4].

Επιχειρηματικότητα και ιεραρχία του Maslow

Προστατευόμενος από τον συμπεριφοριστικό ψυχολόγο E. L. Thorndike, τον ψυχολόγο Gestalt Max Wertheimer και τον ψυχοδυναμικό ψυχολόγο Alfred Adler, ο οποίος ήταν συνεργάτης του Sigmund Freud, ο Maslow συνδύασε την "πρώτη δύναμη" της ψυχολογίας, τον συμπεριφορισμό ερεθισμάτων-απόκρισης, και τη "δεύτερη δύναμη" της ψυχολογίας, τη φροϋδική ψυχανάλυση, για να δημιουργήσει μια "τρίτη δύναμη" της ψυχολογίας [4]. 

Αυτή η "τρίτη δύναμη" ήταν η "ανθρωπιστική ψυχολογία", η οποία στη συνέχεια θα εξελισσόταν σε μια "τέταρτη δύναμη" της υπεράνθρωπης ψυχολογίας, γνωστή ως "διαπροσωπική ψυχολογία" [4]. 

Στον "Πρόλογο" της δεύτερης έκδοσης του βιβλίου του, Toward a Psychology of Being, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Ford Foundation's Fund for the Advancement of Education, ο Maslow γράφει: "Θεωρώ ότι η ανθρωπιστική, Τρίτη Δύναμη Ψυχολογία είναι μεταβατική, μια προετοιμασία για μια ακόμα "υψηλότερη" Τέταρτη Ψυχολογία, διαπροσωπική, υπεράνθρωπη, με κέντρο το σύμπαν και όχι τις ανθρώπινες ανάγκες και συμφέροντα, που θα υπερβαίνει την ανθρώπινη φύση, την ταυτότητα, την αυτοπραγμάτωση και τα παρόμοια" [4].

 Θα πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι η διαπροσωπική ψυχολογία του Maslow για την αυτοπραγμάτωση του υπερανθρώπινου δυναμικού επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από τις φιλοσοφίες του  Friedrich Nietzsche, του οποίου η έννοια του ubermensch, ή υπεράνθρωπου, συνέχισε να εμπνέει τη ναζιστική ευγονική, η οποία η ίδια έπαιξε έναν ρόλο ως πρόδρομος του μετα-απα-νθρωπισμού.



Ο Maslow , όπως και ο Buckminster Fuller, πήρε τη Hubbard υπό την προστασία του. Στην αυτοβιογραφία της του 1989, The Hunger of Eve: One Woman’s Odyssey Toward the Future ("Η πείνα της Εύας: Η Οδύσσεια μιας γυναίκας προς το μέλλον"), η Hubbard γράφει: "Έγραψα στον Abraham Maslow, λέγοντάς του ότι το βιβλίο του Προς μια ψυχολογία του Είναι μου έσωσε τη ζωή. . . . 

Μου απάντησε αμέσως ότι θα ήθελε να με συναντήσει. Ήρθε για γεύμα στο διαμέρισμά μου στη Νέα Υόρκη. . . . Είπε ότι ήμουν ένα παράδειγμα της θεωρίας του για τους ανθρώπους που αυτοπραγματώνονται" [6].

Χρίζοντάς την ως ευαγγελιστή της ψυχολογίας του για την υπερ-δυναμική του, ο Maslow συνέδεσε την Hubbard με ένα δίκτυο οργανώσεων της Νέας Εποχής, όπως το Ινστιτούτο Esalen, το οποίο βάφτιζε προσηλυτιστές στο όνομα της νέας του υπερανθρωπιστικής ψυχολογίας. 

Σύμφωνα με την Ανάδυση της Hubbard, "ο Abraham H. Maslow ονόμασε αυτό το "Ευψυχιανό Δίκτυο", την κοινωνία των αυτοπραγματοποιούμενων και αυτο-υπερβατικών ανθρώπων" [7]. Στην αυτοβιογραφία της, η Hubbard ιστοριοποίησε πώς, σε μια προσπάθεια να τη βοηθήσει στην αποστολή της να κερδίσει προσηλυτισμένους στην υπερ-μεταπρατική ψυχολογία του Μάσλοου:

"[Ο] [Μάσλοου] προσέφερε το Ευψυχιατρικό Δίκτυό του, έναν κατάλογο των "καλών ανθρώπων" που είχε συλλέξει κατά τη διάρκεια μιας ζωής, εκείνων που θα αποτελούσαν την "Καλή Κοινωνία". Αυτό συνέβαινε πριν από την εμφάνιση του κινήματος του ανθρώπινου δυναμικού. . . . Το Ευψυχιανό Δίκτυο ήταν άνθρωποι που βρίσκονταν σε κατάσταση ανάπτυξης. Πολλοί ήταν ανθρωπιστές ψυχολόγοι που ίδρυσαν κέντρα ανάπτυξης, όπως ο Καρλ Ρότζερς, ο Βίκτορ Φρανκλ, ο Μάικλ Μέρφι του Esalen, για να βοηθήσουν τους ανθρώπους να κινηθούν προς την πλήρη υγεία. . . . Ο κατάλογός μου σύντομα έφτασε [sic] πάνω από 1.000, ο καθένας από αυτούς ένα πολύτιμο ον, ευαίσθητο στον αναδυόμενο πολιτισμό" [6].

Στο βιβλίο Η Αποκάλυψη: Our Crisis Is a Birth, η Hubbard αφηγείται την ιστορία του πώς "έγραψε σε όλους στο [ευψυχιατρικό] δίκτυο του Μάσλοου, ζητώντας τις θετικές τους απόψεις για το μέλλον μας. 

Πολλοί απάντησαν και δημοσίευσα τις απαντήσεις τους" στο The Center Letter [7], το οποίο ήταν το φουτουριστικό ενημερωτικό δελτίο της Χάμπαρντ για τον "εξελικτικό μετασχηματισμό". 

Χάρη σε αυτές τις δημοσιεύσεις επιφανών Ευψυχιανών, σύμφωνα με την Hubbard, "το Center Letter εξαπλώθηκε ... σε όλο τον κόσμο", από την "Αφρική" μέχρι "πίσω από το Σιδηρούν Παραπέτασμα ...". Μέσα σε έξι μήνες εγώ [η Hubbard] συνδέθηκα με ηγέτες του αναδυόμενου κόσμου" [7].


Στο τέλος της δεύτερης έκδοσης του βιβλίου του Maslow Toward a Psychology of Being ("Προς μια ψυχολογία του Είναι') υπάρχει ένας κατάλογος με τα βασικά ευψυχιανά άτομα και ιδρύματα. 

Στον πρόλογο αυτής της καταληκτικής ενότητας, η οποία τιτλοφορείται "Προσάρτημα: Το Ευψυχιανό Δίκτυο", ο Maslow περιγράφει τους Ευψυχιανούς συντρόφους της Hubbard ως μια ομάδα παγκοσμιοποιητών που είναι προσηλωμένοι στη συλλογική-συνειδητή εξέλιξη του υπεράνθρωπου δυναμικού:

"Εγώ [ο Maslow ] το ονομάζω Ευψυχιανό Δίκτυο, επειδή όλες αυτές οι ομάδες, οι οργανώσεις και τα περιοδικά ενδιαφέρονται να βοηθήσουν το άτομο να αναπτυχθεί προς την πληρέστερη ανθρώπινη φύση, την κοινωνία να αναπτυχθεί προς τη συνέργεια και την υγεία και όλες οι κοινωνίες και όλοι οι λαοί να κινηθούν προς την κατεύθυνση να γίνουν ένας κόσμος και ένα είδος. 

Ο κατάλογος μπορεί να αποκληθεί δίκτυο επειδή τα μέλη επικαλύπτονται σημαντικά και επειδή αυτές οι οργανώσεις και τα άτομα μοιράζονται λίγο-πολύ την ανθρωπιστική και υπερανθρωπιστική θεώρηση της ζωής ακόμη και πριν από την επιβεβαίωση αυτής της θεώρησης". [4]

Διατυπωμένο διαφορετικά, το Ευψυχιανό Δίκτυο του Maslow, το οποίο συνεργάστηκε με την Hubbard, ήταν μια κλίκα "μετα-απα-νθρωπιστών[ων]" αποφασισμένων να εγκαθιδρύσουν μια τάξη πραγμάτων "ενός κόσμου", στην οποία η ανθρωπότητα θα πραγματώσει τις υπερδυνατότητές της με τη συλλογική εξέλιξη και την ενοποίηση σε "ένα είδος".

Μετά το προοίμιο του "Προσαρτήματος", ο Μάσλοου κατέγραψε το Ευψύχιο Δίκτυο των παγκοσμιοποιημένων υπεράνθρωπων δυνητικών, όπως η Barbara Marx Hubbard και ο Michael Murphy, μαζί με τα συνεργαζόμενα με αυτούς ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένου του Ινστιτούτου Esalen. 

Εκτός από τον "Mike Murphy, Pres. [πρόεδρος]" του "Esalen Institute", ο κατάλογος των Ευψυχιανών του Maslow περιλάμβανε και το "Education for the Future project του Willis Harman στο Stanford Research Institute" [4], το οποίο είχε πρωτοπορήσει στη μηχανική της Τεχνητής Νοημοσύνης πάνω στην έναρξη των πρώτων επαναλήψεων των επικοινωνιών του Διαδικτύου σε συνεργασία με το ARPANET του αμερικανικού στρατού. 

Ο Harman ήταν επίσης συνιδρυτής της World Business Academy (WBA), η οποία είναι μια εταιρική-φουτουριστική δεξαμενή σκέψης όπου η Hubbard ήταν μέλος μαζί με τον γκουρού της Νέας Εποχής Deepak Chopra. Ο Chopra, ένας άλλος συνεργάτης του Esalen, έχει διακηρύξει ότι η Hubbard ήταν "η φωνή της συνειδητής εξέλιξης της εποχής μας", σύμφωνα με το The Evolutionary Testament of Co-Creation [3]. 

Βασικός ηγέτης του Κινήματος του Ανθρώπινου Δυναμικού, η  Harman πέρασε επίσης είκοσι χρόνια ως πρόεδρος του Ινστιτούτου Νοητικών Επιστημών, όπου η Hubbard έδωσε μια ομιλία στην οποία εξήρε τις συνεργασίες της με τον  Ervin László, ο οποίος ήταν επίσης μέλος του WBA. 

Στην ενότητα "Εκτιμήσεις" του Βιβλίου της για τη Συν-δημιουργία, η Hubbard ονόμασε τον Willis Harman, τον Michael Murphy,και τον Abraham H. Maslow ως "[γ]αθητές και δασκάλους της συνειδητής εξέλιξης" [7].


Ο Malsow κατέγραψε αρκετές άλλες οργανώσεις που συνδέονται με το Esalen, συμπεριλαμβανομένων των κέντρων ανθρώπινου δυναμικού, στο μενού των ευψυχιανών ιδρυμάτων του:

"Εργαστήρια προσωπικής ανάπτυξης και βασικές ομάδες συνάντησης" που διεξάγει ο "Bill Schutz" στο Esalen,

Το κέντρο "Kairos", το οποίο "[γ]αθετείται στο Esalen",

Το "Ινστιτούτο Shalal", το οποίο "[γ]ατεύει το Esalen",

Το "Topanga Human Development Center", το οποίο "[γ]ατεύει το Esalen",

Το "Κέντρο για το Ανθρώπινο Δυναμικό", το οποίο "[γ]ενώνεται με το Esalen". [4]

Άλλα ιδρύματα ανθρώπινου δυναμικού και ανθρωπιστικής ψυχολογίας που αναφέρονται στο Ευψυχιατρικό Δίκτυο του Maslow περιλαμβάνουν το Εθνικό Κέντρο για την Εξερεύνηση του Ανθρώπινου Δυναμικού, την Αμερικανική Ένωση Ανθρωπιστικής Ψυχολογίας, την Αμερικανική Ένωση Ανθρωπιστών και την Κοινότητα Θρησκευτικών Ανθρωπιστών [4].

Για να τα συνδέσει όλα μαζί, ο Maslow εισήγαγε την Hubbard στο Ευψυχιανό Δίκτυο των οργανώσεων ανθρώπινου δυναμικού του, όπου συμμάχησε με τους προέδρους της Παγκόσμιας Ακαδημίας Επιχειρήσεων, του Ινστιτούτου Νοητικών Επιστημών και του Ινστιτούτου Esalen για να προωθήσει την παγκοσμιοποίηση της υπεράνθρωπης ψυχολογίας.

Ο μετα-απα-νθρωπισμός στο Ινστιτούτο Esalen: Η ανθρώπινη δυναμική της "πειρατείας της συνείδησης"

Το Ινστιτούτο Esalen, το οποίο ενισχύθηκε από το Ευψυχιατρικό Δίκτυο του Μάσλοου και εγκρίθηκε από τη Hubbard στο βιβλίο της "Η γέννηση του 2012 και πέρα από αυτό" [1], είναι περισσότερο γνωστό ως ένα καταφύγιο αυτοπραγμάτωσης της Νέας Εποχής με επικεφαλής μια σειρά από γκουρού του ανατολικού μυστικισμού και λάτρεις της ψυχεδέλειας των χίπις, οι οποίοι προώθησαν το Κίνημα του Ανθρώπινου Δυναμικού. 

Ωστόσο, το Esalen υπήρξε επίσης κόμβος για συμπεριφοριστικούς ψυχολόγους, όπως ο  B. F. Skinner, ανθρωπιστικούς ψυχολόγους, όπως οAbraham Maslow και υπερανθρωπιστές μηχανικούς υπολογιστών, όπως ο  Mikey Siegell, οι οποίοι έχουν προωθήσει ένα Κίνημα Υπερανθρώπινου Δυναμικού με στόχο να κατευθύνουν τη νοητική εξέλιξη του ανθρώπινου είδους μέσω υπερευγενετικών τεχνολογιών, όπως οι διεπαφές εγκεφάλου-υπολογιστή που χακάρουν τη "συνείδηση".

Φέτος, το 2022, θα πραγματοποιηθεί ένα εργαστήριο του Esalen με τίτλο "Υπεράνθρωπη Εξέλιξη", το οποίο θα εξερευνήσει τον "εξελικτικό εσωτερισμό" εξετάζοντας τις διασταυρώσεις μεταξύ "τεχνολογίας", "ψυχεδελικών[ων]", "δαρβινικών ... μετασχηματισμών" και "μεταφυσικής αποκάλυψης ... που μπορεί να υποδεικνύουν ή ακόμη και να εκδηλώνουν τον μελλοντικό άνθρωπο (ή μετα-απα-νθρωπο)". Θα πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι ο δαρβινισμός υπήρξε προκάτοχος της ευγονικής, η οποία από μόνη της είναι ο πρόδρομος του τρανσουμανισμού.

Ο ξάδελφος του Δαρβίνου,  Francis Galton, αντιλήφθηκε την ευγονική ως την επιστήμη της αξιοποίησης της δαρβινικής εξέλιξης με την επιλεκτική αναπαραγωγή ελίτ αιμοφόρων ομάδων, ενώ παράλληλα απομακρύνονται τα "ακατάλληλα" γονίδια. 

Αργότερα, το 1957, ο πρόεδρος της Βρετανικής Ευγονικής Εταιρείας Julian Huxley, ο οποίος ήταν "στενός φίλος" του συναδέλφου του ευγονιστή Teilhard de Chardin, επινόησε τον όρο "τρανσουμανισμός" για να υποδηλώσει την επόμενη φάση της ευγονικής στην οποία οι παλαιάς κοπής μέθοδοι τεχνητής γενετικής επιλογής θα υποχωρήσουν έναντι της βιολογικής μηχανικής μέσω συγχωνεύσεων ανθρώπου-μηχανής.

 Ο αδελφός του Julian, ο Aldous Huxley, ο οποίος έγραψε το δυστοπικό μυθιστόρημα Brave New World, επινόησε τον όρο "ανθρώπινο δυναμικό" και ενεργοποίησε το Κίνημα του Ανθρώπινου Δυναμικού ως διαμορφωτής τάσεων στο Ινστιτούτο Esalen, Abraham MaslowBuckminster Fuller, ήταν και οι δύο ηγετικές μορφές.

Υπήρχαν πάντοτε αναπόσπαστες συνδέσεις μεταξύ του Ινστιτούτου Esalen, του Κινήματος του Ανθρώπινου Δυναμικού, του υπερ-ανθρωπισμού υψηλής τεχνολογίας και του νοητικού Γνωστικισμού. Το 2013, το περιοδικό H+, γνωστό και ως Humanity+ Magazine, το οποίο είναι η δημοφιλής έκδοση της οργάνωσης που ήταν παλαιότερα γνωστή ως World Transhumanist Association, δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο "Παραγωγή και κατανάλωση του μετα-απα-νθρώπινου σώματος στις αφηγήσεις των υπερηρώων". Αυτό το άρθρο του H+ ιστοριοποιεί τον τρόπο με τον οποίο:



https://www.humanityplus.org/about


"αρκετοί μελετητές έχουν συνδέσει την αφήγηση των υπερηρώων με την εμφάνιση ενός κινήματος "ανθρώπινου δυναμικού" η οποία έγινε δημοφιλής τη δεκαετία του 1960.. Σε μέρη όπως το Ινστιτούτο Esalen, η φιλοσοφία του κοσμικού μετα-ανθρώπου τέθηκε σε εφαρμογή. . με την πρόθεση να ξεκλειδώσουν λανθάνουσες ικανότητες. 

Στον βαρύ τόμο του: "Future of the Body: Explorations into the Further Evolution of Human Nature" ("Το μέλλον του σώματος: Εξερευνήσεις για την περαιτέρω εξέλιξη της ανθρώπινης φύσης"_, ο συνιδρυτής του Esalen Michael Murphy εξετάζει . . τα στοιχεία της "μεταφυσικής" ανθρώπινης λειτουργίας. . . 

Όπως το κίνημα του ανθρώπινου δυναμικού, έτσι και ο τρανσουμανισμός είναι απόγονος της αντικουλτούρας της δεκαετίας του '60".

Ταυτόχρονα, το άρθρο αυτό συνδέει επίσης το κίνημα του μετα-απα-νθρωπου δυναμικού του Esalen με "μια θεολογική, ή Γνωστική αφήγηση". 

Σε μια ενότητα με τίτλο "Silver Age Superheroes and the Emergence of Tranhumanism" ("Οι υπερήρωες της Ασημένιας Εποχής και η εμφάνιση του τρανσουμανισμού"), αυτό το άρθρο του H+ εξηγεί πώς "[ο] απανθρωπισμός, σε ορισμένες μορφές του, παρουσιάζει έναν κόσμο στον οποίο η επιστήμη και η μαγεία συγχέονται" μέσω "της εξάπλωσης πολυάριθμων υβριδικών πνευματικών ή θρησκευτικών κινημάτων που ονομάζονται ποικιλοτρόπως τεχνο-παγανισμός ή κυβερνο-σαμανισμός", τα οποία "αναδιαμορφώνουν τους σαμάνους ως "cyborgs χαμηλής τεχνολογίας".



https://hplusmagazine.com/2014/03/31/mindapps-and-the-neurosingularity-project/


Ένα άλλο άρθρο του H+ Magazine, το οποίο δημοσιεύθηκε το 2014, διερευνά τους τρόπους με τους οποίους το Κίνημα του Ανθρώπινου Δυναμικού και το Neurosingularity Project συμπλέκονται μέσω των διασταυρώσεων μεταξύ της "γενετικής", της "τεχνητής νοημοσύνης", της "νανοτεχνολογίας", των "ψυχεδελικών" και μιας σειράς "ψυχοτεχνολογιών" που συνενώνονται στην υπερανθρωπιστική εξέλιξη. 

Με τίτλο "Mindapps and The Neurosingularity Project", το άρθρο αυτό, περιγράφει λεπτομερώς πώς, "[α]νάμεσα στους τρέχοντες παραπόταμους του Neurosingularity Project είναι: 1) η θεωρία των πολλαπλών καταστάσεων, 2) ο μετα-απα-νθρωπισμός, 3) τα ψυχεδελικά και 4) το κίνημα του ανθρώπινου δυναμικού".


Πιο συγκεκριμένα, σε μια ενότητα με τίτλο: “The Human Potential Movement and Positive Psychology,” ("Το Κίνημα του Ανθρώπινου Δυναμικού και η Θετική Ψυχολογία"), το άρθρο αυτό εκθέτει πώς "[η] multistate theory (πολυεπίπεδη θεωρία), τα ψυχεδελικά, ο τρανσουμανισμός, η διαπροσωπική ψυχολογία και το κίνημα του ανθρώπινου δυναμικού μπορούν να συμβάλουν στην αμοιβαία εκπλήρωσή τους και στο Neurosingularity Project" με το "HPM [Human Potential Movement] να αποτελεί πρόδρομο του τρανσουμανισμού". 

Επιπλέον, το άρθρο αυτό διατυπώνει την άποψη ότι, "αντί να χρησιμοποιούμε μόνο την ηλεκτρονική τεχνολογία πληροφοριών -ή τη βιολογία υβριδοποιημένη με την πληροφορική- για να αυξήσουμε την ανθρώπινη νοημοσύνη, τα ορόσημα της γενετικής μας προχωρούν στο δρόμο προς την παραγωγή καλύτερων ανθρώπινων εγκεφάλων και άλλων στόχων εξωστρέφειας και ανθρώπινου δυναμικού".

Συνοπτικά, αυτά τα άρθρα του H+ προτάσσουν πώς ο υπερ-ανθρωπισμός της υψηλής τεχνολογίας είναι απόρροια του Κινήματος του Ανθρώπινου Δυναμικού, του οποίου πρωτοστάτησε το Ινστιτούτο Esalen, το οποίο αποτελούσε μέρος του Ευψυχιανού Δικτύου του Maslow, όπου η Hubbard συνωστίζονταν με άλλους γνωστικούς υπερ-ευγονιστές για να προωθήσουν τη νοητική εξέλιξη του ανθρώπινου είδους μέσω διεπαφών ανθρώπου-υπολογιστή που μπορούν να "χακάρουν τη συνείδηση".

Πιο πρόσφατα, το 2018, το Esalen φιλοξένησε ένα εργαστήριο “Consciousness Hacking” από τον Mikey Siegel: έναν τρανσουμανιστή "μηχανικό υπολογιστών" που έχει αναπτύξει την "Ευφυή Ρομποτική" και την "κοινωνική ρομποτική" στην Εθνική Υπηρεσία Αεροναυτικής και Διαστήματος (NASA) και στο Media Lab του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (MIT), αντίστοιχα.

 Στην ιστοσελίδα του Esalen, το βιογραφικό του Siegel αναφέρει ότι "χρησιμοποιεί την τεχνολογία για να διευκολύνει μια πορεία προς την υψηλότερη συνείδηση, την αυτοπραγμάτωση, την αφύπνιση και την υπέρβαση". 

Για να εκβιομηχανίσει το υπερανθρωπιστικό "χάκινγκ συνείδησης" σε μια παγκόσμια εταιρική επιχείρηση, ο Siegel, σύμφωνα με το περιοδικό Wired, "βοήθησε στην ίδρυση του Transformative Technology Conference", το οποίο συγκαλεί "ένα μίξερ για τεχνολόγους, φουτουριστές, επιχειρηματίες και επιχειρηματίες που προσπαθούν να μετατρέψουν το χάκινγκ συνείδησης σε μια επιχείρηση πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στο ίδιο επίπεδο με τη βιομηχανία γυμναστικής".



Mikey Siegel | Μέλος ΔΕΠ| Esalen

Ξεκινώντας τη βιομηχανία του συνειδησιακού χάκινγκ κατά τη διάρκεια του έτους πριν από το εργαστήριό του στο Esalen, ο Siegel διεξήγαγε ένα πείραμα με τίτλο  “One Thousand Minds Connected Live, στο οποίο συνδέθηκαν άνθρωποι με "κεφαλόδεσμο γνώσης" που κατέγραφε τα ηλεκτροεγκεφαλικά κύματα (EEG) του εγκεφάλου τους, ενώ όλοι παρακολουθούσαν μια ταινία με τίτλο MindGamers. Με την ταυτόχρονη εξόρυξη δεδομένων από την ηλεκτρική εγκεφαλική δραστηριότητα αυτού του μαζικού κοινού, ο Siegel είχε ως στόχο να καταγράψει ψηφιακά "την πρώτη εικόνα ενός μαζικά συνδεδεμένου μυαλού". Σχολιάζοντας αυτό το πείραμα, ο Siegel υπερθεμάτισε πώς, ως αποτέλεσμα τέτοιων διεπαφών εγκεφάλου-υπολογιστή, "στην πραγματικότητα αλλάζουμε ως είδος.... [Ο εγκέφαλος] αλλάζει στην πραγματικότητα το τοπίο του ανθρώπινου πολιτισμού. Είμαστε βαθύτατα διαφορετικοί από ό,τι ήμασταν πριν από 20, 30 χρόνια".


Βοηθός του Siegel στο πείραμα "Thousand Minds" ήταν ο Tim Mullen. Σύμφωνα με το TheWrap, ο Mullen είναι "ο διευθύνων σύμβουλος της Qusp Labs - μιας εταιρείας νευροτεχνολογίας - και έχει αναπτύξει φορητή τεχνολογία διεπαφής εγκεφάλου-υπολογιστή (BCI) παρόμοια με αυτή που χρησιμοποιείται σε αυτά τα περιβραχιόνια [Thousand Minds EEG]". 

Επεξηγώντας το πείραμα, ο Mullenεξέθεσε "[τ]ο γενικότερο όραμα ότι στο μέλλον θα έχουμε τη δυνατότητα να συνδέουμε τα νευρικά συστήματα των ανθρώπων . . . [Τ]α θεμέλια γι' αυτό τίθενται αυτή τη στιγμή.... 

Επιταχύνεται τόσο γρήγορα, ώστε είναι πραγματικά δυνατό να φανταστούμε ότι σε μια γενιά θα μπορούσαμε να δούμε να εγκαθιδρύεται αυτή η θεμελιώδης σύνδεση".




Το 'MindGamers' θα σαρώνει τα εγκεφαλικά κύματα των θεατών | thewrap.com


Εν ολίγοις, αυτά τα φορητά προϊόντα για την καταγραφή των εγκεφαλικών κυμάτων, που σχεδιάστηκαν από τους Siegel και Mullen, δημιουργούν το επόμενο νοοσφαιρικό στρώμα του κυβερνητικού νευρικού συστήματος της μετ-απα-νθρωπότητας, το οποίο, σύμφωνα με τον Hubbard, έχει "συνειδητά" εξελιχθεί από την υποδομή πληροφορικής του διαδικτύου σε διαδικτυακά δίκτυα κοινωνικών μέσων, τα οποία μπορούν τώρα να επαυξηθούν μέσω συλλογικών δικτύων νευροτεχνολογίας βιοανάδρασης. 

Από τα Συνέδρια Μετασχηματιστικής Τεχνολογίας του Mikey Siegel, πίσω στο Ινστιτούτο Esalen του Michael Murphy, μέχρι το Ευψυχιατρικό Δίκτυο του Abraham Maslow, υπάρχουν κλάδοι της υπερανθρωπιστικής ψυχολογίας, της νευροτεχνολογίας και της πνευματικότητας που δίνει δυνατότητες στον άνθρωπο και έχουν κοινές ρίζες στις νοερές προφητείες της Barbara Marx Hubbard για τη συλλογική-συνειδητή εξέλιξη μέσω της παγκόσμιας κυβερνητικής.

--> Από το ανθρώπινο δυναμικό στο κοινωνικό δυναμικό: Η παγκοσμιοποίηση του νευροανατροφοδοτικού μετ-απα-νθρωπισμού

Για τη νοητική συγχώνευση της παγκόσμιας ανθρώπινης συνείδησης μέσω της νευροτεχνολογίας εγκεφάλου-υπολογιστή, η Hubbard εξέλιξε το Κίνημα Ανθρώπινου Δυναμικού σε Κίνημα Κοινωνικού Δυναμικού [2], το οποίο χρησιμοποίησε για να προωθήσει το Ινστιτούτο HeartMath (HMI) [1] [2]. 

Το μη κερδοσκοπικό HMI είναι ένας "συνεργιστικός" δορυφόρος της κερδοσκοπικής εταιρείας HeartMath Inc. που πραγματοποιεί πολυεπίπεδη εμπορική προώθηση για την πώληση φορητών συσκευών βιοανάδρασης, όπως το emWave και το Inner Balance, τα οποία είναι παρόμοια με τα βραχιολάκια κεφαλής EEG που σχεδίασε ο Siegel. 

Προγραμματισμένες για τον κοινωνικό συγχρονισμό της "καρδιακής συνοχής" ενός ατόμου με την παγκόσμια κοινότητα μέσω της μεταφόρτωσης των αναλυτικών στοιχείων του ηλεκτροκαρδιογραφήματος (ΗΚΓ-ECG) των χρηστών σε διαδικτυακές βάσεις δεδομένων cloud, οι τεχνολογίες βιοανάδρασης της HeartMath διαδίδονται σε όλο τον πλανήτη μέσω της Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας Συνοχής (GCI) της HMI, προκειμένου να εναρμονιστούν τα μήκη κύματος του ΗΚΓ του κόσμου σε έναν μοναδικό συντονισμό του εγκεφάλου της κυψέλης.


Στην επιδίωξη του εγχειρήματός του για το χακάρισμα της συνείδησης, ο Siegel έχει επίσης κατασκευάσει ένα συλλογικό φορητό προϊόν βιοανάδρασης με την ονομασία “HeartSync”, το οποίο παρουσίασε πιλοτικά σε ένα φεστιβάλ Burning Man. Τα υπερανθρωπιστικά ακουστικά HeartSync μπορούν να διασυνδέσουν έως και 24 άτομα σε έναν υπολογιστή, προκειμένου να συγχρονίσουν την αναπνοή και τους καρδιακούς παλμούς της ομάδας. 

Στο "co-hack house" του Siegel, την ομάδα του Consciousness Hacking MeetUp, η οποία έχει φιλοξενήσει τουλάχιστον "15.000 μέλη" σε τουλάχιστον "30 κοινότητες", οι συμμετέχοντες συμμετέχουν σε συλλογικό διαλογισμό φορώντας ακουστικά HeartSync συνδεδεμένα με έναν υπολογιστή. 

Στις "Project Nights" στο co-hack house του Siegel, "ιδρυτές νεοφυών επιχειρήσεων παρουσιάζουν τα πρωτότυπά τους", όπως "το LucidCatcher, μια ζώνη ύπνου που διεγείρει τον εγκέφαλό σας με μικρούς ηλεκτρικούς παλμούς, επιτρέποντάς σας υποτίθεται να ελέγχετε τα όνειρά σας".

Σύμφωνα με τον επιχειρηματικό συνεργάτη του Siegel, Josh Whiton, ο οποίος είναι προσωπικός φίλος του Elon Musk και του Tony Robbins, το HeartSync μπορεί να χρησιμοποιηθεί "για να έχετε μια συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου και να συνδέσετε όλους με ένα στήριγμα κεφαλής και έναν αισθητήρα καρδιακού ρυθμού για να μπείτε σε κατάσταση συνοχής [sic] . . .

 Βγάζετε τους ανθρώπους από την κατάσταση του εγώ τους και τους βάζετε σε μια ομαδική κατάσταση, σκεπτόμενοι ως ένα". 

Άλλες εφαρμογές του HeartSync, μαζί με άλλες συσκευές βιοανάδρασης τεχνητής νοημοσύνης, νευροτεχνολογικούς "εγκεφαλικούς διεγέρτες" και εμβυθιστικό VR, περιλαμβάνουν ψυχοθεραπευτικές και ψυχεδελικές αμυχές συνείδησης που μπορούν να προκαλέσουν ψηφιακά "ενσυνειδητότητα" και "φώτιση".



Μέσα στη νέα μη-θρησκεία της Silicon Valley: Χακάρισμα συνείδησης - Wired UK


Η νευροτεχνολογία HeartSync του Siegel είναι παρόμοια με τα wearables βιοανάδρασης emWave και Inner Balance που πωλούνται μέσω του HeartMath Institute, το οποίο υποστηρίζεται από την Hubbard στο βιβλίο της Birth 2012 and Beyond. 

Σε αυτό το βιβλίο, η Hubbard απαριθμεί το "Ινστιτούτο HeartMath" ως "Χορηγό της εκστρατείας Birth 2012" μαζί με την Παγκόσμια Ακαδημία Επιχειρήσεων και την Παγκόσμια Πρωτοβουλία Συνοχής (GCI), η οποία είναι δορυφόρος του Ινστιτούτου HeartMath [1]. 

Εκτός από αυτούς τους Χορηγούς της εκστρατείας Birth 2012, ο Hubbard κατέγραψε έναν κατάλογο "Συμμάχων του Δικτύου Shift", συμπεριλαμβανομένου του Ινστιτούτου Esalen και του Ινστιτούτου Νοητικών Επιστημών, όπου ο Siegel έχει υπηρετήσει ως Σύμβουλος στο Εργαστήριο Καινοτομίας IONS [1]. 

Ο Siegel και η εταιρεία του BioFluent Technologies , η οποία είναι η εταιρεία που παράγει τα wearables βιοανάδρασης HeartSync, παρουσιάζονται επίσης στον κατάλογο των "Βιομηχανικών Συνεργατών και Συμβούλων" του Transformative Technology Lab (TTL), όπου η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της HeartMath, Deborah Rozman, την οποία ο Hubbard κατονομάζει ως "all[y]" της εκστρατείας Birth 2012 [1], παρουσιάζεται επίσης στον κατάλογο των "Βιομηχανικών Συνεργατών και Συμβούλων" του TTL.



Βιομηχανικοί εταίροι και σύμβουλοι | Transformative Technology Lab

Μαζί με τον Rozman, υπάρχουν πολλά άλλα μέλη της διευθύνουσας επιτροπής και του συμβουλευτικού συμβουλίου της GCI, τα οποία ο Hubbard αναφέρει ως "συμμάχους" της εκστρατείας Birth 2012 [1]:

Gregg Braden, ο οποίος έχει εργαστεί ως "ανώτερος σχεδιαστής συστημάτων υπολογιστών για την Martin Marietta Defense Systems" και ως "πρώτος διευθυντής τεχνικών λειτουργιών" στη Cisco Systems,

Jeddah Mali, ο οποίος "είναι μέντορας και σύμβουλος για CEOs, διεθνείς πρωτοβουλίες και οργανισμούς" εκτός από το να "συμβουλεύει και να καθοδηγεί παγκόσμιους ηγέτες σκέψης και φορείς αλλαγής", συμπεριλαμβανομένων "πελατών ... από περισσότερες από 60 χώρες σε όλο τον κόσμο",

Howard Martin, ο οποίος "έχει πραγματοποιήσει εκπαιδευτικά προγράμματα και κεντρικές παρουσιάσεις σε εταιρείες Fortune 100, κυβερνητικές υπηρεσίες, τον αμερικανικό στρατό, σχολικά συστήματα [και] οικουμενικούς οργανισμούς",

Jack Canfield, ο οποίος "είναι ο δημιουργός της σειράς Chicken Soup for the Soul" και "ιδρυτικό μέλος του Συμβουλίου Μετασχηματιστικής Ηγεσίας", το οποίο ο Hubbard προώθησε επίσης στο Birth 2012 and Beyond [1],

Lynne McTaggart, η οποία είναι "συγγραφέας των διεθνών μπεστ σέλερ Living The Field και The Intention Experiment, μιας σειράς επιστημονικά ελεγχόμενων, διαδικτυακών πειραμάτων που δοκιμάζουν τη δύναμη της πρόθεσης να αλλάξει τον φυσικό κόσμο".

Η Marci Shimoff, η οποία "είναι μια από τις κύριες δασκάλες του κινηματογραφικού/βιβλιακού φαινομένου The Secret, ... ιδρυτικό μέλος του Συμβουλίου Μετασχηματιστικής Ηγεσίας και ... κορυφαία εκπαιδεύτρια για πολλές επιχειρήσεις του Fortune 500",

Lynne Twist, η οποία "είναι μέλος" του Institute of Noetic Sciences και του Transformational Leadership Council,

Nina Rothschild Utne, η οποία είναι η ιδρύτρια "μιας νέας εταιρείας που ονομάζεται FutureFit" και "ιδρυτικό μέλος" του New Age City of Lakes Waldorf School,

Bruce Lipton, ο οποίος έχει "διεξάγει πρωτοποριακή έρευνα για τα κλωνοποιημένα βλαστικά κύτταρα".

Επιπλέον, υπάρχουν πολλά άλλα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής και του Συμβουλευτικού Συμβουλίου του GCI που κατέχουν εξέχουσες θέσεις στο Ινστιτούτο Νοητικών Επιστημών:

Ο Dean Radin "είναι συνεργάτης και ανώτερος επιστήμονας στο Ινστιτούτο Νοητικών Επιστημών. . . . Για πάνω από 20 χρόνια έχει κάνει έρευνα για τη συνείδηση στο Πανεπιστήμιο του Πρίνστον, στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, στο Πανεπιστήμιο της Νεβάδα και σε δεξαμενές σκέψης της Silicon Valley, συμπεριλαμβανομένης της SRI International, όπου ερεύνησε ψυχικά φαινόμενα για την κυβέρνηση των ΗΠΑ". 

Ο Radin έχει επίσης 10ετή εμπειρία "στην έρευνα και ανάπτυξη προηγμένων τηλεπικοινωνιών στα εργαστήρια AT&T Bell Laboratories και GTE Laboratories". Επιπλέον, ο Radin "έχει δώσει εκτενείς διαλέξεις, μεταξύ άλλων . Google και στην Υπηρεσία Προηγμένων Ερευνητικών Προγραμμάτων Άμυνας του Υπουργείου Άμυνας [DARPA]".

Η Marilyn Mandala Schlitz "είναι πρόεδρος για την έρευνα και την εκπαίδευση στο Ινστιτούτο Νοητικών Επιστημών . . και συνιδρύτρια/επικεφαλής μάθησης της Integral Learning Corporation. Η Schlitz ... έχει δώσει πολλές διαλέξεις, μεταξύ άλλων στα Ηνωμένα Έθνη και στο Smithsonian Institution".


Στο Επιστημονικό Συμβουλευτικό Συμβούλιο του GCI συμμετέχει επίσης ο Ρότζερ Νέλσον, ο οποίος "είναι ιδρυτής και διευθυντής του Global Consciousness Project και ήταν επί μακρόν συντονιστής της έρευνας στο εργαστήριο Princeton EnRoger Nelsongineering Anomalies Research (PEAR) του Πανεπιστημίου Princeton", το οποίο χρηματοδοτήθηκε από τον ευεργέτη της Hubbard, Laurence Rockefeller. Επιπλέον, "ο Nelson είναι μέλος του Κέντρου Θεωρίας και Έρευνας του Ινστιτούτου Esalen".



Προς το τέλος του Birth 2012 and Beyond, η Hubbard ανθολόγησε ένα κεφάλαιο της Κλαούντια Γουέλς, η οποία είναι ένα άλλο μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της Πρωτοβουλίας Παγκόσμιας Συνοχής του HeartMath, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος της Hubbard για τη Συνειδητή Εξέλιξη και μέλος της "διευρυμένης ερευνητικής σχολής" του Ινστιτούτου Νοητικών Επιστημών [1]. 

Στο κεφάλαιο "Η γέννηση του 2012 και πέρα από αυτό" της Claudia Welss, το οποίο τιτλοφορείται "Ενεργοποιώντας την κοινωνική συνέργεια για την αλλαγή", περιγράφει λεπτομερώς πώς μπορούν να εφαρμοστούν τα wearables βιοανάδρασης της HeartMath για τον παγκόσμιο συγχρονισμό των ρυθμών "καρδιακής συνοχής" του ΗΚΓ ατόμων και κοινοτήτων σε ολόκληρο τον πλανήτη, προκειμένου να διεγερθεί τεχνητά μια παγκόσμια "αλλαγή" στην εξελικτική συνείδηση [1].

Ορίζοντας την "καρδιακή συνοχή", ο Welss την περιγράφει ως "μια μετρήσιμη ψυχοφυσιολογική κατάσταση" που μπορεί να ποσοτικοποιηθεί με "[b]iofeedback μετρήσεις" [1]. 

Σύμφωνα με τον Welss, "το HeartMath έχει αποδείξει ότι μπορούμε σκόπιμα να αλλάξουμε το μοτίβο του καρδιακού μας σήματος σε μια συνεκτική κυματομορφή", στην οποία "[η] ευθυγράμμιση καρδιάς-εγκεφάλου δημιουργείται, προκαλώντας έναν ευνοϊκό καταρράκτη νευρικών, ορμονικών και βιοχημικών αλλαγών, καθώς τα συστήματα συγχρονίζονται και συνδέονται, διευκολύνοντας την επικοινωνία σε όλο το σύστημα" [1].

 Σε μια ενότητα με τίτλο "Κλιμάκωση της συνοχής της καρδιάς για κοινωνική συνέργεια", ο Welss αναλύει πώς:



GCI Boards | HeartMath Institute


"έρευνες στο HeartMath έχουν επιβεβαιώσει ότι τα συνεκτικά ηλεκτρομαγνητικά σήματα ενός ατόμου [της καρδιάς] μπορούν να ανιχνευθούν στα νευρικά συστήματα άλλων ανθρώπων καθώς και σε ζώα. 

Η συνοχή της καρδιάς φαίνεται έτσι να ζωντανεύει τις συνδέσεις μας μέσω του συντονισμού, όχι μόνο μεταξύ μας και με τη φύση, αλλά, ενδεχομένως, και με το νου του σύμπαντος [ή της νοόσφαιρας], επιτρέποντας στα μέρη να επικοινωνούν με το σύνολο". [1]

Για την εναρμόνιση των κυμάτων "καρδιακής συνοχής" των παγκόσμιων κοινοτήτων με τη συλλογική συνείδηση της νοόσφαιρας, ο Welss καλεί για τον παγκόσμιο συντονισμό του συγχρονισμού της βιοανάδρασης HeartMath μέσω "[τ]ης Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας Συνοχής, ένα έργο του HeartMath, [το οποίο] βασίζεται στην πεποίθηση ότι η [καρδιακή] συνοχή κλιμακώνεται - από την προσωπική, στην κοινωνική, στην πλανητική . . . 

Αν η καρδιακή συνοχή πράγματι κλιμακώνεται, οι προσπάθειές μας για κοινωνική συνέργεια θα ωφεληθούν σε όλα τα επίπεδα" [1]. Επικαλούμενος τις εξελικτικές θεωρίες του Jean-Baptiste Lamarck, ο οποίος ήταν ο νονός της επιγενετικής θεωρίας, ο Welss θέτει τον τρόπο με τον οποίο:

"η Παγκόσμια Πρωτοβουλία Συνοχής εκτιμά ότι τριακόσιες πενήντα χιλιάδες άνθρωποι που αυξάνουν μετρήσιμα τις βασικές γραμμές της καρδιακής τους συνοχής μπορεί να είναι αρκετοί για να δημιουργήσουν ένα "παγκόσμιο περιβάλλον καρδιακού πεδίου συνοχής" ... μέσω της διαρκούς επανάληψης αυτής της νέας συμπεριφοράς από μια κρίσιμη μάζα ατόμων ... 

 Δημιουργώντας σκόπιμα αυτό το πεδίο παγκόσμιας συνοχής για την Εναλλαγή, μπορεί . . . να αναδυθούμε ως μια θετική, συνειδητή εξελικτική δύναμη". [1]

Σε ένα ξεχωριστό κεφάλαιο με τίτλο "Ένας χάρτης για να διασχίσουμε το χάσμα", η ίδια η Hubbard ζητά τον συγχρονισμό της "καρδιακής συνοχής" 350.000 κατόχων συσκευών βιοανάδρασης HeartMath με την εξάσκηση της "Γρήγορης Συνοχής" και του "Καρδιακού Κλειδώματος" [1], οι οποίες είναι τεχνικές "ενσυνειδητότητας" με το σήμα κατατεθέν της HeartMath, μέσω ενός "ειδικού ομαδικού περιβάλλοντος στο διαδίκτυο" [1]. 

Αυτή η διαδικτυακή συνεργατική ομάδα βιοανάδρασης είναι γνωστή ως "[τ]ο Παγκόσμιο Δωμάτιο Φροντίδας Γέννησης, ένα έργο της Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας Συνοχής του Ινστιτούτου HeartMath, [το οποίο] παρέχει μια ψηφιακή αναπαράσταση των ασκούμενων, απεικονίζοντάς τους ως σημεία φωτός σε όλο τον κόσμο" [1].


Συνοπτικά, το Ινστιτούτο HeartMath έχει αναθέσει ένα μετα-απα-νθρωπιστικό δίκτυο φορητών εφαρμογών Παγκόσμιας Συνοχής για τη διασύνδεση των εγκεφαλικών κυμάτων και των καρδιακών ρυθμών σε ολόκληρο τον πλανήτη, προκειμένου να "μετατοπιστεί" η συλλογική συνείδηση του ανθρώπινου είδους σε ένα παγκόσμιο Κίνημα Κοινωνικού Δυναμικού που συγχρονίζεται με την κοσμική εξέλιξη της νοόσφαιρας μέσω του κυβερνητικού νευρικού συστήματος των κοινωνικών μέσων του διαδικτύου. 

Με τη σειρά τους, αυτά τα υπερανθρωπιστικά wearables νευροανάδρασης είναι σε θέση να προκαλέσουν βιορυθμικά συνθετικές καταστάσεις ευδαιμονίας που θα προετοιμάσουν ψυχολογικά τους παγκόσμιους πληθυσμούς να συμμορφωθούν ευχαρίστως με τις εταιρικές-κοινοτικές εντολές της τεχνοφασιστικής Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης.



Εφαρμογή Global Coherence | HeartMath Institute


Η εξελικτική επιχειρηματικότητα, η εταιρική τεχνοκρατία και η μετα-απα-νθρωπη μοναδικότητα

Αν νομίζετε ότι ο παγκόσμιος συγχρονισμός της βιοανάδρασης της ανθρώπινης συνείδησης ακούγεται σαν ένα ενάρετο μέσο για την ενοποίηση των καρδιών και των μυαλών σε όλο τον πλανήτη σε μια ουτοπική παγκόσμια κοινότητα, θα πρέπει να σημειωθεί ότι το HeartMath Institute και η HeartMath Inc. είναι βουτηγμένα στον κορπορατισμό. 

Ως εκ τούτου, αντί να προκαλέσουν ειλικρινείς κοινωνικοσυναισθηματικούς δεσμούς σε όλες τις κοινωνικοοικονομικές τάξεις και αντί να διαφωτίσουν τα μυαλά με αληθινή πνευματική διαφώτιση, η εμπορική νευροτεχνολογία του HeartMath είναι προετοιμασμένη να νανουρίσει το πρεκαριάτο σε ευδαιμονικές καταληψίες που το καθιστούν υποταγμένο στις εταιρικές-τεχνοκρατικές εντολές της "καπιταλιστικής επιτήρησης" της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης.

Με τη διανομή των εφαρμογών Global Coherence Apps και άλλων φορητών συσκευών νευροανάδρασης μέσω πολυεπίπεδων συστημάτων μάρκετινγκ και δικτύων συνεργασιών με πολυεθνικές εταιρείες και εταιρείες συμβούλων επιχειρήσεων, η Πρωτοβουλία Global Coherence της HeartMath καθοδηγείται από ένα είδος εταιρισμού γνωστό ως "εξελικτική επιχειρηματικότητα", το οποίο έχει προωθηθεί από την Hubbard και τους συναδέλφους της στο Πανεπιστήμιο Singularity. 

Παρά την ανθισμένη ρητορική της "αγάπης και του φωτός" από την Hubbard και τους εκπροσώπους του GCI, ο εταιρικός σύνδεσμος των εξελικτικών επιχειρηματιών που συνδέονται με την HeartMath είναι προετοιμασμένος να κατευθύνει την παγκόσμια βιορυθμική "συνοχή" ώστε να συμμορφωθεί με την τεχνοφασιστική οικονομία της Κοινωνικής Πίστωσης της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης.

Για να στρατολογήσουν συμμετέχοντες στο Παγκόσμιο Δίκτυο Συνοχής των φορητών αισθητήρων βιοανάδρασης που συνδέονται με smartphones, η HMI και η HeartMatch Inc. χρησιμοποιούν πολυεπίπεδα συστήματα μάρκετινγκ που μετατρέπουν τους επαγγελματίες της HeartMath σε πιστοποιημένους "Μέντορες" και "Εκπαιδευτές" της HeartMath που προσφέρουν προπόνηση "καρδιακής συνοχής" μέσω εργαστηρίων ανθεκτικότητας της HeartMath. 

Είναι έντονο να σημειωθεί εδώ ότι τα στρατηγήματα πολυεπίπεδου μάρκετινγκ, τα οποία υποστηρίζει η Hubbard στο Conscious Evolution: Awakening the Power of Our Social Potential [2], έχουν τις ρίζες τους στα εργαστήρια αυτοπραγμάτωσης του Κινήματος του Ανθρώπινου Δυναμικού.

 Στην πραγματικότητα, ο γίγαντας του πολυεπίπεδου μάρκετινγκ, η Amway, υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους εταιρικούς οπαδούς της διοχέτευσης του μανδύα αυτοπραγμάτωσης του Κινήματος Ανθρώπινου Δυναμικού για την εξαπάτηση πωλητών σε απάτες πυραμίδων.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η κληρονόμος της περιουσίας της Amway του Richard DeVos είναι η πρώην υπουργός Παιδείας των ΗΠΑ, Betsy DeVos, η οποία έχει χρηματοδοτήσει την εκπαιδευτική τεχνολογία βιοανάδρασης της Neurocore.

 Στο άρθρο μου, "Secretary DeVos, Neurocore, and Competency-Based Workforce Training", κατέγραψα πώς η εταιρεία Neurocore, στην οποία η Betsy ήταν μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, είναι μέρος μιας αναπτυσσόμενης βιομηχανίας κοινωνικο-συναισθηματικής μάθησης που εμπορεύεται την τεχνολογία βιοανάδρασης, η οποία περιλαμβάνει τα wearables emWave που διανέμονται από την HeartMath. 

Για παράδειγμα, η HeartMath LLC κατέχει την εταιρική άδεια για το Macquarie Institute, το οποίο διευκολύνει τα εργαστήρια HeartMath, όπως το πρόγραμμα Resilient Educator που διδάσκει στους συμμετέχοντες πώς να χρησιμοποιούν τα wearables βιοανάδρασης emWave προκειμένου να ενισχύσουν τη μάθηση στην τάξη σε "σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης".

Αξιοποιώντας τις τακτικές πολυεπίπεδου μάρκετινγκ για τη διάδοση του Παγκόσμιου Δικτύου Συνοχής του GCI με τα φορητά είδη βιοανάδρασης που προσφέρουν υπεράνθρωπες δυνατότητες, το HeartMath Institute υλοποιεί αυτό που ο Hubbard θεώρησε ως μια επιχείρηση "εξελικτικής επιχειρηματικότητας" που συγχωνεύει τη νευροτεχνολογία και τη συλλογική βιορυθμική συνείδηση στη φουτουριστική "Singularity" , όπως την οραματίστηκε ο Διευθυντής Μηχανικής της Google, Ray Kurzweil.




Ray Kurzweil | Singularity Hub


Το 2018, σε μια "Παγκόσμια Σύνοδο Κορυφής" του Πανεπιστημίου Singularity, η οποία είχε τίτλο: “The Future of Entrepreneurship: Living in Exponential Creativity” ("Το μέλλον της επιχειρηματικότητας:

Ζώντας στην εκθετική δημιουργικότητα") η Hubbard πήρε συνέντευξη από τον Mark Donohue - συνεργάτη τόσο του Kurzweil, ο οποίος είναι συνιδρυτής και καγκελάριος του Singularity U, όσο και του Peter Diamandis, ο οποίος είναι ο εκτελεστικός ιδρυτής και διευθυντής του Singularity U.

 Κατά τη διάρκεια αυτής της συνέντευξης, ο Donohue και η Hubbard ανέφεραν πως οι "εμπνευσμένοι από τον Maslow ... εξελικτικοί επιχειρηματίες" βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της εισαγωγής μιας υπερανθρωπιστικής Singularity μέσω "μασλοουϊκών" επιχειρηματικών πρακτικών που βασίζονται σε "συνεργιστικές συγκλίσεις". Ο Donohue υπογράμμισε πώς :

"Η Μπάρμπαρα ήταν ένας πρωτοπόρος ηγέτης στη δεκαετία του '70 στη διοργάνωση των λεγόμενων "SYNCONs", δηλαδή στη συγκέντρωση των καλύτερων στοιχείων που λειτουργούν για να δημιουργηθεί μια συνεργιστική σύγκλιση, ώστε να δημιουργηθεί ένα εντελώς νέο από τα διαφορετικά μέρη. . . . 

Οπότε αυτή είναι μια ολόκληρη διαδικασία συνεργιστικής σύγκλισης στην οποία προσκαλούμε και πιστεύουμε ότι το Singularity [U] είναι μέρος της, αλλά πιστεύουμε ότι είναι ένα άλλο επίπεδο σύγκλησης της εκθετικής τεχνολογίας, των εκθετικών ηγετών, για να έχουμε στην πραγματικότητα μια σύγκλιση που είναι πιο κατευθυνόμενη και επιμελημένη από το Singularity [U] για να την πάμε στο επόμενο επίπεδο".

Συμφωνώντας με την εξύψωση των εξελικτικών επιχειρηματιών από τον Donohue, η Hubbard δήλωσε ότι: "ο εκθετικός επιχειρηματίας έχει τη δύναμη να αλλάξει το σύστημα, και αν οι εκθετικοί επιχειρηματίες αισθάνονται ότι συνδέονται με την εξέλιξη, οι κατευθυντήριες γραμμές της μεγαλύτερης συνείδησης ... που εφαρμόζονται στην εκθετική επιχειρηματικότητα είναι στην πραγματικότητα το σημείο αλλαγής". 

Αυτό το "σημείο μετατόπισης", σύμφωνα με την Hubbard, θα έχει ως αποτέλεσμα η ανθρωπότητα "να γίνει ένα νέο είδος. Αν συνδυάσετε την υψηλή τεχνολογία με την εξελικτική πνευματικότητα με τη μεγαλύτερη συνείδηση, . . . αν συνδυάσετε τις εκθετικές εξελικτικές τεχνολογίες με τη νέα δύναμη της ανθρωπότητας . . . ...θα έχετε ένα νέο είδος... 

Δεν είναι μόνο ότι γινόμαστε νέα άτομα και σε κάποιο βαθμό ένα νέο είδος με αυτή τη δύναμη, αλλά ολόκληρο το σύστημα . . . πηγαίνει σε ριζική νεωτερικότητα".

Ο Donohue επιβεβαίωσε την πρόβλεψη του Hubbard για το "σημείο μετατόπισης", καθώς διακήρυξε ότι το Πανεπιστήμιο Singularity θα συμβάλει καθοριστικά στην ώθηση του ανθρώπινου είδους προς τα εμπρός, στη συνειδητή υπεράνθρωπη εξέλιξη: "Βρισκόμαστε μπροστά στη γέννηση αυτού που η Μπάρμπαρα ονόμασε 'Homo Universalis'. . . . 

Το νέο σύνολο θα είναι πολύ μεγαλύτερο από ό,τι υπήρξε ποτέ πριν, και τελικά, το Singularity [U] είναι καταλύτης και ηγέτης στην αφύπνιση αυτού του νέου είδους για να εκπληρώσουμε πλήρως τις ανθρώπινες δυνατότητές μας [δεν ακούγεται] στο πλαίσιο της εξελικτικής ιστορίας", "δημιουργώντας συνεργιστικές συγκλίσεις στο επόμενο επίπεδο". 

Η Hubbard ολοκλήρωσε τη συνέντευξη εξυμνώντας το Singularity U ως μοχλό συνειδητής υπεράνθρωπης εξέλιξης: "είναι μεγάλο προνόμιο να βλέπουμε τι μπορεί να κάνει το Singularity [U] για να βοηθήσει στην έναρξη αυτού του κινήματος. Αν θέλουμε να πούμε ότι ένα νέο κίνημα ... κινείται προς την κατεύθυνση της εξέλιξης, θα έλεγα ότι το Πανεπιστήμιο Singularity αναλαμβάνει έναν τεράστιο ρόλο για να το ξεκινήσει".

Δείτε το βίντεο 👉

Μέσα από τις συνεργιστικές συγκλίσεις των εκθετικών επιχειρηματιών, των εταιρικών βιομηχανιών, των ενδιαφερομένων καταναλωτών και των φουτουριστικών δεξαμενών σκέψης όπως το Singularity U, το Κίνημα του Ανθρώπινου Δυναμικού επεκτείνεται σε Κίνημα Κοινωνικού Δυναμικού, προωθώντας τα τρανσουμανιστικά όνειρα της Hubbard για συλλογική συνειδητή εξέλιξη μέσω των παγκόσμιων τεχνολογικών αγορών.

Στο βιβλίο της, Conscious Evolution: Awakening of Our Social Potential (Συνειδητή εξέλιξη: Αφύπνιση του κοινωνικού μας δυναμικού), το οποίο επιμελήθηκε ο Donohue, η Hubbard αφιέρωσε έξι κεφάλαια στο "Μέρος ΙΙΙ: Το Κίνημα του Κοινωνικού Δυναμικού" [2].

 Σε όλο το "Μέρος ΙΙΙ", η Hubbard εξέθεσε το όραμά της για την "Κοινωνική Εξέλιξη" μέσω της τεχνοκρατικής παγκοσμιοποίησης των συμπράξεων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. 

Για την καλλιέργεια μιας παγκόσμιας "Κοινότητας Συν-δημιουργών" [sic] μέσω της σφαίρας "Οικονομία/Επιχειρήσεις", η Hubbard προώθησε εταιρικά ιδρύματα, όπως το Ίδρυμα Bill και Melinda Gates, το Ίδρυμα MacArthur και το Center for What Works (Κέντρο για το τι λειτουργεί), μαζί με εταιρείες επενδύσεων αντίκτυπου, όπως το Social Venture Network.



Συνοψίζοντας, η Hubbard κάλεσε σε συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για να ωθήσει τη συλλογική-συνειδητή εξέλιξη του κοινωνικού δυναμικού στη φουτουριστική Singularity μέσω της παγκοσμιοποίησης των υπερανθρωπιστικών τεχνολογιών νευροανάδρασης, όπως τα wearables βιοανάδρασης emWave και Inner Balance που διανέμονται μέσω των συστημάτων πολυεπίπεδου μάρκετινγκ της Παγκόσμιας Πρωτοβουλίας Συνοχής της HeartMath. 

Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι, στο Πανεπιστήμιο Singularity, ο Kurzweil συνεργάζεται με τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο του SingularityNET, Ben Goertzel, ο οποίος παρουσίασε την έρευνά του για την τεχνητή νοημοσύνη στο ετήσιο συνέδριο του 2013 της World Future Society, η οποία συνιδρύθηκε από τον Hubbard [1].

Ο Goertzel περιλαμβάνεται επίσης στον κατάλογο των "Βιομηχανικών Συνεργατών και Συμβούλων" του Transformative Technology Lab μαζί με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της HeartMath.


 Από το 2020 έως το 2040: Από τη Νέα Κανονικότητα στη Μοναδικότητα

Εδώ και σχεδόν 20 χρόνια, ο Kurzweil έχει προβλέψει ότι το έτος 2045 θα σηματοδοτήσει την εμφάνιση της υπεράνθρωπης Singularity. 

Πριν από την πρόβλεψη του Kurzweil, ο Hubbard προέβλεψε ότι το 2020 θα σηματοδοτούσε το έτος της παγκόσμιας συνειδησιακής "μετατόπισης" που θα ωθούσε τεχνολογικά-νοητικά την ανθρώπινη εξέλιξη στην υπεράνθρωπη Μοναδικότητα του 2045.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στο Διεθνές Συνέδριο IONS το 2015, η Hubbard "πρότεινε [να] αναπτύξουμε έναν νέο παγκόσμιο σκοπό ... μέχρι το 2020, και η ημερομηνία έχει επιλεγεί από κάποιους άλλους ανθρώπους [όπως] ο Stephen Dinan", ο οποίος είναι πρώην διευθυντής του Κέντρου Θεωρίας και Έρευνας του Ινστιτούτου Esalen, πρώην διευθυντής του Ινστιτούτου Νοητικών Επιστημών και συγγραφέας του "Προλόγου" στο βιβλίο της Hubbard "Η γέννηση του 2012 και πέρα από αυτό" [1]. 

Στην ομιλία της στο IONS, η Hubbard διατύπωσε την εξής θέση: "Η γέννηση της Χάμπαρντ είναι μια από τις σημαντικότερες αλλαγές που μπορεί να κάνει η ίδια:

"[ε]άν παίρναμε τα επόμενα 5 χρόνια και λέγαμε ότι ο σκοπός μας θα ήταν, μέχρι το 2020, να συνδέσουμε αρκετούς από τους συνδημιουργούς στην υγεία, την εκπαίδευση, την οικονομία, σε κάθε τομέα της ανθρώπινης προσπάθειας σε κάθε πολιτισμό ... και να εμφανιστούμε μέχρι το 2020 ως η αρχή του επόμενου σταδίου της ανθρώπινης αυτοεξέλιξης .... [τότε] [θα] γινόμασταν ο Γνωστικός άνθρωπος- θα γινόμασταν άνθρωποι που θα ενσάρκωναν πραγματικά την ιδιοφυΐα της εξέλιξης, τις υπερβατικές δυνάμεις της εξέλιξης".

Τώρα που το 2020 έχει εγκαινιάσει τη μετά-COVID Νέα Κανονικότητα, η οποία ξεδιπλώνει τη Μεγάλη Επανεκκίνηση για την τεχνοκρατική Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση, φαίνεται ότι οι προβλέψεις της Hubbard για την υπερτεχνολογική εξέλιξη επαληθεύονται, και όπως προέβλεψε ο Kurzweil, "η Singularity είναι κοντά".

Σίγουρα, αν νομίζετε ότι η Νέα Εποχή της Μοναδικότητας της Hubbard ακούγεται σαν να υπόσχεται να είναι ενδυναμωτική ή ουτοπική, μείνετε συντονισμένοι για τις επόμενες δόσεις αυτής της ερευνητικής σειράς, καθώς καταγράφω πώς ήταν υπέρμαχος της μαλθουσιανής-ευγονικής μείωσης του πληθυσμού. 

Θα αποκαλύψω επίσης πώς οι σχέσεις της Hubbard με την Παγκόσμια Εταιρεία Μέλλοντος, το Κίνημα Ανθρώπινου Δυναμικού και το Ίδρυμα για τη Συνειδητή Εξέλιξη συνδέονταν με δίκτυα φερόμενων παιδόφιλων και αιρέσεων σεξουαλικής κακοποίησης.

Τελικές σημειώσεις:

[1]  Barbara Marx Hubbard and The Welcoming Committee, Birth 2012 and Beyond: Humanity’s Great Shift to the Age of Conscious Evolution (USA: Shift Books, 2012).

[2]  Barbara Marx Hubbard, Conscious Evolution: Awakening the Power of Our Social Potential (Novato, CA: New World Library, 1998).

[3]  Barbara Marx Hubbard, The Evolutionary Testament of Co-Creation: The Promise Will Be Kept (Los Angeles, CA: Muse Harbor, 2015).

[4]  Abraham Maslow, Toward a Psychology of Being, 2nd ed. (New York, NY: D. Van Nostrand Co., 1968).

[5] Barbara Marx Hubbard, 52 Codes for Conscious Self Evolution: A Process of Metamorphosis to Realize Our Full Potential Self, ed. Carolyn Anderson (Santa Barbara, CA: Foundation for Conscious Evolution, 2011).

[6]  Barbara Marx Hubbard, The Hunger of Eve: One Woman’s Odyssey Toward the Future (Eastsound, WA: Island Pacific NW, 1989).

[7]  Barbara Marx Hubbard, The Revelation: Our Crisis Is a Birth (The Book of Co-Creation) (Sonoma, CA: Foundation for Conscious Evolution, 1993).

[8] Lee Penn, False Dawn: The United Religions Initiative, Globalism, and the Quest for a One-World Religion (Hillsdale, NY: Sophia Perennis, 2004).

[9]  Barbara Marx Hubbard, Emergence: The Shift from Ego to Essence (10 Steps to the Universal Human) (Charlottesville, VA: Walsch Books, 2001).


ΠΗΓΗ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

Barbara Marx Hubbard: Godmother of Transhumanism and Synthetic Spirituality



ΠΗΓΗ



2 σχόλια:

  1. τετυφλωκεν αυτων τους οφθαλμους και πεπωρωκεν αυτων την καρδιαν ινα μη ιδωσιν τοις οφθαλμοις και νοησωσιν τη καρδια και επιστραφωσιν και ιασωμαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ὡραίοι,ἔ;;μὲ ἀναπτυγμένα ὅλα τὰ κέντρα τοῦ ἐγκεφάλου τους ! καὶ μὲ τὴν τεχνολογία, θὰ γίνουν ἀνώτεροι καὶ ἀπὸ τὸν Χριστὸ φυσικά, ποὺ εἶχε φτάσει κι αὐτὸς ψηλὰ πνευματικά, ὄχι ὅμως ὅσο αὐτοὶ μὲ τὴν τεχνολογία !
    «...καὶ ἐπληθύνθη ἐν αὐτοῖς ἡ πτῶσις...»

    ΑπάντησηΔιαγραφή