Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙ...ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΟΥ...

ΤΟ ΨΕΥΤΟΡΩΜΑΙΪΚΟ ΗΔΗ ΤΕΛΕΙΩΣΕ.
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ.*Φώτο άρθρου: Σφραγίδα της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας Ακάδημος.

Μυθιστόρημα (αχαλίνωτης πραγματικότητας)

Γράφει ο Sinenohos Manos.


Ένα μόνο φοβούνται και ένα μόνο μπορεί να τους χαλάσει τα σχέδια. Η ανασύσταση του Βυζαντίου(Ρωμανίας). Όχι γιατί ήμασταν κοσμοκρατορία, ούτε γιατί κάναμε κουμάντο τον πλανήτη για 1000 χρόνια. 

Ούτε για τις τέχνες, ούτε για τον πολιτισμό, ούτε για την οικονομία, ούτε για τα εδάφη που είχαμε τότε. Ούτε καν για τους Ρωμιούς. Ένα μόνο φοβούνται στο Βυζάντιο. Το πολίτευμα του: Ήταν η ελέω Θεού Βασιλεία. Δηλαδή η Ρωμανία ήταν ένα κράτος που κυβερνιόνταν από τον ίδιο τον Θεό. Και αυτό ναι οι αντίχριστοι το φοβούνται.

καὶ εἶδε τὰς βλασφημίας τὰς γινομένας ἐν Ἰούδᾳ καὶ ἐν Ἱερουσαλὴμ καὶ εἶπεν· οἴμοι, ἱνατί τοῦτο ἐγεννήθην ἰδεῖν τὸ σύντριμμα τοῦ λαοῦ μου καὶ τὸ σύντριμμα τῆς πόλεως τῆς ἁγίας καὶ καθίσαι ἐκεῖ ἐν τῷ δοθῆναι αὐτὴν ἐν χειρὶ ἐχθρῶν καὶ τὸ ἁγίασμα ἐν χειρὶ ἀλλοτρίων;

Α Μακκαβαίων 2,6 - 2,7

Έχω κάνει σχεδόν τα πάντα. Από τις αμαρτίες που μπορεί να κάνει κάποιος άνθρωπος εδώ σε αυτή την ζωή μόνο μια δεν έκανα. Να πάω με άντρα. 

Όχι γιατί τότε το έβλεπα σαν αμαρτία. Απλώς δεν το τραβούσε ο οργανισμός μου. Από τα άλλα όμως δεν έχω παράπονο. Έζησα μια ζωή πολυτάραχη. Νύχτες, Μασονίες, Ουσίες, Μέσα, Βία, Όπλα, Κόμματα, Υπηρεσίες, Γυναίκες... κάποτε έκανα 8 συνεχόμενα χρόνια να δω το φως της μέρας. Ζούσα νύχτα ... 

Όταν λέω τα πάντα το εννοώ. Χέστηκα αν το πιστεύεις. Το ξέρουν στην ΓΑΔΑ τράβα ρώτα τους. Αυτό το ξεκαθαρίζω από την αρχή του άρθρου όχι για να πείσω τον κάθε ξινισμένο που με θυμάται κάπως άβολα, αλλά για να ξέρει ο εκάστοτε αναγνώστης ότι δεν το παίζω κάποιος Άγιος Παππούλης ούτε κάποιος προφήτης. Ούτε καν.... Κάποιοι θα αναρωτηθείτε γιατί άλλαξα όχθη όταν άλλαξα. Αν και αυτό είναι προσωπικό θα σας το πω και αυτό.

Κάποτε «σχεδόν» πέθανα. Έρχεται η στιγμή που όσο καθίκι και να είσαι θα βρεθεί κάποιο μεγαλύτερο καθίκι από εσένα. Νόμος απαράβατος που όλοι στην «πιάτσα» τον ξέρουμε. Ήρθε και εμένα λοιπόν η ώρα μου κάποτε να τελειώσω την σταδιοδρομία μου. 

Δεν με πείραξε πολύ εκείνη την στιγμή που βρέθηκε το μεγαλύτερο από εμένα καθίκι. Θα έβρισκε και αυτός το μεγαλύτερο του καθίκι. 

Βασικά όταν φτάνεις στο τέλος του δρόμου ο δρόμος χάνει το νόημα του και έχεις άλλα προβλήματα να σκεφτείς, αλλά αυτό μάλλον δεν θα το καταλάβετε τώρα γιατί δεν έχετε πεθάνει ακόμα. Πάντως άσχημο πράγμα να πεθαίνουν δικοί σου άνθρωποι, αλλά το φοβερότερο όλων είναι να πεθάνεις εσύ. Απερίγραπτο.

Εκείνη την στιγμή που έφευγα με έσωσε ένας Άγιος. Ο Άγιος Παντελεήμονας. Έτσι απλά. Χωρίς κάτι άλλο. Για την τότε λογική μου αυτό ήταν δύσκολο να χωρέσει στο κεφάλι μου. Γιατί ένας Άγιος να σώσει εμένα; Σίγουρα θα υπήρχαν πολύ καλύτεροι άνθρωποι από εμένα που έπρεπε να σωθούν.

 Στην τελική καθίκι ήμουν και αν τα τίναζα οριστικά ένα καθίκι λιγότερο. Αυτό με ταλαιπώρησε πολύ καιρό. Είναι σαν να κλέβεις κάποιον και αυτός αντί να σε καταγγείλει να σε βοηθάει. Αυτή η σκέψη με άλλαξε. Όχι το ότι με έσωσε αλλά το γιατί.

Με τον καιρό κατάλαβα. Δωρεάν έλαβα βοήθεια και δωρεάν έπρεπε να δώσω. Γιαυτό ο Χριστός μιλούσε με παραδείγματα. Γιατί οι άνθρωποι είμαστε στενόμυαλοι και μόνο με το παράδειγμα μπορούμε να εμπεδώσουμε την θεωρία. 

Έτσι θα έπρεπε να δώσω και εγώ το παράδειγμα σε άλλους. Να σώσω άλλους. Από εκεί και πέρα η συνέχεια στο θέμα δεν σας αφορά. Να μην τα πω και όλα μπας και έχω και εγώ κάνα στεφάνι-ή έστω ελαφρυντικό, όταν θα τα τινάξω οριστικά. Εσείς κοιτάτε να κάνετε τα κουμάντα σας τώρα που μπορείτε διότι αν δεν τα κάνετε, θα το μετανιώσετε σίγουρα όταν τα τινάξετε.

Όταν μου είπε ένας φίλος σε κάποιο από τα ιστολόγια που συναναστρέφομαι να γράψω ένα άρθρο για το ποιος είμαι και τι πιστεύω, την ιστορία μου κατ ουσίαν, μου ακούστηκε παράλογο. 

Βλέπετε αφού άλλαξα όχθη βάλθηκα να βοηθήσω την πατρίδα την θρησκεία και την οικογένεια μέχρι τελικής πτώσεως και ως εκ τούτου πέρασα από πολλούς και πολλά και στα πατριωτικά ζητήματα αλλά και στα Εκκλησιαστικά. 

Έτσι θα έπρεπε να γράψω για ονόματα πρόσωπα και καταστάσεις. Ποιος θα διάβαζε κάτι τέτοιο και πόσοι θα «ξινίζανε» με τα γραφόμενα;

Μετά όμως τα γεγονότα (ή ο Θεός αν το θέλετε) μου έδειξαν ότι πρέπει να πω δυο πράγματα όχι για την διαφήμιση του εαυτού μου, αλλά για να αποφύγει ο εκάστοτε καλοπροαίρετος αγωνιστής τις παγίδες που υπάρχουν εκεί έξω διότι το σύστημα έχει στήσει μια μηχανή που δημιουργεί προβλήματα ώστε να προτείνει λύσεις, οι οποίες λύσεις είναι στημένες. 

Πάρτε λοιπόν το παρόν άρθρο ως μια βοήθεια από εμένα προς όσους είναι σε πατριωτικές ομάδες, ή σε θρησκευτικές.

Ίσως σκεφτείτε τώρα ότι «ποιος είμαι εγώ που υποστηρίζω ότι μου έδειξε ο Θεός τι να κάνω και τι να γράψω». Ξέρετε όταν κάποιος μιλάει στον Θεό λένε ότι είναι πιστός και όταν ο Θεός του απαντάει λένε ότι είναι τρελός. 

Οι πολλοί άνθρωποι θεωρούν ότι ο Θεός δεν απαντάει παρά μόνο σε κάποιους που έχουν το «χαρτί» ή φοράνε κάποια συγκεκριμένα ρούχα ή έχουν κάποια συγκεκριμένη εξουσία για κάτι τέτοιο. 

Βασικά εγώ έχω δει ότι ο Θεός απαντάει πάντα και στους πάντες. Ίσως αργεί, αλλά απαντάει. Το αν δεν μας αρέσει η απάντηση ή δεν θέλουμε να την δούμε, η δεν έχουμε υπομονή να έρθει, αυτό είναι άλλο θέμα. Βλέπετε η αλήθεια δεν χαϊδεύει αυτιά.

Μια εποχή λίγο πριν από τα μνημόνια ήρθε στην Ελλάδα ως πορδυπουργός , ο πιο καθυστερημένος και συνάμα επικίνδυνος άνθρωπος που θα μπορούσαν να βρούνε τα διεθνή κοράκια. 

Ο τζέφρυ άντριου παπαντρίου όπως τον αποκαλούσαν εκεί που μεγάλωσε (δεν λέω το κανονικό του όνομα μην μολύνω το στόμα μου). Το γεγονός αυτό από μόνο του δεν θα σήμαινε πολλά αν δεν συνδυαζόταν με μια συνολική αναδιάρθρωση της πολιτικής και θρησκευτικής ηγεσίας του τόπου. Τα σύννεφα φαινόταν ήδη στον ορίζοντα...

Η διεθνής μαφία έχοντας ξεμπερδέψει με θρησκευτικούς και πολιτικούς ηγέτες του λαού με τον Α ή Β τρόπο, έβαζε τα πιόνια της στις καίριες θέσεις ώστε να ξεμπερδεύει οριστικά με έναν λαό που ονειρευόταν την ελευθερία του.

 Γιατί ελεύθεροι εκατό τις εκατό δεν ήμασταν ποτέ τα τελευταία 800 χρόνια είτε θέλουμε να το δούμε είτε όχι. Απλώς σε κάποιες περιόδους και με αγώνες και θυσίες είχαμε ένα χάπι ψευτοελευθερίας(ή ψευτορωμέικου αν προτιμάτε). Αυτή η ψευδαίσθηση πως ήμασταν ελεύθεροι έπρεπε τώρα να τελειώσει για λόγους που δεν είναι του παρόντος να τους αναφέρω.

Όταν ετοιμάζεσαι να κατακτήσεις έναν λαό ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα σκεφτείς να αντιμετωπίσεις; Μα την αντίσταση φυσικά. Πάντα ο κάθε κατακτητής θα σκέφτεται πως θα αντιμετωπίσει την αντίσταση γιατί η αντίσταση του κάθε λαού είναι αυτή που μπορεί να ανατρέψει τα οποιαδήποτε σχέδια όσο καλά και αν είναι στημένα.

Τότε και εκείνη την εποχή των μνημονίων είναι που άρχισα να παρατηρώ ότι παρότι άλλαξα στρατόπεδο ήταν σαν να βρέθηκα...στο ίδιο. Ο κόσμος στην Ελλάδα δεχόταν έναν υβριδικό πόλεμο από παντού και μουδιασμένος από τα προηγούμενα χρόνια τεχνητής ευμάρειας και ευδαιμονίας προσπαθούσε να αντιδράσει. 

Τα αντίχριστα και αντιλαϊκά μέτρα ερχόταν το ένα μετά το άλλο και ο καθένας αναλόγως με το που άνηκε προσπαθούσε να αντιδράσει με τον τρόπο που τον είχαν μάθει. Οι αριστεροί με τα σωματεία τους οι δεξιοί με τα δικά τους και οι πιστοί με τους πνευματικούς τους ή μέσω χριστιανικών συλλόγων.

Το θέμα είναι πως πάντα, όταν θιγόταν μια μερίδα του κόσμου και προσπαθούσε να αντισταθεί, ήταν κάποιος «ηγέτης» έτοιμος να καρπωθεί την μερίδα αυτή και να την καθοδηγήσει στην απογοήτευση. Λες και ήταν στημένος από πριν και περίμενε το μερίδιο αυτό της αντίστασης να το καπελώσει και να το οδηγήσει πάλι στον καναπέ του.

Για εμένα που προερχόμουν από άλλους δρόμους της ζωής, ήταν τελείως παράλογο να βλέπω ανθρώπους της κρατικής να συνοδεύουν σε Χριστιανικές διαδηλώσεις τον τάδε εκκλησιαστικό παράγοντα, όπως ήταν και τελείως παράλογο αριστεροί «μπροστάρηδες» να καθοδηγούν Εθνικιστικές ομάδες, όπως ήταν και τελείως παράλογο η μία πατριωτική ομάδα να προσπαθεί να διαλύσει την άλλη όπως ήταν και τελείως παράλογο, κληρικοί φαινομενικά άσχετοι μεταξύ τους και σε εχθρικές παρατάξεις (π.χ. Νεοημερολογήτες και Παλαιοημερολογήτες) να συνεργάζονται υπογείως για να διαλύσουν το πλήρωμα της εκκλησίας που αντιδρούσε.

Αυτά και άλλα πολλά ήταν τα παράλογα για εμένα στον «πατριωτικό» χώρο αλλά όχι για το προφανές. Αυτό που με ξένιζε είναι πως εγώ που ήρθα σε αυτό τον χώρο από το αντίπαλο, αν το θέλετε, στρατόπεδο βρήκα να ηγούνται άνθρωποι που ήταν στο στρατόπεδο που ήμουν πριν.

 Ήταν τραγελαφικό: ο πρακτορίσκος που έκανε καμία εργολαβία στην κρατική να παρεισφρήσει σε καμία ομάδα αναρχικών στο στρέφι τώρα ηγούταν εθνικιστικών ομάδων, ο μαχαιροβγάλτης ναρκομανής της πλατείας τώρα είχε μεταμορφωθεί σε μεγάλο πατριώτη, ο γνωστός κληρικός που πήγαινε βόλτες στο Ισραήλ για να του δώσουν οδηγίες(και είχε παρτίδες με την νύχτα) τώρα ηγούταν σε λαοσυνάξεις των πιστών κλπ κλπ και μην τα πολυλογώ βρέθηκα σε έναν χώρο που έβριθε από ρουφιάνους πράκτορες και κυρίως στημένους που κάπου τους ήξερα και κάτι μου θύμιζαν.

Θα πει κάποιος ότι δεν μιλάω με ονόματα αλλά αόριστα. Όχι δεν μιλάω αόριστα. Θα μπορούσα να βάλω ονόματα, βίντεο φωτογραφίες ντοκουμέντα. Αρέσει δεν αρέσει ήμουν παντού. Έχω 500 GB ντοκουμέντα. 

Ωστόσο αν αντί για πρακτορίσκος έλεγα Τάσος ή Γιάννης η Σάββας αν αντί για κληρικός έλεγα Νεκτάριος ή Μεθόδιος η Δαμιανός, αν αντί για μαχαιροβγάλτης της πλατείας έλεγα Καλήμαχος η Σταύρος ή Ηλίας(τυχαία ονόματα λέω μην παρεξηγηθώ) θα άλλαζε τίποτα; 

Αυτά όλα πλέον είναι ιστορία, κοντινή μεν αλλά ιστορία και σήμερα υπάρχει μια νέα γενιά που βγαίνει στα πράγματα χωρίς να ξέρει που να πατήσει και για τι να αγωνιστεί. Αυτά τα ονόματα δεν την αφορούν διότι μιλάμε για καταστάσεις 15 ετίας πλέον και ναι γεράσαμε κάπως. 

Συνεπώς μιλάω χωρίς ονόματα για πραγματικές καταστάσεις. Αν κάποιος προσβληθεί ας μου κάνει μήνυση και θα του στείλω πεσκέσι στο δικαστήριο τα ντοκουμέντα.

Στο θέμα μας είναι πως κάπου εκεί κατάλαβα ότι δεν πρόκειται να αγωνιστεί ο κόσμος στην Ελλάδα και να αντιδράσει για τίποτα. Όχι γιατί δεν ήθελε ούτε γιατί δεν μπορούσε αλλά γιατί η Νέα Τάξη είχε ελέγξει τους αρχηγούς σε οποιαδήποτε προσπάθεια αντίστασης και αν προέκυπτε. Η για να είμαι πιο ακριβής είχε στήσει από πριν αυτούς που θα καπελώσουν την όποια αντίδραση.

Υπήρχε μέσα σε όλα αυτά και ένα άλλο κομμάτι....ηγετίσκων λίγο πιο διαφορετικό από τους στημένους. Οι σαλταρισμένοι. Αυτοί που για να μας κάνουν την χάρη να μας βοηθήσουν να ελευθερωθούμε έπρεπε να τους δεχθούμε ως μεγάλους φύρερ μας ή έστω πατριάρχες μας.

Αυτό το είδος σωτήρων περιέργως αποδείχθηκε πιο ανθεκτικό από τους στημένους και πολλοί υπάρχουν ακόμα και σήμερα. Μπορεί με άλλα ονόματα ή με άλλες ιδιότητες αλλά υπάρχουν. Και μην πείτε ας πούμε ότι οι κληρικοί δεν αλλάζουν ονόματα. Και ονόματα αλλάζουν και συνόδους και το παίζουν από αρχιεπισκόποι μέχρι πατριάρχες..... 

Δεν το έχετε ξανακούσει; Δεν πειράζει. Δεν κάθομαι να βγάζω τα μάτια μου να γράφω για πράγματα που έχετε ξανακούσει. Το έργο εδώ είναι πως αυτοί οι σαλταρισμένοι που λέω αργά η γρήγορα γίνονται αντιληπτοί και κάθονται μόνοι τους στο βασίλειο τους(η την εκκλησία τους) του ενός ατόμου.


Κάποιοι λίγοι αγνοί υπήρχαν και υπάρχουν και σήμερα. Κάποιος ερευνητής της αλήθειας εδώ, κάποιος αγνός κληρικός εκεί, κάποιος δάσκαλος πιο πέρα. Δεν ήταν (και δεν είναι) αρκετό. Δεν υπήρχε (και δεν υπάρχει) υλικό να δουλέψεις.

 Ακόμα και αν βρισκόταν ένας Κολοκοτρώνης θα τον έτρωγε η μαρμάγκα και θα πήγαινε χαμένος. Έτσι έφυγα από τους πάντες και τα πάντα. Δεν τα παράτησα. Δεν είναι το ταμπεραμέντο μου. 

Απλώς πείστηκα ότι έπρεπε να διασώσω και να διασωθώ με κάποιους λίγους-μια πνευματική κιβωτός θα έλεγα- ώστε κάποτε να το γυρίσουμε το πράγμα.

Πότε κάποτε; Μα τώρα φυσικά. Γιατί τώρα; Γιατί τώρα το ψευτορωμέικο τελειώνει και μαζί με αυτό τελειώνουν και οι πράκτορορουφιανοπροδότες. Διότι πάντα οι κατακτητές όταν χάνουν εκτελούν και τους ντόπιους συνεργάτες τους. Γατί όποιος πρόδωσε τους δικούς του δεν θα προδώσει τους ξένους; 

Οπότε δεν χρειάζεται να σας πω ονόματα πράγματα και καταστάσεις. Σε λίγο όλοι αυτοί θα είναι νεκροί. Κανονικά νεκροί. Το ξέρουν και γιαυτό τώρα τελευταία τρίζουν τα δόντια τους. Θα έρθει και η ώρα που θα μασήσουν τις γλώσσες τους. 

Ας μην μιλάμε για πεθαμένους λοιπόν. Ας μιλήσουμε για τους ζωντανούς-όσοι τουλάχιστον απομείνουμε μετά από αυτά που έρχονται-. Που το ξέρω ότι έρχονται εδώ κοντά;Αν γνωρίζω προφητείες;


Δεν παρακολουθώ προφητείες. Εγώ είμαι στρατιώτης και τα πάντα τα αναλύω με την στρατιωτική λογική. Είναι απλή νομοτέλεια. Αφού οι θεσμοί αυτοκαταστρέφονται εκ των έσω είναι λογικό να πάψουν να υφίστανται αυτοί ή ο σκοπός τους. 

Αφού ας πούμε κάποιοι κληρικοί γίνονται Θεομάχοι (με το να υποστηρίζουν τους θεομάχους Σοδομήτες) είναι νομοτέλεια ότι θα πάψουν να υφίστανται ως κληρικοί του Θεού. Αφού οι ας πούμε οι πολιτικοί του τόπου γενοκτονούν τον λαό τους είναι νομοτέλεια ότι θα πάψουν να ηγούνται των γενοκτονημένων.

 Αφού ας πούμε οι εκπαιδευτικοί εκπαιδεύουν τους μαθητές στην παραμόρφωση είναι αυτονόητο πως θα πάψουν να ηγούνται της μόρφωσης κλπ κλπ. Είμαι στην ευτυχή θέση να σας δηλώσω ότι το ψευτορωμέικο αυτοκαταστρέφεται και το λέω τώρα που η πορεία του είναι μη αναστρέψιμη (χαχαχα σας την σκάσαμε μεγαλοκαθίκια, περιμέναμε να καταστραφείτε μόνοι σας, μας βγάλατε από τον κόπο).

Όσοι είστε νέοι και δεν ξέρετε για τι μιλώ και όσοι ψάχνετε πως και με ποιόν τρόπο να αγωνιστείτε ....

Πρώτον μακρυά από προφητειολόγους, ομάδες, σέχτες, κόμματα αποκόμματα, συλλόγους, προβεβλημένους ρασοφόρους, άγιους παπούληδες των ημερών κλπ. Το έχουν φάει όλοι τους το μήλο προ πολλού. 

Και να θέλουν να αντισταθούν δεν μπορούν γιατί τους εκβιάζουν με τις αμαρτίες τους. Τους έχουν βγάλει βίντεο από πριν και τώρα τους λένε «κάτσε καλά και πες αυτό γιατί κοίτα εδώ τι σου έχω αν πας να κουνηθείς». Μιλάμε για χειρότερη μαφία από την μαφία.


Δεύτερον βάλτε έναν σταυρό έξω από τα ρούχα σας (και στο κούτελο σας αν γίνεται ακόμα). Να φαίνεται. Μεγάλο. Όσοι γελάσουν με εσάς σε λίγο θα είναι τιναγμένοι ούτως η άλλως. Να σας αναγνωρίζουν τα αδέρφια σας οι ζωντανοί. Κάντε συγχώρεση με τον πνευματικό αδερφό σας. Ανήκετε και οι δυο στον ίδιο στρατό: Στον λαό του Θεού.

Τρίτον Έχετε από μακρυά τους μπολιασμένους(τα τηλεκατευθυνόμενα που λέω και εγώ). Ότι τους λέτε φτάνει μακρυά...πολύ μακρυά και εν αγνοία τους τις περισσότερες φορές.

Τέταρτον γίνετε αυτάρκεις. Όσο είναι δυνατόν και όσο μπορεί ο καθένας αυτόνομοι. Η μεγαλύτερη επανάσταση είναι να μην τους έχεις ανάγκη. Να μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτούς. Γιατί κανείς δεν μπορεί να ανατρέψει το χέρι που τον ταΐζει.

 Ούτως η άλλως σε λίγο δεν θα μπορεί να σας ταΐσει κανείς. Το χρήμα τελειώνει και αυτό δεν είναι προφητεία. Είναι γεγονός. Αν δεν μπορείτε να αυξήσετε την αυτονομία σας τότε περιορίστε τις ανάγκες σας. Μάθετε να περνάτε Σπαρτιάτικα.

Και τότε ίσως γνωριστούμε (πάλι) σε έναν διαφορετικό κόσμο. Τότε ίσως ο Θεός δει τον αγώνα μας και δεχθεί να μας συγχωρέσει και να μας οδηγήσει να ξαναγίνουμε αυτό που ήμασταν παλιά: Βυζάντιο
22 σχόλια:

 1. <> ΠΟΣΟ ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΗ ΚΑΙ ΛΑΛΑΚΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟΨΗ< ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣΕ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΕΚΟΒΕ ΓΛΩΣΣΕΣ ΑΠΟ ΠΑΤΕΡΕΣ (ΟΣ.ΜΑΞΙΜΟΣ), ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΕΤΑΡΤΟΥΣ ΓΑΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΙΧΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΑΛΛΑ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΒΡΗΚΑΤΕ ΤΟΝ ΝΕΟ ΓΕΩΚΩΝ ΣΕ XXXL ΜΟΡΦΗ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. <> ΣΕ ΑΥΤΟ Η ΑΝΑΦΟΡΑ

   Διαγραφή
  2. Δηλαδή η Ρωμανία ήταν ένα κράτος που κυβερνιόνταν από τον ίδιο τον Θεό

   Διαγραφή
  3. Από ανθρώπους κυβερνείτο όχι από τον Θεό, ο Θεός μας ανέχεται δηλαδή επιτρέπει οι άνθρωποι να ενεργούν με την ελεύθερη βούληση τους. Απλώς ήταν μια αυτοκρατορία που είχε πολλούς ανθρώπους του Θεού, ανθρώπους της προσευχής χάρη στους οποίους και άντεξε τόσο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το όραμα του Μωάμεθ του Πορθητή με α πέντε δάχτυλα και αν δεν σας αρκεί αυτό ανοίξτε τον συναξαριστή να αριθμήσετε το πλήθος των αγίων αν και είναι και πολλοί περισσότεροι...

   Διαγραφή
  4. Γιατί στην αρχαία Ελλάδα δεν κάνανε τέτοια; και όργια κάνανε και σφαγές και δούλους και απολα. Αυτό μειώνει τον πολιτισμό τους; έτσι και στο Βυζάντιο κάναμε και αμαρτίες. Και λοιπόν;

   Διαγραφή
  5. Πατζάρι λένε, πατζούρι ακούς. Δες να βοηθηθείς https://www.opto-vision.gr/agora/akoystika-varikoias/

   Διαγραφή
  6. Το επίπεδο είναι πολύ χαμηλό! Ο Γεωκών έχει φύγει εδώ και 6 μήνες και ακόμη σαυτόν αναφέρεστε! Πάτε να τον βρείτε στην τρικλοποδιά και αν θέλετε να λέγεστε αναγνώστες του Οίμου, σχολιάστε επί τέλους το κείμενο συγκεκριμένα στα σημεία που διαφωνείτε με επιχειρήματα! Ο άνθρωπος λέει το αυτονόητο: Το πολίτευμα ήταν "ΕΛΕΩ ΘΕΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑ" το ότι υπήρχαν και οι κοπρώνυμοι και οι ασεβείς βασιλείς ήταν η εξαίρεση! Ο κανόνας ήταν η ευσεβείς από τους οποίους και 6 μεγάλοι άγιοι αυτοκράτορες: Μέγας Κωνσταντίνος, Μέγας Θεοδόσιος, Ηράκλειος, Βασίλειος Βουλγαροκτόνος, Ιουστινιανός, Ιωάννης Βατάτζης, οι 4 ανακηρυγμένοι! Και επί τέλους μια παράγραφο έγραψε για το Βυζάντιο, αμέσως "βρήκατε τον νέο Γεωκών", σαν να σας λείπει μου φαίνεται...και στην Τρικλοποδιά σας έχει δέσει τα χέρια και δεν μπορείτε να σχολιάσετε και την πληρώνει ο Οίμος. Για σοβαρευτείτε...

   Διαγραφή
  7. Αλήθεια πολύ συζητιέται ο Γέωκων και δεν καταλαβαίνω το γιατί. Ποτέ δεν μπόρεσα να διαβάσω τα άρθρα του διότι κάναν λογικά άλματα. μόδα των ημερών είναι θα περάσει σύντομα. Η Τρικλοποδιά έχει εγκαινιάσει ένα έντεχνο ρίγκ ανάμεσα σε αρθρογράφους. Οι μισοί αναιρούν τα άρθρα των άλλων μισών και όλοι είναι συνεννοημένοι μεταξύ τους μέχρι πόσο θα το τραβήξουν. Αυτό λέγεται άρτος και θέαμα. Ο έντεχνος καβγάς είναι από τα πιο παλιά επικοινωνιακά τρικ των υπηρεσιών. Η δουλειά γίνεται ως εξής: Συνεννοούμαστε από την αρχή για το ποιο αποτέλεσμα πρέπει να βγει στο τέλος. Μου την λες σου την λέω και στο τέλος η άποψη που εκφέρουμε και οι δυο μας συγκλίνει ώστε να βγει το αρχικό αποτέλεσμα που έχουμε συμφωνήσει. Λέγεται τέχνη της χειραγώγησης. Υπηρεσίες. Βλέπω σκάνε και εδώ μέσα και προσπαθούν να χειραγωγήσουν τα σχόλια. Το μυστικό είναι το εξής στην υπόθεση της χειραγώγησης: Όταν θες να φτάσεις κάποιον στο σκαλί που στέκεται υπάρχουν δύο τρόποι. Ο πρώτος είναι να ανέβεις στο σκαλί του και ο άλλος να τον τραβήξεις στο δικό σου. Επειδή όλοι αυτοί οι τρικλοποδογεοκονουρανοκαθολικοματθαιικο και δεν συμμαζεύεται πρακτορίσκοι δεν έχουν επίπεδο να ανέβουν αφού μόνο κατακάθια θα δεχόταν να κάνουν αυτή την δουλειά(να διχάζουν τον λαό)προσπαθούν να σε ρίξουν στο επίπεδο τους να κάθεσαι και να συζητάς αυτονόητα πράγματα ώστε να εκτίθεσαι. Ρωμανέ μην τσιμπάς. Έζησα με αυτά τα κατακάθια και τα ξέρω. Αυτό που δεν ξέρουν ακόμα είναι πως μετά τις γιορτές θα κατέβω στο σκαλί που μένουν να τους χτυπήσω την πόρτα να τα πούμε σαν παλιοί καλοί φίλοι. Θα έχουμε πολλά να συζητήσουμε

   Διαγραφή
 2. Στην παλαιά διαθήκη ο Θεός κυβερνούσε τούς Εβραίους και στην καινή διαθήκη το Βυζάντιο;;; σήμερα; ποιος κυβερνάται από τον Θεό σήμερα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Νομίζω ότι οι ερμηνείες αυτών που ζούμε είναι σωστή, θεωρώ ότι το Βυζάντιο στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής του ήταν "θεϊκό",συμβατικά, αλλά ακόμα και αυτό ενοχλεί αφάνταστα τον αντιδικο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αν ήταν θεϊκό συμβατικά, τότε γιατί ο Θεός επέτρεψε την κατάλυσή του; κου-κου

   Διαγραφή
  2. Κάποτε φθάνει σε σημείο που τελειώνει και αυτό... Κούκου (τόσο δύσκολο είναι?)

   Διαγραφή
  3. Αν έχεις κουκούτσι μυαλό αυτά λες. Και πως θα το διεκδικήσουμε με τα χάλια που έχουμε; Αδιάβαστοι και αμελέτητοι είσαστε. Κρίμα

   Διαγραφή
  4. Έχουμε περισσότερους πτυχιούχους πάρα ποτέ...... Οι οποίοι μεγενθυνουν την δουλεία μας...... Το πρόβλημα ειναι πνευματικό.
   .

   Διαγραφή
 4. ΠΟΙΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΡΕ ΑΠΑΙΔΕΥΤΟΙ.
  HTAN TO IMPERIUM ROMANUM ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΟ, ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΩΝ ΠΛΥΘΙΣΜΩΝ ΠΟΥ ΠΛΕΙΟΨΗΦΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΝΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΚΑΠΑΤΣΟΣΥΝΗΣ ΕΥΚΟΛΑ ΜΕΤΕΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΕΞΕΛΛΗΝΙΣΜΕΝΗ ΡΩΜΑΊΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ΄
  ΤΟΥΣ ΦΕΡΑΜΕ ΚΑΠΑΚΙ ΤΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΕΚΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.
  ΗΔΗ ΠΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥ ΟΙ ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΜΙΛΟΥΣΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΘΑΙΝΑΝ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ ΚΑΤΑΚΤΗΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΑ.
  ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΣΧΙΣΜΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΦΡΑΓΓΙΚΗ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΡΛΟΜΑΓΝΟ.
  ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΗ Η ΕΥΡΩΠΗ ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΒΛΕΠΕΙ ΣΑΝ ΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΤΡΕΜΟΥΝ ΤΟΝ ΘΗΡΙΟΔΑΜΑΣΤΗ ΤΟΥΣ.
  ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΒΑΛΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΤΕΛΕΙΣ ΜΕ ΝΑΤΟ,ΕΕ ΚΑΙ ΒΑΤΙΚΑΝΟ
  ΕΞ ΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΑΠΗΤΙΛΙΚΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΣΑΤΣΟΥΣ ΑΛΕΞΟΚΟΥΛΗΔΕΣ.
  ΤΩΡΑ ΣΑΝ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΓΙΟ ΟΥΤΕ ΤΙΜΙΟ ΕΙΧΕ ΟΜΩΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΧΥ.
  ΑΥΤΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΣΑΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΚΑΙ ΕΓΙΝΑΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ.
  ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΝΑΜΕ ΜΠΑΝΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΡΩΓΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ,ΘΕΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΑΣΠΑΣΜΕΝΟΙ.
  ΑΚΟΜΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ ΔΩΔΕΚΑΘΕΊΣΤΕΣ ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΒΑΠΤΙΣΜΕΝΩΝ ΑΣΧΕΤΩΝ ΠΟΥ Η ΕΓΚΑΘΕΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΑΦΗΣΕ ΑΚΑΤΗΧΗΤΟΥΣ ,ΑΚΟΛΟΥΘΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΑΝΗΚΩΜΕΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΣΙΝ.
  ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΥΠΗΚΟΟΙ ΤΟΥ ΝΑΤΟ .
  ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΔΙΑΣΠΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ.
  ΟΠΟΤΕ ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΡΑΒΟΜΑΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ.
  ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ;
  ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ ΧΑΧΟΛΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΣ ή ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ,ΑΝ ΜΕΤΡΑΕΙ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ ΤΟΥ ΠΡΙΝ ΠΕΤΑΞΕΙ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΟΤΣΑΝΑ ΤΟΥ.
  ΦΑΤΕ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΠΡΟΦΗΤΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΣΕΛΟΑΛΕΞΟΚΟΥΛΗΔΕΣ ΣΤΗΝ ΜΑΠΑ ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΟ ΙΕΡΩΝΥΜΟ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΣΑΜΠΑΝΙΑΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΑΠΟ ΣΥΜΕΩΝ
   ΕΞΕΦΡΑΣΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΩΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ,ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΡΑΒΟ.
   ΟΜΩΣ ΠΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΙΑΤΙ Ο ΕΠΑΙΝΟΣ.
   ΔΙΟΤΙ Ο ΡΩΜΑΝΟΣ ΕΧΕΙ ΦΡΙΚΙΑΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΗΜΙΎΠΟΓΕΙΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ.

   Διαγραφή
  2. «ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΔΙΑΣΠΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΛΑΟ.» Αυτή η φράση Συμέων δείχνει ότι έχεις πιάσει το νόημα. Αυτό είναι το ζουμι. Η διάσπαση του λαού. Πως διάσπασε το θηρίο την Ρωμανία; Με την αίρεση του Παπισμού. Έμεινε η αυτοκρατορία μισή. Πως διάσπασε μετά την Ανατολική αυτοκρατορία; Με τους ενωτικούς ανθενωτικούς; Πως διάσπασε την σύγχρονη Ελλάδα; Με τον εμφύλιο αριστερών δεξιών. Πως διάσπασε την Εκκλησία σήμερα; Παλαιοημερολογήτες και Νεοημερολογήτες. Διαίρει και βασίλευε. Το ποιο παλιό δόγμα του αντιπάλου. Αποπροσανατόλισε τους διάσπασε τους και κάνε τους ότι θες μετά. Το πιάνεις λοιπόν

   Διαγραφή
 5. Αν και δεν είναι το κυρίως θέμα του άρθρου θα το σχολιάσω γιατί βλέπω πως απασχολεί. Το Βυζάντιο(η Ρωμανία) τον πρώτο που ενοχλεί είναι τον Πάπα αφού αυτός το κατάλυσε στην 4η σταυροφορία. Συνεπώς όσοι ενοχλούνται από την ιδέα της ανασύστασης του μάλλον κάνουν την χάρη στο θηρίο της Ρώμης. Για την ουσία του άρθρου πρέπει όντως να πάρει ο πιστός λαός την κατάσταση στα χέρια του παραμερίζοντας όσους τον θέλουν διαιρεμένο και άρα υπόδουλο. Αν ενωθεί ο πιστός λαός μπορεί να παρασύρει και τον κλήρο στον καλό αγώνα γιατί και οι κληρικοί(όσοι είναι σωστοι) βλέπουν αυτόν τον σπαραγμό ανάμεσα στον λαό και αισθάνονται ότι δεν θα έχουν υποστήριξη αν κάνουν το βήμα. Από εμάς τους απλούς ανθρώπους θα ξεκινήσει. Φυσικά κάποιοι δεν τους αρέσει αυτό το ενδεχόμενο. Βλέπω και στα σχόλια ότι μάλλον συμφέρει να είμαστε διχασμένοι. Ποιός έχει κέρδος από αυτό; Το θηρίο της Ρώμης που λέγαμε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Εκκλησία των Προφητειανών21 Δεκεμβρίου 2023 στις 3:35 μ.μ.

  Επειδή παίζει πόλεμος με τη Σέχτα Γεωκοντα το ανεβάζω εδώ για να βλέπουν όλοι ΟΤΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ τις ΜΠΑΡΟΥΦΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΛΜΑ να έρθει σε αντιπαράθεση ανεβαζοντας τις απαντήσεις μας. Το Κατωθεν άρθρο το ανεβασε γιατί τρελάθηκε από τα συνεχόμενα μυνηματα που τον αποκαλύπτουν. Εχω και τα υπόλοιπα μυνηματα που έλαβε και δεν ανεβάζει γιατί στερείται απαντήσεων
  Λοιπόν στο ακόλουθο άρθρο fdfe21d6fe28951bfa9c97dbd60fba81#comment
  έλαβε το μυνημα " Κατά τη Σέχτα Γεωκοντα το “Αγαπάτε αλληλους”=αγαπάτε αλληλους μείον τα Ρυπαρα Γενη( δηλαδή όποιον δεν είναι Έλληνας) και μείον όποιον δεν Συμφωνεί με τη Pro-φυτο λαγνεια, την Αριθμομετρια του Γεωκοντος και τη Καινούρια Παλαια Διαθήκη που ο ίδιος συντάσσει. Αν έχεις Κότσια και θες να είσαι Δίκαιος ανεβασε την απαντηση να δούμε τι θα γράψουνε και οι υπόλοιποι και πως θα δικαιολογίσεις τις καθημερινες αναδιασκευες με ραβασάκια στις Προφητείες των Αγίων. Αλλιώς κάθησε να κάνεις Διάλογο ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ, ΑΓΑΠΟΝΤΑΣ ΜΌΝΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΌ ΣΟΥ. Το άνωθεν με την απάντηση θα προωθηθεί το ανεβάσεις δε το ανεβασεις"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χαιρετίσματα στον Ελελέφ παιδιά. Πείτε του ότι μπορεί να γράψει κάνα άρθρο να το στείλει στον Οίμο ή σε εμένα επί του θέματος. Πρέπει να υποστηριζόμαστε σε τέτοια θέματα.

   Διαγραφή
 7. «θὰ ἔρθει πρῶτα ἕνα ψευτορωμαίϊκο, μὴν τὸ πιστέψετε, θὰ φύγει πίσω»«θὰ ἔρθουν ἔθνη βδελυρά, μὴν φοβηθεῖτε, ὅταν φύγουν, ἀναμερῆστε»Τὰ εἶπε ὅλα ὁ ἅγιος Πατροκοσμᾶς, καὶ τοὺς πατέρες μας ἐμπιστεύομαι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή