Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023

Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΨΥΧΙΑ ΤΟΥ ΔΩΣΙΛΟΓΙΣΜΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΔΕΞΙΩΝ ΤΣΙΠΡΟΛΟΥΛΗΔΩΝ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΟΨΑΡΟΚΑΣΕΛΑΚΗΔΩΝ...

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΡΕΣΠΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΥΤΡΩΤΙΣΜΟΣ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ

*ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

«ΚΟΙΝΟ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ»

WORLD CONFEDERATION OF PAN-MAC

«ASSEMBLY OF MACEDONIANS»

14 Δεκεμβρίου 2023

H Συμφωνία των Πρεσπών όχι μόνον έχει παραβιαστεί πολλαπλώς από την γειτονική χώρα, αλλά έχει επίσης βοηθήσει να ενταθεί η παραχάραξη της Ιστορίας και ο αλυτρωτισμός των Σκοπιανών.

Σε σκοπιανή εφημερίδα η δημοσιογράφος Γιασμίνα Παύλοσκα σε άρθρο της με τίτλο «Ελγίνεια- κλεμένη- ιστορία» αναφέρει πως η αρχαιολόγος της γειτονικής χώρας, Νάντε Προέβα υποστηρίζει ότι η μετονομασία της χώρας και η χρήση του προθέματος Βόρεια, όπως και η απώλεια «μακεδονικών» εδαφών συνιστά μεγαλύτερη αδικία από τα “λίγα” κλεμμένα αντικείμενα της Ακρόπολης, που κλάπηκαν από τον Έλγιν και σήμερα βρίσκονται παρανόμως στο Βρετανικό Μουσείο.

Στο άρθρο γίνεται αναφορά σε «οικειοποίηση και κλοπή εκ μέρους της Ελλάδος αντικειμένων, τεχνουργημάτων και μνημείων ξένης πολιτιστικής κληρονομιάς». Προφανώς η αρχαιολόγος εννοεί ότι οι Βασιλικοί τάφοι της Βεργίνας, ο τύμβο της Αμφίπολης, όλα τα εκθέματα των αρχαιολογικών Μουσείων της Πέλλας, του Δίου, των Φιλίππων και της Θεσσαλονίκης, το Μουσείο Βυζαντινού πολιτισμού κλπ. αποτελούν Σκοπιανή πολιτιστική κληρονομιά.

Επίσης μιλά για «απώλεια ‘’Μακεδονικών’’ εδαφών» εκ μέρους των Σκοπιανών, που συνιστά σαφή διεκδίκηση του εδάφους της Μακεδονίας μας και κατ’επέκταση αλλαγή συνόρων.

Τέτοιου είδους άρθρα δημοσιεύονται συχνά σε μεγάλες εφημερίδες των Σκοπίων. Αυτοί που τα γράφουν, για όποιον γνωρίζει ιστορία, δεν χρήζουν ιστορικής αλλά ψυχιατρικής θεραπείας. Υπάρχουν όμως κάποιοι που τα προωθούν και κάποιοι που τα πιστεύουν .

Φυσικά όλα αυτά είναι απόρροια της Συμφωνίας των Πρεσπών η οποία χάρισε στους Σκοπιανούς «Μακεδονική» εθνότητα και γλώσσα και τους έδωσε το δικαίωμα να φαντάζονται τα παραπάνω.

Αυτοί που την υπέγραψαν κι αυτοί που την στηρίζουν έχουν διανοηθεί τί έχουν κάνει;

Γιατί δεν αντιδρά το υπουργείο εξωτερικών έστω και τώρα;

Ο Πρόεδρος

Κοσμίδης Γεώργιος

Ομοσπονδία Παμμακεδονικών Ενώσεων Αυστραλίας. Πρ. Κοσμίδης Γ.

Παμμακεδονική Ομοσπονδία Καναδά. Πρ. Δημητρακόπουλος Γεώργιος

Παμμακεδονική Ένωση Καναδά. Πρ. Καράτζιος Χρήστος

Παμμακεδονική Ένωση Ν.Αφρικής. Πρ. Παπαθανασίου Αμύντας
Παμμακεδονική Ένωση Γερμανίας. Πρ. Γκέγκας Ιωάννης
Μακεδονικός Σύλλογος Ιρλανδίας. Πρ. Κακούλη Θωμαΐς

Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων –

«Παμμακεδονική Ένωση Ελλάδος» Πρ. Γιουματζίδης Δημήτριος

*Δημάρχου Κ.Στάμκου 1, Γιαννιτσά 58100, Δήμος Πέλλας, Π.Ε.Πέλλας, Π.Κεντρικής Μακεδονίας

Κιν: 0061414999286 gkosmidis@pan-macedonia.com.au Τηλ. Ελλάδος 6977254045

1 σχόλιο:

  1. ΟΤΑΝ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΟΖΑΡΙΖΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ ΣΕ ΠΙΝΑΚΑ, ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΒΟΡΕΙΟΙ ΗΤΑΝ ΑΦΑΝΕΙΣ ΣΛΑΒΙΚΕΣ ΟΡΔΕΣ ΣΤΙΣ ΣΤΕΠΕΣ .
    ΧΑΜΕΝΑ ΠΑΡΤΑΛΙΑ ΑΛΕΞΟΚΟΥΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΣΕΛΟΚΟΤΖΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΨΕΥΤΟΕΛΛΗΝΕΣ.


    https://1.bp.blogspot.com/-gAIdpnUSLgY/WkqW2pl-CcI/AAAAAAAAEms/0Bxg0cHBoZMUiKugjuHnQa4mX3UikGCtgCLcBGAs/s640/01.jpg

    Εκπληκτική τοιχογραφία με δύο καθιστές μορφές, προσωποποιήσεις της Μακεδονίας (αριστερά) και της Συρίας (δεξιά), σε αντικριστή θέση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή