Σάββατο 4 Μαΐου 2024

ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ, ΤΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΟΗΕ ΤΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥΣ...

ΤΑ ΗΝΩΜΕΝΑ ΕΘΝΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ
ΜΕΡΟΣ 1

ΟΙ ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΤΙΚΕΣ 
ΡΙΖΕΣ ΤΟΥ ΟΗΕ 

Γράφει η Jesse Smith


Στον απόηχο του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ) γεννήθηκαν για να διορθώσουν την αποτυχία της Κοινωνίας των Εθνών, στην οποία οι Ηνωμένες Πολιτείες αρνήθηκαν να συμμετάσχουν. 

Πενήντα έθνη συναντήθηκαν για να συντάξουν τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών σε μια διάσκεψη που διήρκεσε δύο μήνες στις αρχές του 1945. Ο χάρτης επικυρώθηκε από την Κίνα, τη Γαλλία, τη Σοβιετική Ένωση, τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο και πολλές άλλες χώρες τον Οκτώβριο του 1945. 

Η οργανωτική του λειτουργία ήταν να είναι διαιτητής της ειρήνης, εγγυητής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προωθητής της κοινωνικής προόδου και ενισχυτής του διεθνούς δικαίου.

Ενώ πολλοί γνωρίζουν τους πολιτικούς, κοινωνικούς και πολιτικούς ρόλους που διαδραματίζει ο ΟΗΕ σε όλο τον κόσμο, αυτό που παραμένει σε μεγάλο βαθμό άγνωστο είναι η κρυφή θρησκευτική εντολή να εγκαινιάσει μια παγκόσμια θρησκεία και τους βαθείς δεσμούς της με τον αποκρυφισμό. 

Για να αποκαλυφθεί η συγκαλυμμένη πνευματική ατζέντα του ΟΗΕ και να εδραιωθεί η σύνδεση, μια προσεκτική ματιά στις πεποιθήσεις και τα σχέδια των επιφανών αποκρυφιστών και των παραφυάδων τους είναι σωστή.

Μεγάλοι Ηγέτες του Αποκρυφισμού

Στον αποκρυφισμό το φίδι είναι σύμβολο σοφίας και για αιώνες οι μάγοι έχουν αφιερωθεί στην αναζήτηση του απαγορευμένου καρπού που θα έφερνε την εκπλήρωση της υπόσχεσης του φιδιού. Μεταφέρθηκε στο πιο ακραίο άκρο του... να κάνει τον εαυτό του θεό. - Richard Cavendish, Οι Μαύρες Τέχνες (σελ. 1)

Κυρία Έλενα Π. Μπλαβάτσκυ – Εσωτερική Πρωτοπόρος και Paradigm Shifter


Η Έλενα Μπλαβάτσκυ ήταν Ρωσίδα γεννημένη μυστικίστρια, μέντιουμ και αποκρυφίστρια που συνίδρυσε τη Θεοσοφική Εταιρεία στη Νέα Υόρκη το 1875. Προερχόμενη κυρίως από ανατολικές θρησκείες όπως ο Βουδισμός, η Θεοσοφία ανακάτεψε τη φιλοσοφία, την επιστήμη και τον πανθεϊσμό ως αντίβαρο στον Χριστιανισμό. 

Μεταφράζεται από την ελληνική γλώσσα για να σημαίνει κυριολεκτικά τη μελέτη της σοφίας του θείου. Το κύριο δόγμα του είναι ότι το σύμπαν και όλα τα έμβια όντα είναι συνδεδεμένα και θεϊκά, συμπεριλαμβανομένης της ανθρωπότητας. 

Οι διδασκαλίες του επηρεάζονται επίσης από τον Γνωστικισμό, την Καμπάλα, τον Τεκτονισμό, τον Ροδοσταυρισμό και την εξέλιξη.

Η Θεοσοφία απορρίπτει την ιδέα ενός προσωπικού Θεού. Η βασική διδασκαλία είναι ότι ο άνθρωπος μπορεί να γίνει τελειοποιημένα όντα γνωστά ως «Μύστες» ή «Υπεράνθρωποι» μέσω κατευθυνόμενης πνευματικής εξέλιξης. Περιλαμβάνει όλες τις θρησκείες εκτός από τον Χριστιανισμό, το Ισλάμ και τον Ιουδαϊσμό που η Μπλαβάτσκυ ένιωθε ότι ήταν ασυμβίβαστες με την ατομική φώτιση. 

Συγκεκριμένα, η Θεοσοφία σχεδιάστηκε για να «αντιταχθεί στον υλισμό της επιστήμης και σε κάθε μορφή δογματικής θεολογίας, ιδιαίτερα στη χριστιανική, την οποία οι αρχηγοί της Εταιρείας θεωρούν ιδιαίτερα ολέθρια».


Η Μπλαβάτσκυ ήταν σε επαφή με έναν «μυστηριώδη Ινδιάνο» που ονομαζόταν Μαχάτμα Μόρια, ο οποίος της εμφανίστηκε σε οράματα και την ενθάρρυνε να επισκεφθεί την Ινδία, κάτι που έκανε το 1852. 

Στάλθηκε επίσης στο Θιβέτ (από τον Morya) όπου ισχυρίστηκε ότι συνάντησε τους «Δασκάλους της Αρχαίας Σοφίας», μια ομάδα πνευματικών μύστες που ενέπνευσε το βιβλίο της Η Μυστική Δοξασία το 1888. 

Το 1880 αυτή και ο σύντροφός της Henry Steel Olcott μετακόμισαν στην Ινδία και ασπάστηκαν τον Βουδισμό. Αργότερα, ο Olcott ίδρυσε το Ταμείο Βουδιστικής Εκπαίδευσης για την καταπολέμηση της εξάπλωσης της χριστιανικής πίστης στην Ινδία.

Η Μπλαβάτσκυ δεν έκανε τίποτα σχετικά με το βιτριόλι της προς τον μονοθεϊστικό Θεό του Χριστιανισμού, όπως αποδεικνύεται στην εισαγωγή του βιβλίου της Η Μυστική Δοξασία:

Ο αληθινός φιλόσοφος, ο μελετητής της Εσωτερικής Σοφίας, χάνει εντελώς από τα μάτια του τις προσωπικότητες, τις δογματικές πεποιθήσεις και τις ειδικές θρησκείες. 

Επιπλέον, η εσωτερική φιλοσοφία συμφιλιώνει όλες τις θρησκείες, απογυμνώνει κάθε μία από τα εξωτερικά, ανθρώπινα ενδύματά της και δείχνει ότι η ρίζα της καθεμιάς είναι ταυτόσημη με εκείνη κάθε άλλης μεγάλης θρησκείας. 

Αποδεικνύει την αναγκαιότητα μιας απόλυτης Θείας Αρχής στη φύση. Δεν αρνείται τη Θεότητα περισσότερο απ' ό,τι τον Ήλιο. Η εσωτερική φιλοσοφία δεν απέρριψε ποτέ τον Θεό στη Φύση, ούτε τη Θεότητα ως το απόλυτο και αφηρημένο Ενς. 

Αρνείται μόνο να δεχτεί οποιονδήποτε από τους θεούς των λεγόμενων μονοθεϊστικών θρησκειών, θεούς που δημιουργήθηκαν από τον άνθρωπο κατ' εικόνα και ομοίωσή του, μια βλάσφημη και θλιβερή καρικατούρα του Πάντα Άγνωστου. (η υπογράμμιση δική μου)

Αν και περισσότερο γνωστή για τα βιβλία της, Isis Unveiled και The Secret Doctrine, η Μπλαβάτσκυ δημοσίευσε επίσης ένα περιοδικό που ονομάζεται Lucifer, το οποίο περιείχε το ακόλουθο απόσπασμα στο εξώφυλλό του:


Ο φωτοφόρος είναι το πρωινό αστέρι ή ο Εωσφόρος και «ο Εωσφόρος δεν είναι βέβηλος ή σατανικός τίτλος. Είναι το λατινικό luciferus. Ο φωτοφόρος, το πρωινό αστέρι, ισοδύναμο με τον ελληνικό φώσφορο... το όνομα του καθαρού χλωμό κήρυκα του φωτός της ημέρας».

Γιόνγκε

Η ανοιχτή αντίθεση της Μπλαβάτσκυ στον Χριστιανισμό πηγάζει επίσης από τη διδασκαλία της ότι ο Εωσφόρος είναι συνώνυμος με τον Σατανά, τον επαναστατικό άγγελο που εκδιώχθηκε από τον ουρανό και αποκαλέστηκε απατεώνας, δολοφόνος και πατέρας όλων των ψεμάτωνμεταξύ πολλών άλλων επαίσχυντων παρατσούκλια. 

Ωστόσο, για τους Θεόσοφους και τους αποκρυφιστές γενικά, ο Εωσφόρος είναι ένα ξεχωριστό ον γνωστό ως φορέας φωτός και εσωτερικής αλήθειας. Ενώ αντιτάχθηκε στη χριστιανική άποψη για την εξέγερση του Εωσφόρου, η Μπλαβάτσκυ αποφάνθηκε:


«Αν αναλύσει κανείς την εξέγερσή του, ωστόσο, δεν θα βρεθεί χειρότερης φύσης από έναν ισχυρισμό ελεύθερης βούλησης και ανεξάρτητης σκέψης».

Πιστεύεται ότι ήταν το φίδι που έβαλε σε πειρασμό τον Αδάμ και την Εύα να παρακούσουν τον Θεό, ο Εωσφόρος – ή ο Σατανάς – τους ενθάρρυνε να διεκδικήσουν ελεύθερη βούληση και ανεξάρτητη σκέψη αμφισβητώντας τι τους είχε πει ο Θεός, όπως περιγράφεται λεπτομερώς στη Γένεση:

"... Είπε στη γυναίκα: «Είπε πραγματικά ο Θεός: "Δεν θα φας από κανένα δέντρο στον κήπο";». Αλλά το φίδι είπε στη γυναίκα, ́ ́Σίγουρα δεν θα πεθάνεις. Διότι ο Θεός γνωρίζει ότι όταν τρώτε από αυτό, τα μάτια σας θα ανοίξουν, και θα είστε σαν τον Θεό, γνωρίζοντας το καλό και το κακό» Γένεση 3:1, 4-5.

Οι χριστιανοί βλέπουν το φίδι ως κακό. Αντιλαμβάνονται επίσης τον Αδάμ και την Εύα να υποκύπτουν στον πειρασμό ως πράξη ανυπακοής σε έναν στοργικό Θεό που θέλει να προστατεύσει το πολύτιμο δημιούργημά του από το κακό. 

Οι αποκρυφιστές πιστεύουν ότι ο Θεός είναι κακός και εμποδίζει τους ανθρώπους να γνωρίσουν την αλήθεια για τη δική τους θεϊκή φύση. Στη δική τους εκδοχή της αλήθειας, ο Εωσφόρος είναι ένας φωτοφόρος ήρωας που απελευθέρωσε την ανθρωπότητα από έναν τυραννικό, εγωιστικό Θεό που κρατά την ανθρωπότητα στο σκοτάδι.

Η Μπλαβάτσκυ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη μιας φιλοσοφίας που ρωτούσε «είπε πραγματικά ο Θεός», ακριβώς όπως ο «φωτοφόρος» ήρωάς της, ο Εωσφόρος. Είχε επιρροή στην προώθηση της πανθεϊστικής αντίληψης ότι όλα τα μονοπάτια οδηγούν στη θεότητα και τη φώτιση. 

Οι φιλοσοφίες της υιοθετήθηκαν από πολλούς και αργότερα άνθισαν στο Κίνημα της Νέας Εποχής – μια αναζωογόνηση των πνευματικών αναζητήσεων που θεωρούνταν αιρετικές από τις κυρίαρχες θρησκείες.

Annie Besant - Λαμπαδηδρόμος για τη Θεοσοφία


Γεννημένη στο Λονδίνο το 1847, η Annie Besant ήταν διακεκριμένη Φαβιανή σοσιαλίστρια, Ελευθεροτέκτονα, φεμινίστρια, υπέρμαχος του ελέγχου του πληθυσμού, διορατική, μαθήτρια του Βουδισμού και άλλων ανατολικών θρησκειών και συν-συγγραφέας του βιβλίου Occult Chemistry.

Μετά από έναν αποτυχημένο γάμο με έναν αγγλικανό ιερέα, η Besant, της οποίας η μητέρα ήταν ιρλανδή καθολική, εγκατέλειψε την πίστη και έγινε ένας από τους σημαντικότερους επικριτές της. Το μονοπάτι της την οδήγησε τελικά στη Μαντάμ Μπλαβάτσκυ και τη Θεοσοφική Εταιρεία. Η Besant θα γινόταν πρόεδρος της οργάνωσης το 1907.

Όπως και η Μπλαβάτσκυ, η Μπέζαντ πέρασε μεγάλο μέρος του χρόνου της στην Ινδία, αν και επικεντρώθηκε στην απορρόφηση του Ινδουισμού. Κατέληξε να πιστεύει ότι ένας «Παγκόσμιος Διδάσκαλος» από μια μυστική πνευματική ιεραρχία επρόκειτο να εμφανιστεί στη γη για να οδηγήσει την ανθρωπότητα σε μια νέα εποχή και μονοπάτι προς την επίτευξη της θεότητας. 

Η Besant πίστευε ότι αυτό το άτομο ήταν ο υιοθετημένος δεκατετράχρονος γιος της, Jiddu Krishnamurti. Η Μπέζαντ τον προετοίμαζε για το ρόλο του νέου Μεσσία για είκοσι χρόνια πριν τελικά τον απορρίψει και ξεκινήσει μόνος του.

Μετά το θάνατό της το 1933, συνάδελφοι, συμπεριλαμβανομένου του Aldous Huxley (συγγραφέα του Brave New World και αδελφού του πρώην διευθυντή της UNESCO και πρώιμου διανθρωπιστή οραματιστή Julian Huxley) έχτισαν ένα σχολείο προς τιμήν της, γνωστό σήμερα ως Besant Hill School of Happy Valley

Το μικρό, ιδιωτικό σχολείο της Καλιφόρνια διδάσκει στους μαθητές να είναι παγκόσμιοι πολίτες, περιβαλλοντικοί ακτιβιστές και υποστηρικτές της παγκόσμιας ειρήνης.

Alice Bailey – Μητέρα του Κινήματος της Νέας ΕποχήςΗ Αλίκη Μπέιλη ήταν ίσως η πιο αξιοσημείωτη μορφή του αποκρυφισμού και αιχμή του δόρατος του σύγχρονου Κινήματος της Νέας Εποχής. Η Bailey ήταν Ευαγγελική Χριστιανή πριν από τη συμμετοχή της στη Θεοσοφική Εταιρεία υπό την Annie Besant.

Μετά τη διάλυση του γάμου της με έναν καταχρηστικό επισκοπικό ιερέα, η Μπέιλη (γεννημένη ως Alice Latrobe-Bateman το 1880) εγκατέλειψε την πατρίδα της την Αγγλία για την Καλιφόρνια, όπου εισήχθη στη Θεοσοφία. 

Το 1917 μετακόμισε στο Λος Άντζελες και γνώρισε τον Foster Bailey, έναν αποκρυφιστή τον οποίο παντρεύτηκε το 1921. Η συμμετοχή της στη Θεοσοφική Εταιρεία υπό την Besant έληξε το 1920, όταν η προσπάθειά της για έλεγχο της οργάνωσης απέτυχε.

Το 1919 η Bailey άρχισε να ακούει τη φωνή ενός πνευματικού δασκάλου που ονομάζεται "The Tibetan" γνωστός και ως Djwhal Khul, από τον οποίο άρχισε να παίρνει υπαγόρευση. Συνολικά, ο Μπέιλι έγραψε 24 βιβλία εμπνευσμένα από τον «Θιβετιανό», συμπεριλαμβανομένων κλασικών new age όπως η Εξωτερίκευση της Ιεραρχίας και η Επανεμφάνιση του Χριστού.

Η πρώτη επικοινωνεί ότι μια ομάδα όντων (η Ιεραρχία) από τη Σαμπάλλα (ένα μυθικό βασίλειο όπου διατηρούνται εσωτερικές πνευματικές διδασκαλίες) υπάρχει για να διδάξει τους ανθρώπους για την αληθινή τους ταυτότητα ως θεϊκά όντα και να τους οδηγήσει στο μονοπάτι προς τη θεότητα και την πλανητική εξέλιξη. 

Ο τελευταίος διδάσκει ότι ο Χριστός θα επέστρεφε στη γη αν «αυτοί (οι μαθητές Του) επέφεραν τα αρχικά στάδια της εγκαθίδρυσης ορθών ανθρώπινων σχέσεων». Η εδραίωση της παγκόσμιας ειρήνης είναι η προϋπόθεση που πρέπει να εκπληρωθεί για να επανεμφανιστεί ο Χριστός του Μπέιλη.

Ο Χριστός που αναφέρεται στα βιβλία του Μπέιλη δεν είναι ο Ιησούς Χριστός, ο Υιός του Θεού, ο Σωτήρας του κόσμου και βασιλεύων Βασιλιάς όλης της δημιουργίας. Αντίθετα, ο Χριστός Μπέιλη αποκαλείται με πολλά ονόματα όπως Αβατάρ, Παγκόσμιος Διδάσκαλος, Μποντισάτβα, Λόρδος Μαϊτρέγια και Ιμάμης Μαχντί. 

Αυτός ο άλλος Χριστός, για τον οποίο μιλάει ο «Θιβετιανός», δεν απαιτεί προσκόλληση σε συγκεκριμένες διδασκαλίες, αλλά αντίθετα δέχεται ανθρώπους από όλες τις θρησκείες και παραδόσεις. Η Μπέιλη περιγράφει τη δική της εκδοχή του Χριστού στις ακόλουθες δηλώσεις:

«Ο Χριστός υπήρξε για δύο χιλιάδες χρόνια η υπέρτατη Κεφαλή της Αόρατης Εκκλησίας, της Πνευματικής Ιεραρχίας, που αποτελείται από μαθητές όλων των θρησκειών. Αναγνωρίζει και αγαπά εκείνους που δεν είναι Χριστιανοί, αλλά διατηρούν την υποταγή τους στους Ιδρυτές Τους – τον Βούδα, τον Μωάμεθ και άλλους.

 Δεν τον ενδιαφέρει ποια είναι η πίστη, αν ο στόχος είναι η αγάπη του Θεού και της ανθρωπότητας. Αν οι άνθρωποι αναζητήσουν τον Χριστό που άφησε τους μαθητές Του αιώνες πριν, θα αποτύχουν να αναγνωρίσουν τον Χριστό που βρίσκεται σε διαδικασία επιστροφής. 

Ο Χριστός δεν έχει θρησκευτικούς φραγμούς στη συνείδησή Του. Δεν έχει σημασία γι' Αυτόν ποια πίστη μπορεί να αποκαλεί ο άνθρωπος τον εαυτό του».

«Είναι εκείνο το Μεγάλο Ον που ο Χριστιανός αποκαλεί Χριστό. Είναι επίσης γνωστός στην Ανατολή ως Μποντισάτβα και ως ο Κύριος Μαϊτρέγια, και είναι Αυτός που αναζητούσε ο ευσεβής Μωαμεθανός, με το όνομα Ιμάμης Μαχντί».

Όπως οι χριστιανοί, έτσι και οι αποκρυφιστές όπως ο Μπέιλη ανέμεναν τη φυσική επιστροφή του Χριστού. Ωστόσο, οι πεποιθήσεις τους σχετικά με την ταυτότητα και τον σκοπό του είναι πολύ διαφορετικές από εκείνες του Υιού του Θεού/Υιού του Ανθρώπου του Χριστιανικού κόσμου. 

Ο απόκρυφος Χριστός αντιπροσωπεύει ένα αξίωμα ή μια πνευματική κατάσταση ανώτερης συνείδησης, όχι τον Θεό σε σωματική μορφή όπως είναι ο Ιησούς Χριστός. Η πίστη τους σε έναν «Κοσμικό Χριστό» και η εξελισσόμενη «Χριστική Συνείδηση» θα κορυφωθεί με την ενοποίηση όλων των θρησκειών και θρησκειών για την επίτευξη μιας ουτοπικής κατάστασης πλανητικής ενότητας.

"Το Γνωστικό δόγμα του Μπέιλη μεταμόρφωσε τον Θεό σε Νιτσεϊκή Θέληση, ενώ ο Χριστός θεωρείται απλώς ένα ταπεινό μέρος των πολλών "Αναληφθέντων Διδασκάλων", οι οποίοι σχηματίζουν μια "Ιεραρχία", η οποία τελικά πρόκειται να "εξωτερικευθεί" για να πραγματοποιήσει ένα "Σχέδιο" για μια "νέα παγκόσμια τάξη" που είναι αλλιώς γνωστή στους μαθητές του Μπέιλη ως η Εποχή του Υδροχόου ή η Εποχή του Μαϊτρέγια. " - Scott Thompson, The Lucis Trust: Σατανισμός και η νέα παγκόσμια τάξη


«Ο ερχόμενος δεν θα είναι Χριστιανός, Ινδουιστής, Βουδιστής, ούτε Αμερικανός, Εβραίος, Ιταλός ή Ρώσος – ο τίτλος του δεν είναι σημαντικός. Είναι για όλη την ανθρωπότητα, για να ενώσει όλες τις θρησκείες, φιλοσοφίες και έθνη ». - John Davis &; Naomi Rice, Messiah and the Second Coming (Coptic Press, 1982, σελ. 150)

Η σημασία της Αλίκης Μπέιλη υπερβαίνει κατά πολύ τα διοχετευόμενα βιβλία της που τεκμηριώνουν το απόκρυφο «Θείο Σχέδιο». Έχτισε μια διαρκή αυτοκρατορία μέσω του Lucis Trust, ενός οργανισμού που αποτελείται από την Lucis Publishing (πρώην Lucifer Publishing Company), τη Σχολή Αρκέην, ένα κέντρο εκπαίδευσης μαθητείας νέας εποχής, την Παγκόσμια Καλή Θέληση, μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) που συνεργάζεται με τον ΟΗΕ, και τα Τρίγωνα, μια πρωτοβουλία προσευχής για τη μεταμόρφωση της συνείδησης μέσω της Μεγάλης Επίκλησης.

Η Lucis Publishing διένειμε και τα 24 βιβλία που διοχετεύτηκαν στον Bailey από τον Djwhal Khul. Ιδρύθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1922 και έχει την έδρα της στο United Nations Plaza στη Νέα Υόρκη. Ήταν επίσης μία από τις πρώτες ΜΚΟ στις οποίες χορηγήθηκε «συμβουλευτικό» καθεστώς με τον ΟΗΕ. Όσον αφορά την εταιρική σχέση, η ιστοσελίδα τους αναφέρει:

Το Lucis Trust έχει Συμβουλευτικό Καθεστώς με το Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών (ECOSOC) και η Παγκόσμια Καλή Θέληση αναγνωρίζεται από το Τμήμα Παγκόσμιων Επικοινωνιών των Ηνωμένων Εθνών ως Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ).

 Ως εκ τούτου, το Trust και η Παγκόσμια Καλή Θέληση είναι μέρος μιας κοινότητας πολλών εκατοντάδων ΜΚΟ που διαδραματίζουν ενεργό ρόλο στα Ηνωμένα Έθνη.

Η Μπέιλι είδε τα Ηνωμένα Έθνη ως αγωγό για τη διάδοση των διδασκαλιών της στον κόσμο. Περιγράφοντας την ελπίδα της για μια νέα «Εποχή του Υδροχόου» παγκόσμιας ενότητας, ανεξάρτητα από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις, η Μπέιλι έγραψε:

Έτσι, οι εκπεφρασμένοι στόχοι και προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών θα καρποφορήσουν τελικά και μια νέα εκκλησία του Θεού, συγκεντρωμένη από όλες τις θρησκείες και τις πνευματικές ομάδες, θα τερματίσει ενωμένα τη μεγάλη αίρεση της χωριστικότητας.
- Alice A. Bailey, Το πεπρωμένο των εθνών (σελ. 152)

Όλα αυτά τα χρόνια, τα έργα του Μπέιλι έχουν επηρεάσει πολλά άτομα που απασχολούνται από τον ΟΗΕ ή μία από τις πολλές ΜΚΟ που υποστηρίζει και συνεχίζουν να τροφοδοτούν την ώθηση προς μια παγκόσμια θρησκεία.

Robert Muller – Ο Προφήτης της Ελπίδας της Νέας Εποχής


Ξεκινώντας ως ασκούμενος το 1948, ο Robert Muller ανέβηκε στις τάξεις κατά τη διάρκεια της 40χρονης καριέρας του στα Ηνωμένα Έθνη για να υπηρετήσει ως Βοηθός Γενικός Γραμματέας υπό τρεις γενικούς γραμματείς. 

Ήταν υπεύθυνος για τη δημιουργία 11 διαφορετικών υπηρεσιών του ΟΗΕ και συνέγραψε αρκετά βιβλία, συμπεριλαμβανομένων των The Birth of Global Civilization, My Testament to the UN και New Genesis: Shaping a Global Spirituality. Ήταν ο Καγκελάριος και συνιδρυτής του Πανεπιστημίου των Ηνωμένων Εθνών για την Ειρήνη στην Κόστα Ρίκα, όπου ανέπτυξε το Παγκόσμιο Βασικό Πρόγραμμα Σπουδών, εμπνέοντας το κίνημα της Παγκόσμιας Εκπαίδευσης. 

Ίδρυσε επίσης τη Σχολή Robert Muller στο Arlington του Τέξας, η οποία επεκτάθηκε σε περισσότερες από 40 τοποθεσίες παγκοσμίως.

Ονομάστηκε «Προφήτης της Ελπίδας» και «Πατέρας της Παγκόσμιας Εκπαίδευσης», ο Muller γεννήθηκε το 1923 στο Βέλγιο και μεγάλωσε σε μια καθολική οικογένεια. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στον ΟΗΕ, εξερεύνησε τις θρησκείες των γενικών γραμματέων υπό τους οποίους υπηρέτησε, συμπεριλαμβανομένου του χριστιανικού μυστικισμού του Dag Hammarskjöld και των βουδιστικών διδασκαλιών του U Thant.

Ο Muller θεωρούσε τον U Thant, Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ από το 1961 έως το 1971, τον πνευματικό του μέντορα. Ο Thant ήταν μαθητής του Pierre Teilhard de Chardin, ενός Ιησουίτη επιστήμονα και πρωτοπόρου της σκέψης της νέας εποχής. Σχετικά με τη σχέση του με τον Thant, ο Muller έγραψε:

Εδώ, στη μέση της ζωής μου, ήταν ο δάσκαλος, αυτός που με ενέπνευσε, κάποιος που θα μπορούσα να μιμηθώ σαν πατέρας. Αυτό άλλαξε τη ζωή μου. Ίσως αυτό που χρειαζόμαστε περισσότερο αυτή τη στιγμή είναι δάσκαλοι που μας δίνουν το καλό παράδειγμα. 

Και, όπως ο U Thant, θα έπρεπε να περιλαμβάνουν ανθρώπους στο υψηλότερο αξίωμα και με ευρείες ευθύνες... Θα ήθελα όλος ο κόσμος να επωφεληθεί από την εμπειρία και την ελπίδα μου στο μέλλον, όπως άντλησα από την επαφή μου με τον U Thant».

Σε μια σειρά δοκιμίων για την εκπαίδευση, ο Muller δήλωσε περαιτέρω ότι:

Ο U Thant πίστευε ότι η ειρήνη στη γη θα μπορούσε να επιτευχθεί μόνο μέσω της κατάλληλης εκπαίδευσης των νεότερων γενεών και ότι η πνευματικότητα άξιζε την υψηλότερη θέση σε μια τέτοια εκπαίδευση. Είθε η τρέχουσα ανησυχία για σωστή παγκόσμια εκπαίδευση να επιτρέψει να δοθεί γενναιόδωρος χώρος στην πνευματικότητα, την αγάπη και τη συμπόνια σε όλα τα εκπαιδευτικά συστήματα του κόσμου...»

Αναγνωρίζοντας ότι η εκπαίδευση που έλαβε από τον Thant και τον ΟΗΕ ήταν αναπόσπαστη στη διαμόρφωση της κοσμοθεωρίας του, ο Muller έδωσε μια ομιλία στο Πανεπιστήμιο του Ντένβερ το 1995, όπου δήλωσε:

Είχα γράψει ένα δοκίμιο που κυκλοφόρησε από την UNESCO και το οποίο μου χάρισε τον τίτλο του «Πατέρα της Παγκόσμιας Εκπαίδευσης». Εκπαιδεύτηκα άσχημα στη Γαλλία. Έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η μόνη σωστή εκπαίδευση που έχω λάβει στη ζωή μου ήταν από τα Ηνωμένα Έθνη. Πρέπει να αντικαταστήσουμε τη λέξη πολιτική με την πλανητική.

 Χρειαζόμαστε πλανητική διαχείριση, πλανητικούς φροντιστές. Χρειαζόμαστε παγκόσμιες επιστήμες. Χρειαζόμαστε μια επιστήμη παγκόσμιας ψυχολογίας, μια παγκόσμια κοινωνιολογία, μια παγκόσμια ανθρωπολογία. Τότε έκανα την πρότασή μου για ένα Παγκόσμιο Βασικό Πρόγραμμα Σπουδών».

Ο Muller επηρεάστηκε επίσης βαθιά από τον Djwahl Khul, την Alice Bailey και τις μεταδιδόμενες διδασκαλίες του Mahatma Morya μέσω της Helena Blavatsky. Ανέπτυξε το Παγκόσμιο Βασικό Πρόγραμμα Σπουδών του με βάση τις φιλοσοφίες τους – κάνοντας μια άμεση σύνδεση με τη Θεοσοφία. Ο πρόλογος του Εγχειριδίου Παγκόσμιου Βασικού Προγράμματος Σπουδών έχει ως εξής:

Η βασική φιλοσοφία πάνω στην οποία βασίζεται η Σχολή Robert Muller θα βρεθεί στις διδασκαλίες που εκτίθενται στα βιβλία της Alice A. Bailey από τον Θιβετιανό δάσκαλο, Djwhal Khul... και τις διδασκαλίες του M. Morya όπως δίνονται στα βιβλία της σειράς Agni Yoga Series...»

Στο βιβλίο του The New Genesis: Shaping a Global Spirituality, ο Muller περιγράφει λεπτομερώς το πάθος του για τη διάδοση του αποκρυφιστικού ευαγγελίου μέσω του Χριστού της Νέας Εποχής, διακηρύσσοντας:

«Το μεγάλο προσωπικό μου όνειρο είναι να αποκτήσω μια τεράστια συμμαχία μεταξύ όλων των μεγάλων θρησκειών και του ΟΗΕ». xiii)

«Αν ο Χριστός επέστρεφε στη γη, η πρώτη του επίσκεψη θα ήταν στα Ηνωμένα Έθνη για να δει αν το όνειρό του για ανθρώπινη ενότητα και αδελφοσύνη είχε γίνει πραγματικότητα. Θα ήταν ευτυχής να δει εκπροσώπους όλων των εθνών». (σελ. 19)

Ο Muller ήταν ένθερμος υποστηρικτής της παγκοσμιοποίησης και του ρόλου που έπαιξε ο ΟΗΕ στην επίτευξη μιας νέας πλανητικής εποχής. Στο βιβλίο του Paradise Earth, ομολόγησε:


Τα Ηνωμένα Έθνη πρέπει να γίνουν ο κύριος θεσμός στη Γη για να μας καθοδηγήσει και να μας διδάξει την τέχνη των σωστών νέων δυνάμεων, να γίνουμε το σωστό νέο προηγμένο είδος στη Γη, να μας δείξει τους τρόπους και να μας δώσει τις σωστές ιδέες, να μας διδάξει την ειρήνη για έναν καλύτερο κόσμο, για το πώς να ασκήσουμε το θαύμα, χαρά και σωστή τέχνη του να ζεις για πολύ, πολύ καιρό σε μια καλά διατηρημένη, ειρηνική παραδεισένια Γη».
- Robert Muller, Paradise Earth (σελ. 101)

Στο «Παγκόσμιο Πλαίσιο για την Πλανητική και Κοσμική Συνείδηση», το οποίο εξηγεί τους στόχους του για τους 21Αγαιώνα, ο Muller έγραψε ότι πρέπει:


Δείτε τον κόσμο με παγκόσμια μάτια. Αγαπήστε τον κόσμο με παγκόσμια καρδιά. Κατανοήστε τον κόσμο με παγκόσμιο μυαλό. Συγχωνευτείτε με τον κόσμο και το σύμπαν μέσω μιας παγκόσμιας ψυχής».

Ο αντίκτυπος του Muller στην παγκόσμια εκπαίδευση και ως προμηθευτή της παγκόσμιας ενότητας διήρκεσε πολύ μετά το θάνατό του το 2010. Συνεχίζει να προαναγγέλλεται για τη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ των καθιερωμένων θρησκειών, του αποκρυφισμού και των Ηνωμένων Εθνών.

Donald Keys – Ο Πλανητικός ΠολίτηςΜια άλλη καθοριστική φιγούρα που συνδέει τις πεποιθήσεις της νέας εποχής και τον πολιτικό ακτιβισμό ήταν ο Donald Keys, πρώην συγγραφέας ομιλιών για το U Thant κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960. Το 1974, ο Keys μαζί με τη βοήθεια των Thant, Robert Muller και Norman Cousins (δημοσιογράφος και υπέρμαχος της παγκόσμιας ειρήνης και του πυρηνικού αφοπλισμού) ίδρυσαν τους Planetary Citizens. Ο στόχος της οργάνωσης ήταν να «βοηθήσει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να διασχίσουν το κατώφλι της συνείδησης από μια περιορισμένη, τοπική προοπτική στην περιεκτική και παγκόσμια άποψη που απαιτείται σε μια πλανητική εποχή». Μερικά από τα μέλη της ήταν θεόσοφοι με δεσμούς με τη Σχολή Αρκέην της Αλίκης Μπέιλη.

 Οι Πλανητικοί Πολίτες ήταν μια πλήρης ΜΚΟ του ΟΗΕ που εγκρίθηκε από παγκόσμιους βαρέων βαρών όπως ο Maurice Strong (Ηνωμένα Έθνη, Ίδρυμα Rockefeller), ο Aurelio Peccei (Λέσχη της Ρώμης) και ο Δαλάι Λάμα.

Εκτός από το έργο του με τους Πλανητικούς Πολίτες, ο Keys υπηρέτησε επίσης ως εκπρόσωπος του ΟΗΕ για την Παγκόσμια Ένωση Παγκόσμιων Φεντεραλιστών, μια οργάνωση που υποστήριζε μια δημοκρατική, ομοσπονδιακή παγκόσμια κυβέρνηση. 

Ήταν επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Συμμαχίας του Νέου Κόσμου, μιας πολιτικής οργάνωσης των ΗΠΑ που δραστηριοποιήθηκε μεταξύ 1979-1983 και προώθησε μια νέα εποχή με άρωμα «πολιτικής πνευματικότητας που καταλαβαίνει ότι είμαστε ένα με όλη τη δημιουργία...»

Ο Keys υπηρέτησε επίσης ως εκτελεστικός διευθυντής της Εθνικής Επιτροπής για μια Υγιή Πυρηνική Πολιτική (SANE), όπου ο συνάδελφός του Norman Cousins υπηρέτησε ως πρόεδρός της. Το 1982 ο Keys δημοσίευσε ένα βιβλίο με τίτλο Earth at Omega: Passage to Planetization, στο οποίο έγραψε:

Από αυτή την άποψη, το κίνημα του ανθρώπινου δυναμικού και τα κινήματα της «νέας εποχής» ή της νέας συνείδησης με το ενδιαφέρον τους για το υπερανθρώπινο, το μυστικιστικό και το υπερβατικό – που θα θεωρήσουμε φυσιολογικά και περαιτέρω στάδια στην ανθρώπινη ανάπτυξη και γίγνεσθαι – προσφέρουν ένα σημαντικό χώρο για τους μύθους που θα διαμορφώσουν και θα ενημερώσουν την αναδυόμενη παγκόσμια κοινωνία... Η λεγόμενη «Συνωμοσία του Υδροχόου» δεν είναι μια συνωμοσία με τη συνήθη έννοια αυτού του όρου, αλλά μια παράλληλη διαδικασία πολιτισμού με γοργούς ρυθμούς, παράλληλα και εντός της υπάρχουσας κυρίαρχης κουλτούρας. (σελ. 71-72)

Για να επιταχυνθεί η «Συνωμοσία του Υδροχόου», οι Πλανητικοί Πολίτες ξεκίνησαν την «Πλανητική Πρωτοβουλία για τον Κόσμο που Επιλέγουμε», ένα έργο που εδραίωσε το κίνημα του ανθρώπινου δυναμικού και τις νέες ηλικιακές ομάδες σε μια πολυπολιτισμική σταυροφορία πιέζοντας για παγκόσμια κυβέρνηση. Στο Παράρτημα της Γης στο Omega, ο Keys περιγράφει περαιτέρω την ομάδα, δηλώνοντας:

Με μια λέξη, αυτά είναι μέλη της «Συνωμοσίας του Υδροχόου», ή ίσως πιο σωστά, μέλη της «Υδροχοϊκής Ανάδυσης», επειδή είναι το «κρυμμένο» ή «σωτήριο υπόλοιπο» που δημοσιοποιείται. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν ενθουσιασμό, ένα νέο όραμα και τείνουν να ζουν τις νέες αξίες».

Στο Spirituality at the United Nations, ένα δοκίμιο που γράφτηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1970, ο Keys συζητά το ρόλο του ΟΗΕ στο να φέρει τον κόσμο κοντά πνευματικά, διακηρύσσοντας:

Είναι μια πρόκληση να συζητήσουμε για την πνευματικότητα στα Ηνωμένα Έθνη. Είναι μια πρόκληση επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι θα σκεφτούν ότι ο ΟΗΕ είναι το αντίθετο της πνευματικότητας. Πρέπει να αναφέρω, ωστόσο, ότι θεωρώ τα "νωμένα Έθνη ως το πιο πνευματικό μέρος στον κόσμο σήμερα. 

Ο ΟΗΕ είναι η πρώτη πλανητική εστίαση σε ανθρώπινο επίπεδο. Είναι το πρώτο μέρος που ενώνονται οι νευρικές απολήξεις όλης της ανθρωπότητας. Είναι το πρώτο μέρος όπου όλες οι ιδιότητες, τα χαρακτηριστικά, τα χαρακτηριστικά και οι ουσίες όλων των ανθρώπινων ομάδων συγχωνεύονται και αναμειγνύονται. Είναι πραγματικά, ο πρώτος ναός της ανθρωπότητας».

Όπως πολλοί άλλοι, ο Donald Keys συνέβαλε σημαντικά στην προώθηση των ιδανικών της νέας εποχής, ενώ συνεργάστηκε με τον ΟΗΕ για να επιφέρει τη μετάβαση σε μια παγκόσμια κυβέρνηση.

David Spangler - Εκπαιδευτικός και New Age Community Builder Extraordinaire


Γεννημένος στην Αμερική και μεγαλωμένος χριστιανός, ο David Spangler έδωσε την πρώτη του δημόσια διάλεξη για τη νέα εποχή το 1964 σε ηλικία δεκαεννέα ετών. Ο Spangler έχει μακρά ιστορία συμμετοχής στο κίνημα και είναι καθοριστικός σε αρκετές από τις οργανώσεις του. 

Όπως και άλλοι νεοεποχίτες, ο Spangler επηρεάστηκε από ένα μείγμα εσωτερικών διδασκαλιών και ανατολικών θρησκειών. Στο βιβλίο του Emergence: The Rebirth of the Sacred, περιγράφει τη σύνδεση:

Τελικά, κατέληξα να αντλώ σε μεγάλο βαθμό από τις εικόνες και τις κοσμολογίες που προσφέρει η εσωτερική παράδοση, ιδιαίτερα τα γραπτά της θεοσοφίας και της Αλίκης Μπέιλη, μαζί με εγχύσεις από τον χριστιανικό και βουδιστικό μυστικισμό, με κάποιο σουφισμό να ρίχνεται για καλό μέτρο.

Ο Spangler και η συνεργάτης του, Myrtle Glines, δίδαξαν νέο ηλικιακό ρατσισμό σε όλες τις ΗΠΑ. Μέχρι το 1970, έφτασαν στην Ευρώπη και τελικά σε μια πόλη στη βόρεια Σκωτία που ονομάζεται κοινότητα Findhorn. 

Ο Φίντχορν είχε κερδίσει την αναγνώριση για την κατασκευή κήπων σε άγονο έδαφος μέσω της επικοινωνίας με τα «πνεύματα της φύσης». Η Findhorn ιδρύθηκε από τους Peter και Eileen Caddy και Dorothy Maclean το 1962. 

Το μυστικό τους για τη μεγάλη κηπουρική βρισκόταν στη μυστικιστική επικοινωνία τους με τις «αόρατες, πνευματικές, διαμορφωτικές δυνάμεις μέσα στη φύση».

 Καθώς το Φίντχορν μεγάλωνε από μια κοινότητα δώδεκα σε πάνω από 150 άτομα, η φιλοσοφία τους εξελίχθηκε στη «δημιουργία της νέας εποχής τώρα» και στη «σκέψη ως Γαία» σε αντίθεση με την αναμονή κάποιου αποκαλυπτικού γεγονότος για να την επιφέρει όπως κάποιες άλλες ομάδες.

Το 1972 η κοινότητα Findhorn καταχωρήθηκε επίσημα ως φιλανθρωπικό ίδρυμα και έγινε το Ίδρυμα Findhorn, το οποίο αυξήθηκε σε περίπου 300 μέλη μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Ο Spangler υπηρέτησε ως συν-διευθυντής του. Το 1997, το ίδρυμα συνδέθηκε προηγουμένως με τα Ηνωμένα Έθνη μέσω του Τμήματος Παγκόσμιων Επικοινωνιών (DCG).

Κατά τη διάρκεια του χρόνου του στο Findhorn, ο Spangler διεξήγαγε μια σειρά διαλέξεων που αργότερα δημοσιεύθηκαν στο βιβλίο του 1981 Reflections on the Christ. Σε μεγάλο μέρος του βιβλίου, ο Spangler εκφράζει σκέψεις για τον κοσμικό Χριστό και μοιράζεται τις ίδιες απόψεις για τον Εωσφόρο όπως η Blavatsky και η Bailey, τα θεοσοφιστικά του παραδείγματα, γράφοντας:

Αυτό το ον που βοηθά τον άνθρωπο να φτάσει σε αυτό το σημείο [ολότητα] είναι ο Εωσφόρος. Αυτός είναι ο ρόλος του. Είναι ο άγγελος της εξέλιξης του ανθρώπου. Είναι ο άγγελος του εσωτερικού φωτός του ανθρώπου... 

Και όπως θα δούμε, ο Χριστός είναι η γέφυρα μεταξύ των δύο που σημαίνει ελευθερία σε φανέρωση... Όταν ξεκίνησε αυτό το μεγάλο σχέδιο εξέλιξης, ο άνθρωπος προχώρησε ως συνείδηση για να μάθει τη θεϊκή του φύση και ο Εωσφόρος πήγε μαζί του. Ο Εωσφόρος ήταν ακριβώς αυτό που υποδηλώνει το όνομά του – ο κομιστής του φωτός...» (σελ. 37, η υπογράμμιση δική μου)

«Ο Εωσφόρος έρχεται να μας δώσει το τελικό δώρο της ολότητας. Αν το δεχτούμε, τότε εκείνος είναι ελεύθερος και εμείς είμαστε ελεύθεροι. Αυτή είναι η εωσφορική μύηση.

 Είναι κάτι που πολλοί άνθρωποι τώρα, και τις επόμενες μέρες, θα αντιμετωπίσουν, γιατί είναι μια μύηση στη Νέα Εποχή... Στη συνείδηση της νέας εποχής δεν υπάρχει καλό και κακό». (σελ. 45, η υπογράμμιση δική μου)

Αφού εγκατέλειψε την κοινότητα Findhorn το 1973 και επέστρεψε στις ΗΠΑ, ο Spangler και ο συνεργάτης του ίδρυσαν την Lorian Association, της οποίας η αποστολή είναι να «προωθήσει την εμπειρία της ολότητας στον κόσμο και στον εαυτό μας μέσω μιας ενσαρκωμένης πνευματικότητας». Σύμφωνα με τον Lorian, η ενσαρκωτική πνευματικότητα ορίζεται ως:

"... Μια κατάσταση ατομικότητας που είναι εγγενής στο να είσαι άνθρωπος. Η ιερότητα της ενσωμάτωσης ως φυσικό πρόσωπο είναι ο πυρήνας των αρχών της Ενσαρκωτικής Πνευματικότητας.

Η Πνευματικότητα της Ενσάρκωσης βλέπει αυτή την ενσαρκωμένη κατάσταση ως Ιερή, γιορτάζει την ενσώματη φυσική φύση και τιμά τη σύνδεση με τη γη. Κάθε ατομική ζωή είναι πολύτιμη, γεμάτη νόημα και ικανή να φέρει πληρότητα και ευλογία στον κόσμο».

Άλλοι όροι μοναδικοί για τους Lorians περιλαμβάνουν το Φάσμα της Ζωής, όπου φαντάζονται «τη Γη ως μια τεράστια οικολογία μέσα στην οποία τα πάντα είναι ζωντανά...» και Gaianeering, «η αρχή της συνεργασίας με τη Γη ως ένα δυναμικό, ζωντανό ον, τη Γαία, για την προώθηση της σύνδεσης και της ολότητας στον κόσμο...»

Ο Spangler ήταν στενός συνεργάτης του Επισκοπιανού Αιδεσιμότατου James Parks Morton, κοσμήτορα του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Ιωάννη του Θείου στη Νέα Υόρκη. Συναντήθηκαν σε ένα συνέδριο της Lindisfarne Association όπου προήδρευε ο William Irwin Thompson, ένας άλλος στενός συνεργάτης του Spangler. 

Ο Morton, υπέρμαχος της διαθρησκευτικής δέσμευσης, συνεργάστηκε με τον Spangler όχι μόνο για να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ των χριστιανικών αιρέσεων, αλλά και για να ανοίξει την πόρτα σε νέους ηλικιωμένους μέσω του συνεδρίου "The Earth Community". 

Ο σκοπός του συνεδρίου ήταν «να δείξει ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, από κοινότητες έως σχολεία και θρησκευτικά κέντρα, που είχαν συνενωθεί κάτω από τη σημαία της νέας εποχής, του πολιτιστικού μετασχηματισμού και του σεβασμού για τη Γαία». Το συνέδριο αργότερα γέννησε μια σειρά συναντήσεων με επικεφαλής τους Spangler και Morton. Για τη συνεργασία, ο Spangler έγραψε:

«Το γεγονός ότι ένας επισκοπικός καθεδρικός ναός, η μεγαλύτερη γοτθική δομή στον κόσμο, θα πρέπει να είναι το σπίτι μιας νέας ηλικιακής ομάδας, τα περισσότερα μέλη της οποίας δεν είναι καν επισκοπικά, μπορεί να φαίνεται παράξενο, αλλά είναι σύμφωνο με την ιστορία και τη φύση των ίδιων των καθεδρικών ναών».

Ο Dean Morton ήταν ένας οραματιστής οικουμενικός ηγέτης και συγκέντρωσε ρωμαιοκαθολικούς ιερείς, ιμάμηδες, ραβίνους και προσκεκλημένους ιεροκήρυκες όπως ο Αρχιεπίσκοπος Desmond Tutu και ο Δαλάι Λάμα. 

Ο καθεδρικός ναός έχει βαθείς δεσμούς με τον ΟΗΕ, γιορτάζει την Κυριακή του ΟΗΕ για πάνω από 40 χρόνια και το 2022 περιλάμβανε ένα κήρυγμα από τον Csaba Kőrösi, τον 77ο Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Ο Morton εγκατέλειψε τον καθεδρικό ναό το 1997 και ίδρυσε το Διαθρησκευτικό Κέντρο της Νέας Υόρκης (ICNY), έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που συγκεντρώνει μουσουλμάνους, Σιχ, Ινδουιστές, Βουδιστές, Χριστιανούς και Εβραίους με εντολή να «κάνει τη Νέα Υόρκη και τον κόσμο ασφαλή για θρησκευτική ποικιλομορφία». Το ICNY είναι επίσης μια ΜΚΟ που συνδέεται με τον ΟΗΕ μέσω του Τμήματος Δημόσιας Πληροφόρησης, γνωστού σήμερα ως Τμήμα Παγκόσμιων Επικοινωνιών.

Σαν να μην έφταναν αυτές οι δραστηριότητες για να προωθήσουν την ατζέντα της νέας εποχής, ο Spangler συνεργάστηκε επίσης με τους Donald Keys, U Thant και Norman Cousins ενώ υπηρετούσε στο διοικητικό συμβούλιο των Πλανητικών Πολιτών.

Ο Spangler εξακολουθεί να είναι ενεργός μέσω του Lorian Association όπου διδάσκει μαθήματα, γράφει ένα blog και χρησιμεύει ως πνευματικός διευθυντής. 

Ίσως κανείς δεν έχει κάνει περισσότερα για να προωθήσει το παράδειγμα της νέας εποχής όπως ο David Spangler, τον οποίο ο φίλος του James Parks Morton περιέγραψε ως «... Ένας ιδιαίτερα σεβαστός υποστηρικτής της πνευματικής ενδυνάμωσης, μια αναγνωρισμένη επιρροή στο λεγόμενο κίνημα της «Νέας Εποχής»... 

Το βαθύτερο μέλημά του είναι η ενδυνάμωση των ανθρώπων ώστε να απελευθερωθούν πραγματικά, να γίνουν αληθινοί συμμέτοχοι στη «νέα εποχή»... Ο Δαβίδ δείχνει ότι το παράδειγμα της «νέας εποχής» είναι πραγματικά «το πλανητικό χωριό», η εικόνα της αλληλεξάρτησης όλων των πραγμάτων.

Pierre Teilhard de Chardin – Ιησουίτης ιερέας και «πατέρας της Νέας Εποχής»


Ο Pierre Teilhard de Chardin γεννήθηκε το 1881 στη νότιο-κεντρική Γαλλία. Χειροτονήθηκε Ιησουίτης ιερέας το 1911. Σπούδασε φιλοσοφία, δίδαξε φυσική και χημεία και πήρε διδακτορικό στην παλαιοντολογία το 1922. Δίδαξε γεωλογία στο Καθολικό Ινστιτούτο στο Παρίσι, αλλά απολύθηκε και αργότερα εξορίστηκε λόγω ανορθόδοξων απόψεων σχετικά με το προπατορικό αμάρτημα και άλλα θέματα.

Μετά τη σύντομη θητεία του στο Παρίσι, ο Teilhard ταξίδεψε στην Κίνα και έγινε βοηθός έρευνας σε έναν άλλο Ιησουίτη παλαιοντολόγο. Ήταν εκεί που ο ίδιος και οι συνάδελφοί του ερευνητές ανακάλυψαν τα απολιθώματα του «Ανθρώπου του Πεκίνου», έναν υποτιθέμενο χαμένο κρίκο στην εξέλιξη της ανθρωπότητας, αν και η σημασία αμφισβητήθηκε και ισχυρίστηκε ότι ήταν δόλια

Συμμετείχε επίσης στο σκάνδαλο "Piltdown Man", στο οποίο θραύσματα οστών παρουσιάστηκαν ψευδώς ως απολιθωμένα λείψανα ενός προηγουμένως άγνωστου πρώιμου ανθρώπου. Παρά αυτές τις ατυχίες, ο Teilhard έγινε ευρέως αναγνωρισμένος ανεξάρτητα από τις συγκρούσεις του με τις καθολικές διδασκαλίες.

Πριν από το θάνατό του το 1955, ο Teilhard έγραφε παραγωγικά, συγχωνεύοντας την πίστη του στην εξέλιξη με τις καθολικές διδασκαλίες. Αν και οι φιλοσοφικοί συλλογισμοί του αρνήθηκαν τη δημοσίευση από την Εκκλησία και καταγγέλθηκαν από τον Πάπα Ιωάννη XXIII, αδημοσίευτα αντίγραφα κυκλοφόρησαν (μετά θάνατον) ευρέως μεταξύ των κύκλων των Καθολικών και των Ιησουιτών.

Στο βιβλίο Teilhardism and the New Religion, ο συγγραφέας Wolfgang Smith τεκμηριώνει πώς οι διδασκαλίες του Teilhard – που κάποτε θεωρούνταν αιρετικές – σύντομα έγιναν ευρέως αποδεκτές. Ο πρόλογος αναφέρει:

«Ο Κάρολος Δαρβίνος θα είχε εκπλαγεί πολύ αν έβλεπε το αθεϊστικά λοξό δόγμα του να μετατρέπεται σε θρησκευτικό δόγμα, έναν αυτοαποκαλούμενο υπερχριστιανισμό, όχι λιγότερο, να χαιρετίζεται και να αγκαλιάζεται από τους ανθρώπους του υφάσματος. 

Ωστόσο, όπως γνωρίζουμε, αυτή η απίθανη τροπή των γεγονότων συνέβη στις μέρες μας, χάρη στον Pierre Teilhard de Chardin, τον κάποτε εξόριστο Ιησουίτη μεταθανάτιας φήμης που εισήγαγε τον κόσμο στο Point Omega, τον «Θεό της Εξέλιξης», και σφυρηλάτησε αυτό που υποτίθεται ότι είναι ένα είδος επιστημονικής θεολογίας.

Ο Teilhard αναγνωρίζεται για τη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ της θρησκευτικής αλήθειας και του επιστημονικού «γεγονότος» της εξέλιξης, αλλά στην πραγματικότητα δημιούργησε μια ενημερωμένη έκδοση της αρχαίας θρησκείας. Στις επιστολές του προς τη Λεοντίν Ζάντα (στενή προσωπική φίλη), ο Teilhard ομολόγησε:

Αυτό που κυριαρχεί όλο και περισσότερο στα ενδιαφέροντά μου και στις εσωτερικές μου ανησυχίες, όπως ήδη γνωρίζετε, είναι η προσπάθεια να εγκαθιδρύσω μέσα μου, και να διαδώσω γύρω μου, μια νέα θρησκεία (ας την ονομάσουμε βελτιωμένο Χριστιανισμό, αν θέλετε) της οποίας ο προσωπικός Θεός δεν είναι πλέον ο μεγάλος "νεολιθικός" γαιοκτήμονας των περασμένων εποχών, αλλά η Ψυχή του κόσμου – όπως απαιτεί το πολιτιστικό και θρησκευτικό στάδιο στο οποίο έχουμε φτάσει τώρα» (σ. 114)

Τα γραπτά του Teilhard έχουν επηρεάσει δεκάδες επιστήμονες, μελλοντολόγους, ζηλωτές της εξέλιξης, περιβαλλοντολόγους, παγκοσμιοποιητές, αποκρυφιστές και νεοεποχίτες. Πολλοί εντός της Καθολικής εκκλησίας έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο τους σχετικά με τον Teilhard με εγκρίσεις από αρκετούς Πάπες και Καρδινάλιους, συμπεριλαμβανομένου του σημερινού Πάπα Φραγκίσκου.

Σύμφωνα με τη Marilyn Ferguson, συγγραφέα του The Aquarian Conspiracy, οι ηγέτες της νέας εποχής πίστευαν ότι ο Teilhard είχε τη μεγαλύτερη επιρροή στη σκέψη τους, σύμφωνα με τις απαντήσεις της έρευνας. Αυτό το συναίσθημα υποστηρίζεται από τον Gary Kah, συγγραφέα του En Route to Global Occupation, ο οποίος έγραψε:


«Στην πραγματικότητα, ο Chardin είναι ένας από τους πιο συχνά αναφερόμενους συγγραφείς από κορυφαίους αποκρυφιστές της Νέας Εποχής».

Για να κατανοήσουμε ακόμα καλύτερα γιατί ο Teilhard είναι τόσο σεβαστός στους εσωτερικούς κύκλους, μερικά αποσπάσματα από το βιβλίο του Christianity and Evolution, που δημοσιεύθηκε το 1971, ρίχνουν περισσότερο φως:


«Αυτό που προτείνω να κάνουμε είναι να μειώσουμε αυτό το χάσμα μεταξύ του πανθεϊσμού και του χριστιανισμού, αναδεικνύοντας αυτό που θα μπορούσαμε να αποκαλέσουμε χριστιανική ψυχή του πανθεϊσμού ή την πανθεϊστική πτυχή του χριστιανισμού». (σελ. 56)

«Πιστεύω ότι ο Μεσσίας που περιμένουμε, τον οποίο όλοι αναμφίβολα περιμένουμε, είναι ο παγκόσμιος Χριστός. δηλαδή, ο Χριστός της εξέλιξης». (σελ. 95)

«Αν εμείς οι Χριστιανοί επιθυμούμε να διατηρήσουμε εν Χριστώ τις ίδιες τις ιδιότητες στις οποίες βασίζεται η δύναμή του και η λατρεία μας, δεν έχουμε καλύτερο τρόπο – ούτε καν άλλο – να το κάνουμε αυτό από το να αποδεχθούμε πλήρως τις πιο σύγχρονες έννοιες της εξέλιξης». (σελ. 127)

«... Μπορώ να σωθώ μόνο αν γίνω ένα με το σύμπαν. Με αυτόν τον τρόπο, επίσης, οι βαθύτερες «πανθεϊστικές» φιλοδοξίες μου ικανοποιούνται, καθοδηγούνται και καθησυχάζονται». (σελ. 128)

«... Μια γενική σύγκλιση των θρησκειών πάνω σε έναν παγκόσμιο Χριστό που τις ικανοποιεί όλες: αυτή μου φαίνεται η μόνη δυνατή μεταστροφή του κόσμου και η μόνη μορφή με την οποία μπορεί να συλληφθεί μια θρησκεία του μέλλοντος. (σελ. 130)

Τέλος, η σύνδεση μεταξύ του Teilhard και του ΟΗΕ μπορεί να γίνει μέσω του Robert Muller, ο οποίος τον ανέφερε άφθονα σε πολλά από τα βιβλία και τα γραπτά του.

"... Ο Teilhard de Chardin επηρέασε τον σύντροφό του [πατέρα de Breuvery], ο οποίος ενέπνευσε τους συναδέλφους του, οι οποίοι ξεκίνησαν μια πλούσια διαδικασία παγκόσμιας και μακροπρόθεσμης σκέψης στον ΟΗΕ, η οποία επηρέασε πολλά έθνη και ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Εγώ ο ίδιος έχω επηρεαστεί βαθιά από τον Teilhard».
- Robert Muller, Most of All They Teach Me Happiness, 1985 (σελ. 116-117)

«Κάθε Teilhardian θα αναγνωρίσει σε αυτό την πνευματική υπέρβαση που ανακοίνωσε τόσο εμφατικά ως το επόμενο βήμα στην εξέλιξή μας».
- Robert Muller, Most of All They Teach Me Happiness, 1985 (σελ. 164)

Η μεγάλη «αίρεση» της χωριστικότητας

Η Αλίκη Μπέιλη και όλοι οι νεοεποχίτες πίστευαν ότι ο διαχωρισμός και η αποκλειστικότητα είναι μια μεγάλη αίρεση που στέκεται εμπόδιο στο δρόμο της πλανητικής ενότητας. Υποστήριξαν επίσης τον πανθεϊσμό, με την Μπλαβάτσκυ να εξισώνει τον μονοθεϊστικό χριστιανικό Θεό με «μια βλάσφημη και θλιβερή καρικατούρα του πάντα άγνωστου». Ο David Spangler προχώρησε ακόμη περισσότερο, δηλώνοντας:

Μπορούμε να πάρουμε όλες τις γραφές, και όλες τις διδασκαλίες, και όλες τις πινακίδες, και όλους τους νόμους, και όλα τα marshmallows και να έχουμε μια χαρούμενη καλή φωτιά και ψητό marshmallow, γιατί αυτό είναι το μόνο που αξίζουν».
– Σκέψεις για τον Χριστό (σ. 73)

Αυτές οι δηλώσεις, μαζί με ολόκληρη τη φιλοσοφία της νέας εποχής, θα πρέπει να καταστήσουν σαφές ότι αν και ασπάζονται την ενότητα, την ενότητα και την αγάπη, είναι πολύ μισαλλόδοξοι στις μονοθεϊστικές πεποιθήσεις που είναι θεμελιώδεις για τον Χριστιανισμό, τον Ιουδαϊσμό και το Ισλάμ. Μεταξύ αυτών των τριών, είναι σαφές ότι η πιο μισητή και στοχευμένη θρησκεία τους είναι ο Χριστιανισμός.

Υπάρχουν τρία πράγματα που ο καθένας που ασχολείται με τις πρακτικές της νέας εποχής δεν μπορεί να ανεχθεί. Το πρώτο είναι να αποκαλείσαι αμαρτωλός που χρειάζεται σωτηρία. Πιστεύουν στην έμφυτη καλοσύνη και θεότητα όλης της ανθρωπότητας. Δεύτερον, μας λένε ότι η σωτηρία μπορεί να βρεθεί μόνο μέσω του Ιησού Χριστού. Πιστεύουν ότι όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον Θεό και καμία θρησκεία ή σύνολο διδασκαλιών δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι ο μόνος δρόμος.

Η τρίτη και τελευταία προσβολή για τους νεοεποχίτες είναι η πεποίθηση ότι ο Θεός είναι ξεχωριστός και απείρως ανώτερος από τη φύση, την ανθρωπότητα και κάθε δημιούργημα. Πιστεύουν ότι τα πάντα είναι Θεός και ο Θεός είναι μέσα σε όλα. Αυτά τα συστήματα πεποιθήσεων είναι σαφώς ασυμβίβαστα, εξ ου και η ώθηση της νέας εποχής να ενωθούν ενάντια στους μονοθεϊστές «αιρετικούς».

Η ουσία του Χριστιανισμού περιλαμβάνει την αναγνώριση της ανθρώπινης αδυναμίας και την ταπείνωση του εαυτού μας ενώπιον ενός Παντοδύναμου Υπέρτατου Όντος. Η ουσία του Κινήματος της Νέας Εποχής περιλαμβάνει την αναγνώριση του ανεκμετάλλευτου ανθρώπινου δυναμικού και την υπερήφανη εξύψωση του εαυτού μας ως θεότητας σαν του Χριστού.

Ο Ιησούς Χριστός δήλωσε κατηγορηματικά ότι,

«Εγώ είμαι η οδός, η αλήθεια και η ζωή. Κανείς δεν έρχεται στον Πατέρα παρά μόνο μέσω εμού». (Ιωάννης 14:6)

Ο απόστολος Πέτρος επιβεβαίωσε τη διακήρυξη του Χριστού όταν ανακοίνωσε:

«Αυτός ο Ιησούς είναι η πέτρα που απορρίφθηκε από εσάς, τους οικοδόμους, η οποία έχει γίνει ο ακρογωνιαίος λίθος. Και δεν υπάρχει σωτηρία σε κανέναν άλλο, γιατί δεν υπάρχει άλλο όνομα κάτω από τον ουρανό δοσμένο ανάμεσα στους ανθρώπους με το οποίο πρέπει να σωθούμε». (Πράξεις 4:11-12)

Για τους νεοεποχίτες, η αποκλειστικότητα που απαιτεί ο Ιησούς Χριστός είναι αποτρόπαια. Έχουν επινοήσει έναν άλλο τρόπο που αποκλείει τον αληθινό Χριστό και τους ακολούθους Του.

 Ρωτήστε οποιονδήποτε με πεποιθήσεις της νέας εποχής τι πιστεύει ότι ο Ιησούς είναι ο μόνος δρόμος προς τον Θεό και είστε σίγουροι ότι θα λάβετε απαντήσεις που χαρακτηρίζουν τη δήλωση του Χριστού ως «μισαλλόδοξη» και «ρητορική μίσους». 

Ενώ κηρύττουν την ανεκτικότητα, την αποδοχή και την παγκόσμια ενότητα, εμφανίζονται υποκριτές λόγω της απόλυτης μισαλλοδοξίας τους στη δήλωση του Ιησού ότι η σωτηρία δεν μπορεί να βρεθεί σε κανέναν άλλον εκτός από τον εαυτό του.

Το Κίνημα της Νέας Εποχής είναι ένα φαινομενικά ακέφαλο κίνημα που περιλαμβάνει εκατομμύρια άτομα και χιλιάδες οργανώσεις. Ωστόσο, πίσω από τα παρασκήνια όλοι οδηγούνται από τον Εωσφόρο / Σατανά, αυτόν που μεταμφιέζεται ως άγγελος φωτός και απατεώνας ολόκληρου του κόσμου. 

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όλες οι διαφορετικές αιρέσεις μοιράζονται τις ίδιες βασικές πεποιθήσεις – ότι η ανθρωπότητα θα ανέλθει στη θεότητα μέσω της κατανόησης των μυστικών διδασκαλιών και βλέποντας τη θεότητα σε όλα τα έμβια όντα. 

Είτε είναι Ινδουιστές, Βουδιστές, Wiccans, Μπαχάι, αποκρυφιστές, μέντιουμ, σαμάνοι, αστρολόγοι, μυστικιστές, νεοπαγανιστές, Ελευθεροτέκτονες ή παραφυσικοί, μοιράζονται την ίδια κοσμοθεωρία που ξεκίνησε με εξαπάτηση στον Κήπο της Εδέμ.
Μυώντας τον Κόσμο στην Αποκρυφιστική Παγκόσμια Θρησκεία

Πολύ περισσότερο από μια πολιτική οντότητα που υποστηρίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα, διεξάγει αποστολές ανακούφισης και αγωνίζεται για την ειρήνη, ο ΟΗΕ ενεργεί ως μέτωπο για το απόκρυφο Κίνημα της Νέας Εποχής και ηγείται του σχεδίου μετάβασης του κόσμου στην εποχή του Υδροχόου της ενότητας, της συμμετοχικότητας και της παγκόσμιας συνείδησης. 

Τα λόγια του Donald Keys και της Alice Bailey μας διαβεβαιώνουν ότι αυτό είναι αλήθεια.

«Οι άνθρωποι που έχουν σκεφτεί τα Ηνωμένα Έθνη ως προπύργιο του αθεϊσμού, ως στερούμενα πνευματικότητας, χωρίς ηθική, κενά από πίστη, καλύτερα να το ξανασκεφτούν. 

Καλύτερα να σκουπίσουν τα πόδια τους και να σκύψουν το κεφάλι τους για να μπουν σε αυτόν τον Πρώτο Ναό της Ανθρωπότητας».
-Donald Keys, Earth at Omega: Passage to Planetization (σελ. 74)

Αυτή η «σωτήρια δύναμη» είναι η ενέργεια που η επιστήμη έχει απελευθερώσει στον κόσμο για την καταστροφή, πρώτα απ' όλα, εκείνων που συνεχίζουν (αν το κάνουν) να αψηφούν τις Δυνάμεις του Φωτός που εργάζονται μέσω των Ηνωμένων Εθνών. 

Τότε – όσο περνάει ο καιρός – αυτή η απελευθερωμένη ενέργεια θα εγκαινιάσει τον νέο πολιτισμό, τον νέο και καλύτερο κόσμο και τις καλύτερες, πιο πνευματικές συνθήκες.
- Alice Bailey, Η εξωτερίκευση της ιεραρχίας (σελ. 548)

Το δεύτερο μέρος αυτής της σειράς αποκαλύπτει το ρόλο του ΟΗΕ στα οικουμενικά και διαθρησκευτικά κινήματα που εργάζονται για την εγκαθίδρυση ενός παγκόσμιου θρησκευτικού συστήματος που αποκλείει τον Χριστιανισμό.
2 σχόλια:

 1. ΧΡιστός Ανέστη ! Ο Νικητής & Σωτήρας ! Συγχαρητήρια για το άρθρο.

  Ο Θεοσοφιστής Εδουάρδου Συρέ: “Μεγάλοι Μύστες”
  .
  [Οι θεοσοφικές θεωρίες της Μαντάμ Μπλαβάτσκυ δεν βρήκαν και τόσο πρόσφορο έδαφος να διαδοθούν στην Ελλάδα απευθείας. Έγινε όμως δια της τεθλασμένης οδού. Διαδόθηκαν πλατιά με το βιβλίο “Μεγάλοι Μύστες” (Les Grands Initiés – 1889) του Γάλλου Θεοσοφιστή συγγραφέα Εδουάρδου Συρέ (Édouard Schuré 1841 – 1929). Το βιβλίο του αυτό κυκλοφόρησε σε πολλές ελληνικές εκδόσεις μέχρι και σήμερα και μπήκε ακόμη από την δεκαετία του 1930 σε πολλά ελληνικά σπίτια χωρίς να γνωρίζουν και οι ίδιοι το πνευματικό δηλητήριο που έβαζαν στο σπίτι τους. Θεωρήθηκε τότε από τους ευρωλιγούρηδες Έλληνες το “απαύγασμα της σοφίας”, το αριστούργημα της Ευρώπης. Επομένως, οι θεοσοφικές ιδέες διαδόθηκαν πλατιά στην Ελλάδα από την εποχή του μεσοπολέμου, όχι τόσο από την ίδια την Μπλαβάτσκυ και την Ελληνική Θεοσοφική Εταιρεία αλλά από τον Γάλλο θεοσοφιστή οπαδός της Συρέ. Το βιβλίο αποτελείται από οκτώ κεφάλαια στο κάθε ένα από αυτά περιγράφει την ζωή και την διδασκαλία του κάθε “Μεγάλου Μύστη”, δηλαδή του: Ράμα – Κρίσνα – Ερμή – Μωυσή – Πυθαγόρα – Ορφέα – Πλάτωνα - Ιησού. Αναπαράγοντας τα θεοσοφικά πιστεύω του, ο Συρέ, εξίσωνε τον Ιησού Χριστό με τον Ερμή τον Τρισμέγιστο, τον “Ανώτερο Αόρατο Διδάσκαλο” των Γνωστικών της αρχαιότητας και σήμερα των μασόνων και των μαύρων μασόνων θεοσοφιστών, ο οποίος ήταν μια υψηλόβαθμη εωσφορική οντότητα. Κι όμως στην Ελλάδα, ιδιαίτερα στους μορφωμένους κύκλους, αλλά ακατάρτιστους χριστιανικά, γινόταν αποδεκτές αυτές οι θεωρίες. Ένα ακόμη δείγμα της πνευματικής αποσάθρωσης της ελληνικής κοινωνίας που είχε ήδη αρχίσει από τότε από την δεκαετία 1930. Ο Συρέ με αυτό το βιβλίο του οι “Μεγάλοι Μύστες” γίνεται ο προάγγελος της Νέας Παγκόσμιας Πανθρησκείας, του Θρησκευτικού Οικουμενισμού, μια και όλοι οι Μύστες, ο καθένας με τον δικό του τρόπο προετοίμασαν τον δρόμο προς μια συνθετική παγκόσμια θρησκεία που θα συμπεριλαμβάνει όλες τις θρησκείες, όλες τις φιλοσοφίες και όλες τις κοσμοθεωρίες.
  .
  Ο Συρέ που ασχολήθηκε με τις αποκρυφιστικές διδασκαλίες και αναζητήσεις του για χρόνια πρώτα έγινε θεοσοφιστής και μετά προσχώρησε στην Ανθρωποσοφία του Γερμανού πρώην θεοσοφιστή Ρούντολφ Στάινερ, ο οποίος ίδρυσε δική του αποκρυφιστική σχολή, τον οποίον ο Συρέ θαύμαζε σαν αυθεντικό “Μύστη”. Ο Ρούντολφ Στάινερ, με την σειρά του, επηρεάστηκε πολύ από το άλλο βιβλίο του Συρέ που είχε σαν εύγλωττο τίτλο, για τις αληθινές πεποιθήσεις του, “Τα Παιδιά του Εωσφόρου” (Les Enfants de Lucifer, 1900). Ο Συρέ έγινε στενός φίλος (1873) του Γερμανού φιλόσοφου Νίτσε και οι δύο τους στις συχνές επαφές τους μοιράζονταν τον ενθουσιασμό τους για τον μουσικοσυνθέτη Βίλχελμ Βάγκνερ, που ήταν επίσης σημαντικός φίλος και των δύο.
  Η Ελληνίδα Μούσα του Θεοσοφιστή Συρέ
  .
  Εκείνη όμως η προσωπικότητα που τον επηρέασε καθοριστικά την ζωή του Συρέ ήταν μια διάσημη λόγια και συγγραφέας Ελληνίδα. Σε ένα ταξίδι του στην Ιταλία ο Συρέ γνώρισε, την κατά 20 χρόνια μεγαλύτερη του, Ελληνίδα Μαργαρίτα Ματθίλδη Μηνιάτη (1821-1887), η οποία και έγινε η μούσα του και λίγο αργότερα την νυμφεύτηκε, αν και ήταν ήδη παντρεμένη και μητέρα δύο κοριτσιών. Η πολύγλωσση και πολυταξιδεμένη Μηνιάτη από ότι φαίνεται από τα βιβλία της είχε και αυτή εντρυφήσει στον αποκρυφισμό. Ο δε Εδουάρδος Συρέ αφιέρωσε σε αυτήν το περίφημο βιβλίο του “Οι Μεγάλοι Μύστες”. Και σύμφωνα με τον επιφανέστατο μελετητή Σπύρο Τσιλιμπάρη, ήταν η Μηνιάτη που υπαγόρευσε στον Συρέ τους “Μεγάλους Μύστες”, αφού ήταν πολυμαθέστατη και ελληνομαθής. Το ίδιο συνέβη ακόμη περισσότερο με το βιβλίο του Εδουάρδου Συρέ “Τα Ιερά της Ανατολικής Μεσογείου”. Το δε βιβλίο του Συρέ “Η Γένεση της Τραγωδίας και η Επίδραση των Ελευσινίων Μυστηρίων”, αποτελεί το κλειδί για την κατανόηση του έργου του σπουδαίου κλασικού μουσικοσυνθέτη Βίλχελμ Βάγκνερ (1813 – 1883), την μουσική του οποίου λάτρευε ο Χίτλερ και οι Ναζιστές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Επομένως, έχοντας πολλά κοινά στην ζωή τους, η Ρωσίδα Μπλαβάτσκι και η Ελληνίδα Μηνιάτη, πολυμαθέστατες και πολύγλωσσες και οι δύο έγιναν οι ιμάντες, είτε συνειδητά είτε ακούσια, για να διαδοθούν οι εωσφορικές ιδέες στην Ρωσία και την Ελλάδα αντίστοιχα, και όχι μόνο, στις δύο πιο σημαντικές Ορθόδοξες χώρες, τα τελευταία προπύργια του Χριστιανισμού. Επαληθεύοντας έτσι το ρηθέν του Πατροκοσμά του Αιτωλού: «Το κακό θα σας έρθει από τούς διαβασμένους.» Οι τρεις φίλοι, ο Γάλλος αποκρυφιστής συγγραφέας Συρέ, ο Γερμανός φιλόσοφος της θεωρίας του Υπεράνθρωπου Νίτσε, ο Γερμανός μουσικοσυνθέτης Βάγκνερ με τις περίφημες όπερές του Βαλκυρία (Die Walküre) και Το Λυκόφως των Θεών (Götterdämmerung), και ο επίσης Γερμανός θεοσοφιστής Στάινερ με την Ανθρωποσοφία του, μπορούμε να πούμε σήμερα (2024) ότι ήταν πρόδρομοι και ψευδοπροφήτες της Νέας Εποχής του Αντιχρίστου.]
  .
  Θεοσοφιστές: Ο Στόχος μας είναι να Εξαφανίσουμε τον Χριστιανισμό
  .
  Δεν γνωρίζουμε τα ονόματα εκείνων των αόρατων “Μεγάλων Διδασκάλων” που καθοδήγησαν την Μαντάμ Μπλαβάτσκυ, αλλά ο σκοπός της θεοσοφίας είναι προφανής —να προετοιμάσει εντέχνως την παγκόσμια θρησκευτική κοσμοθεωρία όλων των ανθρώπων της γης, με σκοπό να διαβρώσει στην αρχή, και να αντικαταστήσει μετέπειτα τον Χριστιανισμό με την εωσφορική Νέα Παγκόσμια Πανθρησκεία. Όπως η ίδια η Μπλαβάτσκυ διατύπωσε με εξαιρετική ειλικρίνεια: «Ο στόχος μας —δεν είναι να αποκαταστήσουμε τον Ινδουισμό, αλλά να εξαφανίσουμε τον Χριστιανισμό από προσώπου γης.»
  .
  Από αυτή την άποψη, το γεγονός ότι ο σημαντικότερος βραχίονας του ΟΗΕ, η πασίγνωστη UNESCO ανακήρυξε το έτος 1991, ως “Το Έτος της Μπλαβάτσκυ” φαίνεται ιδιαίτερα εντυπωσιακό και ενδεικτικό για την τεράστια επιρροή του Εωσφορισμού στους Διεθνείς Οργανισμούς, και όχι μόνο του ΟΗΕ, ο οποίος έχει καταληφθεί εξ εφόδου από την ίδρυση του ακόμη από τους νεοεποχίτες.


  ΑπάντησηΔιαγραφή