Τρίτη 7 Μαΐου 2024

Η ΑΙΧΜΗ ΤΟΥ ΔΟΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΘΕΪΑΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ΡΟΜΠΟΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΥΠΑΝΘΡΩΠΟΥΣ...

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ (= TRANSHUMANISM = H+)



Γράφει ο Vladimir Basenkov (Владимир Басенков)


Ο άνθρωπος έχει μάθει να αντιμετωπίζει με επιτυχία πολλά από τα προβλήματα και τις διακυμάνσεις της ύπαρξής του, αλλά ακόμη δεν μπορεί να ξεπεράσει την κύρια ασθένεια του — τον θάνατο. 

Η πτώση του Αδάμ και της Εύας όχι μόνο έσπασε τον δεσμό του με τον Θεό, αλλά και έθεσε σε κίνηση την μη αναστρέψιμη διαδικασία της γήρανσης, καθιστώντας τη πολυκύμαντη ζωή του ανθρώπου μια δοκιμασία για την ψυχή του στο κατώφλι της αιωνιότητας. 

Οι αρχιτέκτονες της “Νέας-Ανθρωπότητας” —οι Μετανθρωπιστές— πιστεύουν ότι η σκοτεινή και θλιβερή εποχή για τον Homo Sapiens έχει τελειώσει. Οι επερχόμενες επαναστατικές τεχνολογικές και ιατρικές ανακαλύψεις θα ανοίξουν το δρόμο για την ανθρώπινη αθανασία. Εδώ στον πλανήτη Γη. Χωρίς Θεό.

Το “Λαμπρό Μέλλον” του 21ου Αιώνα

Παράδοξα, ένας από τους πρώιμους ιδρυτές του κινήματος των μετανθρωπιστών ήταν ο Ρώσος φιλόσοφος Νικολάι Φιοντόροφ (1829 – 1903), ο οποίος ήταν κοσμολόγος, αν και αυτοαποκαλούνταν Ορθόδοξος Χριστιανός. 

Ο Φιοντόροφ διατύπωσε την ιδέα ότι η επερχόμενη σωματική ανάσταση των νεκρών, δηλαδή η νίκη της ζωής επί του θανάτου, θα πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή του ανθρώπου, με τις επιτεύξεις της επιστήμης και τις δημιουργικές του δραστηριότητες. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι οι επιτεύξεις της επιστήμης και οι τεχνολογικές εφαρμογές της. 

Οι αντιλήψεις του Ανθρωπισμού («άνθρωπος μέτρο των πάντων») που επικρατούσαν εκείνη την εποχή στην ασταθή Τσαρική Ρωσία, οι οποίες είχαν έρθει σε ρήξη με την Ορθόδοξη θρησκευτική παράδοση πολλών αιώνων πριν, έθεταν τον άνθρωπο και τις ανάγκες του στο επίκεντρο της ζωής. 

Όπως ήταν φυσικό, αυτές οι παγκόσμιες κοινωνικές τάσεις, οι Ανθρωπιστικές θεωρίες εκείνης της εποχής, στο τέλος του 19ου με τις αρχές του 20ου, ήταν επόμενο ότι θα επηρέασαν και τους Ορθόδοξους Χριστιανούς εκείνης της εποχής, την κοσμοθεωρία και τις αναζητήσεις τους.

Η Ιδεολογία των ΛΟΑΤ+ είναι επίσης Συστατικό Στοιχείο του Μετανθρωπισμού

Από την στιγμή που οι σύγχρονοι άνθρωποι, έγιναν το “κέντρο του σύμπαντος” εκτοπίζοντας τον Θεό, “ήθελαν να τα πάνε καλύτερα”, και για “να τα πάνε καλύτερα”, όπως ήταν αναμενόμενο “ενεργούσαν όπως έκαναν πάντα”, προκαλώντας πρώτα τον Πρώτο και στη συνέχεια τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο —με δεκάδες εκατομμύρια νεκρούς— διανθισμένο με μια παγκόσμια παρέλαση αιματηρών επαναστάσεων, εμφύλιων πολέμων και συγκρούσεων, οικονομικών κρίσεων και ανθρωπιστικών καταστροφών. 

Στο δεύτερο μισό 20ου αιώνα, τα “ανθρώπινα δικαιώματα” τέθηκαν στο επίκεντρο της προσοχής των ανθρώπων διαστρεβλώνοντας, παραποιώντας για ακόμη μια φορά τις Εντολές του Θεού και την Χριστιανική Ορθόδοξη παράδοση, τις οποίες και αντικατέστησαν με παραλογισμούς.

Οι μειονότητες και οι περιθωριακές ομάδες που υφίστανται διακρίσεις τοποθετήθηκαν σε ένα κεντρικό βάθρο, και έτσι αναδύθηκε η πολιτική των “θετικών διακρίσεων”, όπου τα “ανθρώπινα δικαιώματα” των μειονοτήτων, των ατόμων που υφίστανται διακρίσεις, θα έπρεπε να γίνονται σεβαστά καταπιέζοντας και περιφρονώντας ταυτόχρονα τα “ανθρώπινα δικαιώματα” της πλειοψηφίας. 

Οι καρποί αυτού του κινήματος των “ανθρωπίνων δικαιωμάτων” είναι πλέον μπροστά στα μάτια σας. Πρέπει όμως να επισημάνουμε ότι οι διαβόητοι ΛΟΑΤ+ (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφιφυλόφιλοι και Τρανσέξουαλ) είναι επίσης ένα από τα συστατικά στοιχεία της κοσμοθεωρίας του κινήματος του Μετανθρωπισμού. Γιατί ; 

Επειδή υπερβαίνοντας τους κανόνες, συμπεριλαμβανομένων και των νόμων της φύσης, υπάρχει κάποιο είδος “αναζήτησης του εαυτού τους”, και σε αυτή την αναζήτηση ένας άνθρωπος προσπαθεί να βρει απαντήσεις στους εσωτερικούς του προβληματισμούς και στα ερωτήματα τους και να αποκτήσει πνευματική αρμονία ...

Στόχος των Μετανθρωπιστών —όπως ισχυρίζονται— είναι να κάνουν την ανθρώπινη ζωή όσο το δυνατόν πιο ποιοτική, πιο άνετη και πιο ευτυχισμένη —φυσικά, μέσω της εφαρμογής των 
επιτευγμάτων της επιστήμης και ειδικά των αναδυόμενων
Τεχνολογιών. 

Με μια ευρύτερη έννοια, οι Μετανθρωπιστές οραματίζονται την δημιουργία και την εγκαθίδρυση επί του πλανήτη ενός επίγειου παραδείσου, όπου οι άνθρωποι θα απολαμβάνουν όλα τα οφέλη και τις ανέσεις του σύγχρονου πολιτισμού, της κοινωνικής ισότητας, και το σημαντικότερο, χωρίς ασθένειες και θάνατο. 
Το Πορτρέτο του Νικολάι Φεντόροφ 
από τον ζωγράφο Λεωνίντ Παστερνάκ

Θάνατος, αρρώστια, γήρανση —αυτά τα θλιβερά φαινόμενα που αμαυρώνουν την ευτυχισμένη, πλούσια και όμορφη ζωή των υλιστών, σήμερα με την βοήθεια της επιστήμης και της τεχνολογίας πρέπει να εξαλειφθούν —έτσι ισχυρίζονται οι μετανθρωπιστές. 

Επομένως, για να ξεπεραστούν αυτές οι θλιβερές ατέλειες, είναι απαραίτητο να παρέμβουμε στη βιολογική φύση του ανθρώπου και να εξαλείψουμε τα ελαττώματα της. 

Η ιατρική πρόοδος καθιστά σήμερα δυνατή την παράταση της διάρκειας της ζωής, τη διατήρηση της νεότητας, με την μεταμόσχευση ανθρώπινων οργάνων και την αντικατάσταση των ακρωτηριασμένων άκρων με βιονικά προσθετικά χέρια και πόδια κλπ. Μια τέτοια πρόοδος, σε γενικές γραμμές, δεν μπορεί παρά να προκαλεί μαζική συμπάθεια και υποστήριξη στους μετανθρωπιστές. 

Αλλά υπάρχει και μια άλλη πλευρά, ένα μειονέκτημα. Όπως η εγχείρηση αλλαγής φύλου, η χειρουργική επέμβαση επαναπροσδιορισμού φύλου, ενός άνδρα που θέλει να γίνει γυναίκα, για παράδειγμα. 

Η ίδια η επιστήμη και οι τεχνολογικές εφαρμογές της είναι απλά μόνο ένα εργαλείο στα χέρια των ανθρώπων, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί, είτε θετικά είτε αρνητικά, στα χέρια των ανθρώπων. Το πεδίο της μάχης είναι η καρδιά του ανθρώπου.

«Από τους Καρπούς τους, θα τους Αναγνωρίσετε»

Ο πιο διάσημος Γεροντολόγος σήμερα στον κόσμο, ο Όμπρεϊ ντε Γκρέι (Aubrey de Grey), είναι πεπεισμένος ότι σύντομα θα δούμε τους πρώτους αθάνατους ανθρώπους στη διάρκεια της ζωής μας.

 Ο φυσικός θάνατος είναι αποτέλεσμα της γήρανσης του ανθρώπινου οργανισμού και της συσσώρευσης “ελαττωμάτων και προβλημάτων” που σήμερα μπορούν να διορθωθούν, με την προηγμένη επιστήμη.

 Η μηχανιστική αντίληψη που έχει για τον άνθρωπο —ο D. Gray— που προφανώς έχει σχέση με το τεχνικό-κοσμοθεωρητικό υπόβαθρο του ως επιστήμονα, είναι το κοινό χαρακτηριστικό όλων των μετανθρωπιστών. 

Οι μετανθρωπιστές πιστεύουν ότι οι άνθρωποι είναι απλά βιολογικές μηχανές, και τίποτε περισσότερο. Εξαιτίας δε αυτής της λαθεμένης αντίληψης τους διατυπώνουν στην συνέχεια και άλλες ακόμη πιο παράλογες ιδέες από αυτή την ιδέα. 

Ισχυρίζονται λοιπόν, ότι μπορούν επιτύχουν τη σωματική αθανασία του ανθρώπου —μέσω της ραγδαίας ανάπτυξης των νέων αναδυόμενων τεχνολογιών— δηλαδή της τεχνητής νοημοσύνης, της ρομποτικής, της νανοτεχνολογίας, της βιοτεχνολογίας, της βιονικής (συνδυασμός βιολογίας και ηλεκτρονικής), της γονιδιακής θεραπείας, της θεραπείας με βλαστοκύτταρα, της ψυχοτεχνολογίας, των νέων φαρμάκων κλπ.



Από το 2005, μια εταιρεία Κρυονικής λειτουργεί στην πόλη Sergiev Posad της Ρωσίας. Οι άνθρωποι που παθαίνουν (και τα κατοικίδια ζώα τους), σύμφωνα με τις επιθυμίες των συγγενών τους, μπορούν να καταψυχθούν σε ειδικούς καταψύκτες-αποθήκες “μέχρι να έρθει η καλύτερη στιγμή”, δηλαδή, όταν οι επιτεύξεις της ιατρικής επιστήμης θα επιτρέψουν στους νεκρούς να ξαναζωντανέψουν, να αναστηθούν. Οι νεκροί μεταφέρονται εδώ αμέσως μετά το θάνατό τους —για να αποφευχθεί η διαδικασία της αποσύνθεσης— και αποθηκεύονται σε ειδικούς καταψύκτες βαθιάς κατάψυξης. Η υπηρεσία αυτή κοστίζει δεκάδες χιλιάδες δολάρια, ενώ είναι επίσης δυνατή η κατάψυξη μόνο του εγκεφάλου ενός ανθρώπου ή ζώου ξεχωριστά. Δεν υπάρχουν πολλές παρόμοιες εγκαταστάσεις σε όλο τον κόσμο (μόνο στις ΗΠΑ, την Ρωσία και την Κίνα οι οποίες είναι οι πιο εξειδικευμένες χώρες σε αυτή την τεχνολογία κατάψυξης). 

Η Κρυονική ή Κρυογονική ή Κρυογενετική είναι η μέθοδος διατήρησης ενός οργανισμού (νεκρού ή ζωντανού) σε βαθιά κατάψυξη, ώστε μελλοντικά, όταν η επιστημονική πρόοδος θα έχει αναπτυχθεί σε υψηλό βαθμό να μπορέσει το κατεψυγμένο πτώμα να επαναφερθεί στη ζωή ή να θεραπευτεί. 

Είναι και αυτή μία από τις “θαυμαστές” Νέες Τεχνολογίες του μετανθρωπισμού. Έτσι, υπάρχουν και αρκετοί ξένοι πολίτες μεταξύ των 62 “πελατών” που έχουν καταψυχθεί στις εγκαταστάσεις της κρυοσυντήρησης που βρίσκεται κοντά στη Μόσχα. 

Βέβαια, οι ειδικοί γιατροί είναι πάντως αρκετά επιφυλακτικοί ως προς την επιτυχία όλου αυτού του εγχειρήματος, δηλαδή της κατάψυξης αυτών πτωμάτων, πιστεύοντας ότι θα ήταν πιο λογικό και αποτελεσματικό να καταψυχθούν (κρυογονηθούν) αυτοί οι άνθρωποι όταν ήταν ακόμη ζωντανοί. 

Ωστόσο, κάτι τέτοιο θα θεωρούνταν —σύμφωνα με το νόμο— φόνος. Και δόξα τω Θεώ, ο νόμος προστατεύει ακόμη τη Ρωσία — από τέτοιες μακάβριες “υπηρεσίες”.

Αν ο Θεός πάρει την Ψυχή μετά τον Θάνατο, τότε ποιος θα Βρίσκεται μέσα στο Σώμα που Κρυονίζεται και στη συνέχεια επανέρχεται στη Ζωή;

Η κατάψυξη ανθρώπων δεν είναι κάποια καινοτομία. Πρωτοπόρος στην Κρυονική επιστήμη —και πρώτος διδάξας— ήταν ο James Hiram Bedford (1893 –1967), ο Αμερικανός καθηγητής ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας. 

Ήταν ο πρώτος άνθρωπος του οποίου το σώμα κρυοσυντηρήθηκε μετά από φυσιολογικό θάνατο και έκτοτε παραμένει συντηρημένο στο Ίδρυμα Alcor Life Extension Foundation. 

Καταψύχθηκε στις 12 Ιανουαρίου 1967. Δεν είναι σαφές το πώς οι επιστήμονες σκοπεύουν να “αναστήσουν” τα σώματα αυτών των καταψυγμένων ανθρώπων στο μέλλον. Οι πρακτικές και οι θεωρίες, που δοκιμάστηκαν εν μέρει σε αρουραίους, έδειξαν αμφίβολα αποτελέσματα. 

Αν ο Θεός πάρει μια ανθρώπινη ψυχή, είναι αμφίβολο αν η κρυονική τεχνολογία θα μπορέσει να επιτύχει να επαναφέρει στην ζωή ένα νεκρό πτώμα. Αναπόφευκτα έρχονται στο μυαλό σας σκηνές από ταινίες τρόμου με ζόμπι ή του Φρανκενστάιν.

Παραδόξως, στη Ρωσία —την χώρα μου— έχουν εμφανιστεί αρκετοί ιδεολόγοι του “Nέου Γκόλεμ”, (Γκόλεμ ήταν ένα άμορφο τερατώδες αρχέγονο πλάσμα των Ραβίνων του γκέτο της Πράγας) συμπεριλαμβανομένων και σύγχρονων.

 Για παράδειγμα, ο Ντμίτρι Ίτσκοφ, ο μεγιστάνας επιχειρηματίας των ΜΜΕ, ήταν ο ιδρυτής και ο ιδεολόγος του μετανθρωπιστικού κινήματος “Ρωσία —Πρωτοβουλία 2045” (Россия 2045).

 Το Μετανθρωπιστικό αυτό κίνημα ιδρύθηκε το 2011, με την συμμετοχή ειδικών στον τομέα των νευρωνικών διεπαφών, της ρομποτικής, των τεχνητών προσθετικών οργάνων και συστημάτων. Η χρονολογία 2045 που βρίσκεται ενσωματωμένη στο λογότυπο αυτού του κινήματος είναι ένα είδος “χρονοστόχου”. 

[Σύμφωνα με τους ειδικούς τεχνοκράτες, περίπου το έτος αυτό θα επιτευχθεί η Τεχνολογική Μοναδικότητα (Technological Singularity) δηλαδή, εκείνη την χρονιά, η τεχνητή νοημοσύνη θα υπερβεί το επίπεδο της ανθρώπινης.

 Όμως η Μοναδικότητα σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες πιθανόν επιτευχθεί μέσα στο χρονικό διάστημα από το 2025-2030. Η τεχνητή γενική νοημοσύνη AGI έχει επιταχυνθεί δραματικά ξεπερνώντας κάθε πρόβλεψη !] 

Το 2045 είναι το έτος —σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των Μετανθρωπιστών— στο οποίο πιστεύουν ότι οι επιτεύξεις της επιστήμης και ειδικά των Νέων Τεχνολογιών θα έχουν προαχθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε εκείνη περίπου την εποχή η ανθρωπότητα θα εισέλθει αμετάκλητα σε μια ψηφιακή Νέα Εποχή όπου θα έχει ήδη επιτευχθεί αθανασία του ανθρώπου. Μια πολύ σοβαρή λεπτομέρεια: εννοεί την ψηφιακή αθανασία.

Το όλο εγχείρημα θα γίνει μέσω της διεπαφής «του ανθρώπινου εγκεφάλου με την τεχνητή νοημοσύνη του υπολογιστή». Στόχος τους είναι να αναπτυχθεί ταυτόχρονα ένα ανθρωποειδές ρομπότ που ονομάζεται Άβαταρ —συνεχώς όλο και πιο προηγμένου— στο οποίο και θα μεταφορτωθεί (downloading = θα κατέβει) όλο το περιεχόμενο του ανθρώπινου εγκέφαλου (συνείδηση και μνήμη). 

Έτσι, έως το 2045 οραματίζονται να δημιουργήσουν μια νέα εποχή για την ανθρωπότητα με τηλε-ολογραφικά σώματα —δηλαδή εικονικά είδωλα— κατακτώντας την κυβερνητική ψηφιακή αθανασία. 

Ο Ίτσκοφ και οι υποστηρικτές του πιστεύουν ότι τελικά, ο ανθρώπινος εγκέφαλος θα μετατραπεί σταδιακά σε έναν πολύπλοκο σύνδεσμο τεχνητών συνθετικών νευρώνων. Το αποτέλεσμα θα είναι κατασκευή ενός Μετανθρώπου (PostHuman = MetaHuman) που θα μπορεί να ζει για πάντα, αιωνίως, μέσα στο τεχνητό σώμα του ανθρωποειδούς Άβαταρ. 

Το βασικό πρόθεμα “Post” είναι ένας υπαινιγμός ότι ο ψηφιακός “φρανκενστάιν” που θα προκύψει δεν θα είναι πλέον άνθρωπος, αλλά η μετεξέλιξη του ανθρώπου, ένας μεταμοντέρνος άνθρωπος δηλαδή, ένας ψηφιακός Mετάνθρωπος (2.0.) 

Αυτό όμως το νέο μετα-ανθρώπινο πλάσμα δεν θα είναι καθόλου άνθρωπος, καθώς δεν θα είναι ανθρώπινο, αλλά στην καλύτερη περίπτωση θα ένα πλάσμα υψηλής τεχνολογίας με ισχυρή τεχνητή νοημοσύνη.

 Και τίθεται το ερώτημα: πού θα βρίσκεται η αυθεντική προσωπικότητα και η συνείδηση που αντέγραψαν ψηφιακά μεταφορτώνοντας την μνήμη αυτού ανθρώπου ; Σίγουρα όχι σε αυτόν τον γήινο κόσμο μας και φυσικά χωρίς καμία ψευδαίσθηση ότι αυτό ψηφιακό ζόμπι θα έχει την αιώνια ζωή.



Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η κυβερνοποίηση —η εμφύτευση βιονικών προθετικών χεριών ή ποδιών ή ηλεκτρονικών συσκευών κάτω από το δέρμα— είναι επίσης μια πραγματικότητα σήμερα και ο κλάδος αυτός αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς και υιοθετείται μαζικά, ακόμη και στην Ρωσία. 

Ο Konstantin Polyakov, κάτοικος της πόλης Τουμέν, στην Ρωσία, κατέγραψε ψηφιακά το διαβατήριο του σε ένα τσιπ και στην συνέχεια εμφύτευσε αυτή την συσκευή κάτω από το δέρμα του. 

Ο Alexander Volchek, ένας γιατρός από το Νοβοσιμπίρσκ της Σιβηρίας, προχώρησε ακόμη περισσότερο: έχει έξι συσκευές εμφυτευμένες στο σώμα του τις οποίες χρησιμοποιεί για να ανοίγει πόρτες με ηλεκτρονικές κλειδαριές, να “μοιράζει” επαγγελματικές κάρτες και να αποθηκεύει κωδικούς πρόσβασης. Και ο προγραμματιστής Daniil Lytkin έχει εμφυτεύσει μια πυξίδα στο στήθος του.

Στον σημερινό παγκοσμιοποιημένο κόσμο μας, ο μετανθρωπισμός είναι πρώτα απ’ όλα η ιδεολογία των ελίτ, —των ζάπλουτων ολιγαρχών που κατέχουν τον πλούτο και την πολιτική εξουσία παγκοσμίως— οι οποίες πρέπει να εκλαϊκεύσουν την κοσμοθεωρία τους, να προκαλέσουν ένα διαφημιστικό ντόρο, να δημιουργήσουν μια ευνοϊκή κοινή γνώμη γι’ αυτήν και να κερδίσουν την υποστήριξη των λαϊκών μαζών. 

Για παράδειγμα, ο Αμερικανός κροίσος, ο μεγαλοτραπεζίτης της Chase Bank, Ντέιβιντ Ροκφέλερ (1915 - 2017), έχει κάνει επτά μεταμοσχεύσεις καρδιάς (!). Αν και ήταν ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο δεν κατόρθωσε να γίνει αθάνατος, αλλά έζησε μόνο μέχρι τα 102 του χρόνια.

 Υπάρχει μια κάποια μόδα μεταξύ των ζάμπλουτων Αμερικάνων που συναγωνίζονται μεταξύ τους ποιος θα πρωτογίνει «αθάνατος» στις ΗΠΑ, όπως αποδεικνύεται από τις πολυάριθμες ταινίες του Χόλιγουντ (το οποίο φυσικά, σαν μέσω της μαζικής κουλτούρας, χειραγωγεί και διαμορφώνει ευνοϊκά την παγκόσμια κοινή γνώμη υπέρ του μετανθρωπισμού). 

Συμβόλαια για κρυονισμό μετά θάνατον έχουν υπογραφεί από διάσημους Αμερικανούς όπως: από τον Πάρις Χίλτον, τον Λάρι Κινγκ και τον Μπρίτνεϊ Σπίαρς.

Η Ανάσταση του Δίκαιου Λαζάρου

Άγιοι Πατέρες, Ανάσταση Νεκρών, Αγία Γραφή




Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει τίποτα ασυνήθιστο ή καινούργιο στην ιδέα του μετανθρωπισμού: όλες αυτές οι φανταχτερές νέες ιδέες είναι τόσο παλιές, όσο και η ίδια η ανθρωπότητα. 

Με απλά λόγια, για ακόμη μια φορά —ίσως τελική— ο ανθρωποκτόνος διάβολος προτείνει με δόλο στους απογόνους του Αδάμ και της Εύας, στους σημερινούς ανθρώπους, την ελκυστική ιδέα ότι τα ανθρώπινα όντα μπορούν και πρέπει να ομοιάσουν στον Θεό και να γίνουν τέλεια όντα, αλλά αυτόνομα και ανεξάρτητα από τον Δημιουργό τους — να γίνουν «θεοί» χωρίς Θεό. 

 Είναι η ίδια συνταγή που χρησιμοποίησε ο πρωινός αστέρας, ο εκπεσών άγγελος, ο αλαζόνας Εωσφόρος, το αρχαίο φίδι, στην Εύα όταν ήταν στον Παράδεισο. 

Η μοίρα του είναι γνωστή σε όλους εμάς. Και τα παραπλανητικά και δηλητηριώδη λόγια προς Εύα ήταν: «καὶ εἶπεν ὁ ὄφις τῇ γυναικί· οὐ θανάτῳ ἀποθανεῖσθε· ... ὅτι ᾗ ἂν ἡμέρᾳ φάγητε ἀπ᾿ αὐτοῦ, διανοιχθήσονται ὑμῶν οἱ ὀφθαλμοὶ καὶ ἔσεσθε ὡς θεοί, γινώσκοντες καλὸν καὶ πονηρόν.» (Γένεση, 3: 4,5)

Ο Κύριος, κατά την Πρώτη Του Παρουσία, μέσω της θυσίας Του στον Σταυρό, του θανάτου και της Ανάστασής Του, μεταμόρφωσε την πεσμένη ανθρωπότητα και άνοιξε τον δρόμο για να αποκτήσουν οι άνθρωποι αιώνια ζωή. 

Σίγουρα δεν πρόκειται για κάποιο “χάπι της αθανασίας” που σφυρηλατήθηκε από την ανθρώπινη αλαζονεία, αλλά για την ελεύθερη πορεία της πίστης, της μετάνοιας και της αυτοκάθαρσης. Γνωρίζουμε από την Αγία Γραφή και τους Βίους των Αγίων περιπτώσεις νεκρών που αναστήθηκαν.

 Ο Ιησούς Χριστός ανέστησε τον Δίκαιο Λάζαρο, ένα κορίτσι και ένα αγόρι —οι Προφήτες και οι Απόστολοι προσεύχονταν και παρακαλούσαν για τους νεκρούς— Άγιοι, όπως ο Όσιος Βαρλαάμ του Χουτίν της Ρωσιας (+ 1193) έλαβαν επίσης ένα τέτοιο δώρο, ένα χάρισμα από τον Θεό. 

Τα παραδείγματα αυτά δείχνουν, πρώτον, ότι υπήρξαν μεμονωμένες περιπτώσεις τέτοιων συγκλονιστικών θαυμάτων, Ανάστασης Νεκρών, που προφανώς αποσκοπούσαν στο να αποκαλύψουν το Μεγαλείο του Θεού, και δεύτερον, ότι όσοι αναστήθηκαν έζησαν στη συνέχεια τη “δεύτερη ζωή” τους και πέθαναν όπως όλοι οι θνητοί άνθρωποι.

Ο Μετάνθρωπος με Ψηφιοποιημένη Συνείδηση — θα είναι ο Ψηφιακός ΚυβερνοΣκλάβος

Κατά τη Δευτέρα Παρουσία του Σωτήρα μας θα λάβει χώρα μια παγκόσμια Ανάσταση των νεκρών «σε μια στιγμή, όσο χρόνο θέλει το μάτι για ν’ ανοιγοκλείσει, όταν ηχήσει η σάλπιγγα των έσχατων καιρών». (Α΄ Κορινθίους 15:52). Τα φυσικά σώματα όλων των ζωντανών ανθρώπων θα αποκατασταθούν για να εμφανιστούν ενώπιον της Κρίσης του Δημιουργού. 

Και είναι ακριβώς αυτή η κρίση — η συνάντηση με τον Θεό μετά τον θάνατο, η συνάντηση με τη συνείδησή τους, με την κρίση των ανθρώπων— που οι Μετανθρωπιστές φοβούνται τόσο πολύ στο βάθος της ψυχής τους, της συνείδησης τους. Δεν τους αρέσει ούτε να ακούσουν για “ζωή του μέλλοντος αιώνα”, θέλουν να “σώσουν” τους εαυτούς τους εδώ & τώρα, μόνοι τους, στηριζόμενοι αποκλειστικά στην επιστήμη. Η ζωή του ανθρώπου δεν θεωρείται από τους μετανθρωπιστές ως ο χρόνος στον οποίο ο άνθρωπος προετοιμάζεται ώστε να συναντήσει τον Δημιουργό-Θεό του. 

Ούτε πιστεύουν ότι οι ασθένειες είναι πνευματικές δοκιμασίες, που αποκαλύπτουν, δοκιμάζουν την ψυχή μέσα από τις σωματικές αδυναμίες, και ότι ο απώτερος σκοπό τους είναι να επιτρέψουν στους ανθρώπους να ξανασκεφτούν τον σκοπό της ζωής τους.

 Για τους μετανθρωπιστές, ο πόνος και η ταλαιπωρία θεωρείται σαν κάτι το τελείως αρνητικό—ως μια περιττή ταλαιπωρία που πρέπει να εξαλειφθεί — και όχι ως το λογικό μαστίγιο της παθολογικής αλαζονείας του ανθρώπου, η οποία πρέπει να ταπεινωθεί μέσα από την αδυναμία της σάρκας, του σώματος του. 

Στον ψηφιακό κόσμο που οραματίζονται οι μετανθρωπιστές, είτε ο Θεός δεν υπάρχει, είτε η άποψή που έχουν για τον Θεό είναι παραποιημένη. Θέλουν λοιπόν ο άνθρωπος να πάρει τη θέση του Θεού, για να οικοδομήσει “έναν Θαυμαστό Νέο Κόσμο”, μια ουτοπία επί της γης, η οποία είναι απόλυτα βέβαιο ότι θα εξελιχθεί σε μια Δυστοπία. 

Στην πραγματικότητα, η ιδέα της ψηφιακής αθανασίας —χωρίς Θεό— που επιδιώκουν να αποκτήσουν οι μετανθρωπιστές, μέσω της ψηφιακής τεχνολογίας είναι τόσο ελκυστική σε πολλούς από αυτούς, επειδή τους ανακουφίζει από το υπαρξιακό άγχος, τους απελευθερώνει από τον ενδόμυχο φόβο μιας συνάντησης τους με τον με τον ίδιο τον Δημιουργό τους και της Κρίσης Του. 

Μοιάζουν σε αυτό το σημείο —αν και είναι αυτοί είναι πολύξεροι και κάτοχοι πολλών μεταπτυχιακών και διδακτορικών— πολύ με την ψυχολογία και την συμπεριφορά ενός άμυαλου, άτακτου και ζημιάρικου παιδιού, το οποίο προσπαθεί να αναβάλει όσο το δυνατόν περισσότερο μια δυσάρεστη συνάντηση και συζήτηση με τον Γονέα του.


Η Ιδέα της Αθανασίας —χωρίς Θεό— είναι πολύ ελκυστική σε πολλούς Μετανθρωπιστές γιατί τους δίνει την Ψευδαίσθηση ότι θα αποφύγουν την Κρίση του Δημιουργού

Οι μετανθρωπιστές υποστηρίζουν ότι με την βοήθεια των νέων τεχνολογιών, θα εξαλείψουν τον πόνο και τις ταλαιπωρίες, τις ατέλειες του σώματος και ότι θα αποκαταστήσουν τα ακρωτηριασμένα μέλη του ανθρώπου, (με βιονικά χέρια, πόδια, μάτια και αυτιά κλπ.), ότι θα διατηρήσουν σφριγηλό το βιολογικό σώμα τους μέσω διάφορων τεχνικών μακροζωίας και ότι θα καταπολεμήσουν της γήρανση του ανθρώπινου οργανισμού κλπ. Πάνω από όλα όμως υπόσχονται —το κερασάκι στην μετανθρωπιστική τούρτα— ότι θα επιτύχουν την ψηφιακή αθανασία των ανθρώπων.

Οι θεωρίες της ψηφιοποίησης της συνείδησης αποκαλύπτουν αναπόδραστα ότι οι Μετανθρωπιστές αρνούνται την ύπαρξη της ανθρώπινης ψυχής και του Θεού, ενώ ταυτόχρονα καταπατούν κατάφορα τα πιο στοιχειώδη «ανθρώπινα δικαιώματα» των απλών φυσιολογικών ανθρώπων (1.0) για τα οποία τάχα κόπτονται υποκριτικά ότι ενδιαφέρονται. 

Στην θέση του φυσιολογικού ανθρώπου που είναι το πλάσμα που δημιούργησε ο Θεός επιχειρούν να κατασκευάσουν ένα ψηφιακό μετάνθρωπο χρησιμοποιώντας ένα αμφίβολο παζλ Νέων προηγμένων Τεχνολογιών. 

Είναι αυτοί οι ίδιοι ακριβώς οι μετανθρωπιστές που θέλουν να καταργήσουν το δυαδικό φύλο (σεξ) (άνδρας/γυναίκα), την φυσιολογική αναπαραγωγή των ανθρώπων. Θέλουν να αντιγράψουν το περιεχόμενο του ανθρώπινου εγκεφάλου (συνείδηση, μνήμη, αντιλήψεις, αναμνήσεις, χαρακτήρα) σε έναν ψηφιακό φορέα, να τον μεταφορτώσουν σε ένα ψηφιακό μέσο, είτε αυτό θα είναι ρομπότ είτε ένα ολογραφικό Άβαταρ.

Η επιστήμη από μόνη της, αφ’ εαυτής, δεν είναι κακή. Αποκτά περιεχόμενο και κατεύθυνση από τις ηθικές επιλογές που κάνει η καρδιά του ανθρώπου. 

Προσπαθώντας οι άνθρωποι να δημιουργήσουν άνετες συνθήκες διαβίωσης για τον εαυτό τους και για να απαλλαγούν από τις ασθένειες, τις αδυναμίες και τις στεναχώριες τους, οι άνθρωποι ξεχνούν την πραγματική αιτία των προβλημάτων τους και ότι το πιο σημαντικό πράγμα στην ζωή τους είναι η βοήθεια που πρέπει να αναζητήσουν από την μόνη πηγή της πραγματικής Ζωής, που είναι ο Θεός. 

Οι άνθρωποι, αναζητώντας ένα τρόπο για να αντιμετωπίσουν την απειλή του θανάτου, κάνουν ένα τραγικό λάθος. 

 Εκεί παρεμβαίνει η ανθρώπινη υπερηφάνεια, ο εγωισμός, η αλαζονεία που προτρέπει τους ανθρώπους να αυτοδιαχειριστούν μόνοι τους αυτή την υπαρξιακή απειλή, με τις δικές τους δυνάμεις, χωρίς την βοήθεια του Θεού. 

Θέλουν λοιπόν να αντιμετωπίσουν τον θάνατο, χωρίς να ζητήσουν την βοήθεια, το έλεος και την χάρη του παντοδύναμου και φιλεύσπλαχνου Θεού και έτσι το πράγμα μπερδεύεται. Οι άνθρωποι από μόνοι τους είναι ατελείς, αδύναμοι και θνητοί. Αυτή είναι η μόνη αλήθεια.

Για να ξεφύγουμε λοιπόν, από τις ατέλειες της ύπαρξης μας, αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να στραφούμε στην Πηγή της Ζωής μας, στον Δημιουργό μας. Θυμόμαστε τα λόγια της Κυριακής Προσευχής του Κύριου ημών Ιησού Χριστού, ότι πρώτα πρέπει να αναζητήσουμε τη Βασιλεία του Θεού και τη Δικαιοσύνη Του, και όλα τα υπόλοιπα θα προστεθούν σε μας. 

Και αν η Βασιλεία του Θεού είναι μέσα μας, μέσα στην ψυχή μας, αυτό σημαίνει ότι οι απαντήσεις στο πώς θα επιτευχθεί αυτή η Βασιλεία δεν ανήκει στην δικαιοδοσίας της βιοτεχνολογίας, της βιονικής και των Νέων ψηφιακών Τεχνολογιών.

Vladimir Basenkov





5 σχόλια:

  1. Ο σατανάς έχει πει (μεταξύ άλλων) μέσα από το στόμα δαιμονισμένου ανθρώπου, στον Αρχιμανδρίτη και Ιεραπόστολο στην Αφρική π. Ελπίδιο Βαγιανάκη:

    Θα σας κάνω ρομπότ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγιορείτης Ιερομόναχος Φιλήμων:

    Ας λάβουμε “φως εκ του Ανεσπέρου Φωτός” και ας βαδίσουμε άφοβοι μέσα στα σκότη της ζωής.

    https://www.vimaorthodoxias.gr/agioreitika-nea/ieromonachos-filimon-as-lavoyme-quot-fos-ek-toy-anesperoy-fotos-quot-kai-as-vadisoyme-afovoi-mesa-sta-skoti-tis-zois

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ομιλία του Καθηγουμένου της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους, Γέροντος Εφραίμ με θέμα: «Πάσχα – Η Ανάσταση του Χριστού».

    https://www.orthodoxianewsagency.gr/agioreitika/didaxes-apo-ton-athona-pasxa-i-anastasi-tou-xristou

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  4. ΜΗ ΦΟΒΑΣΤΕ ,ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ. ΜΟΝΟΝ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΑΣ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 12 και ο εκτος αγγελος εξεχεεν την φιαλην αυτου επι τον ποταμον τον μεγαν τον ευφρατην και εξηρανθη το υδωρ αυτου ινα ετοιμασθη η οδος των βασιλεων των απο ανατολων ηλιου
    13 και ειδον εκ του στοματος του δρακοντος και εκ του στοματος του θηριου και εκ του στοματος του ψευδοπροφητου πνευματα τρια ακαθαρτα ομοια βατραχοις
    14 εισιν γαρ πνευματα δαιμονων ποιουντα σημεια α εκπορευεται επι τους βασιλεις της γης και της οικουμενης ολης συναγαγειν αυτους εις πολεμον της ημερας εκεινης της μεγαλης του θεου του παντοκρατορος
    15 ιδου ερχομαι ως κλεπτης μακαριος ο γρηγορων και τηρων τα ιματια αυτου ινα μη γυμνος περιπατη και βλεπωσιν την ασχημοσυνην αυτου
    16 και συνηγαγεν αυτους εις τον τοπον τον καλουμενον εβραιστι αρμαγεδδων

    ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ ΙΩΑΝΝΟΥ 16 ΚΕΦΆΛΑΙΟ — ΚΑΙΝΉ ΔΙΑΘΉΚΗ — Textus Receptus (1624 Elzevir): https://bible.by/tr1624/66/16/

    ΑπάντησηΔιαγραφή